» »

VGA izhod na LCD

VGA izhod na LCD

Riccio_ ::

A mogoče kdo ve kako bi se povezalo na monitor od prenosnika ali pa kakšno stran kjer se bi dalo izvedet čim več uporabnih informacij.

msmiha ::

Videl sem že, da se da povezati presnosnik na navaden monitor. Če gre iz prenosnika na navaden monitor bi moglo it tud kontra sam vprašanje je kako
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

sasox ::

Ja jst sem vidu prenosnika prkloplenga na navaden monitor. Sam fora tega je da je imel zraven še navadno VGA kartico not. Dvomim pa, da ti bo ratalo kar bi si ti želel............

andrej ::

iz notebooka na monitor pici brez problema. Ce mas TV izhod gre tudi na TV. Ampak v obratni smeri se pa nisem vido.
Ne morem se niti spomnit, zakaj bi to blo koristno. ponavadi si zelis uporabiti kaksen vecji zaslon - recimo projektor, ne pa obratno...

Riccio_ ::

Koristno bi bilo ker si želim inštalirat PC v avto ,varjanta MP3 player in še veliko drugih funkcij in imet en navaden zaslon v avtu je malo prehudo.Za kakšen že narejen zalonček v te namene pa ni denarja.

TylerDurden ::

A maš samo monitor od prenosnika, ali celega prenosnika? Če mas celega, instaliraš v tvoj avto mp3 player mrežno, pa še eno v prenosnika, potem pa z enim od programov, ki podpirajo prenos slike preko mreže, prenasas sliko z avto compa na prenosnika. Aja išči programe pod network monitoring. Kapish?

andrej ::

zanimiva ideja. Problem je v konektorjih za prenosnike - torej povezava graficna kartica v prenosniku do zaslona. Ta je ponavadi digitalna in je narejena brez konektorjev, ki smo jih vajeni. Ce se spoznas na elektroniko in mas zilico zato bi lahko sam kaj skupaj naredil, drugace pa ne vidim kaj drugega..

Riccio_ ::

Saj za naredit vmesno vezje nebi blo niti takšen problem ,samo sem dubu en monitor zelo poceni (5000 LIT = 520 SIT).Ta monitor je nov in še zapakiran ,samo ne vem kakšni signali grejo notr.Ker če bi jaz imel shemo bi že nekaj skombiniral.Drugače monitor je Olivetti in nimam pojma kakšno oznako ima.

andrej ::

no, cool. zdaj bi moral samo se na netu najt kaksne pametne nacrte. probaj recimo na kaksnem olivetti situ. ce ne drugace bos tam nasel kaksen e-mail, ki te bi mozno lahko vodil naprej.

TylerDurden ::

A to textovni ali dot matrix LCD mislis, jaz sem mislil, da mislis dot matrix. Ce se motim me pa zanima, kje za vraga si dobil LCD display za 500 SIT?

Ako poseduješ zadevo ala 40x2 znakov, jo boš moral krmiliti preko COM porta in ne VGA izhoda.

Riccio_ ::

Dobil sem pa stvar na sejmu elektronike v Poredenone(Italia).Ta zadevica je barvan LCD monitor od prenosnika.Vsaj tako mi je reku uni ki je prodajal.Velikost pa je 15x12 cm.

TylerDurden ::

Tole je sicer za Sharpa, sam princip je isti Link!, mors met pa graficno, ki podpira digitalen output, taksen kot npr. za LCD flat panel monitorje, ker se ti ne priklapljajo na navadne kartice. Druga varijanta je pa da sprejema NTSC signal, kar je v danih primerih celo se boljse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvornik HDMI to VGA + audio

Oddelek: Pomoč in nasveti
134303 (3924) Kron
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219879 (9392) kozorog
»

Uporaba LCD monitorja od laptopa

Oddelek: Strojna oprema
181759 (944) birtija
»

Prenosnik kot prikazovalec slike iz fiksnega računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
8895 (789) Icematxyz
»

Kateri LCD

Oddelek: Kaj kupiti
341589 (1131) Tr0n

Več podobnih tem