» »

Kateri LCD

Kateri LCD

zdravc ::

Kupujem nov racunalnik. Ker imam malo prostora v stanovanju, bi rad kupil LCD monitor in sicer njacenejsi 15". Na webu sem nasel firme Hansol, LG, Gericom, katerih cene so okoli 130K.
Prosim za vase mnenje.

In se konfiguracija:
MS-K7T TURBO-OEM-KT-133A-SB
AMD K-7(266) 1.0GHz THUNDERBIRD
256 sdRAM PC-133-7.5
GeFORCE 2MX-400-64 MB TV MS-8826
IBM IDE 20 GB 5400-ATA100
kdor zna pa žih

tha_man ::

Jaz imam Hansola (model 520F), ki trenutno stane malce manj kot 120k SIT. Sem zelo navdušen nad njim, zatorej ga priporočam :D

Sicer nima kakih hudih for ki jih nekateri LCD-ji premorejo (ampak ne taki poceni), kot so obračanje slike, DVI priključek, zoom itd., ampak slika je fenomenalna.

(c) 1982 Sinclair Research Ltd

zdravc ::

Kje si ga pa kupu za 120K ???
kdor zna pa žih

tha_man ::

V Big Bangu so ga ravna ta teden dobili. In če je v Big Bangu 120k, pomeni da je drugod verjetno še manj (poskusi PowerPlus, kjer sem ga prvič vidu). Jaz sem dal zanj sicer 133k SIT (kakih 14 dni nazaj), sm kaj čmo, life sucks :D. Še vedno je tud to mnogo manj kot če bi ga kupoval kak mesec ali dva nazaj (je stal čez 160k).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

matter ::

tha_man: kak se kej obnese v igrcah :)

zdravc ::

Mi lahko poveš še lokacijo, jaz zem namreš s štajerske - Celje
kdor zna pa žih

tha_man ::

V bistvu jih kaj dosti nisem niti še probal (bolj staro računalo pač)... Poskusil sem Grand Prix Legends, ki je deloval povsem brez problemov na 35fps. Prav tako je tudi nekaj DivX-ov ki sem jih sprobal prav lepo teklo. Priznam da sem bil tudi sam malo v skrbeh zaradi tega, ampak zdej vidim da ni take krize kot nekateri pravijo. Pri kaki ultra hitri igri bi se verjetno poznal lag, drugače pa ni težav.

Sicer pa bom jaz igral igre na TV, ko bom imel TV out. To je moja velika želja že dolgo časa.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

vise ::

Ce si pameten malo pacaki kaksen teden in bos dobil Philips Lcd monitor za okoli 100k sit pri Pchand podjetju.

tha_man ::

Big Bang je v BTC-ju, PowerPlus pa v industrijski coni Stegne, blizu PCX-a (to je tam med šiško in šentvidom, poleg Celovške ceste).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

zdravc ::

Hvala za informacije, kaj pa menite o konfiguraciji ?
kdor zna pa žih

tha_man ::

Konfiguracija je kul, edino disk bi lahko vzel malce večji (itaq so 5400 rpm modeli poceni, pa še hitrejši bo zaradi večje gostote zapisa).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elton ::

Ali je vidno polje pri npr. 15" LCD in 15" CRT monitorju enako, ali je pri LCD morda večje?

matter ::

Pri LCD je večje, zato so tudi 15.1" modeli LCD po vidnem polju ekvivalentni CRT 17".

kuky ::

jaz si lastim eizo flexscan l365 black.
slika je fantasticna barve lepse kot v realnosti.
vendar je tudi cena bila fantastična.pri repro.si ga imajo za cirka 220.000 sit. jaz sem ga kupil v trstu za 1.700.000 lit cirka 180000 sit. zaenkrat je edini lcd ki lepo dela tudi v 800*600. response time ima nevejetnih 6ms rise in 19ms fade tako da igranje quake-a ni problem. svetilnost je spostljivih 300 cd, kontrast pa 450:1.
ce imas para viska si ga privosci ne bo ti zal!
aja, zasluzi si dobro grafično. ima drzalo za stensko roko lahko ga pa tudi kar pripopas na zid

Uporabnik ::

sm zanč opazu na www.anni.si gericom 15inčni za 99.999 sit torej najcenejši kar sem jih do sedaj zasledil

totimato ::

zdravc: Powerplus imaš tudi v Celju. Zraven Birostroja, blizu stare avtobusne postaje na razlagovi. V birostroju še povprašaj po Hansolovih LCD - mislim, da so jih v MB imeli po 110k sit.

lp

totimato

Robert ::

Kuki !
kje si kupil v Trstu Eizo LCD monitor - prosil bi za naslov oziroma internet stran. Hvala v naprej.

kuky ::

www.chl.it

via severo se mi zdi

pejdi pod informatica
pol pa monitors

matter ::

kuky: Cena je pri repro neverjetnih 150.00 SIT brez DDV, itak ga na firmo kupiš kjer se odbije od izhodnega davka. Bi te pa prosu če poveš kake so izkušnje na podlagi igranja iger pa meniji pa softver podpora. Dej povej kolk maš v quake timerefresh pa da ti uredu dela. PA namizje kak zgleda(baje ma winXP eno fora za LCD je da so lepše črke) , miškin kazalec kak se premika. Detajle !! ker za specifikacije(sploh 25ms response time) pa ceno je supr izbira. MEn se kr čudn nizka cena zdi :)

tha_man ::

Tista fora v XP-jih mi ni všeč. V bistvu ti zasenči fonte, da potem niso tako ostri. Kar pomeni da gre po gobe ena prednost LCD-jev (čeprav je stvar nekaterim všeč).

Cena je pa res nizka, sploh glede na firmo (Eizo 8-O).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

kuky ::

pa res cena je padla. matr pred 1 tednom je bila se 190.000 +ddv ,če bi vedel bi ga kupil v slo.
sprobal nisem kej dosti ker imam doma p100 16mb rama :)).
(kupujem athlon xp ,čakam na kt266a čipovje)

sem ga pa pobal v službi in vse igre laufajo brez
problemov isto kot na crtu.
miška ne pušča sledov.
una finta v xpjih za lcd mi ni všeč.bolje je brez.
menuji so zadovoljivi. na živce mi gre ker so gumbi črni in v temi ne vidim kaj pritiskam.


matter ::

Ja ti maš black različico ja. A maš pol tut miš pa tipkovnico lback da je v isti barvi? Sm se kr odloču da bom tale monitor nabavu, je nov model, dobrek arakteristike, dobre ocene v internet testih (ZDnet) pa še nizka cena, čeprav ima zmeraj za cons high price :)
Kuky dej še povej če si kej defektnih pixlov opazu.

kuky ::

mrtvih pixlov na srečo nimam.

kar nabavi ne bo ti žal!

matter ::

Kuky: če tole povem se boš se bolj sekiru. Pri enaa.gambit.si stane ta monitor 170.292,57 SIT Z DDV. Zdej pa če sm prov zračunu naj bi blo brez 132000 SIT. Kar je pa oh in sploh
Pa si kej probavu najt mrtve pikslče

roscha ::

matter: Procentni račun ti pa ne gre. Sedi, cvek! Pravilna cena BREZ DDV je 143.103,00 SIT.

by!

zdravc ::

Že cel mesec je, kar sem odprl to temo, ki je nekaj časa nisem spremljal, pa vidim, da je še kar živa. Naj povem, da sem kupil Hansola za ceno 118K in to model H530, katerega opis je tudi v zadnjem Monitorju. Zelo sem zadovoljen z njim, glede na to, da nisem velik poznavalec taksne in drugacne "železnine".
Glede na večna vprasanja o velikosti v primerjavi z navadnimi monitorji sem izmeril dejanske vidne diagonale navadnih monitorjev 15" in 17", ter LCD 15". LCD je nekje vmes med obema monitorjema, vendar blizje 15"-skemu. Tudi vsporedna postavitev LCD in navadnega 17" monitorja je pokazala, da je 17" monitor glede vidne površine še vedno malo večji od 15" LCD. Glede prostora, ki ga zaseda LCD pa je to absolutno v prid LCD-ja.
kdor zna pa žih

zdravc ::

Imam pa drugo težavo, ki je mogože v vezi z monitorjem. Imam WIN98SE in ce nastavim izklop monitorja po dolocenem casu, se mi potem noce vec aktivirati slika Winsov. Monitor se sicer malo osvetli (temno siv). Led za disk obcasno utripa. Tako moram potem resetirat racunalnik, da zopet vse deluje.
kdor zna pa žih

SkIDiver ::

Moj bratranc si kupu zdej orng močno mašino pa ne vem kaj še zravn vse in je vzel še LCD hansol za ki ga dobiš za 120 jurjev. On je dav mislm da 113 jurjev tuki v Nm in štos. Naloži win xp in začne delat. Po 15 minutah ne more več gledat v zaslon. Ka je to narobe. Je kriv LCD, grafa al gonilniki. Klicu je enga strokovnjaka, ki mu je reku da je kriva grafična. Jz pa pravm da je napaka v LCD-ju. No nato je on probu LCD prklopt na prenosnika. Na enem ista zadeva po 15 minutah na drugem pa je slika skoz lepo lepa. Slika postane taka da te prov zbada v oči in je preprosto ne moreš več gledat.

Elton ::

Kakšna je razlika med analognim in digitalnim monitorjem (LCD). Eizo L365 naj bi bil digitalen in me zanima, če se ga sploh da priključiti na navaden konektor...

tha_man ::

Elton, vsi LCD-ji so digitalni. Razlika je le v tem, ali pride do njih že iz grafične digitalen signal, ali pa je le-ta analogen in se v digitalnega pretvori šele v monitorju. Seveda je boljše če pride digitalen signal že iz grafične, ker tako ni izgub v kablu.

Če monitor nima analognega priključka, ga ne moreš priklopiti na standarden VGA izhod. Nekateri imajo oba priključka, tako da tu ni problema.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elton ::

Kaj pa tale Eizo L365, ali ima oba. Če ga nima ali obstaja kakšna rešitev?

tha_man ::

Za Eizota ne bi vedu, najboljš nda pogledaš na njiohov home page za specifikacije. Ampak če ima samo digitalnega je po moje edina rešitev nakup ustrezne grafične kartice.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Elton ::

V specifikacijah mislim da je navedeno na vsebuje tudi 15 pinski konektor, ali je ta pravi?

tha_man ::

Jap, to je to :))
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Tr0n ::

Kaj LG-ja ni noben probal? Baje so zelo dobri.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lcd ali navaden monitor???

Oddelek: Kaj kupiti
101245 (1062) Popeye
»

LC zaslon(LCD) 15"

Oddelek: Kaj kupiti
121259 (948) Heisenberg
»

LCD 15" kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
61271 (1118) matter
»

Dejstva o LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
503914 (3126) matter
»

kateri LCD monitor?

Oddelek: Zvok in slika
251981 (1709) branko_bm

Več podobnih tem