» »

Nesposobnost na višku

Nesposobnost na višku

frenk ::

Zdele se mi je zgodilo nekaj, kar je skoraj višek debilizma:D. Na bolha.com sem prodal igro Cyberia. Kupi jo nek tip, jo prevzame in že naslednji dan dobim email s strani administratorja stani bolha.com, ki pravi da so oglas odmaknili, ker jim je bilo sporočeno, da je igra piratska8-O. Skoraj istočasno dobim še mail od tega kupca, ki pravi, da sem mu dolžan opravičilo, blabla...no in potem končno izvem kaj je štos...tip na originalnem je na originalnem cd-ju našel le demo igre, ki do bile priložene in zato sklepal, da je to piratski cd, originalne igre pa ne:D. Poleg tega niti tega ne ve, da se 10 let stara igra (še iz časov 80386) inštalira s programom install.bat, install.exe in to v dosu...zanima me če ste vi tud kdaj naletel na take IDIOTE;((:D

p.s.: sej men nebi blo problem denar vrniti, če mu igra nebi bila všeč, mi gre pa na živce, tako explozivno reagiranje, sploh pa če je poleg tega še napačno(tip je verjetno mislu, da je odkril novega pirata, ubistvu pa idiota iz sebe dela:D)...bo pa vsaj naslednjič bol pomislil:)
  • spremenil: frenk ()

Avenger ::

Zdej pa samo še počaki, da ti antipirati zaplenijo računalnik (in še posebno monitor ter tipkovnico + miško ter tiskalnik). Sicer si pa pozabil omenit, da pirati navadno pečejo CDje, ki zato spodaj niso srebrni, zgoraj pa jih ponavadi ne tiskajo, tako da niso poslikani z motivom iz špila. :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Trubadur ::

Berite Thomasa!

avenger: glede na to kar un prav sem jest tak pirat, ki nardi vse tako, da izgleda da je originalno, samo potem dam na cd piratske špile...poleg tega sem tako glup pirat, da poslikam cd z motivom Cyberi-e, gor dam pa čist ene tatrete špile:D...ampak to še ni vse...to delam za pičlih 1000 sit:D...mislm ej kva si folk zmisl:D

No tukaj pa še nekaj copy-pastanega:)

Na vasem CD-ju (ki je po ovitku in CDju na
pogled sicer originalen, je pa seveda presnet
:D) so naslednje igrice: Alone,
BtHorne, Mario, Ootwdemo, Sr_demo,Startrek in Vikings

...ja to so pač demo igre, ki so priložene igri Cyberia

Pa se nekaj: kadar je
CD originalen, se na driverju (Cd romu) pojavi originalna ikona. Pa zakaj se
sploh oglasam; vse skupaj se mi zdi trapasto!

...tip gre to govort za igro staro 10 let:D...in potem se vse skupaj njemu zdi trapasto...no ja vsaj nasmejal sem se, ker take neumnosti pa še ne:D

tukajle pa še prvi mail:

Takole, gospod Kristanc. Tale vas CD sploh ni bil Cyberia, ampak nekaksne brezvezne falirane igrice. CD vam bom poslal nazaj, vi pa meni denar in opravicilo. Gre za princip, menda se ne bom pustil takole opehariti vsakomur, ki se mu to zahoce.

...no coment:)

Longinus ::

Se ti je tip potem saj opravičil ?

Zaenkrat še ne...če je človek principov, kot to on sam pravi, se mi bo, sicer pa ne...no ja pa sej mail sem poslal šele danes, tko da mu dam do pondelka čas:D

ragnarock ::

ROFL!

Isn't that cute.. ...BUT IT'S WRONG! >:D :D

OmegaBlue ::

Mnja Dos špil z ikonco... shuuuurrrreeee :D.

You have just proved the theory that there is no limit to human stupidity.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

BigWhale ::

Jest bi pa tebe okrog kepe, ker se delas pametnega in se norcujes iz nekoga, ki pac ne zna instalirat zadeve.

Sploh pa, to, da gres prodajat igro, ki je stara deset let... s svojim enormnim znanjem, bi najbrz moral vedet, da bo danes redkim delovala... Se ti ne zdi?

In bi kupcu moral na nek nacin dat to tudi vedet... Ampak, vazno, da si stvar prodal, mar ne? :)

Eh, ze to, da gres prodajat tako stvar je nesmisel...

Pepe ::

Kdo ga je pa silil, da je kupil. A je sploh vedel kaj je kupil, al mu je samo finta prek Bolhe kupovat?!?
Lp
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Vikking ::

jst mislim da si si sam kriv, ker 10 let stara igrca, ki ni vredna niti tolarja,, si mu jo uspel čudežno prodat, tip je pač nasedu k zgleda da nima pojma, in ti potem takšne fore poka...

Maximus ::

Smeh, skor bi padu dol s stola, ko sem to prebral. :D

kuglvinkl ::

jst mislim da si si sam kriv, ker 10 let stara igrca, ki ni vredna niti tolarja,,

vredna je natančno tolk, kolkr je zanjo povpraševanje.

Če je šlo pa za disenz, je pa pravni posel neveljaven.
Your focus determines your reallity

Tilen ::

najbol neumno se mi zdi da nekdo nekaj kupuje pa sploh ne ve kaj kupuje! tak da frenk.. plosk plosk. To je isto kot tisti pametnjakovici ko so z Orionom podpisali pogodbo brez da bi sploh prebrali jo.

@DUMB PEOPLE@

Komaj cakam, da me bo spet nekdo spraseval kako v Linuxu instalira driverje za nvidio...

Kako se bom smejal vasi neumnosti in stupidnosti, ko boste brez diskov ostali...

plosk plosk....

... tole postavi stvari v cisto drugacno luc, mar ne?

Avenger ::

Bigwhale in Vikking: torej se ne sme prodajat stvari, za katere lahko domnevaš, da jih ljudje ne poznajo???????????????????? Hudiča, jaz lahko dam oglas, da za 10.000 prodam 1 kg vzhodnosaharskih oreščkov. In kaj pol če nekdo kupi? A?

Ali frenkov oglas vsebuje neresnične podatke? Ali je zavajajoč? Za debilnost kupca pa res ne moreš odgovarjat.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Avenger ()

vikking in bigwhale: če še ne vesta vama lahko povem, nekatere igre s časom dobivajo vrednost, ker jih je zelo težko dobiti, poleg tega pa cena 1000 sit ni pretirana...sej nebi bil problem, če bi mi kupec lepo rekel, da ne zna inštalirat in me prosi če mu povem kako naj inštalira, ampak da me pa takole obravnava kot največjega kriminalca je pa pač preveč...zanima me, če vidva vsaki stvari, ki jo prodata priložita navodila za uporabo?...pa še povejta mi kako naj jest vem da tip nima pojma...tip je pršu, uzel igro, dal sem mu jurja in reče adijo...tip bi že takrat lahko karkoli vprašal:)

p.s: pred nekaj meseci sem prodal igro C&C za jurja, pa nisem mel takih problemov:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: frenk ()

darh ::

tip je pršu, uzel igro, dal sem mu jurja in reče adijo

e? :)
Excuses are useless! Results are priceless!

flipflop ::

tip je pršu, uzel igro, dal sem mu jurja in reče adijo

:D

Kaj pa če je mislu da prodajaš Syberio?

a to je nazaj prneso igro al kak ?:) al si se zatipkal :)

moj_nick ::

@BigWhale

Žebljico na glavico ;)
110111001001010001010000

Pepe ::

BigWhale

V kolikor ne bom znal instalirat gonilnikov, bom vprašal, ne pa označeval prodajalce za pirate in nategovalce.

Se ti ne zdi?

Ako bi to postala navada, bi se reklamiralo X % izdelkov, a ne?
Lp
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Kaboom ::

frenk - ko dobiš igro nazaj se posnami s kamero kako jo boš inštaliral in zraven govori navodila, daj v xvid - dodaj trademarke in copyrighte, ter mu pošlji anonimno.

drugi dan ga pa kliči pa reči da si preko virov izvedel da ima piratsko kopijo tvojega filma. toži ga

ok *joke* >:D
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Kolikor vem, pri prodaji kakršnega koli softvera nisi obvezen zraven podati navodil o uporabi le tega.

LP!

Roadkill ::

Readme.txt?

frenk: "nekatere igrce dobivajo s časoma na ceni" ---> kerga hecaš oz. nateguješ,,, starejše igrce ponavadi ratajo ko dosežejo določeno starost FREEWARE, pol se pa vsi čudimo ko folka vzame posojilo pa si ne zna izračunat da bo mogu potem nekoliko več izplačat!!! sicer pa plosk plosk frenk odličen nateg tistga tipa, ki je pa mel to srečo da je tolikšna neznalica da pač ne zna ločit originalnega od kopije!!!

včasih naletiš na čudno stranko ki nima pojma,,, pred kratkim sm imel to izkušnjo da je imela neka starejša ženska 386 računalnik, na plošči je bilo treba pač baterijo zamenjat,,, računalnik je nesla enmu tipu ki se bojda spozna in ji reku da bo zadeva koštala 100.000SIT (sem jo večkrat vprašu in vedno zatrdila da je rekel to številko) zatorej sm vzel izvijač mal spuccal kontake in baterija je delovala spet, ker se je pač malo oksidacije nabralo okoli nje,,, sm ji ponudil jst nek drug računalnik za 10.000SIt ki bi ji ga lahko komot prodal 100.000SIT vednar jst nimam namena služiti oz. nategovati folka k se že sam jezim na to kako folk počne vse mogoče stvari da ničvredne stvari za ogromno denarja,,, sem imel že večkrat priložnost vendar imam SRCE ki mi ne da da bi to počel!

sicer pa kaj češ tipu lepo razloži da je igra original, pa mu pomaga z inštalacijo in verjetno se bo zadeva uredila!!!

> če vidva vsaki stvari, ki jo prodata priložita
> navodila za uporabo?...

Jaz v zivljenju se nicesar kar vsaj malo smrdi po racunalniku nisem prodal. Vsako stvar sem dal naprej. Pa je bil to procesor motherboard al pa racunalniska igra. Tako da o prodaji tezko govorim...

> pa še povejta mi kako naj jest vem da tip nima pojma.

Vprasal bi ga. To bi te naredilo cloveka, namesto loleka, ki bi rad prodal nekaj, kar nima nobene vrednosti.

> ..tip je pršu, uzel igro, dal sem mu jurja in reče
> adijo...tip bi že takrat lahko karkoli

Zgovarjat se in kazat s prstom na druge je najlazje, mar ne? ;)

PS: Khm, stare igre ne pridobivajo na vrednosti... Zalozniki jih precej zastonj potalajo.

PPS: Pa tudi 'freeware' oz 'abandonware' ne postanejo, dokler jih lastnik copyrighta za to ne proglasi (in vecine software-a ni bilo proglasenega za abandonware)

PPPS: Pepe, ti ze mogoce ampak vecina takih 'pametnih' pa Linux proglasi za 'kr neki' in 'nic ne dela'.... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Roadkill:

readme in helpi so zraven SW-ja, ki ga prilozi proizvajalec. Ce so zakonom obvezni nevem. So pa zraven, da naredijo SW bolj User Frendly.

Recimo: Jaz kot prodajalec MS Winodws OS-a, ti nisem dolžen zraven dati navodila kako bos namestil OS, ter kako ga lahko uporabljas.

BigWhale poglej z druge strani.

frenk je dal oglas, da prodaja ta in ta spil. Najdu se je kupec, ki ga je bil pripravljen kupiti po tej in tej ceni in ga tudi je.

Zdej bom pa tebe vprašal, ce bi ti prodaju istoimenski spil, ali pa kak drug in bi prsu kupec do tebe ter reku da ga bo kupu, a ti mogoce ves kako racunalnisko znanje ima kupec?

Glede na to da spil prodajas prek oglasa in da te je kupec kontaktiru je mogoce predvideti, da nekaj znanja pa le mora imeti.

LP!

xbite, flipflop: typing mistake:D...če je mislu da prodajam syberio, bi me lahko mirno poklical in rekel: "Gospod Kristanc, zmotil sem se, tale igra ni tista, ki jo iščem, bi se lahko prosim zmenila za vračilo?"...jest bi pa rekel: "Ni problema" :D

rexi: jap zatipkal:D

kaboom: igre iz principa ne vzamem nazaj:D

vikking: jao, jao...si mogoče kdaj pomislu, da ma določen folk(zbiratelji igric) raj igro z originalno embalažo, ne pa tist drek potegnen z interneta in zapečen na poceni cd??...tipu sem razložil kako se inštalira igro pa se ni uredilo

BigWhale: no ti kar dajaj zastonj naprej, jest pa svari za katere sem plačal ne mislim dajati zastonj(z redkimi izjemami), ker nimam toliko dnarja kot ga verjetno imaš ti

Vprasal bi ga. To bi te naredilo cloveka, namesto loleka, ki bi rad prodal nekaj, kar nima nobene vrednosti.

...zdej bom vsakega vse spraševal al kaj?...jest sm bil sredi dela in nisem imel časa razlagati vseh teh zadev...lahko bi me tip sam vprašal, kot to naredi večina ljudi, ki jih kaj zanima

PPS: Pa tudi 'freeware' oz 'abandonware' ne postanejo, dokler jih lastnik copyrighta za to ne proglasi (in vecine software-a ni bilo proglasenega za abandonware)

torej tak software postane redkosta ane!!??...starih stvari ne dobiš v trgovini, niti na netu

Bigwhale in Vikking: ali vidva tipa osebno poznata ali pa sta na istem intelektualnem nivoju, glede na to da vsi trije dajete skoraj identične odgovore:D...pa brez zamere prosim

Gandalfar ::

Abandonware je mit s katerim se ljudje tolazijo, ko kradejo igrice iz interneta. Kaznovani niso samo zato, ker se ponavadi zaloznik ne potrudi tozit teh strani. Vseeno je Narobe.

Bigwhale in Vikking: ali vidva tipa osebno poznata ali pa sta na istem intelektualnem nivoju, glede na to da vsi trije dajete skoraj identične odgovore...pa brez zamere prosim

Kaj pa ce imas ti nek dolocen pogled na svet, ki so ga ostali opazili in ga kritizirajo?

IceIceBaby ::

Halo ? 1000 sit se vam zdi preveč za eno original igro ? Dejte no, jurja še za rundo nimaš (tako bolj švoh).

gandalfar: imam svoj pogled na svet in res ga nekateri kritizirajo, ampak v tem primeru se mi zdi da z mojim pogledom nič ni narobe...zanima pa me tudi tvoj pogled na tale dogodek:)...poleg tega sem to napisal zato, ker so odgovori res tako zelo podobni

kst: točno to:)

flipflop ::

Pa kaj te ta možakar sploh ni poklical ko je dobil CD?

Še bolj čudno se mi zdi,da ga ni preskusil,če je že bil pri tebi. Mogoče ga lahko pa tožiš,ker je škodil tvojemu ugledu (j/k)

flipflop: sej sm mu jest dal cd osebno in ni takrat nč prašal...niti pol me ni prašal, ampak takoj obtožil...in posredoval mail bolhi...mogoče bi ga lahko ampak se mi zdi brezveze...sploh zato ker se je nekoliko umiril...pomoje da je opazil svojo zmoto:)...ampak še vsen je pa tolk ponosen, da svoje zmote noče priznat...v življenju se bom verjetno srečal s še veliko takimi in če pri tmeu popustim bom lažje tudi pri ostalih:)

Bass0 ::

Grem kupit avto, na katerem piše "bencinski motor". Pa na prvi črpalki želim tankati dizel. Oho, to pa ni to! Nikjer ni pisalo in nihče mi ni rekel, da ne morem tankati dizla. Hopa, takoj v Slovenske novice: V Avtohiši tejintej domujejo goljufi!

Seveda imam prav, kajne? Naj vsi vedo, da me je avtohiša opeharila! Dol z njenim ugledom!

...

Sklepam, da povprečna oseba nima želje po tem, da bi kupila nekaj, česar ne pozna. Torej je kupec moral poznati igro Cyberia. Zakaj bi jo sicer bil želel imeti?

Če kupiš mačka v žaklju in se pri tem opečeš, si pač sam kriv, še posebej, če si se sam odločil za nakup.

Ne razumem, kako lahko nekateri zagovarjate kupca, ki očitno ne premore toliko modrosti, da bi vedel, čemu se bo znebil lastnega denarja. In ki predvsem ne zna reagirati primerno.

Reklamacije sprejemajo v trgovinah, ki so podvržene poslovnim pravilom. Ali je potrebno poudariti, da Frenk ni poslovna oseba?

Mimogrede: Slovenskih novic nisem postavil tja naključno. So pač tak tip časopisa. Če bi jih bral več kot en teden, bi verjetno razmišljal o samomoru. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bass0 ()

Cowboy6 ::

HEHEHE, ej frenk, a maš še kak original CD z špilom za prodat?:D
lejga, očitno se model počuti ogoljufanega, tk da pejt do njega, mu razlož pokaž v čem je fora. ne pa da te neki obtužuje piratstva, pa še bolhi je težu. JOK BRATE, ODPADE!!!;((
Tukaj naj bi bil moj podpis.

cowboy6: ja mam jih še nekaj, med drugim tudi impossible creatures(nova in zapakirana), ki ne gre v promet niti za 3k sit:D, nova pa stane 10k sit...pa še ostale dos igre, za "malo bolj pametne":D...sej glede tega da je igra originalna in taprava se z unim tipom že strinjava...mogu sm mu povedat tud, da za igranje ne rab kupvat 486-ke, ampak naj samo namesti win95 ali win98...spet sm ga polomu...nism mu povedal, da če hoče namestiti winse potrebuje cd-rom enoto8-O...upam da vsaj tp ve:D

Cowboy6 ::

pa če rabi licenčne win 95 al pa 98??? kje bo pa to dobu??? to pa ne vem, kje se še da dobit licenco?
Tukaj naj bi bil moj podpis.

u piiiz**, zdele si me pa spomnu, da jih mam jest:D...sicer od kolega ampak jih ne rabi več...problem je, ker sem pomoje zgubil knjigco in s tem tudi kodo...no ja pa saj un pomoje ne bo več od mene kupoval(hvala bogu), ker jest vsakega samo nategujem:D

lambda ::

Iz muhe delate slona...:\

SmoKey ::

Frenk, jes sem se nasmejal kot že dolg ne :D

A se ti je model kaj opravičil al je sam napizdeval iz ''principa'' hehe :D
Živalsk vrt iz silicijeve doline

Gandalfar nisem papiga ko praviš da imama z bigwhaelom podobne odgovore, zgleda da oba gledama na zadevo iz istega zornega kota, oz. iz drugačnega kot ti... če pa zadevo drugače pogledam, pa je jasno da tip nima pojma in si upa obtoževat frenka kr tja v tri dni, in to te seveda totalno razkuri!!! kar se tiče licenčnih starejših winsows, pa to sploh ni problem kupit,,, sicer pa ko ima že vsak internet,,, in če bi znali vsaj malo uporabljat googla bi lahko ugotovili da tam dobiš vse podatke kako igrco inštalirati oz. jo pripraviti do tega da deluje pod drugačnim os-om.

Gandalfar ::

Vikking: to je frenk dejal... jzt sem samo komentiral, da imata podobni pogled na njegovo situacijo

Matev ::

da se vam da za pilih 1000sit prodajat igro?????' hmmm a ni laži odpret koš za smeti in jo vrčt stran

za jurja da greš oglas dajat predajo organizirat enmu levaku razlagat kje si doma ga vodit do tebe prodajo izvršit itd itd...... huh brezveze

Hja organiziran kriminal pa kriminal. Niti eno ne drugo se ne splača, če te dobijo. Če te ne dobijo je eno in drugo v vecini primerov dobickonosno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Matev ::

a pa cajberija sploh dela v novih winsih????

ker če ne... potem te lahko besno napade pa reče da mi pod linuxsom ne dela
heh.... pri takih kalibrih je vse mogoče

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matev ()

glede na starost dvomim da dela na XP, dela pa sigurno pod w98
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

igra ne dela na winXP, dela pa na WIN98 100% in ker od tistega osebka nč več ne slišm, se mi zdi da mu je končno uspelo igro inštalirat

...jurja sicer res ni velik, ampak tud velik dela nism meu...uzeu sm špilo na šiht, kamor jo je tud pršu iskat in mi dal jurja...men se tle ne zdi velik dela:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prevaranti na Bolhi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
334102905 (8639) predi
»

R.I.P suprnova.org (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9511690 (5974) BigWhale
»

Comtron aka Mlacom2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
25322263 (13204) Tilen
»

Goljufije z malimi oglasi

252854 (2165) Tero
»

Piratsvo : tako po čez (strani: 1 2 )

535237 (4357) kuzifix

Več podobnih tem