Forum » Igre » IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
Partizanen ::
Do, did, done.
Pošlte mi mejl na nikoATpartizanska-eskadrila.com pa vm pošlm podatke za dostop.
Pošlte mi mejl na nikoATpartizanska-eskadrila.com pa vm pošlm podatke za dostop.
Rokomah ::
Meni dokaj pogosto resetira ali zmrzuje računalnik ob igranji IL_2
Še najbolj nerodno je, če letim coop na OL.
Če mi lahko kdo slučajno pomaga ali ve za kakšne posebne nastavitve, ki so mogoče potrebne za grafično kartico ATI Radeon 9500 PRO (Catalyst 4.1) .
Namreč verjamem, da je krivda na GK. Sicer drugje (v drugih igrah) nimam težav, samo v IL_2.
Please help me
Še najbolj nerodno je, če letim coop na OL.
Če mi lahko kdo slučajno pomaga ali ve za kakšne posebne nastavitve, ki so mogoče potrebne za grafično kartico ATI Radeon 9500 PRO (Catalyst 4.1) .
Namreč verjamem, da je krivda na GK. Sicer drugje (v drugih igrah) nimam težav, samo v IL_2.
Please help me
Rokomah, v HW folderju FTPja imaš 4.9beta verzijo opengl driverja za radeonko. Zdaunloudi in odzipaj DIREKTNO v glavni direktorij IL2FB, tako da ti ostane 4.1 driver za ostale špile. Če ti pa nau dobr laufal, ga pa preprosto izbriši. BTW, jst sm meu s 4.1 totalno sranje.
V fajlu "49beta graphic settings il2 included.doc" maš pa nastavitve za dobro vidljivost
V fajlu "49beta graphic settings il2 included.doc" maš pa nastavitve za dobro vidljivost
destiny ::
Uf, ste se pa ful razpisal v tem tednu, ko sem v slani vodi čofotal pa dregeljke z velikimi zizami gledal
Ideja o skupnih treningih je super, se vam morm pridružit.
ru7, če še nisi kupu nove palice, se pozanimaj pri rokomahu, ki ma (al pa ga nima več?) X36 za prodat. Zadeva je identična X45 (oblika, postavitev in število gumbov), prodajal ga je pa za zelo mikavno ceno.
Ideja o skupnih treningih je super, se vam morm pridružit.
ru7, če še nisi kupu nove palice, se pozanimaj pri rokomahu, ki ma (al pa ga nima več?) X36 za prodat. Zadeva je identična X45 (oblika, postavitev in število gumbov), prodajal ga je pa za zelo mikavno ceno.
slo-warhavk ::
Niko hvala za Zip fyle, word fyle, pa nisem mogel odpret ne vem zakaj, prosim če mi lahko še enkrat pošlješ LP Darko.
Tisti .doc file ima slikice not in se odpira z wordom. Meni dela. Poskusi ponovno. Moraš imeti word instaliran.
Rokomah, v HW folderju FTPja imaš 4.9beta verzijo opengl driverja za radeonko. Zdaunloudi in odzipaj DIREKTNO v glavni direktorij IL2FB, tako da ti ostane 4.1 driver za ostale špile. Če ti pa nau dobr laufal, ga pa preprosto izbriši. BTW, jst sm meu s 4.1 totalno sranje.
Jest sem naredu, tak kot si napisal. Sedaj imam nek driver file v glavnem IL_2 imeniku. Je to to? Kaj je pa bolje za radeonko openGL ali directX?
Ja jest še vedno uporablam 4.1
Bi bilo dobro zamenjati gonilnike? Partizanen, katere pa ti uporabljaš?
Ja, to je to. VSAK špil najprej preveri, ali ima driver za grafiko v lastnem direktoriju. Če ga tam ni, pa gre in uporabi sistemskega. Simpl trik. Tko se testira nove driverje, saj veš, da ti ni treba v reinstall in podobno sranje.... Morš pa najprej razpakirat komletn driver fajl, pa potem vzet le OpenGL al pa DirectX driver in ga butnt v špilov direktorij. Peace of cake.
Ampak pazi, to je le OpenGL driver, torej bi ti špil uporabljal glavni (sistemski) DirectX driver, če bi hotu špilat z DirectX grafiko. Skratka, ja, špilaj OpenGL, definitivno.
Sicer pa, IL2FB je napisan za OpenGL, ergo....
Jst uporabljam (pr drugih zadevah) Omegadriverje, bazirane na Cat4.7. Težko svetujem, katere uporabljat, je vse odvisno od konfiguracije PCa. Kolegu, recimo, na Radeonki9800pro najbolje delajo omega3.7, le ti so bli napisani, preden je 9800pro sploh vn pršla, men pa isti driverji (na 9700pro) cukajo do amena. Vsekakor sm meu pa z 4.1 obupne izkušnje. BSOD&co. Pa pr navijanju jih odpizdi en dva tri. Go figure.
Ajde
Ampak pazi, to je le OpenGL driver, torej bi ti špil uporabljal glavni (sistemski) DirectX driver, če bi hotu špilat z DirectX grafiko. Skratka, ja, špilaj OpenGL, definitivno.
Sicer pa, IL2FB je napisan za OpenGL, ergo....
Jst uporabljam (pr drugih zadevah) Omegadriverje, bazirane na Cat4.7. Težko svetujem, katere uporabljat, je vse odvisno od konfiguracije PCa. Kolegu, recimo, na Radeonki9800pro najbolje delajo omega3.7, le ti so bli napisani, preden je 9800pro sploh vn pršla, men pa isti driverji (na 9700pro) cukajo do amena. Vsekakor sm meu pa z 4.1 obupne izkušnje. BSOD&co. Pa pr navijanju jih odpizdi en dva tri. Go figure.
Ajde
JRY_slo ::
rokomah, jst mam radeon 9500 odklenjenga na pro (8 pipelines). Uporabljam Omega 2.5.14 driveje.works sugar.
Z tem Nikotovimi nastavitvami in DLL-jem mam bols framerate na 32bit k prej na 16bit pr istih...go figure :)
se prau: 1G 266RAM- , 266 plate XP2000+amd(@1.67Ghz) grapha ni navita.
na virutalpilots1 mam pri 20 folka 60fps top, 28fps average
če se vam da mal primerjat, pejte u Qick Mission Builder, uzamte recimo FW 190-D9 (velik kokpita), crimea map, time 12h, na 2000m vpiste v konzolo (prtisn ~ "tildo" ) "fps START SHOW" (pazte na caps!) in po 60 sec pavza in poglej izpisane cifre...
če se vam da seveda....
Z tem Nikotovimi nastavitvami in DLL-jem mam bols framerate na 32bit k prej na 16bit pr istih...go figure :)
se prau: 1G 266RAM- , 266 plate XP2000+amd(@1.67Ghz) grapha ni navita.
na virutalpilots1 mam pri 20 folka 60fps top, 28fps average
če se vam da mal primerjat, pejte u Qick Mission Builder, uzamte recimo FW 190-D9 (velik kokpita), crimea map, time 12h, na 2000m vpiste v konzolo (prtisn ~ "tildo" ) "fps START SHOW" (pazte na caps!) in po 60 sec pavza in poglej izpisane cifre...
če se vam da seveda....
evo jst sm glih stestiru:
fps max 60, average 30
je pa ful cudn da recimo mam pr flyby view (F3) framerate 60! medtem ko iz kokpita 30fps!
w0t did oleg do?? bi si mislu da je dinamične oblake, pokrajino, lightning avijona, sonce, skratka 10x vec grafike težji izristat kot kokpit... edin če so prabl biljon poligonov za števčke....
fps max 60, average 30
je pa ful cudn da recimo mam pr flyby view (F3) framerate 60! medtem ko iz kokpita 30fps!
w0t did oleg do?? bi si mislu da je dinamične oblake, pokrajino, lightning avijona, sonce, skratka 10x vec grafike težji izristat kot kokpit... edin če so prabl biljon poligonov za števčke....
Hvala za tolmačenje in pomoč.
Me pa še zanima sledeče;
Sem bolj kot ne lolek v raznem navijanju hardwera, pa bi vseeno poskusil svojo grafično ATI Radeon 9500 PRO malo "naviti", če se seveda sploh da.
Zdi se mi, da ste nekateri to že delali, zato vas prosim če še meni razložite (čim bolj natančno) kako se to naredi, da iztisnem še kakšno dodatno moč iz svoje GF.
Hvala lepa že naprej
Me pa še zanima sledeče;
Sem bolj kot ne lolek v raznem navijanju hardwera, pa bi vseeno poskusil svojo grafično ATI Radeon 9500 PRO malo "naviti", če se seveda sploh da.
Zdi se mi, da ste nekateri to že delali, zato vas prosim če še meni razložite (čim bolj natančno) kako se to naredi, da iztisnem še kakšno dodatno moč iz svoje GF.
Hvala lepa že naprej
JRY, ko jest pritisnem ~ (Alt Gr + 1) da bi prišel v konzolo, se mi power zmanjša na 0% in to je to. Isto k da bi pritisnu samo 1 brez alt gr. WTF should i do?
Hmm, TAB odpre radio komunikacije, "~" je pa na tipki "1" in če jo pritisneš, izbereš wingman-a.
SHIFT + TAB + ~
OpenGL: avg 54, min 42, max 62
DirectX: avg 47, min 34, max 71
mam pa : Athlon 1400 t-bird (serija c), 512 MB 266DDR, geforce 4400ti (128MB).
Aja, naštiman mam na 1024*768@32, grafične nastavitve pa na highest...
OpenGL: avg 54, min 42, max 62
DirectX: avg 47, min 34, max 71
mam pa : Athlon 1400 t-bird (serija c), 512 MB 266DDR, geforce 4400ti (128MB).
Aja, naštiman mam na 1024*768@32, grafične nastavitve pa na highest...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: destiny ()
...naj gre vse nekam v tri kraste
B&Z še nekako gre. Tu ni večjih težav. Letiš visoko, iščeš....čakaš na priložnost, napadeš in se umakneš nazaj v višine.
Drugače pa je v DFjih. Tuki mi pa nikakor ne gre od rok !!!
Letim izkljično Bfje in, ko dobim sovraga na 6ko, se ga ne morem nikakor znebiti, ne da bi prej ali slej prišo na 0 metrov Potem pa nimam več kam bežati in sem prisiljen krožiti, kar je pa za Bfja smrt !
Kakšni so dobri (rešilni) defending manevri?????
Kak trakec, če je možno
B&Z še nekako gre. Tu ni večjih težav. Letiš visoko, iščeš....čakaš na priložnost, napadeš in se umakneš nazaj v višine.
Drugače pa je v DFjih. Tuki mi pa nikakor ne gre od rok !!!
Letim izkljično Bfje in, ko dobim sovraga na 6ko, se ga ne morem nikakor znebiti, ne da bi prej ali slej prišo na 0 metrov Potem pa nimam več kam bežati in sem prisiljen krožiti, kar je pa za Bfja smrt !
Kakšni so dobri (rešilni) defending manevri?????
Kak trakec, če je možno
Najboljši rešilni manever je skrb, da NE dobiš nekoga na šest. Če letiš BnZ, pa se vseen zapleteš v DF, to preprosto pomeni, da maš premalo samodiscipline. Down boy, down!!!
OK, hecam se (čeprav ne čist). Zdej pa resno: 109ka ima superior dive speed, razn če maš P51 al pa p47 na riti (pogojno tudi spit). Torej dive away, radiator closed, full throttle, pa je. Klasičen extend. P51 in p47 pa zlahka obrneš v DF.
Treniraj scissors, barrel rolls, inverted downward semi-loop. Pa bodi inventiven.
Ponovno, tole sm že enkrat povedu: dobr pilot gre v dogfight le in samo takrat, ko nima druge izbire.
Stay high, shoot low.
Oglas se na HL, pa bova probala.
Ajde.
OK, hecam se (čeprav ne čist). Zdej pa resno: 109ka ima superior dive speed, razn če maš P51 al pa p47 na riti (pogojno tudi spit). Torej dive away, radiator closed, full throttle, pa je. Klasičen extend. P51 in p47 pa zlahka obrneš v DF.
Treniraj scissors, barrel rolls, inverted downward semi-loop. Pa bodi inventiven.
Ponovno, tole sm že enkrat povedu: dobr pilot gre v dogfight le in samo takrat, ko nima druge izbire.
Stay high, shoot low.
Oglas se na HL, pa bova probala.
Ajde.
BF-ji majo super pospeške. recimo proti p51 k ma slabe pospeške bi bla varjanta, da prisiliš nasprotnika v overshot, stegneš za njemu in mu voščiš happy 108... če te seveda ne po prehitel z .50 i love u too pozdravi :)
Partizanen, kar si napisal velja in je za mene in verjetno za vse druge, ki želijo preživeti v zraku, kot Sveto pismo
Res je, da je na začetku samodisciplina v smislu, ne se zapletati v DF, relativno velik problem Jest sem se tega po dolgem času le odvadil
Vendar se na vsake kvatre le zgodi, da se namenoma ali ne zapleteš v klopčič letal ali da se enostavno kdo pretihotapi na tvojo 6ko in to prepozno ugotoviš (ni zunanjih pogledov). V teh primerih si pač presiljen izmanevrirati nasprotnika in to je to, kar sem goraj spraševal.
Res je, da je na začetku samodisciplina v smislu, ne se zapletati v DF, relativno velik problem Jest sem se tega po dolgem času le odvadil
Vendar se na vsake kvatre le zgodi, da se namenoma ali ne zapleteš v klopčič letal ali da se enostavno kdo pretihotapi na tvojo 6ko in to prepozno ugotoviš (ni zunanjih pogledov). V teh primerih si pač presiljen izmanevrirati nasprotnika in to je to, kar sem goraj spraševal.
Partizanen, ko si ravno omenil tiste manevre....
Če koga zanima, imam video ponazoritve naslednjih manevrov:
- barrel
-break
-chandelle
-hammer
-immelman
-lagpurs
-lo/hi yo-yo
-scissor
-splits
.
.
.
Poučno
Če koga zanima, imam video ponazoritve naslednjih manevrov:
- barrel
-break
-chandelle
-hammer
-immelman
-lagpurs
-lo/hi yo-yo
-scissor
-splits
.
.
.
Poučno
ali3n ::
kam torej priletim danes? (mene mašina - server zeza 100 na uro - IL2FB dedicated mi ne dela... -> morm preformatirat vse... )
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Živjo. Niko mi je poslal Word file, ki sem ga pomotoma zbrisal, sedaj nikota ne dobim, prosim če mi lahko ti pošlješ word file, da bom vedel kako nastavit grafiko. LP Darko
Darko.srenk@siol.net
Darko.srenk@siol.net
Niko hvala ,je mnogo bolje, zdaj pa vidim sovraga že dosti prej, ko da bi si dal špegle gor:)) Boš danes zvečer kaj na HL?
LP Darko
LP Darko
pošlete še men tale fajl za boljšo dioptrijo?
ali3n afna owca.info
ali3n afna owca.info
- "Rozi vidm." "S psom!"
ru7 ::
Hmm, okej jst sem back iz morja in grem jutr v LJ (ali3n, mesoreznica, JRY -> se kej vidmo?) in bom cel teden tam, tko da bom šu enkrat vmes po joy pomojem (sem v dvomih med X45 in EVO / DVD pekač). Po eni strani me mika dražji X45 a ima "butaste" ruderje (dinar za pedale ni, že za X45 da punca skor ), po drugi strani pa ma veliko knofov. Niko je že reku mi naj vzamem X45, da mi ne bo žal, pa me zanima JRYYYYY, a ti je žal, da ga maš? .
...še enkrat, kaj vzet?
...še enkrat, kaj vzet?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ru7 ()
BaRtMaN ::
DVD pekača ubod. :P
Jaz ne vem, kaj naj nardim s svojim Logitechom. Nekaj časa dela desni zavoj, potem pa sploh ne več.
Bi uveljavil garancijo, samo ne vem, kako je s tem, ker je bil kupljen lani maja, ne ali3n? Je bil že zamenjan po tem enkrat in naj bi od takrat na novo začela tečt garancija.
ali3n, razsvetli me, prosim.
Jaz ne vem, kaj naj nardim s svojim Logitechom. Nekaj časa dela desni zavoj, potem pa sploh ne več.
Bi uveljavil garancijo, samo ne vem, kako je s tem, ker je bil kupljen lani maja, ne ali3n? Je bil že zamenjan po tem enkrat in naj bi od takrat na novo začela tečt garancija.
ali3n, razsvetli me, prosim.
ja, takrat je bil menjan z novim -> alzo nova garancija; ko si ga kupu ti, si dobil ganz novega (tega zamenjanega); pa sej papirje sem ti dal?
poklič uvoznika, pa povej kaj te matra....
poklič uvoznika, pa povej kaj te matra....
- "Rozi vidm." "S psom!"
Mejli poslani stop kupi x45 stop jebeš logitech stop jst sm ga 11krat v enem letu menju stop obupni potenciometri stop garancija velja od dneva dobave menjanega stop uvoznik zelo prijazen in fer stop probi se zment, da jim daš logitecha nazaj pa kej drucga vzameš stop
Niko
Niko
Imam račun iz BoFa z datumom 27.5.2003 in pa prenosnico od Izida z datumom 8.3.2004. Samo na tej prenosnici nič ne piše, da bi garancija na novo začela tečt od tega datuma.
Bom jutri pa vsekakor poklical Izid.
EDIT:
Niko: Jebesh, ni pare trenutno. Do naslednjič bo verjento kaj nakapljalo. :>
Glede mejla - hvala, ampak midva z ru7om imava nVidio.
Bom jutri pa vsekakor poklical Izid.
EDIT:
Niko: Jebesh, ni pare trenutno. Do naslednjič bo verjento kaj nakapljalo. :>
Glede mejla - hvala, ampak midva z ru7om imava nVidio.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
Bartman, garancija ti velja. Splošna zakonodaja, glej da se jim ne boš pustu nasrat. Če bodo pa kej sral, remember, magic words work miracles*
*" Hm, le kaj bi tržna inšpekcija na tole rekla...?" zamišljeno zamrmraš in voila, vse kul.
*" Hm, le kaj bi tržna inšpekcija na tole rekla...?" zamišljeno zamrmraš in voila, vse kul.
Aha, tega pa nisem vedel. Hvala za namig.
EDIT:
Niko: Mi pošlješ FTP access podatke?
EDIT:
Niko: Mi pošlješ FTP access podatke?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BaRtMaN ()
ru7, ni mi žau 25k za joystick. kontrola je brezhibna. gumbov je fuckload. sam rudersi... rudersi so smešni... po pol leta še zmer slabš cilam ko prej z twist action... morm se enkrat spraut pa kupt ruderse nekak...
Aja, Rokomah, dej prosim uploadaj tiste video zadeve na FTP, če se ti da
...je gorih.
Če še koga zanima, je pod imenikom "manever"
@ Bartman - brez skrbi - saj maš vse papirje; menjaj -> prodaj (novega) -> kupi Evota za 10k sit.. pa bo mir...
- "Rozi vidm." "S psom!"
eno vprašanje - ima še kdo probleme z dostopom na UK dedicated? npr. HL javlja 16/20, ko se connectam gor, mi javi, da je server full... in to iz dneva v dan (že kak mesec)... so me banal al kaj??
- "Rozi vidm." "S psom!"
Dons sem šel na nek server brez ikon, pa mi nič ni blo jasno kdo je kdo.
Kako vi sploh veste na kerga reveža se spravt? Ko se 2 koljeta med sabo jest sploh ne vem komu bi pomagal!
A ma kdo mogoče kake grafične optimizacije za nVidio, da bol razločno vidiš oznake na krilih?
Kako vi sploh veste na kerga reveža se spravt? Ko se 2 koljeta med sabo jest sploh ne vem komu bi pomagal!
A ma kdo mogoče kake grafične optimizacije za nVidio, da bol razločno vidiš oznake na krilih?
silhuete 1
silhuete 2
Švabski avioni imajo tanek/vitek trup pri repu. Štirioglata krila, štirioglat rep. Od daleč FW in 109 zgledata kot dva velka križa.
Rusi streljajo MG zelene ali bele metke, top rdeče ali belo.
Ameri nažigajo .50 rdeče.
Švabi: top ma plave ali vijolične izstrelke, rdeče MG. Zvok motorja je globlji, tako pri FW kot pri 109ki.
Skratka, če letiš za ruse, streljaj na lepe, če letiš za nemce, pa na grde avione
Predvsem pa, če ne vidiš oznak na letalu, s cifro vred, nisi dovolj blizu za učinkovito streljanje. Don't spray and pray.
Aja, če hočeš resno pretiravat z airplane spottingom, evo:
http://www.globalsecurity.org/military/...
http://www.fact-index.com/a/ai/aircraft...
silhuete 2
Švabski avioni imajo tanek/vitek trup pri repu. Štirioglata krila, štirioglat rep. Od daleč FW in 109 zgledata kot dva velka križa.
Rusi streljajo MG zelene ali bele metke, top rdeče ali belo.
Ameri nažigajo .50 rdeče.
Švabi: top ma plave ali vijolične izstrelke, rdeče MG. Zvok motorja je globlji, tako pri FW kot pri 109ki.
Skratka, če letiš za ruse, streljaj na lepe, če letiš za nemce, pa na grde avione
Predvsem pa, če ne vidiš oznak na letalu, s cifro vred, nisi dovolj blizu za učinkovito streljanje. Don't spray and pray.
Aja, če hočeš resno pretiravat z airplane spottingom, evo:
http://www.globalsecurity.org/military/...
http://www.fact-index.com/a/ai/aircraft...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Partizanen ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | War Thunder (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 16105 (7357) | ziga1990 |
» | Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7059 (4186) | SLO_Robert |
» | simulacije letenjaOddelek: Igre | 3736 (2759) | jamiroq |
» | Fly igreOddelek: Igre | 2515 (2173) | San |
» | Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten BattlesOddelek: Igre | 1677 (1606) | ali3n |