» »

Večigralstvo za začetnike :]

Večigralstvo za začetnike :]

Matek ::

Tema, ki jo pravkar prebirate, je namenjena vsem, ki bi radi zaigrali kakšno od popularnih iger preko interneta proti nasprotnikom iz mesa in krvi, pa se vam je ustavilo že takoj na začetku. Za vas smo poiskali obvezne datoteke, namestitev same igre in popravkov, osnovna navodila za igranje, popularne strežnike in še kaj, da bi čimprej prebrodili začetniške težave in začeli uživati v igranju. Veliko sreče!

Trenutno predstavljene igre:
Wolfenstein: Enemy Territory
IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles (hvala, ali3n)
Half Life: Counter Strike
America's Army (hvala, Slo-One)
GunZ The Duel (še enkrat hvala, Slo-One)
Quake 3 Arena (hvala, xgo)
War Rock (tretjič hvala, Slo-One)
Savage: Battle for Newerth (spet hvala, Slo-One)
San Andreas Multiplayer (tudi Slo-One)
Soldat (zahvala gre Prospekt-u)
True Combat Elite (ponovno je bil na delu Slo-One)
Starport: Galactic Empires (hvala, Slo-One)
eRepublik (hvala, Slo-One)

Tema je zaklenjena zaradi boljše preglednosti, vse komentarje pustite tu.

Dodatek:
Zaenkrat je seznam iger kratek, upamo pa, da se bo v prihodnosti z vašo pomočjo daljšal. Če igrate katero od zanimivih nalinijskih iger, si oglejte spodnja dva opisa, poskusite sami izdelati kaj podobnega in pošljite zasebno sporočilo enemu od moderatorjev oddelka. Hvala!
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • preklical razglas: ahac ()

Matek ::

Wolfenstein: Enemy Territory

Opis

Igra je brezplačna prvoosebna streljačina za več igralcev na temo druge svetovne vojne in spopadov med Nemci in Zavezniki, narejena je na grafičnem pogonu Quake 3, izdelali pa so jo pri studiu Splash Damage.


Datoteke
Namestitev

Potek je precej enostaven. Najprej poženite namestitveni program osnovne igre, enako storite tudi s popravkom. Mape in ETPro zahtevajo ročno namestitev, ki pa vseeno ni zahtevna. Slednji prispe stisnjen v zip arhiv, vsebino pa morate prekopirati v osnovno mapo igre (privzeta pot je "X:\Program Files\Wolfenstein - Enemy Territory"), tako da bo v njej po novem tudi mapa "etpro". Podoben postopek je potreben tudi pri mapah, najprej jih spravite iz arhivov (če jih pridejo zakompresirane), da bodo imele končnico .pk3, nato pa jih premaknite v podmapo "etmain", ki se nahaja v glavnem direktoriju igre.

Igranje

Ko se igra prične, so igralci razdeljeni v dve ekipi, Nemce in Zaveznike. Slednji imajo ponavadi napadalno vlogo, prvi pa branijo. Igra ponavadi traja 30 minut (odvisno od mape), če v tem času uspe Zaveznikom opraviti vse predvidene naloge, so zmagali, v nasprotnem primeru pa so zmagovalci Nemci. V igri obstaja 5 razredov vojakov (classes):
  • Soldier - običajen vojak, edini ima sposobnost uporabljati težka orožja
  • Medic - zdravnik, lahko oživlja in zdravi svoje soborce
  • Engineer - gradbenik, odgovoren za grajenje, razstreljevanje in miniranje
  • Field Op - vojak, ki je odgovoren za zračne napade in deljenje streliva
  • Covert Op - specialec, zmožen preoblačenja, ostrostrelstva in tihega napada
S samo igro dobimo 6 map, ki pa so v primerjavi z drugimi igrami dokaj velike, tako da se jih ne naveličamo prehitro. Njihova imena so (v oklepaju je navedena oblika, ki se uporablja v vsakdanjem pogovoru in je obenem ime datoteke, ki vsebuje mapo):
  • Siwa Oasis (oasis)
  • Seawall Battery (battery)
  • Gold Rush (goldrush)
  • Würzburg Radar (radar)
  • Rail Gun (railgun)
  • Fuel Dump (fueldump)
Kaj je treba na kateri mapi početi, lahko izveste tukaj ali pa tukaj. Vsekakor priporočam tudi branje uradnega readme dokumenta, v katerem vas bodo avtorji seznanili z mnogimi pomembnimi podrobnostmi (zelo dobro so predstavljene naloge posameznih razredov).

Javni igralni strežniki
  • Studio Proteus (212.103.156.41:27960 in 212.103.156.41:28960)
  • SiOL (193.189.160.34:27961)
  • Slo-LanParty (212.72.99.57:27960)
  • aria.volja.net (217.72.76.199:27960)
Našteti strežniki so slovenski in na njih se zadržuje največ igralcev. Obstajajo še drugi domači serverji, a niso vredni omembe. Kljub precej razviti sceni pa je javni nivo igranja pri nas precej nizek. Veliko klanskih igralcev se zato pogosteje zadržuje na tujih stražnikih, najbolj znan in popularen med vsemi je *BiO* Clanserver (212.13.197.137:27964).

Klani

Ker je Enemy Territory precej mlada igra, klani vsepovsod še kar rastejo kot gobe po dežji in obenem tudi propadajo. Trenutno igrajo predvsem naslednji:
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Matek ::

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles

Opis

Letalska simulacija (preko 100 letal), na temo druge svetovne vojne. Je samostojno nadaljevanje prvega dela - IL-2 Sturmovik. Izdelal jo je ruski studio Maddox Games, založil pa UBI.


Datoteke

Ker se igra nepretgoma razvija, nas Maddox Games občasno razveselijo s popravki. Trenutna (junij 2004) verzija, ki se igra na serverjih širom sveta je 2.01. Za igranje potrebujete:

Seveda je igro možno igrati tudi brez vseh dodatkov. Kljub temu priporočamo uporabo le-teh, ker snovalci igre vsakič dodajo nekaj letal, popravijo letalne modele, dodajo nove mape,...


Strojne zahteve

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles
Procesor: Pentium III 800/AMD Athlon 700 or better
Operacijski sistem: Windows®98/ME/2000/XP
Spominski moduli: 256 MB RAM (priporočamo 512 MB)
DirectX: DirectX 8.1 ali novejši
Grafična kartica: 3D video kartica (združljiva z DirectX 8.1) z 32MB RAM (priporočamo 64MB ali več)
CD-ROM: 4X CD-ROM ali hitrejši
Zvočna kartica: združljiva z DirectX 8.1
Potreben prostor na trdem disku: ~1,2 GB
Večigralski način: povezava z Internetom (56 kbps ali boljša) ali LAN

IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles - Ace Expansion Pack
Procesor: Pentium® III 800 MHz, AMD Athlon™ 800 MHz, novejši je priporočljiv
Operacijski sistem: Windows® 98/ME/XP/2000
Spominski moduli: 256 MB RAM (priporočamo 512MB - 1 GB RAM)
DirectX: DirectX 9 or ali novejši
Grafična kartica 3D video kartica (združljiva z DirectX® 9) z 32MB RAM (priporočamo 128MB)
Zvočna kartica: združljiva z DirectX 9
CD-ROM: 4X CD-ROM ali hitrejši
Potreben prostor na trdem disku: ~1,8 GB
Večigralski način: povezava z Internetom (56 kbps ali boljša) ali LAN


Namestitev

Najprej namestite osnovno igro - IL-2 Sturmovik: Forgotten Battles (v1.0), nato naložite še Ace Expansion pack in na koncu naložite še patch Ace Expansion Pack to 2.01; nalaganje patcha je sila enostavno - zazipan patch odpakirate v direktorij z igro (s tem povozite nekatere datoteke z novejšimi).


Igranje

Igra ni arkada - potrebno je kar precej znanja in treninga, da obvladate svoje letalo oz. sestrelite nasprotnikovo. Za igranje toplo priporočamo uporabo igralne palice - če je le mogoče naj bo vrtljiva (vrtenje smernega krmila - rudders). Kljub temu, da igra ponuja enoigralsko igranje (letenje v mislijah), se pravi čar igre razkrije šele v večigralskem načinu. Na spletu vas pričakuje skoraj 10.000 krvi željnih sobnih pilotov (marsikateri tudi v resnici letijo/so leteli). Splošnih navodil za igranje ni.


Javni igralni strežniki

Možnosti je več:
Večina strežnikov je v ZDA, nekaj jih je v Evropi, v Sloveniji pa žal (pre)malo. Ping se giblje med 40ms (strežniki v Sloveniji), 150ms (evropski strežniki) pa tja do 200-300ms (boljši strežniki čez lužo); igranje je mogoče do pingov, ki so manjši od 300.


Klani

Igri primerno se klani imenujejo eskadrilja - squadron. Navadno so eskadrilje osnovane na zgodovinskih dejstvih in narodnosti. Zaradi številčnosti eskadrilj bom omenil le dve - v katerih letijo tudi tudi slovenski "sobni piloti".


Uporabne povezave:

Slotechovi sobni piloti se srečujemo v temi IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Matek ()

jRk0 ::

Half Life: Counter Strike 1.6




Opis

Igra deluje na grafičnem pogonu Half-Lifa 1 in je plačljiva prvoosebna streljačina. V vsaki izmed map se med sabo borijo teroristi in proti teroristi (T in CT). Cilji so različni glede na stil mape (o tem kasneje). Izdelali so jo v studiu http://www.valvesoftware.com/.

Datoteke



Namestitev

Valve je že pred časom ustanovil steam. Tako se izognemo kupovanju zgoščenk in vse igre naložimo direktno z njigovega serverja na naš računalnik (odvisno kateri paket si izberemo). Za Counter Strike 1.6 potrebujemo osnovni Half-Life paket, ki ga dobimo že za borih 3.000 SIT. Najprej iz uradne steam strani povlečemo datoteko SteamInstall in sledimo navodilom za namestitev. Privzeta pot je X:\Program Files\Valve\Steam. Tukaj si registriramo svoj račun. Ko uspešno opravimo namestitev Steama, se nam v tray-u prikaže črnobela ikonica, ki je osnova vsega dogajanja. Če z desnim gumbom stisnemo nanjo, se pojavi meni, na katerem imamo več izbir. Trenutno nas zanima predvsem “Browse games”. S klikom nanj se nam odpre novo okno, v katerem je na vrhu več izbir. Z izbiro “Individual games” se nam v oknu odpre spisek iger. Za Counter Strike 1.6, poiščemo izbiro Counter Strike in desno pod slikico pritisnemo na “Download and install now”. Odpre se nam nastavitveni meni, ki mu sledimo in počakamo da se igra namesti iz interneta. Vse igre ki jih povlečemo iz interneta se namestijo v mapo ...\Valve\Steam\SteamApps\račun\. Ko je tudi ta del za nami, lahko spet spodaj na črnobeli steam ikonici izberemo “Play Games”, kjer so belo obarvane vse igre, ki jih imamo na voljo za igranje na računalniku. Counter Strike se nahaja pod “My games” na vrhu. Za zagon igre je potreben le še dvoklik in že smo v igri.



Igranje

Na začetku igre si izberemo za katero stran bomo igrali in svojo obleko. Obleka vpliva na samo igro le toliko, da smo včasih s kakšno težje vidljivi nasprotni ekipi. Cilj igre je, ali eliminirati nasprotno ekipo ali opraviti cilj mape. To storimo z raličnimi orožji in bombami. V Counter Strike-u si ne izbiramo poklicev in vsak lahko ima vsako orožje, ki je možno za svojo ekipo. Vendar si ga mora kupiti s svojim denarjem. Tega si pridobi z eliminiranjem nasprotne ekipe ali postavitvijo in sprožitvijo bombe. Tako na začetku igre pritisnemo tipko “B” za vstop v kupovalni meni. Nekatera orožja so si pri T in CT različna, lahko pa jih pobiramo od mrtvih sovragov in tudi svoje ekipe. Cilji igre se razlikujejo od mape do mape, kakšen cilj ima mapa, pa vidimo v začetku imena mape. Tako obstajajo:

  • de_mape

  • Cilj v de_mapah je, da teroristi podstavijo bombo na enega od dveh bombnih mest. V vsaki mapi imamo A in B mesto. Vsak krog dobi bombo en terorist in jo mora potem varno odnesti in nastaviti. Če ga ubijejo, bomba ostane na tleh in jo lahko vzame drug terorist. Policisti morajo preprečiti nastavitev bombe, če pa je bomba nastavljena imajo ponavadi 35 sekund časa da jo odstranijo. Kako hitra je odstranitev bobme je odvisno ali CT-ji imajo “defuse”. Z njim poteka precej hitreje in tako tudi varneje.

  • cs_mape

  • Tukaj imajo teroristi v svoji oblasti 4 talce, ponavadi v kakšni hiši. CT-ji morajo priti do talcev in jih rešiti ter odpeljati nazaj na začetek mape, kjer je označeno mesto za talce. Ko to storijo, so zmagali.

  • as_mape

  • CT-ji imajo med sabo VIP osebo. Ta oseba je en igralec, ki ima več kevlarja kot je mogoče pri ostalih, ne more pa imeti drugega orožja kot pištolo. VIP oseba mora priti živa do mesta pobega, naprimer helikopterja. Teroristi zmagajo že, če ubijejo samo VIP osebo, ni jim potrebno ubiti celotne ekipe.

  • aim_mape

  • Tukaj ni drugega cilja kot ubiti nasportno ekipo. To so manjše mape, kjer se samo strelja, oziroma kot že ime pove, vadimo svoj “aim”.

  • fun_mape

  • Tukaj se zopet samo ubija, ampak so mape namenjene popestritvi po dolgem igranju “pravih” map.


Najbolj igrane mape na strežnikih in tiste, ki se jih morate na pamet naučiti :) so:
  • de_dust

  • de_dust2

  • de_aztec

  • de_nuke

  • de_inferno

  • de_train

  • cs_italy





Slovenski javni igralni strežniki

  • Siol 1 193.189.160.33:27015

  • Siol 2 193.189.160.33:27016

  • Siol 3 193.189.160.33:27018

  • Siol 4 (aim and fun) 193.189.160.33:27017

  • Triera 213.161.22.140:27015
You fuck up once, you loose two teeth.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Predator ()

Matek ::

America's Army


Opis

Igra je brezplačna taktična streljačina za več igralcev. V igri ste postavljeni na 2 strani: Američani in Teroristi (večinoma). Naredili so jo pri U.S. Army (Ameriška vojska).


Datoteke

Igra: Windows, Linux


Strojne zahteve
  • 1.3 GHz procesor
  • 256 MB RAM
  • 3D grafična kartica s 64 MB spomina in podporo za hardwarski T&L
  • DirectX 8.1
  • 1.62 GB prostora na trdem disku
  • Zvočna kartica, kompatibilna z DirectX 8
  • 56.6k modem ali boljša povezava z internetom (priporočamo več)



Namestitev

Zaženeš inštalacijsko datoteko, ki si jo posnel z zgornjega linka in igro inštaliraš. Za igranje se je potrebno registrirati.


Igranje

Igra je taktična strelječina. V misiji lahko zmagate na več načinov (ali opravite misijo, ubijete vse nasprotnike, ...). Za igro potrebujete kar veliko poterpljenja, saj morate na začetku opraviti treninge (več, kot jih opraviš, več misij lahko opravljaš). Igra je zelo realna (npr. lahko izkrvaviš). Vsak si mora izberati svoj položaj (npr. vodja), od katerega so odvisna tudi orožja, ki jih imate na voljo. Vse misije (razen treningov) se dogajajo v večigralskem načinu.



Strežniki

Za iskanje uporabite The All Seeing Eye, vgrajen iskalnik v igri, ali pa strežnik najdite tukaj.


Uporabni linki
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Matek ::

GunZ The Duel

(International Edition open beta)


Opis
Igra je zastonjska streljačina. Je precej nova, zato jo je treba pogosto posodobiti. V igri obstaja več načinov igranja, v prihodnosti naj bi se pojavil še en dodaten, Quest mode. Igra bo ostala brezplačna, na voljo bodo le premium itemi, ki bodo plačniški in bodo čez čas izginili. Igro razvija Maiet entertainment


Datoteke
Do inštalacijske datoteke se prebijete tako, da odprete uradno stran, kliknete International Edition, izberete downloads in še enkrat download.


Strojne zahteve
OS: Windows 98, Windows XP, Windows 2000
DirectX: DirectX 9.0c or above
CPU: Pentium III 500 Mhz
Memory: 256 MB RAM
Graphics Card: Direct3D 9.0 Compatible(Riva TNT)
Sound Card: Direct3D 9.0 Compatible(Riva TNT)
Mouse: Windows Compatible(Wheel Mouse recommended)

Namestitev
Igro namestite z zagonom inštalacijske datoteke, ki ste jo sneli z zgornjega linka. Za igranje se je potrebno registrirati.

Igranje
Igra je streljačina, glavni cilj je eliminiranje sovražnikov. Za vsak umor dobimo exp. točke in Bounty (denar za nakup opreme). Exp. potrebujemo za napredovanje v naslednji level, v katerem imamo boljšo opremo. Vse misije se dogajajo v Multiplayer načinu, igramo pa lahko na 2 načina, Deathmatch in Team deathmatch.





Strežniki
Uporabljamo sistem za iskanje strežnikov, ki je vgrajen v igro.

Koristne povezave
Uradna stran
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

Quake 3 Arena



Opis:

Quake 3 Arena je hitra in zabavna prvoosebna streljačina. Poudarek je na taktiki in potrebno je veliko sposobnosti za ciljanje z različnimi orožji.




Datoteke:

1.32 Popravek ( Windows, Linux, MAC)
Modi: OSP 1.03a, CPMA
Mape: ztn3tourney1, hub3aeroq3, pro-q3tourney7, ztn3dm1, q3dm14tmp, ra3dm1, Q3WCTF, CTF0, CTF1, CTF2, CTF3, CPMA Mape
Startup Pack (440MB) (vsebuje vse kar potrebujete - ce se vam ne ljubi vsako datoteko posebej downloadat)

Namestitev:

Enostavno inštalirajte igro ter patch 1.32 in nato odpakirajte OSP in CPMA mod v Quake 3 mapo. Tako da dobite Quake3\Osp in Quake3\CPMA. Nato vse dodatne mape odpakirajte v mapo (direktorij) baseq3, tako da bodo imele končnico .pk3.
Kot pri vseh igrah je precej pomembno imeti dober config, zato je najbolje da si vzamete od nekoga config. Npr: xgo config. Preprosto kopirajte datoteke tako kot so razporejene po mapah.

Igranje:

Quake 3 verjetno vsi poznate in kako se igra. Ima standardne načine igranja: 1v1, CTF, TDM, FFA, FT in Clan arena (zlasti primeren za začetnike).
Zelo igrana sta tudi moda UrT (Urban Terror) in RA3 (Rocket Arena)




Javni igralni strežniki:

The All-Seeing Eye
SiOL Quake 3 Arena 193.189.160.34:27960
XS4ALL - OSP 1 CTF 194.109.69.91:27960
Parba.cz Q3 1v1 [2] 62.24.64.23:27961
KOTH 1on1 195.38.96.76:27961
KOTH 195.38.96.76:27963
CPMA RA3 195.13.62.40:27300

Na žalost imamo samo en domači strežnik.
KOTH strežniki so madžarski strežniki, ki so pogosto polni. CPMA RA3 se pa nahaja v Nemčiji in omogoča hitro vključitev v igro v stilu RA3. Ali pa preprosto malo nabijate bote.


Strojne zahteve:

Pentium® 233 Mhz MMX®processor
64 MB RAM
28.8 Kbps (or faster) modem
500M MB diska




Kje dobiti:

Quake 3 se težko najde v trgovinah, lahko ga pa naročite preko interneta po relativno ugodni ceni. ID Store, Amazon
Bistven za online igranje je originalen cdkey, ki si ga lahko poskusite sposoditi pri kakšnem znancu, ki igre ne igra več.

Klani:

Imamo nadmočni klan xp. In toj vse :).

Uporabne povezave:

Ogromna dokumentacija o Quake 3
Največji community site za Quakerje
Get Quaked 3 - Movie
Q3Fuel2 - Movie

Za težave in ostala vprašanja naredite temo tukaj ali pa se oglasite na ircu #quake.si @ quakenet
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Mavrik ::

WAR ROCK



Opis

Je brezplačna taktična streljačina, na ''grobo'' bi lahko rekli, da je podobna Battlefieldu. Kupil jo je K2 Network.

Dolpoteg
Download igre. (klikenzi)

Inštalacija ter registriranje

Inštaliramo enostavno s tem, da zaženemo datoteko, ki smo jo na zgoraj omenjeni povezavi prenesli. Registriramo pa se enostavno na tej strani. Ob prvem zagonu igre boste morali čakati nekaj časa, da se bo igra nadgradila.

Igranje

Igramo lahko na 2 straneh.(Derbaran ali NIU) Med stranema ni razlik, razen na majhnih mapah kjer ena stran nastavi dinamit druga ga pa mora onesposobiti. Z igranjem pridobivamo levele in Dinarse. Dinarsi so denar s katerim si nakupujemo nova orožja in opremo. V igri lahko vozimo različna vozila, ter tudi nabor orožij je velik. Med igranjem smo lahko inženir, zdravnik, skavt(sniper), vojak, ''težka enota'' (bazuke…). Za strežnike se uporablja izključno igra sama.

Povezave

Sistemske zahteve
Gradivo za igranje igre (vodič)
FAQ


The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

Savage: The Battle for Newerth





Opis
Igra je mešanica FPS, RTS in RPG. Igra se dogaja v zgodnjem srednjem veku, če pozabimo na vse čarovnije. Bojujejo se ljudje proti pošastim. Igro so naredili pri S2 Games . Postala je zastojn pred približno letom in pol.

Datoteke
Download igre


Namestitev
1. Razširi ZIP arhiv igre v novo mapo.
2. Zaženi obe datoteki v mapi < pot do igre >\autoupdater
3. Zaženi Savage in počakaj, da se updejta
4. Zaženi Silverback in si izmisli uporabniško ime ter geslo (case sensitive)
5. Igraj. Želim ti prijetno igro


Igranje
Kot sem zgoraj omenil je to mešanica večih zvrsti. S pomaganjem ekipi (grajenje, nabiranje, popravljanje...) in ubijanjem pošasti dobimo exp s katerim dobivamo nadgradnje. (boljši armor...) Tekma traja od nekaj minut pa včasih tudi več ur. Vsaka stran ima svoje enote;

LJUDJE:

-Nomad
Osnovni bojevnik, ki je razvit že na začetku igre. Ne potrebuje točk za Spawnanje ampak je šibak in ima slab napad.


-Savage
Močnejši kot nomad, da ga naredimo že potrebujemo točke kot za nasljedno vsako bolj razvito enoto.
Glede na ceno zelo nevaren.

-Legionnare
Je najmočnejši ''pehotni vojak'' je zelo drag. Uporablja sekiro in lahko z nekaj truda uniči zgradbo.

-Chaplain
Zdravilec oziroma ''healer''.

-Ballista
Je ''vozilo'', ki ga potiska človek. Strelja s puščicami. Dober za uničevanje zgradb na daleč vendar slab proti pehoti.

-Catapult
Zelo smrtonosno in drago vozilo. Dosti močnejše kot Ballista vendar se moraš bolj približati sovražni zgradbi in težje je meriti.

POŠASTI:

-Scavenger
Osnovna enota pošasti, je zastojn in ima slab napad.

-Stalker
''Izboljšana'' verzija Scavengerja.

-Predator
Elitni vojak pošasti. Je zelo močan in zlahka ubija, če ga ima v oblasti pravi igralec.

-Shaman
Ima kladivo za boj, ampak se Shaman v glavnem uporablja za Zdravljenje in Oživljanje.

-Summoner
Uporablja magijo za boj, je zelo močan in sovražnika hitro ubije. Slabost je to, da mora biti sovražnik blizu in še čakanje med napadi je predolgo.


-Behemoth
Veliki debeli velikan, ki ima za orožje ''hlod'' in seseklja nekatere zgradbe in vse enote z enim udarcem. Je pa zelo počasen in pogosta tarča Ljudi.

V igri imamo še zgradbe, za katere komander/poveljnik ukazuje kje jih je treba graditi.
Orožja so zelo raznolika potrebno jih je razviti (to dela komander)


Minimalne zahteve:
Windows® 98, ME, 2000, XP or Linux (na netu moraš najti za Linux drugo verzijo)
Controls: Mouse and Keyboard
CPU: 600 MHz processor
Memory: 128 MB RAM
Drives: 4x CD-ROM and 600 MB Hard Drive space for installation
Video: GeForce or Radeon series graphics cards
Online Connection: 56k modem

Koristne povezave:
FAQ
Igranje (glej preden igraš)
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

San Andreas Multiplayer



Opis

Je multiplayer modifikacija GTA: San Andreasa. Glede na server je igra lahko igranje vlog ali streljačina. Za igranje potrebujete GTA: San Andreas 1.0 .


Namestitev

Povlecite igro iz tukaj naslova.
Preprosto inštalirajte.

Igranje

Zaženite SA-MP klinet in kliknite spodaj levo na Internet (iskanje serverjev preko interneta). Nato si izberite server ter dvokliknite. Pred igranjem si izberete vaš poklic ali vlogo. Igrajte normalno obtem pa je potreba omeniti nekaj osnovnih stvari

Tipke:
t-za pisanje sporočila ali komand
g-da se usedete v avto, kot potnik
h-za delanje drivby ce si voznik (potrebujete UZI,SMG...)
TABULATOR-da ugotovite kakšen id ima igralec za listanje med igralci uporabite Page Up in Page Down.

Ukazi na večina serverih:
(za tipkanje pritisnete T)
/help (pod tem ukazom so na večina serverih napisana pravila in ostalo)
/commands (lista ukazov ki delujejo na določenem serveru)
/pm < id > (komanda za privatna sporočila)
/call < id > (za klic igralca, prekinitev zveze z ukazom /hangup )

Slike in linki do videov


Gamemode posnetek

Uporabne povezave:
Če kajne dela prvo preglejte tole stran
FAQ
SA-MP Forum
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Mavrik ::

SOLDAT




OPIS
Soldat je brezplačna od strani gledana 2D streljačina, združuje nekatere elemente Liero-ta, Worms-ov, Quake-a, Counter-Strika. Igralci se streljajo v arenah, na voljo jim je 10 orožij plus 4 sekundarna plus gole pesti.
URADNA ZGODBA IZ MANUALa:
A couple of guys decided to kill each other and you can be one of them.
Igro je naredil Poljak Michal Marcinkowski

Minimum requirements:
- A PC, a keyboard, a mouse, a brain
- 333mhz processor
- Video accelerator that can run Direct3D
- Graphics card compatible with DirectX 8.1
- 32 MB RAM
- Some free MB on disk
- Sound card
- Network card or modem
- Microsoft Windows 98/Me/2000/XP
- Microsoft DirectX 8.1

DATOTEKE
Soldat 1.3.1 install 11,3 MB
Uradna stran
Soldat 1.3.1 - FileFront
Soldat 1.3.1 - Asus13
ANGLEŠKI VODIČ
Manual
Modifikacije
Official Soldat Forums

NAMESTITEV
Dvoklik na Soldat131.exe, potem pa samo next,next.
Ko ste enkrat v igri, pojdite pod player options in si nastavite kontrolne tipke, nick in izgled vojaka.

IGRANJE
Igramo lahko deathmatch, teammatch (TDM), Capture the flag, Pointmatch, Rambomatch, Infiltration, Hold the flag.
Na voljo imam tudi singelplayer način, kje se zabavaš z boti.

POVEZAVE
wiki.soldat.nl
SelfKill - Biggest Soldat Community Page
Soldat - Wikipedia
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

Matek ::

True Combat Elite



Opis
Brezplačna taktična streljačina v kateri se spopadajo teroristi in specialici.(policija)
Je predelava Wolfenstein: Enemy Territory. Vendar pa se vseeno zelo razlikuje. Igro razvija Team Terminator.

Strojne Zahteve

-800mhz processor
-320mb RAM
-64mb grafično kartico
-750mb prostora na disku

Datoteke
Za igranje potrebujemo:

WINDOWS:
Wolfenstein: Enemy Territory 2.55
Wolfenstein: Enemy Territory 2.60 popravek
True Combat Elite 0.49
True Combat Elite 0.49b popravek

LINUX:
Wolfenstein: Enemy Territory 2.60
True Combat Elite 0.49
True Combat Elite 0.49b popravek

MAC:
Wolfenstein: Enemy Territory 2.60
True Combat Elite 0.49
True Combat Elite 0.49b popravek


Inštalacija
1. Namestimo Wolfenstein: Enemy Territory
(2. Namestimo 2.60 patch samo windows uporabniki)
3. Namestimo True Combat Elite
4. Namestimo True Combat Elite 0.49b patch

Igranje
Pozbamo tri tipe igranja.
BC=Body Count (štetje trupel)
Igra se na respawnanje in zmaga ekipa, ki v najkrajšem času pobije največ sovražnikov.
OBJ=Objective
Vsaka ekipa ima misijo.
Ena mora nastaviti bombo, medtem ko druga brani/poskuša razorožiti bombo. Zmagate lahko tudi tako, da ubijete nasprotno ekipo.
CTF=Capture the flag=Prevzami zastavo.
Obe ekipi poskušata drugdrugi ukrasti zastavo in jo odnesti na svoj spawn.


Strežniki
Uporablja se ingame iskalnik.


Koristni linki
Obrazložitev vmesnika
Uradna stran
Lista orožij
Pogosta vprašanja aka FAQ
Uradni forum
Slike

Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

Tilen ::

Starport: Galactic Empires









OPIS
Starport Galactic Empires je zastonjska igra, z mikro transakcijami. Razvija jo Playtechtonics (zelo, zelo, mali studio – njihova edina igra). Igra je 2d v ''ptičji'' perspektivi. Vodimo pa svojo ladjo, ter razvijamo svoj kolonialni imperij po vesolju.

Minimalne strojne zahteve – na strani ne pišejo vendar bi zadostovalo že naslednje
-400 mhz processor
-256 mb RAM
-32 mb grafično kartico
-200 mb prostora na disku


DATOTEKE
DOWNLOAD- Link do downloada igre, ko odjadrajte kliknite na Starport: Galactic Empires Install Program, nato pa na naslednji strani če se prenos ne začne CLICK HERE.

NAMESTITEV
File ki smo ga prenesli enostavno zaženemo in sledimo inštalacijskemu postopku.

IGRANJE
Za začetek zaženemo Starport ter izberemo New User, se registriramo ter nato prijavimo.
Igro igramo z smernimi tipkami za premikanje, shift za ''boosterje'', pri interakciji v kolonijah ter v Starportih pa uporabljamo tudi miško.

Igranje je razdeljeno na različne ''realme''(strežnike):
-Hitri serverji (trajajo 4 ure)
-Neskončni serverji (serverji, ki se ne končajo)
-Rebang serverji (kjer se server na določeno število časa resetira)

Ob enem pa jih delimo še na:
-PAX: Serverji, kjer nas igralci ne morejo napasti, samo NPCji nas lahko (non playable characters)
-Non PAX serverje: Serverji, kjer nas igralci lahko napadajo in naše kolonije lahko doživijo invazijo.


POVEZAVE
SGE Wiki
Uradna stran
Uradni forumi
Vodič za začetnike

Slike iz igre





Zaključek
Igra primerna za kratkočasenje ter zelo zabavna, če se več igralcev dogovori, da bodo igrali.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

Opis igre
Erepublik

Na kratko
ERepublik je MMOBBG (massively multiplayer online browser based game), po domače povedano igra, ki jo igramo preko brskalnika.Igro razvija podjetje eRepublik Labs, z začetnima razvijalcema Alexis-om Bonte-jem in George-om Lemnaru-jem. Igra je bila ''spočeta'' 21.10.2008.


Kaj delamo?:
V igri imamo države sveta (ki so lahko tudi okupirane ali ne) med drugim tudi Slovenijo. Sami predstavljamo državljana (citizen) in živimo v določeni državi. Sami na državo vplivamo s tem, da smo zaposleni v podjetju (vsak da pritisnemo gumb Work), se pridružimo politični stranki, se vojskujemo, ustanovimo podjetje ali časopis, morda postanemo poslanec ali pa celo predsednik države.
- Vojna
Vojno se napove s tem, da se sprejme predlog v kongresu, ki predvideva napad druge države. Ko je napovedana vojna se predsednik države odloči katero regijo bo napadel.
Bitke potekajo po regijah kjer vsak državljan, ki se bojuje predstavlja vojaka. Za boljšo uspešnost v boju si lahko kupimo tudi orožje, vsak boj pa nam tudi zniža Wellness za 10 točk. Bitka se konča po 24 urah zmaga pa tista stran, ki je dosegla premoč v igri. Torej ali, da smo napad odbili in gredo branitvene točke v plus ali obratno in gredo branitvene točke v minus.
Po boju se lahko ozdravimo v bolnišnici a le 1x na dan.
- Podjetja
Za ustanovitev podjetja potrebujemo 20 GOLDa oziroma zlata. Tega pridobimo z menjavo nacionalne valute za gold ali ob dosegu achievmentsov (npr. delaš 30 dni zapored, si izvoljen kot poslanec,…). Podjetja uvršačmo v 3 različne panoge:
*Manufacturing: Sem spada izdelava daril, hrane, selitvenih kart in orožja.
*Land: Za izdelavo vsakega izdelka potrebujemo surovine in te se pridobivajo v land panogi. Produktivnost le teh je odvisna od regije, saj ima vsaka regija svojo surovino.
*Constructions: V to panogo se uvrščajo vsi veliki projekti kot so gradnje hiš, bolnišnic in obrambnih sistemov za države.

- Kongres in predsednik
V kongresu se sprejemajo vsi zakoni, predsednik pa je glavni v vojski. Volitve so 3 krat na mesec. Poznamo strankarske volitve, predsedniške in volitve v kongres.

Jaz državljan
-Kot državljana boš moral biti pozoren na svoj WELLNESS oziroma počutje, ki je lahko od 1-100 (če je 0 umremo). Le tega izgubiš z delom, bojevanjem in treniranjem v vojski pridobiš pa z hrano in darili.
-Vsak državljan ima svoje statistike k temu sodijo vse 3 panoge za delo in Strength, ki ga pridobimo v vojski. Višina statistike nam pove kako produktivni bomo v službi oziroma koliko škode bomo naredili v vojski.
-Finance, finance. Vsak državljan začne z začetnim Citizen feejom oziroma osnovnim paketom denarja za najnujnejše potrebe.

eSlovenija
V trenutko ko pišem ima Slovenija 417 prebivalcev svet pa skupno 111832 ljudi. Slovenija je v zavezništvu PEACE,, poznamo še Atlantis, ki je s slednjim nenehno v vojni, na svetu pa je še peščica nevtralnih držav. Mesečnega BDPja imamo 362 golda/zlata.

Kako začeti
1. http://www.erepublik.com/en/register
Registrirajte se na omenjeni strani in ustvarite državljana.
2. Po registraciji se odpravite v vaš e-poštni predal in aktivirajte vaš uporabniški račun.
3. http://www.erepublik.com/en
Na slednji strani vpišemo naše uporabniško ime in geslo in se vpišemo (login).
4. Odpre se nam vodič, ki nas vodi.
PS: Nekaj nasvetov, ki bi jih rad povedal novim igralcem:
1. nikoli ne treniraj vojske ko imaš nizek wellness, saj delavca z nižjim wellnesom delodajalec slabše plača
2. prvih nekaj dni je težjih boste pa v 1 tednu dosegli zeleno vejo, ko se vam bo računica izšla, saj zato pa je začetni paket.


Strani, ki se jih splača zapomniti:
Uradna stran
Slovenska skupnost eRepublika
Uradni wiki eRepublika
Članek o eRepubliku na Wikipediji
Kalkulator produktivnosti za eRepublik
Odlična stran s primerjavami držav po cenah, plačah,...
Tema o eRepubliku na Slo-Techu


Popotnica če kdo potrebuje pomoč v igri ali pa mu kaj ni jasno lahko kontaktira ime Slov4n
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Tilen ::

Opis igre
Renesansa Kraljestva

Na kratko:
Renesansa kraljestva je brezplačna, mednarodna internetna igra za več igralcev. Igro lahko igrate preko interneta, brez prenosa oziroma namestitve in vam bo dala svet, ki ga boste sami oblikovali, s pomočjo igranja vlog: vodenja, strategije in politike.

Kaj delamo?:
Igro Renesansa Kraljestva se začne kot popotnik, ki je bil rojen v renesansi. V sredini 15 stoletja. Samo od vas je odvisno ali boste in kako boste uspevali v družbi. Vsi člani, ki jih boste spoznali v svojem življenju so isti kot vi: tesar, pek od katerega boste kupili kruh, mlinar ki proizvaja moko, trgovec ki uvaža potrebna zrna iz oddaljenih držav, in celo župan ... tvoje mesto, pokrajinski blagajnik, sodnik, vojak in celo slovenski kralj! Tukaj ni "umetnih" likov, za vsakim likom stoji pravi človek in zato je vsaka vloga prepuščena svobodi igralcev, vključno z negativnimi: roparji, plačanci, pirati, izdajalci in ostali izven zakona.

Jaz:
Ta svet se razteza po vsej Evropi v 25 jezikih, lahko ladja prepotuje morje in boste popili pivo v katerem drugem mestu, s katerim Angležom ali govoril s Špancem z kastiljanskim mornarjem, prehodili Sveto rimsko cesarstvo ali se pridružili Turškim cesarstvom (ki so vedno rapoloženi za neke vrste osvajanj). Toda medtem ko ste na poti, bodite zeo previdni! Vsaka država ima svoja pravila in zakone, a pogosto prihaja tudi do vojn. Poskusite se izogniti bojiščem!

Morda pa te pustolovščine niso za vas? Morda boste želeli preživeti svoje življenje mirno, ki boste skrbeli za svoja polja in živali ali morda kot obrtnik, ki proizvaja redke regionalne izdelke (tapiserija, domači alkohol in podobno). Ali pa morda želite, da odprete svojo gostilno ali se obogatiti z trgovanjem? Denar, ki ga boste zaslužili se lahko uporablja, na primer: za financiranje kampanje, če se boste odločili kandidirati za župana. V svojem mestu lahko živite srečno, brez da hodite peš izven varnih zidov. Skupaj s svojim sosedom lahko popijete tudi kakšno pivo ter prijetno poklepetate.


Kako začeti:
www.kraljestva.com

Registrirate se na omenjeni strani in ustvarite igralca.
Dodate lahko sponzorja, ki vam bo mentor (primer: Kapsi) in se v primeru težav obrnete kar nanj.
Odpre se vam vodič (mentor), ki nas vodi skozi igro.
Za vse težave pišite mentorju ali županu.
Prvih nekaj dni je težjih, kot v podobnih igrah enakega tipa.

Strani, ki več povedo o igri in kratek video:
- V igri na začetnem zaslonu boste našli FORUM IN VODIČ (urejen je vodič za vse stvari)



Wiki
Quick start

Slike:





Zahvalo za opis igre si zasluži Kapsi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: Tilen ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večigralstvo za začetnike :] - vprašanja, predlogi, pohvale, ... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18214933 (8594) Tilen
»

Pomoč pri izbiri LANparty iger

Oddelek: Igre
111772 (1487) strictom
»

Katera igrica je najboljša za igro prek interneta? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
676226 (4504) PaX_MaN
»

Kaj podobnega enemy territoriju?

Oddelek: Igre
61294 (1161) steev
»

Slo-Tech Lan 2003 - Katere igre? (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
565324 (4089) ferjan

Več podobnih tem