» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
12 / 32
»»

mesoreznica ::

Idi na ubi. com ter idi pod FB tam maš slotech server pejd gor yerri je tam. Pa probajta.

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

ali3n ::

@rokomah: tle je dedicated server (konzolna verzija) - porabi do 5% cpuja (mal navit celeron 1200) in do 150mb rama; na HL nisem nikol hostal (niti nisem gledal kako to gre) tko da ne vem...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Ping je navadno izredno nizek cca 10.:D

Se opravičujem za današnjo zmešnjavo na serverju. Vse je šlo narobe. Napačne mape, napake, pa tudi sesuvale so se zadeve. Yeri je šel team spek, mene je igralna palca zajebavala.;(( :\

Slab dan pač-

LP

Rokomah ::

tle je dedicated server (konzolna verzija) - porabi do 5% cpuja (mal navit celeron 1200) in do 150mb rama

Nisem vedel, da so lahko takšne razlike. Jest na HLu letim ponavadi na 70-150 pinga:)
Je pa sranje, ker mi je, kot kaže, potenciometer na HOTASu šel k vragu. Bom jutri poskusu popravit. A ma kdo slučajn Cougarja?

Sem pa še prej Spita sesipal, pa ne na DF način (mi ne rata) ampak na počasno vspenjanje, dolge zavoje in podobno. Na koncu pa iz gornje 6-ke boom-boom in Spita ni več>:D

Če mi rata HOTAS popravit sem jutri na serverju8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rokomah ()

Volky ::

Vidim da se se kaksni Slovenci za Sturmovika zanimajo ...lepo
Zakaj pa noben ne proba hyper Lobby ...tam je 10x vec folka ki leti non-stop pa 10x vec moznosti dogfightov , coopov , VEF, Bellum in drugih vojn ki se registrirajo online.
Poleg tega se lohk pridruzite kaki squadri (PE...partizanska eskadrila npr....tuki so slovenci notr ). V PE squadri so stari macki , ki bi vam lohk pomagal.. pa ene par folka se bolj kot s pobijanjem drugih letal ukvaja tud z manevri tko da bi vam v marsicem lahko pomagal. Tisti ki jih zanima pridte na HL pa poiscite PE_Volk, PE_Sraka; PE_Niko pa se kej zmenmo, Skoraj vsak dan smo gor zvecer po 20:00

Volky ::

P.s. aha vidm da so eni poskusl HL...sm cist na koncu prebral zadnje poste...no vseen pridte pa se zmenmo....

Da popravim BWja - server ni 24/7 ampak (zaenkrat) le od cca. 18-24h.

Ko te 5 min cefra Mirage z Mustangom...:D

- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: ali3n ()

...popravil HOTAS. Vas pridem obiskat na vaš strežnik.:)

BigWhale ::

Alien, teamspeak je 24/7.

Jaz sem dva dni nazaj ugotavljal, da je bf109 se zmeraj sajtrga. Sajtrga s kar precej velikim topom ampak je sajtrga. Nevem... Ocitno mi bo nekdo moral razkriti vse skrivnosti tega cuda... ;>

:8)
- "Rozi vidm." "S psom!"

ru7 ::

Če mi slučajno rata dobit patch se vam pridružm (dial sux), sicer pa nism špilu že >1 mesec ;( (črpalka je šla).

Kje ste zdej????
Vas iščem na UBI.com, pa vas ne najdem. Kaj ste v DogFight sekciji????

Pa zakaj se na Ubiju ne morem conectat na noben strežnik???
Noben conect mi ne rata :(
Je kakak fora virus-scenerju ali požarnih zidih?

dans ne vem če bo kej - inštaliram nek broadband limiter že 2 uri... neki mem modem (Calisto) zeza... bom sporoču če bo kej...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Microsoft ::

Nekja malga smo se menli tukaj o tej igri, zdej bom nadaljeval tukile.

Ma jst letalo cist lepo lahka pelem z misko. Misko pomikam levo desno in s tem spreminjam nagib krilc, ki so na krilih (rdeca barva), potem imam pa se kolescek, s katerim spermenim zadnje krilce gor/dol (modra barva).
Zadnjega krilca levo/desno prakticno nimas za kaj imet (zelena barva).

Slika (upam, da bo server delal):
 http://zeta.download.sloweb.net/1g4nt1_Letalo.JPG

http://zeta.download.sloweb.net/1g4nt1_Letalo.JPG

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

BaRtMaN ::

Tukaj boš mrzel, če boš peljal z miško (sploh podpira igra?). >:D
Zelena krmilna površina na tvoji sliki so rudderji - zelo priročni so za merjenje in razne manevre - Hammerhead, bočno drsenje...

Ce bos z misko vozil, kako bos okrog po kabini gledal, kje je sovrag in kje so tvoji prijatelji, da ne bos prehitro mrtev?

Ce ne bos uporabljal rudderja (zeleno) ne bos bombandiral, ne bos torpediral in bos malo tezje pristajal (ceprav se to se vedno da)... Pa tudi vrtenje okrog svoje osi lahko pospesis, ce malo z rudderjem pomagas... :)

Jimi, zapomni si kaj so ti rekli drugi in ne bit spet prevec pameten. Ce nimas joysticka, ne bos mogel igrati. Konec debate.

Lahko pa prides na server zvecer, bos videl. Ko bos dobro vzletel bos ze na tleh, v plamenih. :)

PS:

Rdeca barva so ailerons, zeleno je rudder in modro je elevator. Kaj kateri pocne pa si ze ugotovil. :)

Microsoft ::

Verjetno bo drzalo, ja.

Sam sem to omenil bolj zaradi tega, ker je v BF1942 to res. Namrec, ce premikas zadnje krilce levo/desno, se prakticno nic ne zgodi. Letalo se malo premakne v levo ali dasno, samo zavije pa ne. Pa slisal sem se, da modelarji najmanj uporabljajo ravno ta rudder, ker bi naj pri zavojih zgubil na visini (jadrilice).

Drgac bi se vam pa pridruzil, samo nimam ne igre ne dost hitre povezave. Kot sem ze rekel, mogoce pa na NEST 2k4, ce boste vi tolko zagreti, pa postavli server. ;)

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

na NESTu 2004 server sigurno bo - ne bo pa odprt navzven.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Tehnicno gledano, zavoje delas z rudderjem, pri takem, potniskem prometu. Ce imas AoA (angle of attack) blizu nuli, potem nagib letala (roll) ne pomeni zavoja. Ne nujno. Zavijas z rudderjem, avion pa nagnes zato, da kompenziras centrifugalno silo. Tako zelo na grobo povedano.

Pri bojnem letenju, pa je to neuporabno in prepocasno. Letalo nagnes za 90 stopinj, potem pa palica k sebi. Tako dosezes v bistvu hiter zavoj. Seveda gre to tudi na racun hitrosti/visine.

PS: Kaj je danes s serverjem? :( Nikjer nobenega, a je praznik, pa jaz ne vem? ;>

Haloooo, kaj mi lahko prosim nekdo pove, kje imate vaš strežnik?????:\
Na ubi.com ga ni, al sem pa jest čorav!!!!
Ga ni bilo včeraj, ga ni danes...
Kakšen info bi prišel prav :)

Hvala

Saj je ali3n rekel, da nekej testira in ne hosta trenutno.

se opravičujem za zmedo - jutri strežnik zagotovo bo.
- "Rozi vidm." "S psom!"

Ko se podiš za sovragom, dela ta razne manevre. Kar pomeni da mu letalo niha gor dol levo desno. Tvoj ciljnik se sprehaja v njegovi bližini. Minimalnih popravke levo desno lahko dovolj hitro delate samo z ruderjem, vse ostalo je prepočasi. In vsi veste, da v primeru če imate dobrega nasprotnika lahko dobite samo eno šanso in takrat jo je treba zgrabit, brez rudderjev zelo, zelo težko.

LP

JimiBtn od kje si. Igro ti jaz priskrbim. Pa boš pokazal kako ti z miško letiš. Sploh pa brez rudderjev.

LP

Zhupa ::

Fantje se mal nastudiram zadevo in se vam vedno pripravljen padt za svobodo pridruzim med oblaki.

Ko se podiš za sovragom, dela ta razne manevre. Kar pomeni da mu letalo niha gor dol levo desno. Tvoj ciljnik se sprehaja v njegovi bližini. Minimalnih popravke levo desno lahko dovolj hitro delate samo z ruderjem, vse ostalo je prepočasi. In vsi veste, da v primeru če imate dobrega nasprotnika lahko dobite samo eno šanso in takrat jo je treba zgrabit, brez rudderjev zelo, zelo težko.

No okoli tegale bi se rad malo razpisal in prosim za vaš komentar:)
Dolgo časa nisem imel rudderjev. Letel sem brez njih in se tudi na to navadil, navadil toliko, da sem tudi sedaj skorajda prepričan, da jih še vedno ne rabim:\ . Prav zaradi te navade, tudi sedaj ko imam nekaj rudderjem podobnega (predelane stopalke od volana), jih včasih enostavno pozabi uporabljati, kar se pa pozna pri neuspešnih napadih. Namreč, pri meni ni največja težava izmanevrirati nasprotnika ampak zadeti-uničiti cilj!!!!! Verjetno je razlog v neuporabljanju rudderjev.:D

Drugo vprašanje je, kaj mislite, so te obstoječe stopalke OK ali jih moram obvezno zamenjati za prave rudderje?????
-----------------
Še eno vprašanje, ki pa se ne nanaša na rudderje. Gre namreč za to, da imam vedno problem dohiteti letala, ki so vzletela pred mano. Vzletimo z istimi tipi letal (npr. coop misija), letala pred mano normalno po vzletu pospešujejo in se počasi dvigujejo, vendar jest po podobnem manevru niti ob polnem gasu (kar seveda ni dobro) jih ne morem dohiteti???

Hvala za odgovore:)

Pa še neki...
Kje pri nas, če sploh, se da kupit rudderje?

thundercat ::

danes sem usposobil omenjen špil in imam problem pri connectu...torej grem na ubi in tam izberem sobo in dvokliknem...zažene se igra kjer piše da se konekta na server...potem se ne zgodi nič...napiše Connection Timeout......a kdo ve kaj bi bilo lahko narobe...firewalll sem dal na allow all...povezava dela....:\

verzijo imam 1.22 in tudi na strežnike s to verzijo se konektam....tudi na slo-tech sem poskušal čeprav ni bilo nobenga gor...pa ni šlo....

Slotech-ov server je 2.01 (IL2FB + ace expansion pack + patch 2.01)
- "Rozi vidm." "S psom!"

probleme imam s connectanjem na vsak serve...povsod je Timeout........tudi tiste 1.22

@Rokomah če letiš Bf jih verjetno ne dohitevaš zaradi tega ker preveč šparaš motor, sem mel iste probleme. PS a to ne moreš dohitet sokolegov na netu ali AI letal?

Dobre rudderje na pedale tudi sam iščem. Tisti na joysticku niso glih prepričljivi.:\

LP

Zgodovina sprememb…

@thundercat povezat se verjetno ne moreš ker nisi nastavil svojega IP-ja v IL2-setup, vedno izberi IP ki je zadnji po vrsti v okencu. Če imaš spremenljivi IP ga boš moral vsakič ko boš restartal mašino verjetno na novo nastavit.

LP

mesoreznica: najlepša hvala...sem naštimal in zdaj dela...se vidimo v zraku....:))

mirage ::

Kje točno pa nastaviš ta ip, ker en moj kolega ma iste probleme jaz pa te nastavitve ne morem najti :8)

@ thundercat: verzije med seboj niso kompatibilne! se pravi - ce mas 2.01 (AEP + patch) lahko spilas samo na 2.01 serverjih

@ mirage: naj gre po tejle poti: start -> programs -> UbiSpft -> Il2FB AEP -> setup ; zavihek Network - naj izbere pravilen - zunanji IP (ponavad je ta zadnji); v primeru da ima dinamičen IP (dialup, dinamičen ADSL,..) bo moral tole vsakič nastavljat (vem da je sitno, jebat ga..)

PS: danes server že laufa...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

mirage ::

Zanimivo:

Ej, fantje, glede strežnika na UBIju.
Dajte vsaj zunanje poglede izklopit no:)

Predlagam, da se ob conectu na OL strežnike preimenujete oz. dodate predznak
(npr. SLO_Rokomah) Se hitreje najdemo:D

Sem bil na Slo-Tech strežniku, ping je cca. 50, letel pol ure, nobenga ni blo, grem mal na HL. Če se komu ljubi me najde pod goraj navedenim imenom.

Mirtma ::

Hm. A je server danes gor? Ga nisem našel... :'(

Bil je do 23:46 (pred pol minute sem ga izklopil) :D .

Zaenkrat so dedicated serverji razvrščeni v IL2BF Dogfight (in NE v IL2FB AEP dogfight) -> krivda je na UBIjevi strani...
- "Rozi vidm." "S psom!"

@Rokmah zunanji pogledi ostanejo. Vsaj zaenkrat.:D

Mirtma ::

Hja, očitno sem bil površen pri pregledovanju. Bom poskusil danes.

Danes pridem se jaz kaj pogledat. Ce bo vse stimal, vceraj sem se ukvarjal z QDatabase :)

PS: Alien, so ikone zdaj popravljene, da ne bomo spet letali in tavali in se pol ure iskali? ;)

Ikone so na 5km.

LP

Fantje, jutr tud jaz letim - pisnega dela mature je konc! ()Zato se gre danes ulit.) >:D

Febo ::

Kje ste dobil ta klinčev aep pack k jest ga nikjer ne najdem?
LP

Kupis ga.

Febo ::

Ja, ja sej vem sam kje ste ga kupl k jest ga nikjer nisem našel.

kljik8-) pa se en kljik :P
- "Rozi vidm." "S psom!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()
««
12 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11916042 (7294) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757037 (4164) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403735 (2758) jamiroq
»

Fly igre

282511 (2169) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles