Forum » Igre » IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
ali3n ::
press M for Murder (upps.. "Map")
mustang = p51
mustang = p51
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
frenk ::
aha tnx :)
...zdej sm na vzletni stezi čakal na vzlet in nism vidu pred mano nč, pa sm po gasu stisnu sm se pa u enga zaletu...kako nej jest vem da en pred mano stoji če pa ne morm vn iz kabine...al mi kontrolor pove kdaj lahko vzletim?
...zdej sm na vzletni stezi čakal na vzlet in nism vidu pred mano nč, pa sm po gasu stisnu sm se pa u enga zaletu...kako nej jest vem da en pred mano stoji če pa ne morm vn iz kabine...al mi kontrolor pove kdaj lahko vzletim?
root987 ::
Ne vem sicer kakšen pogled uporabljaš, vendar osebno med vzletom uporabljam F2 pogled, s katerim dejansko vidiš koliko tovarišem je že v zraku in koliko jih še čaka za tabo.
Morda malo offtopic: nastaja tukaj že klan-like skupnost? ;)
Morda malo offtopic: nastaja tukaj že klan-like skupnost? ;)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
aha kontrolor vse pove :)
root987: samo če daš na realistic ne morš dat f2 pogleda...jest vse delam s kabine
...a se vsi avioni tko tresejo k zavijaš?...pol pa še stall-ajo...poleg tega tud ne vem kateri avioni so "naši", kateri pa ne
...pa še nekj...jest sm pristou na letališu in se postavu zravn municije in goriva pa re ni nč reloadal...al morš dat kakšno posebno komando al pa sem na sovražnikov letališe pristal
root987: samo če daš na realistic ne morš dat f2 pogleda...jest vse delam s kabine
...a se vsi avioni tko tresejo k zavijaš?...pol pa še stall-ajo...poleg tega tud ne vem kateri avioni so "naši", kateri pa ne
...pa še nekj...jest sm pristou na letališu in se postavu zravn municije in goriva pa re ni nč reloadal...al morš dat kakšno posebno komando al pa sem na sovražnikov letališe pristal
mirage ::
Po pristanku stisni escape in potem refly.
Danes sem malo eksperimentiral z bf109Z, letala pod njegovim orožjem razpadajo na kosčke .
Danes sem malo eksperimentiral z bf109Z, letala pod njegovim orožjem razpadajo na kosčke .
Ah, osebno imam costum nastavitve, pri katerih dopuščam možnost zunanjega pogleda... preprosto se mi včasih zdi prelep. ;) Prav tako, če si začetnik, raje igraj na easy/normal oz. vključi oznake(zdi se mi da so oznake), ki označi sovražnike z barvo. In da, vsi avioni se tresejo, edino vprašanje je, kdaj se začnejo in kako močno. Stallanje in spinanje pa isto... vsako letalo ima neko mejo - ko ga preobremeniš, reci adijo. SIcer se da iz stalla/spina pobrat, ampak samo če res hitro ukrepaš.
--- George Orwell
--- George Orwell
mesoreznica ::
Danes sem malo eksperimentiral z bf109Z, letala pod njegovim orožjem razpadajo na kosčk
Če te oni že prej ne raztreščijo na koščke.
LP
Če te oni že prej ne raztreščijo na koščke.
LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X
BigWhale ::
> - server bo laufal na 2mbit ADSLju.. - kar pomeni 14 -16 (morda celo 20)
> igralcev!
Kaj pa ce bi kak Siol ali koga prosili da hosta kaj takega?
Mogoce kar slo-tech?
> igralcev!
Mogoce kar slo-tech?
> Danes sem malo eksperimentiral z bf109Z, letala pod njegovim orožjem
> razpadajo na
Ja, to je res ampak je pa k leteca sajtrga... ... mogoce mal boljs... ;)
> razpadajo na
Ja, to je res ampak je pa k leteca sajtrga... ... mogoce mal boljs... ;)
109Z ima zelo zanimivo mesto za cilat. Spoj obeh kril (oziroma letal). En kratek rafal iz strojnic v sredino pa se takoj prelomi. Fast food
LP
LP
vključi oznake(zdi se mi da so oznake), ki označi sovražnike z barvo
no tole bom pa kr vkluču
SIcer se da iz stalla/spina pobrat, ampak samo če res hitro ukrepaš.
...al pa če si dost visok
Mogoce kar slo-tech?
slo-tech še foruma ne more poganjat pol bo pa il2?
A-10 za novo dobo. [>:D]
--- George Orwell
--- George Orwell
Seveda, ce bi jaz v HyperLobbyu kliknil na Forgotten Battles namesto na IL2, bi videl kaksnega igralca vec. ;)
Anyway, kaj ko bi ustanovili (ce se ni...) Slo-Tech squadron? Postavili kak dedicated slo-tech server in gor skrbeli tudi za solanje newbijev (taksnih kot sem jaz) in tako naprej... :)
Komentarji? :)
Anyway, kaj ko bi ustanovili (ce se ni...) Slo-Tech squadron? Postavili kak dedicated slo-tech server in gor skrbeli tudi za solanje newbijev (taksnih kot sem jaz) in tako naprej... :)
Komentarji? :)
ali3n ::
za začetek si lahko naštimamo online nicke v obliko: "ST_tvoj_nick" opcija "ST_tvoj_nick_SLO"
npr. ST_ali3n_SLO ?
npr. ST_ali3n_SLO ?
- "Rozi vidm." "S psom!"
I think it is a good idea. ;) Sicer pa, mesoreznica, jaz se zadnje čase ogrevam za mustanga...
--- George Orwell
--- George Orwell
Gaby ::
No, jaz bom ST_BigWhale_SLO ;>
Anyway, ugotovil sem, da je igra proti computerju precej svinjska... Med drugim lahko computer s krilom drsa po vodi... Tako, na visini dveh metrov, bank turn, in kar naenkrat je krilo drsalo po vodi... Jaz sem se obrnil stran in se zapodil za drugim letalom, medtem me je pa tisti, ki sem ga ze proglasil za mrtvega sesipal z 20mm topovi...
Hecno...
[ No, seveda, tole ni bila Gaby... ;> -- BigW ]
Anyway, ugotovil sem, da je igra proti computerju precej svinjska... Med drugim lahko computer s krilom drsa po vodi... Tako, na visini dveh metrov, bank turn, in kar naenkrat je krilo drsalo po vodi... Jaz sem se obrnil stran in se zapodil za drugim letalom, medtem me je pa tisti, ki sem ga ze proglasil za mrtvega sesipal z 20mm topovi...
Hecno...
[ No, seveda, tole ni bila Gaby... ;> -- BigW ]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gaby ()
Da, to sem že jaz tut opazu... Wierd AI. [:D] Oz. very good AI. [:D]
Osebno bom ST_Neo_SLO
Osebno bom ST_Neo_SLO
--- George Orwell
--- George Orwell
HE, HE frenk, root vidim, da ste se orto zagreli. Me veseli. Ne bo vam žal. Ali3n zgleda, da boste imeli oreng B&Z podporo. Ka jim bomo delali.
PS
Vsi, ki trenirate B&Z taktiko z Mustangom, najdite si še eno letalo na Nemško Japonski strani. Ker včasih bomo morali hočeš nočeš leteti tudi tam.
Priporočam Ki84, ali FW A9.
LP
PS
Vsi, ki trenirate B&Z taktiko z Mustangom, najdite si še eno letalo na Nemško Japonski strani. Ker včasih bomo morali hočeš nočeš leteti tudi tam.
Priporočam Ki84, ali FW A9.
LP
mirage ::
Lahko bi se en dan dobili na hyperlobbyu in ubi-ju ,da si drug drugega dodamo v playerliste.
Jest grem kar zdaj mal gor... Ce ne bo laga bom se kaj spilal... Ce ne grem pa mulo kuhat, ker z computerjem se ne grem vec...
... sem pa ugotovil, da velika letala najhireje padejo dol, ce jim odstrelis krilo. No vcasih gre to tudi z motorjem ;)
... sem pa ugotovil, da velika letala najhireje padejo dol, ce jim odstrelis krilo. No vcasih gre to tudi z motorjem ;)
Gaby ::
Jaz sem instaliral TeamSpeak server na capybara.lubica.net
Server je public, use it if you please... Ce bi kdo rad kak username naj pove...
[ I hate being on a different computer! -- BigW ]
Server je public, use it if you please... Ce bi kdo rad kak username naj pove...
[ I hate being on a different computer! -- BigW ]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gaby ()
Track player.
Ali obstaja se kak drug nacin predvajanja posnetih filmov v IL2, kot tisti napol retardirani vmesnik, ki ga uporablja igra?
Jaz bi imel slider, altitude bars, in tako naprej... Nekaj v stilu Falcon 4
Ali obstaja se kak drug nacin predvajanja posnetih filmov v IL2, kot tisti napol retardirani vmesnik, ki ga uporablja igra?
Jaz bi imel slider, altitude bars, in tako naprej... Nekaj v stilu Falcon 4
cewkit ::
to igro se da sploh normalno igrat brez joystika?
jaz na tipke sploh ne morem normalno igrat..
jaz na tipke sploh ne morem normalno igrat..
Ta igra je neigralna že z poceni joystickom. Igrati na tipke je utopija. To je isto kot da bi hotel letet pravo letalo na tipke.
LP
LP
ru7 ::
...sem isku po netu "training tracks" sam je tega bore malo oz. ne dela (version not supported), pa me zanima, če ma kdo, ki to igra kake pametne posnetke (online ali offline), vseeno, sam da mal vidiš kako se zadevi streže. Če ma kdo kaj uporabnega, če se lahk javi!
ru7 ::
...te sem pobral že prej in so edini vbistvu, ki mi delajo. Uradne linke sem prelaufal, pa večina strani ni več dosegljiva alpa tracks ne delajo. Fajn bi blo tudi kaj "domačega". Vseeno hvala za link.
Ko je cloveku dolgcas.... ... in se namesto z mlini na veter bije z mostovi... ;)
En kratek track...
En kratek track...
BaRtMaN ::
Jap, ponavad ma folk zvečer čas, tako da se bomo zvečer dobivali. Lahko pa tud idlate tam, no one stoppin' you except my op-status.
Rokomah ::
Sicer sem novi na temle forumu. Prej sem nekaj časa spremljal S5-Forum,
S5-Forum
vendar se jim tam vsa debata suče okoli popivanja, žretju klobas in podiranja žensk, o letalih in letenju so nekako pozabili pisat.
Tale debata pri vas je OK. Da se naučiti veliko novega, pomaga se novincem in tudi tisti, ki malo bolje obvladajo, najdejo zanimivo branje.
Na prvi strani sem naletel na link, ki ga je ponudil JamiroQ
tukaj
vendar ne deluje več. Ali je kakšen mirror ali pa ma kdo doma in mi lahko pomaga? Mislim da je šlo za opis dela z motorji in prop_pich.
LP
S5-Forum
vendar se jim tam vsa debata suče okoli popivanja, žretju klobas in podiranja žensk, o letalih in letenju so nekako pozabili pisat.
Tale debata pri vas je OK. Da se naučiti veliko novega, pomaga se novincem in tudi tisti, ki malo bolje obvladajo, najdejo zanimivo branje.
Na prvi strani sem naletel na link, ki ga je ponudil JamiroQ
tukaj
vendar ne deluje več. Ali je kakšen mirror ali pa ma kdo doma in mi lahko pomaga? Mislim da je šlo za opis dela z motorji in prop_pich.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rokomah ()
Zakaj sploh ni več mudmoversa? Taka kul stran sedaj pa to... [:'(]
--- George Orwell
--- George Orwell
jamiroq ::
mudmovers se bo vrnil, vprašanje je sicer kdaj, tako da uporabljajte Eastern Skies IL-2 Guide
posted 28/03/2004 23:13 by EURO_Snoopy
Hi guys I've been unable to update and keep track of Mudmovers as I was taken seriously ill in December. I am now recovering and will endeavour to get Mudmovers up and running, fully updated in a few weeks.
At the moment financial constraints are preventing me from doing anything, however the site should still be up as the account and domain are not yet expired. I will be in contact with my host to see why the site was shut down.
Thanks all for showing an interest, bye for now.
Zanima me, kako trimate letalo?
Znano je, da pri dodajanju moči motorju (gasa), se istočasno dviguje tudi nos letala, kar lahko pilot kompenzira ali s potiskom krmila navzdol ali s trimanjem.
Če uporabljaš trim za uravnavanje letala, potem takšno natrimano letalo drugače reagira v manevrih, ker zaradi trima krmilne površine niso v nevtralnem položaju.
Zanima me nasploh, kako kombinirate trimanje v spopadih???
LP
Znano je, da pri dodajanju moči motorju (gasa), se istočasno dviguje tudi nos letala, kar lahko pilot kompenzira ali s potiskom krmila navzdol ali s trimanjem.
Če uporabljaš trim za uravnavanje letala, potem takšno natrimano letalo drugače reagira v manevrih, ker zaradi trima krmilne površine niso v nevtralnem položaju.
Zanima me nasploh, kako kombinirate trimanje v spopadih???
LP
Jaz ko pade hitrost samo neutraliziram elevator trim, potem pa spet popravljam glede na hitrost. Trenutno se pa CEM se ucim in prebavljam teorijo... :)
Med trim kontrolami imaš opcijo nastavit tipko za neutral trim, ki ti vrne nastavitve nazaj na neutralno.
Jaz večinoma letim mustanga in pri Mustangu je trim božja zapoved za hitro letenje. Mustang se namreč optimalno dviguje pri hitrosti 400 km/h +. Tako, da kadarkoli bežim pred nasprotnikom ali ga dohitevam, vedno trimam ko zmešan, da med pospeševanjem obdržim letalo vodoravno. Tudi pri konstanem dviganju določam kot dviganja z trimom in ga ves čas popravljam. Če uravnavaš letalo z krmili namesto z trimom, zgubiš na hitrosti. Prim mustangu to pomeni dviganje z 380 km/h, ko ga obdržujem v ravni legi z krmili ali 440 km/h z trimom.
Vendar še enkrat povdarjam: " Konstantno trimanje je nuja za takšna letala kot so Mustang". Preden napadem udarim tipko z neutralen trim in gasa.
Trim vam lahko pomaga pri letalih, ki se pri velikih hitrostih težko dvignejo iz strmoglavljanja. (Bf K4, Cobra, La 7....). Vendar si pozitivno trimajte letalo že pred strmoglavljanjem in ga pač držite v smeri z palico.
LP
Jaz večinoma letim mustanga in pri Mustangu je trim božja zapoved za hitro letenje. Mustang se namreč optimalno dviguje pri hitrosti 400 km/h +. Tako, da kadarkoli bežim pred nasprotnikom ali ga dohitevam, vedno trimam ko zmešan, da med pospeševanjem obdržim letalo vodoravno. Tudi pri konstanem dviganju določam kot dviganja z trimom in ga ves čas popravljam. Če uravnavaš letalo z krmili namesto z trimom, zgubiš na hitrosti. Prim mustangu to pomeni dviganje z 380 km/h, ko ga obdržujem v ravni legi z krmili ali 440 km/h z trimom.
Vendar še enkrat povdarjam: " Konstantno trimanje je nuja za takšna letala kot so Mustang". Preden napadem udarim tipko z neutralen trim in gasa.
Trim vam lahko pomaga pri letalih, ki se pri velikih hitrostih težko dvignejo iz strmoglavljanja. (Bf K4, Cobra, La 7....). Vendar si pozitivno trimajte letalo že pred strmoglavljanjem in ga pač držite v smeri z palico.
LP
...no, to me je zanimalo!
Načelno se pa trim NE UPORABLJA v samem boju-spopadu, ker po moje ni časa.
Kaj pa trimate?.....samo ruderje al tud elerone?
Ni mi pa jasno, zakaj pri uravnavanju s palico zgubljaš hitrost, pri trimanju pa ne?
Pa še eno vprašanje:
Koliko uporabljate rudderje (v zraku)???
Načelno se pa trim NE UPORABLJA v samem boju-spopadu, ker po moje ni časa.
Kaj pa trimate?.....samo ruderje al tud elerone?
Ni mi pa jasno, zakaj pri uravnavanju s palico zgubljaš hitrost, pri trimanju pa ne?
Pa še eno vprašanje:
Koliko uporabljate rudderje (v zraku)???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rokomah ()
če letiš na 100% realistik, potem nimaš zunanjih pogledov (F2).
Rešitev je v tem, da letalo rahlo postaviš v desno (ali levo) toliko, da vidiš poševno iz kabine letala pred sabo. Ko je na tebi vrsta za vzlet ga enostavno nazaj poravnaš in vzletiš.
Drugače ne gre!!!
Uravnavanje z palico je presunkovito, in delaš navadno prevelike popravke (malo gor, malo dol) in tudi delaš več popravkov kot z trimom. Saj pravim, pri nekaterih letalih se trim zelo pozna pri drugih manj. Trimam pa navadno samo negativ pozitiv, ker Mustang več ali man nima problemov z držanjem smeri (vsaj kar se tiče ruddersov).
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | War Thunder (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 16029 (7281) | ziga1990 |
» | Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 7037 (4164) | SLO_Robert |
» | simulacije letenjaOddelek: Igre | 3733 (2756) | jamiroq |
» | Fly igreOddelek: Igre | 2508 (2166) | San |
» | Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten BattlesOddelek: Igre | 1673 (1602) | ali3n |