» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
6 / 32
»»

ali3n ::

mesoreznica - kje s ti najdu 2x 20 na I153 (to je tist k ma krila ko batman?>:D )
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

mesoreznica ::

Poženi šturmovika in preveri.:\ :\

LP

pa res... :8)

Armament:
4x7.62mm MG (ShKAS), or
4x12.7mm MG (BS), or
2x20mm cannon (ShVAK).
- "Rozi vidm." "S psom!"

BaRtMaN ::

Heh, če bi se nanj spravil s 7.62mm MG ali 12.7mm MG, bi naredil bore malo, ker se taki mali kalibri od FWja dobesedno odbijajo kot grah. Čeprav v tem primeru malo manj, ker metek prileti pravokotno na taršno in ne skoraj vzporedno z njo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Bartman 6x 12.7 mm je najučinkovitejše orožje zraven 30 mm topov. Jaz sem z mustangom dobesedno dezintegriral D9. Res da se mu ni nič odlomilo ampak je pikiral direkt v tla.>:D

LP

OK, v glavnem z majhnimi kalibri se ne bi spuščal v borbo z letali iz zadnjih let WWII.

Vidiš zato jaz ne maram 20 mm topov. Recimo Ali3n je sprašil vse 20mm granate kar jih je Ki-84a premogel v Mustanga pa je kuga še zmerom letel(sicer komaj). 6 težkih strojnic recimo naredi divjo škodo že v malo daljšem rafalu. Je pa res da kalibri 7.7 in 7.9 niso kaj prida uporabni, tudi če imaš 10 teh strojnic.:\

Bartman a te je že zajebala fora, ki jo imajo 153-ke in 16-ke (ko moraš odvzet moč če hočeš it v negativne pospeške)?

LP

Ja. :D In ne samo enkrat. Na multiju se mi dostkrat zgodi, da se mi motor ugasne - in se ne prižge več! Za I-16 sem bral, da je rabil zunanje napajanje za vklop motorja, torej je vžig med letom skoraj nemogoč, mogoče uspe pri strmoglavjanju, ko propeler windmilla, ampak težko. Seveda rabiš za takšen poskus zadostno višino. Sicer so imel pa zgodni Spitfireji s frgazarji podobne težave z ugašanjem motorja, ker pri negativnih Gjih ni blo bencina sploh.

EDIT: No, danes sem spet letel z I-153 in sesipal nekaj TB-3jev, He-111, Hurricana Mk.II field mod., nekaj I-153, A6Mja ter tudi dvakrat Bf-109.

Najbolj spektakularno je pogorel TB-3, A6M sem pa samo grdo pogledal, pa je totalno razpadel. >:D

Sicer so pa ti dosežki bolj pod vprašajem, ker sem letel na Vultures serverju, kjer imajo izkloljeno vse, kar ni ravno najboljše za učenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Ja Bartman jaz na take serverje sploh ne grem, kr mi je dolgčas. Tam vsi sprožilce skoraj cel cajt držijo, pa avioni zavijajo ko hrenovke.:\ :\

Drugače je pa kak I-153 tudi meni užitek letet samo ne ko imam dobre nasprotnike z recimo FW-ji in Bf-ji, ker takoj umreš. Če je nasprotnik pameten mora biti samo hiter se dvignit nad tebe pol pa::::( :(

Drugače sem pa jaz nekaj experimentiral z vžigom I-153 pa mi ga po pravici nikoli ni uspelo vžgat nazaj tudi pri strmoglavem poletu.:8)

LP

No tisti, ki letite nemce že veste, da je recimo najboljši Bf po letnih lastnostih in pospeških Bf-109 K4. Teoretično seveda. V resnici je najboljši G2.8-O Funny.:)

No tako slogo so se zajebavali z D9, da je zdaj skoraj neuporaben (motor se izredno hitro skuri). Pa sem se spomnil na G2 varianto pri Bf-ju in sem tudi pri FW-ju še sprobat letala po vrsti nazaj.

In kaj sem odkril? Vsem, ki letite FW-je priporočam test FW-A4. Roll rate je enostavno povedano pošasten.>:D

Hehe ko sem opazil zerota za sabo sem samo pospešil in divje zarolal, končal sem za njim. Sicer je zero poskušal zavit, vendar je bilo prepozno z razdalje 0.1 je dobil rafal 4x20mm topov in puuf.>:D >:D :\

Hja poskusite malo nazaj po generacijah. Pri Yaku-3 tega ni treba je ta najboljši. Isto La 7. Ostale se pa splača probat.

LP

Ubi namerava v sredo izvajati "vzdrževalna dela" na svojih game serverjih...

---originalna novica----
Ubi.com’s Game Service will be brought down for maintenance on Wednesday, March 31st from 07:30 to 08:00 EST (14:30 to 15:00 CET). During this period players will not be able to log on to the game service.

We apologize for any inconvenience this may cause.

The Ubi.com team

--------

Mislim da se zelo bliža izzid 2.1 patcha (10 novih letalc, dedicated server... :D )
- "Rozi vidm." "S psom!"

Oleg, f*ck you. I meant that in a good way.

root987 ::

/me je upal da je v času, ko mu monitor ni delu, Oleg bil bol pridn. Bad Oleg, bad bad. [:D]
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

jamiroq ::

v mantisu se celo da kupit neuradni dodatek Battle over Europe. škoda, da je cena tako visoka... :| (rabljen IL2:FB pa prodajajo skoraj za drobiž :))

ker si ravno letal po štacunah - a AEP še ni pri nas?:\
- "Rozi vidm." "S psom!"

nisem še videl. v mantisu naj bi prišlo "v bližnji prihodnosti"...

Pacific Fighters; me prav zanima ali bo samostojen špil ali pa dodatek za FB (ali pa "dodatek" kot je bil IL2:FB).

v Mantisu imajo Ace Expansion Pack in Combat over Europe (ki je trenutno razprodan), vsak za 7.8k.

BigWhale ::

Kupil sem od Saiteka EVO in sedaj mi dejansko letala letijo tja kamor morajo. Probal sem odletet dve misiji, v eni sem stolkel stiri bombnike, v drugi pa dva BF-110.
Jaz sem letel z IL-2 tisti z kanonom brez turreta zadaj. :)

Srecen sem. Prej sem imel obcutek kot da sem retard ;>

Osebno mi še spitfire najbolj uporabn, glede na to da precej velik zdrži, predn da ga vrže v spin, poleg tega pa tut njegovi topovi naredijo svoje. Sicer igram predvsem offline z unlimited ammo, ampak kolkr vem, ima tud precejšnjo zalogo streliva. Bo treba počas tut te "pomoči" dol izklopit. Z il2 sm pa sam enkrat letu, ampak se mi je takrat zdel precej okoren in počasen - ampak samo enkrat, tak da bom morda še kdaj ga preizkusu. [:D]

Glavno vprašanje: je že kaj bolj natančno znan datum, ko bi naj novi frčeplani prišli? We want new airplanes!!! [:|]
--- George Orwell

Heh, Spiti imajo bolj malo streliva. V bistvu ga imajo vsi, tako da lahko sklatiš do nekje 2 letali. Odvisno od natančnosti in trdoživosti nasprotnika. Po izkušnjah imajo veliko streliva Yaki.

Bartman in Root narobe oba. Spitfire in Yak imata zelo malo streliva. Yak še manj kot spitfire. V bistvu ima Yak grozno malo streliva.

Največ nosijo FW-ji sploh v 20 mm topih zraven trup. Tam res lahko držiš sprožilec.

Root pomoči obvezno izklopi. Spit pa na netu ne bo najbolj posrečen. Če boš srečal Zera se ti bo z lahkoto obrnil znotraj tvoje krožnice. Večina ostalih konkurentov je precej hitrejša od tebe. Dobri piloto bodo to znali izkoristit. Priporočam Yak 3. Ultimate spitfire killer.
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

Zgodovina sprememb…

zanimiv post za Linuxaše - nekomu je ratal usposobit zadevo na WineX 3.3 ->>> Great scott captain, it runs on Linux!
- "Rozi vidm." "S psom!"

Očitno se nam obeta Spti IX!!! :D :D :D več na: IL2 Database
- "Rozi vidm." "S psom!"

Very nice. [>:D] Ampak patch se pa sedaj že grdo vleče IMHO... [:'(] Ampak verjetno je to že v navadi...
--- George Orwell

Hurricane-a je prekleto tezko loviti Feisty little fella... Samo kaj hitro mu zmanjka patronov, potem pa computer se samo se sem pa tja leta... :)

Hm, computer je tudi precej storast, ko se borba prestavi na visino med 10-30 metrov se precej hitro zabije v tla... ... pa se kill ti ni priznan ;>

Jap, men se je enkat zgodilo, da mi je zmankal municije, pa sem šel sledit mu. Prideva na telo nizko višino (>100m) in je takoj stallal v reko. :)

Mah ne vem no... igram sicer pogosto z računalnikom na avarage, ampak ni tistga pravga filinga... npr. računalnik kr leti pa leti v bolj kot ne ravni smeri, namesto da bi poskušal zaokrožit pa mi za rep prit, kar bi se na netu verjetno že zdavnaj zgodilo. Sicer sem pa malo se igral z FW-190 D-9 pa ima stvar res velik streliva, kot je reku mesoreznica.
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

• spremenil: root987 ()

FW meni ni vsec, precej obcutljiv je na stalle...

Prav tako Mustang, ima pa precej streliva za tistih sest strojnic....

Vsec mi je bil tisti dvokrilec, njegov turn rate je precej dober, stallat ga skoraj ne mores... Samo je pa precej pocasen ;>

Mustang in FW D9 sta E-fighterja, kar pomeni da morete biti hitri z njima. Ne eden ne drug nista namenjena za počasno letenje. Zato sta pa občutljiva na stall pri mali hitrosti. Ko hitrost naraste na 400 km/h pol sta pa zelo stabilna, sploh mustang, ki ga je pri visoki hitrosti težko stall-at.

Borba proti računalniku pa je tajo kot sem že povedal. Borite se na ACE nastavitvah in proti Yaku, kasneje tudi proti 4-im.

LP

Drugače pa tudi na netu folk pri borbi na majhni višini in med hribi hitro pade dol. Če imate hribovito pokrajino in letite kakšenga FW-ja, Ki-ja ali mustanga lepo pospešite na cca 400 km/h in se spustite na višino marjetic. Če boste za ritjo imeli Bf-109, La-7, Yak 3...... imate veliko šanso nasprotnika paste-at na hrib.:D :D
No pa še opozorilo na višini marjetic se znajo dogajat zanimive stvari, ki so lahko nevarne. Namreč nevede se lahko pripodite nad nasprotnikovo letališče in pol je navadno pizdarija. Je pa to drugače zame najbolj atraktivno. Enkrat sem z Mustangom bežal na višini marjetic pred Krasnayo z La-7. Sma se podila 500 km/h ampak hudič babji ni hotel past na foro. Vsakič ko sma prišla do hribčka se je že prej dvignla gor tako da je nisem mogel nalimat na steno.:D Pol se kr naenkrat znajdem nad njihovim letališčem. Yak-3 proti meni, Krasnaya za mano no pa še vžge protiletalska:D :D kaj je blo veselo. Na krako pljunem po Yaku se izmaknem, me v zavoju dohiti Krasnaya buum, buum pade po meni. Se spet pripopam na tla in jo žgim direkt na protiletalsko. On Yak po čudežu pade dol, paaf, paaf poberem še par zadetkov od protiletalske, motor se pregreva, Krasnaya me dohiteva. Prinorim do dolinice med hribi se zapodim noter, avion vleče na levo ostro zavijem navzgor, Krasnya se nalima na hrib (škoda ker jo nisem jaz:D ). In jaz ves zmagovalen v luping, se na vrhu lupinga ujamem ves zadovoljen sam z sabo potem pa baaam, baaam in čao. Jabalaze je opazoval vse skupaj in ker me dečko pozna me je lepo čakal med oblaki z svojim 30mm MK 108 in dobesedno upepelil.;( :D :D A jebi ga to je pa šturmovik.

LP

Zgodovina sprememb…

ru7 ::

..komaj čakam, da pridem dons domov, da mal zaigram IL2, kre kdo igrat proti n00bu? :8) Fajn bi blo, če bi mal probal, sam mal milosti bi ;)

ru7, za z ACE dodatkom prek neta rabiš en spremenjen dll! Potem dela.

ru7, za z ACE dodatkom prek neta rabiš en spremenjen dll! Potem dela.
Kak spremenjen dll? Men lepo dela, pa nisem kakšnih dll-jev spreminjal.
--- George Orwell

Je fora, da so tako hudo anticheating zaščito nardil, da so še nekej z grafičnimi karticami delal in so serverji zarad tega time outal. Meni se je to dogajalo, mam nov .dll in mi ne več. Link

Bartman ? Kak .dll, sej nism reku, da mi ne dela ??

Aja sej res, teb je takoj delalo, samo men ni. No, če bo imel kdo probleme s timeoutanjem, bo vedel, kaj storiti.

Partizanen ::

http://free-st.hinet.hr/dvd/

bo lažje debatirat o količinah streliva :)

Ko zacnes pristajat in, ko prvic pristanes, si vesel. Ko prvic pristanes z vklopljeno kabino, pa se ti zdi, da si neverjeten... ;>

Oh, ko pomislim na vse tiste polomljene propelerje...

Hm, za zacetnike se mi zdi zelo primeren La-7, ne spini so redki, ni prehiter niti prepocasen, pa kanon je kar ok.

Pa Yak-3 je tudi prijazen.

Odlična stran, le slike so rahlo velike.

ma ne vem no, men se zdi pristanek precej lahek - pridi z višine 500m z razdalje 1-2km, ter počasi in z občutkom. Je pa res, da pristajam z zunanjim pogledom. Okej, bom poskusu še z kabino. ;)
--- George Orwell

A se da v avionih (ki majo "field mod" recmo) vsest za strojnico zadaj, pa da comp vozi? 8-)

stisneš "c" - te premika po položajih na letalu; "a" - za avtopilota...
- "Rozi vidm." "S psom!"

Eno vprašanje.

A se misli kateri od vas usmerit v B&Z taktiko? Ker nekako že imam pol ***** letet sam tam zgoraj. :\ :\

LP

Hm - ne vem če še kdo leti na tako "izrazitem" b&z letalu kot ti... >:D

drugač smo pa verjetn vsi "priložnostni" b&z-marji... >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"

Heheh, lahko povem, da so ruski leteči hlodi bolj slabi v b&z, ker se pri hitrosti okoli 750 kmh stvari začnejo trgat. :O

Ja to je res. Za B&Z je najboljši mustang ali pa FW. No če bo kdo imel veselje letet Mustanga, mu na netu ponujam kritje dokler se ne navadi. Hehehe če bi bila dva Mustanga tam zgoraj na nebu, ki bi se med sabo krila jim tudi Jezus Kistus več ne pomaga.:D Enemu Mustangu se še izogneš dvema, ki padeta eden za drugim pa nikoli.

LP

Zgodovina sprememb…

Meni osebno je mustang eden izmed favourite letal.. Nasploh. Ko bom malo bolj 'in' bom zelo verjetno vec letal z njim. Pa se ZELO lep razgled je v kabini :)

Hm, ali ljudje dosti uporabljajo padlocking? Vrtenje glave po kabini je precej nadlezno... Zelo se pa izogibam CTRL-F1. :) Vceraj sem tudi odkril kaj je speedbar ;)

Pa opazil, da se izpis na speed bar-u precej razlikuje od izpisa, ki je na 'fake' instrumentih, ce preklopis v no-cockpit view.

mislim da speed-bar kaze ground speed, instrumenti pa air speed... od tod razlika...

glede B&Z - mesoreznica proda svojo levo ledvico za nekoga, ki bi se (resno) lotil zadeve - "šolanja"; 2 Mustanga sta RES gotova smrt; enmu se uides, drugemu pa ne več...
- "Rozi vidm." "S psom!"

glede padlocka - je uporaben, ko se navadiš nanj - tko kot večina stvari v tem špilu..; je pa res, da je na večini serverjev izkloplen... :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
««
6 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11915875 (7127) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

756962 (4089) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403714 (2737) jamiroq
»

Fly igre

282487 (2145) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles