Forum » Igre » IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server
root987 ::
Poor little basterd... [:D] A Oleg že novo simulacijo načrtuje al kak?? Damn, pa sem mislu da mi nebo potrebno upgrejdat kompjuterja neki let. [:D]
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
ali3n ::
Battle of Britain se dela...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
mesoreznica ::
@root987 a tebi je tvoja konfiguracija dovolj za igranje sturmovika? Meni se zdi vse kar je pod 1280*960 na excellent neuporabno.
LP
LP
nimamo vsi hi-tech kompa in grafe...
glavno da dela - kok tok tekoče; če je še slika lepa, tok boljš
Je pa res, da je špil precej požrešen (po sistemu: "kolkr mu daš, tok vzame")
- "Rozi vidm." "S psom!"
BigWhale ::
Zakaj taka 'cudna' resolucija 1280x960? je kaj prednosti, ce je ekran sirsi kot daljsi? :))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
@mesoreznica: Da, dovolj mi je. Ne vem sicer kak je pri vas, ampak dvomim, da ti zaradi večje ločljivosti in per excellent kaj prej vidiš letalo...
--- George Orwell
--- George Orwell
BaRtMaN ::
JamiroQ: če se ti poveča horizontalna ločkivost pri isti vertikalni (iz 4:3 na 16:9), se slika ne raztegne, ampak ti pokaže 2 'skrita' trakova ob straneh. Kakšne zlobne igre znajo pa celo odrezat zgornja trakova, tako da imaš 16:9.
Boš moral enkrat pridet pogledat razliko, če ni zraven napisov in se ti letalo podi direkt nad drevesi. Pri tvoji resoluciji in efektih, ga lahko izgubiš tudi če ga zasleduješ. Probaj letet kokpit on pa boš videl. Sicer pa ne pravim, da morate imet High end sisteme za dobro grafiko.
Recimo Ali3n ima radeona 9000 pro pa ne zaostaja veliko za mano(ima vse kar potrebuje), med tem ko recimo "bivši" GF4 MX 440" od jabalazeta čisto zvisi. No pa je dečko popizdu in kupu Radeona 9500 (odklenu 4 pipline) in sedaj uživa v spodobni grafiki. AAAAAAAaaaa oziroma je užival.
Samo GF MX 2 se mi pa res zdi malo šfoh. Pa ne zamerit, ne mislim nič slabega.
Sicer pa sem jaz nabavo nov komp glih zaradi teg kurcevega IL2 FB.
LP
Recimo Ali3n ima radeona 9000 pro pa ne zaostaja veliko za mano(ima vse kar potrebuje), med tem ko recimo "bivši" GF4 MX 440" od jabalazeta čisto zvisi. No pa je dečko popizdu in kupu Radeona 9500 (odklenu 4 pipline) in sedaj uživa v spodobni grafiki. AAAAAAAaaaa oziroma je užival.
Samo GF MX 2 se mi pa res zdi malo šfoh. Pa ne zamerit, ne mislim nič slabega.
Sicer pa sem jaz nabavo nov komp glih zaradi teg kurcevega IL2 FB.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
mnja zadeva je popolnoma spodobna na 1280x960 -> sliko raztegneš na monitorju do robov (itak mamo 4:3 monitorje).
---edit..
se mi ne da brat vseh treh strani - Aljoša - a nima VelikiKit™ GF2 in ne root?
---edit..
se mi ne da brat vseh treh strani - Aljoša - a nima VelikiKit™ GF2 in ne root?
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ali3n ()
Fantje - polet bo treba kak LAN užgat....
aja - še en zanimiv film (mogoče ga že maste) - Tora! Tora! Tora! - Pearl Harbor na nepocukran (hollywood style) način...
aja - še en zanimiv film (mogoče ga že maste) - Tora! Tora! Tora! - Pearl Harbor na nepocukran (hollywood style) način...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Ja, to bi bilo lepo ja... Jaz zacenjam cez vikend spet klet rihtat... do konc maja mora bit zrihtana, da preselim masine dol :P
Sem lahko host :P
Anyway, res je trapast, da nucas tako grafiko.. Bleeh, brez veze, a nihce ni igral airwarriorja? :P To je bil prvi tak WW2 sim, ki je delal se na 2400 modemih! Igralo je pa tudi do 50 ljudi na enkrat...
Btw, a ste vidl kak lep nov banner imamo? :P
Sem lahko host :P
Anyway, res je trapast, da nucas tako grafiko.. Bleeh, brez veze, a nihce ni igral airwarriorja? :P To je bil prvi tak WW2 sim, ki je delal se na 2400 modemih! Igralo je pa tudi do 50 ljudi na enkrat...
nov? ta je že od 4.marca gor... prej je bil pa ta:
morm(o) počas novega narest, pa prepričat Primoža, da poveča frekvenco prikazovanja.
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
Aja, ti to misliš... Hja, ubistvo se ga da videt, je pa res da je malo težje. Je pa res da imam težave videt letalo nad morjem z višine 2km, a se ga popolnoma lepo vidi, če je nad mano ali v isti višini.
Sicer pa razmišljam o posodobitvi "video" dela računalnika - monitor zadnje čase nekaj heca, in če bi novga uzel, bom verjetno LCD, to pa pomeni novo grafično kartico. [:D]
Sicer pa razmišljam o posodobitvi "video" dela računalnika - monitor zadnje čase nekaj heca, in če bi novga uzel, bom verjetno LCD, to pa pomeni novo grafično kartico. [:D]
--- George Orwell
--- George Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenil: root987 ()
še en kul film - The Bridge At Remagen - dogodki v marcu 1945 - zadnji most čez Ren; kul
teli stari filmi nimajo vseh "hitech bombončkov" majo pa svoj čar
teli stari filmi nimajo vseh "hitech bombončkov" majo pa svoj čar
- "Rozi vidm." "S psom!"
mnja - joysticki imajo vedno več knofov - še dobro da mam 6 prstkov - pride prav, ko je treba spreminjat flapse, vklapljat web, streljat, gledat okol...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: ali3n ()
@root987 po moje bi se ti tudi full poznalo če bi nadgradil ram na 512 MB. IL FB je hudičevo požrešen z ramom. A maš SDR ali DDR Ram? Če maš SDR bi se dala kaka 256 MB ploščica zrihtat za zares male pare.
LP
LP
Febo ::
Mene pa zanima če vi mojstri letenja kaj uporabljate avtopilota med in po borbi?
Kako bi nastavil da bi uporabljal pedala od volana in palico skupaj? Vedno med letenjem nekaj šteka al se pa tepejo komande.
Aja, a ima kdo pach 1.22 za nepridiprave, da tudi oni sprobajo net borbo dokler ni v trgovini gold verzija?
LP
Kako bi nastavil da bi uporabljal pedala od volana in palico skupaj? Vedno med letenjem nekaj šteka al se pa tepejo komande.
Aja, a ima kdo pach 1.22 za nepridiprave, da tudi oni sprobajo net borbo dokler ni v trgovini gold verzija?
LP
P.S.
Misli da joystik s podporo FF sploh ni tako slaba stvar, sploh za začetnike. Čutiš dejansko vse in to nežno in ne tako da bo letalo okrog metalo. Točno veš kdaj te je zadel naboj kaj je z motorjem, stal...
No to je moje mnenje
Misli da joystik s podporo FF sploh ni tako slaba stvar, sploh za začetnike. Čutiš dejansko vse in to nežno in ne tako da bo letalo okrog metalo. Točno veš kdaj te je zadel naboj kaj je z motorjem, stal...
No to je moje mnenje
Ja, FF je kul tudi za mirit letalo pri streljanju pa tud moč FF lahko nastavljaš, kar je čist kul.
Patch 1.22 dela brez problema na bucaneer verziji.
Patch 1.22 dela brez problema na bucaneer verziji.
No FF mojstri, bomo vidli kaj boste povedali, ko bi treba po 2-eh urah letenja zadeti milimetrsko natančen deflection shoot.
Sicer pa če je komu boljše tako, pol v redu. Okusi so različni.
LP
Sicer pa če je komu boljše tako, pol v redu. Okusi so različni.
LP
@febo:
Mene pa zanima če vi mojstri letenja kaj uporabljate avtopilota med in po borbi?
- jaz blazno malo letim misije in kampanje; ko igram, igram online (ni avtopilota)
Kako bi nastavil da bi uporabljal pedala od volana in palico skupaj?
- če maš oboje USB, probaj priklopit komplet volan in palco; volan daš nekam, da te ne moti, določi pedala kot rudderse v nastavitvah
Vedno med letenjem nekaj šteka al se pa tepejo komande.
- ne vem.. :-) bodi bolj natančen
1.22 patch dobiš na uradni strani; je pa več variant patcha, tko da bodi pozoren katero verzijo maš inštalirano; obstajajo namreč:
- 1.22 over 1.0 (1.0 je box verzija)
- 1.22 over 1.11 (1.11 je ena vmesna)
- pa še over 1.21 se mi zdi...
Pri nas vem da se bo prodajal AEP, če bo v prodaji tudi GOLD (igra IL2FB + AEP) pa ne vem...
- jaz blazno malo letim misije in kampanje; ko igram, igram online (ni avtopilota)
Kako bi nastavil da bi uporabljal pedala od volana in palico skupaj?
- če maš oboje USB, probaj priklopit komplet volan in palco; volan daš nekam, da te ne moti, določi pedala kot rudderse v nastavitvah
Vedno med letenjem nekaj šteka al se pa tepejo komande.
- ne vem.. :-) bodi bolj natančen
1.22 patch dobiš na uradni strani; je pa več variant patcha, tko da bodi pozoren katero verzijo maš inštalirano; obstajajo namreč:
- 1.22 over 1.0 (1.0 je box verzija)
- 1.22 over 1.11 (1.11 je ena vmesna)
- pa še over 1.21 se mi zdi...
Pri nas vem da se bo prodajal AEP, če bo v prodaji tudi GOLD (igra IL2FB + AEP) pa ne vem...
- "Rozi vidm." "S psom!"
@febo pri misijah jaz uporabljam avtopilota in 8x pospešeno gibanje, drugače traja predolgo preden prideš tja kjer je borba. Ko opozori, na nasprotnikove lovce preklopim na Normal in izklopim avtopilota.
LP
LP
Stem da se komande tepejo sem mislu tako ko se dotakneš pedal za ruder se sproži še komanda za zavijanje latala (ne ruder pa ne vem kako se reče ). Drugače pa sta oba na usb.
Pa še to me zanima:
Ko si v borbi (10 na 10) kako veš kateri so nasprotniki in kateri so moji?
Hvala
Pa še to me zanima:
Ko si v borbi (10 na 10) kako veš kateri so nasprotniki in kateri so moji?
Hvala
Febo poglej v Sturmoviku pod Input imš opcijo za določevanje Axsis x, y, z. Tam lahko ročno nastaviš posamezne premike.
LP
LP
Febo:
Yaw - Rudder
Roll - Stick (left/right)
Pitch - Stick (back/forth)
Speed - Throttle
(Pri nizjih hitrostih se pa komandni povrsini za Pitch in Speed zamenjata... ;) (Pristajanje))
In ce mislis, da ko pritisnes na pedal, se tudi letalo malo obrne, to je povsen normalen pojav in ni anomalija...
Yaw - Rudder
Roll - Stick (left/right)
Pitch - Stick (back/forth)
Speed - Throttle
(Pri nizjih hitrostih se pa komandni povrsini za Pitch in Speed zamenjata... ;) (Pristajanje))
In ce mislis, da ko pritisnes na pedal, se tudi letalo malo obrne, to je povsen normalen pojav in ni anomalija...
"(Pri nizjih hitrostih se pa komandni povrsini za Pitch in Speed zamenjata... ;) (Pristajanje))"
Kje, kdaj, kako, zakaj??
O čem sploh govoriš?
LP
Kje, kdaj, kako, zakaj??
O čem sploh govoriš?
LP
Erm...
Pristajanje...
S throttlom kontroliras visino z pitchem pa hitrost letala...
Basic landing....
PS: Bom se dodal, da je to pri reakcijskih letalih normalno... ne dam roke v ogenj, da je tukaj tudi tako :P
Pristajanje...
Basic landing....
PS: Bom se dodal, da je to pri reakcijskih letalih normalno... ne dam roke v ogenj, da je tukaj tudi tako :P
Zgodovina sprememb…
@mesoreznica: nop, ddr ram. Hvala za ponudbo vseeno.
Sicer je pa res da je včasih pristajanje zajebano če maš preveliko/premalo hitrost. Prav hitro te lahko zagrabi kak spin če nisi pozoren, ki je na takšnih višinah smrtonosen.
Sicer je pa res da je včasih pristajanje zajebano če maš preveliko/premalo hitrost. Prav hitro te lahko zagrabi kak spin če nisi pozoren, ki je na takšnih višinah smrtonosen.
--- George Orwell
--- George Orwell
err ?
morda posredno... s kratkimi zavoji/dvigovanjem nosu sigurno zmanjšaš pristajalno hitrost letala... sam na konc mora ta bit taka kot mora bit (ko zmanjka pristajalne steze je ponavad štala - letalo gre na nos (razen aircobre itd...);
pristajanje je treba enostavno zvadit, potem ni več problem - fino je če imaš "mir" - da v bližini ni nobenega ZliPilota (pa da ma še full ammo! ), ki ti streže po življenju; prej naciljaš letališče (npr. 1-2km), se spustiš na ene 100m, upočasniš letalce (na 200-250; morda ma kako letalo večjo pristajalno hitrost?), izvlečeš zakrilca, spustiš kolesa (včasih pozabim) in nežno spustiš na tla; ko se ne odbijaš več, pospraviš zakrilca, in začneš žlajfat (pritiskaš in spustiš, ne držat!), in to je nekak to...
Če je na ciljnem letališču zmeda:
a) greš na drugo (če je),
b) oziroma poveš svojim (My Army), da pristajaš in da naj se skidajo s centralne steze (tista je najširša in najdaljša)
- "Rozi vidm." "S psom!"
Lepo povedano Ali3n.
Jah ko te kak nasprotnik lovi, pol je pristajanje najboljše prekinit. Če imaš ob vsem še fajn preluknjana krila in trup je najbolj na višini 500+ potegnit palico k sebi da pade hitrost in skočit.
Pristajanje je pa z enimi letali lažje z drugimi težje. Recimo meni je najlažje pristat z Cobro ker ima kolo spredaj in ne zadaj, tako da lahko zaviraš kolk ti paše.
No saj gre lepo z vsakim če maš čas in nisi pod pritiskom (ognjem).
LP
Jah ko te kak nasprotnik lovi, pol je pristajanje najboljše prekinit. Če imaš ob vsem še fajn preluknjana krila in trup je najbolj na višini 500+ potegnit palico k sebi da pade hitrost in skočit.
Pristajanje je pa z enimi letali lažje z drugimi težje. Recimo meni je najlažje pristat z Cobro ker ima kolo spredaj in ne zadaj, tako da lahko zaviraš kolk ti paše.
No saj gre lepo z vsakim če maš čas in nisi pod pritiskom (ognjem).
LP
@BigWhale Takšnih bližnjic v tej igri ni. To je WWII tu se lepo vse dela ročno. Hitrost določiš z močjo, višino delno z zadnjimi krilci delno z močjo delno pa z zakrilci, kot pa z zakrilci in zadnjimi krilci.
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mesoreznica ()
@febo: "Ko si v borbi (10 na 10) kako veš kateri so nasprotniki in kateri so moji?"
Če te začnejo preklinjat in si banan s serverja, si verjetno streljal po svojih kompanjonih!
-----TIPI IL2FB STREŽNIKOV----
Am - serverji se v grobem delijo na dva tipa (če je kriterij razpoznavnosti sovragov):
- večina serverjev ima 2 vojski - rdečo (zavezniki) in modro (sile osi);
- nekateri serverji imajo tudi ločene sete letal: modri igralci izbirajo med Nemškimi in Japonskimi - pa še par jih je), rdeči pa med zavezniškimi letali;
- drugi serverji imajo vsa letala na obeh straneh
zdaj - eni serverji (večina) imajo vklopljeno t.i. prikazovanje ikon - razdalja, barva moštva, tip letala, ID, nick,... eni (full real setting) pa ne.
----------INTERMEZZO----------
Za lažje razumevanje - Kdaj in kaj prikazuje se da naštimat na serverju:
ukaz je:
mp_dotrange [FRIENDLY|FOE] [COLOR ] [DOT ] [RANGE ] [TYPE ] [ID ] [NAME ]
kjer:
[FRIENDLY|FOE] - določata za katero stran veljajo parametri ki sledijo
[COLOR ] - razdalja, na kateri se "ikona" obarva; če je razdalja večja, je ikona siva(črna)
[DOT ] - kdaj se pojavi marker
[RANGE ] - kdaj se pojavi razdalja letala
[TYPE ] - tip letala
[ID ] - ID
[NAME ] - nickname
vsi te paramatri se dajo poljubno spreminjat - določamo razdaljo, na kateri se bo dololčen podatek pojavil; če je vrednost "0.0" tega podatka kakopak ne bo...
npr.
>mp_dotrange FOE COLOR 1.0 RANGE 1.0 TYPE 1.0 ID 1.0 NAME 0.0
pomeni, da nasprotnikove vidimo šele na 1.0 km, razen nickname-ja, ki pa se ne izpiše
npr. neki serverji imajo napisano samo razdaljo (v barvi moštva) itd...
----------konc intermezza----------
Potem so pa še "ta hudi" serverji - večinoma cockpit on, no outside views... - ti pa imajo navadno ikone izklopljene - dejansko ne vidiš na kateri strani je letalo, dokler ga ne prepoznaš; vendar se na teh serverjih praviloma igra Allies vs. Axis - torej so seti letal točno ločeni po barvah (japanci in nemci so modri, ostali frčoplani pa rdeči), nekateri serverji imajo še letala samo določenih letnikov itd...
- no, tu pa pridemo do tega, da je fino met HUDO grafično kartico - da s čim večje razdalje ugotoviš na kateri strani je "pikca" ki se ti približuje.
Obstajajo še ene sorte serverji - t.i. "mavrični" - ti majo po 4/6/8 barv (vojsk) - če naletiš na tak server, se mirno odklopi in išči "dvobarvnega".... ti pisani serverji niso ne tič ne miš...
V praksi - če ne veš a je tvoj al ne, in on strelja nate, streljaj nazaj!
----------
tko sem se razpisal, da sem kar žejen postal - a gre kdo na pir?
Če te začnejo preklinjat in si banan s serverja, si verjetno streljal po svojih kompanjonih!
-----TIPI IL2FB STREŽNIKOV----
Am - serverji se v grobem delijo na dva tipa (če je kriterij razpoznavnosti sovragov):
- večina serverjev ima 2 vojski - rdečo (zavezniki) in modro (sile osi);
- nekateri serverji imajo tudi ločene sete letal: modri igralci izbirajo med Nemškimi in Japonskimi - pa še par jih je), rdeči pa med zavezniškimi letali;
- drugi serverji imajo vsa letala na obeh straneh
zdaj - eni serverji (večina) imajo vklopljeno t.i. prikazovanje ikon - razdalja, barva moštva, tip letala, ID, nick,... eni (full real setting) pa ne.
----------INTERMEZZO----------
Za lažje razumevanje - Kdaj in kaj prikazuje se da naštimat na serverju:
ukaz je:
mp_dotrange [FRIENDLY|FOE] [COLOR ] [DOT ] [RANGE ] [TYPE ] [ID ] [NAME ]
kjer:
[FRIENDLY|FOE] - določata za katero stran veljajo parametri ki sledijo
[COLOR ] - razdalja, na kateri se "ikona" obarva; če je razdalja večja, je ikona siva(črna)
[DOT ] - kdaj se pojavi marker
[RANGE ] - kdaj se pojavi razdalja letala
[TYPE ] - tip letala
[ID ] - ID
[NAME ] - nickname
vsi te paramatri se dajo poljubno spreminjat - določamo razdaljo, na kateri se bo dololčen podatek pojavil; če je vrednost "0.0" tega podatka kakopak ne bo...
npr.
>mp_dotrange FOE COLOR 1.0 RANGE 1.0 TYPE 1.0 ID 1.0 NAME 0.0
pomeni, da nasprotnikove vidimo šele na 1.0 km, razen nickname-ja, ki pa se ne izpiše
npr. neki serverji imajo napisano samo razdaljo (v barvi moštva) itd...
----------konc intermezza----------
Potem so pa še "ta hudi" serverji - večinoma cockpit on, no outside views... - ti pa imajo navadno ikone izklopljene - dejansko ne vidiš na kateri strani je letalo, dokler ga ne prepoznaš; vendar se na teh serverjih praviloma igra Allies vs. Axis - torej so seti letal točno ločeni po barvah (japanci in nemci so modri, ostali frčoplani pa rdeči), nekateri serverji imajo še letala samo določenih letnikov itd...
- no, tu pa pridemo do tega, da je fino met HUDO grafično kartico - da s čim večje razdalje ugotoviš na kateri strani je "pikca" ki se ti približuje.
Obstajajo še ene sorte serverji - t.i. "mavrični" - ti majo po 4/6/8 barv (vojsk) - če naletiš na tak server, se mirno odklopi in išči "dvobarvnega".... ti pisani serverji niso ne tič ne miš...
V praksi - če ne veš a je tvoj al ne, in on strelja nate, streljaj nazaj!
----------
tko sem se razpisal, da sem kar žejen postal - a gre kdo na pir?
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
alien, mesoreznica:
Odprita Falcon 4 prirocnik in poglejta poglavje o pristajanju...
Sicer sem pa rekel, da obstaja moznost, da je tukaj to drugace... :)
PS: 250kts? To je pa malo velika pristajalna hitrost za take prdalice... Vsaj tako se mi zdi...
Btw, je mozno pristajanje kar na tle? Naceloma, ce ni dreves... Je to mozno?
Odprita Falcon 4 prirocnik in poglejta poglavje o pristajanju...
Sicer sem pa rekel, da obstaja moznost, da je tukaj to drugace... :)
PS: 250kts? To je pa malo velika pristajalna hitrost za take prdalice... Vsaj tako se mi zdi...
Btw, je mozno pristajanje kar na tle? Naceloma, ce ni dreves... Je to mozno?
Zgodovina sprememb…
200-250kmh
na travnik - ja.. se da.. sam te mal premetava, pa na konc te skoraj sigurno prekucne na nos (če ni pecikla spredaj na nosu). Se da pa fino pristat na pot/cesto,.. morm probat še kako zgleda pristajanje na železnico.
na travnik - ja.. se da.. sam te mal premetava, pa na konc te skoraj sigurno prekucne na nos (če ni pecikla spredaj na nosu). Se da pa fino pristat na pot/cesto,.. morm probat še kako zgleda pristajanje na železnico.
- "Rozi vidm." "S psom!"
250 km/h je max hitrost za pristajanje. A misliš, da imajo krila teh letal več vzgona kot recimo tista od Su 27?
Ne vem kako je pri Falconu, tu se zagotovo pristaja tajko kot sem ti opisal in tudi v resnici se je tako pristajalo (vsaj v WWII). Preberi recimo knjigo od Clostermana on je natančno opisal svoj prvi pristanek.
LP
Ne vem kako je pri Falconu, tu se zagotovo pristaja tajko kot sem ti opisal in tudi v resnici se je tako pristajalo (vsaj v WWII). Preberi recimo knjigo od Clostermana on je natančno opisal svoj prvi pristanek.
LP
BW - menda bereš neko SF knjigo - ko jo prebereš si izposodi Clostermanna
- "Rozi vidm." "S psom!"
meso:
Hm, ja, pri vecjih letalih je v finalnem delu pristajanja tako da s throttlom kontroliras hitrost spuscanja/dvigovanja letala, z nagibom nosu pa airspeed...
ali3n: sem vceraj prebral... Brez veze ;) Clostermanna? Lahko naslov knjige+avtorja?
Hm, ja, pri vecjih letalih je v finalnem delu pristajanja tako da s throttlom kontroliras hitrost spuscanja/dvigovanja letala, z nagibom nosu pa airspeed...
ali3n: sem vceraj prebral... Brez veze ;) Clostermanna? Lahko naslov knjige+avtorja?
jamiroq ::
mesoreznica: isto (kar pravi BigWhale) piše tudi v Fly! manualu (v tutorialu za Cessno 172P) pa v kakšnem on-line tutorialu (recimo temule), nekaj pa je tudi v tem NACA dokumentu (str. 2, Normal landings without flaps).
kako je s tem v IL2 ne vem, ker sem nad pravilnimi 3-point pristanki obupal (stall press ), tako da pristajam na dveh in pač počakam da se rep spusti (no, razen na triciklih, kjer je pač lažje ).
kako je s tem v IL2 ne vem, ker sem nad pravilnimi 3-point pristanki obupal (stall press ), tako da pristajam na dveh in pač počakam da se rep spusti (no, razen na triciklih, kjer je pač lažje ).
BW - tole je Bartmanov seznam knjig:
Reynolds, Quentin James - Bojevali so se za nebo
Townsend, Peter - Dvoboj orlov
Clostermann, Pierre - Nebo v plamenih
Clostermann, Pierre - Veliki cirkus
Sakai, Saburo - Samuraj!
Brickhill, Paul - Sklati zvezde z neba
Boyington, Gregory - Črne ovce
Scott, Alan - SOS za 747
Deighton, Len - Bombnik
Gallaj, Mark - Čez nevidne ovire
Bach, Richard - Podarjena krila
Gann, Ernest Kellogg - Usoda je lovec
Obe "bold" sta obvezno čtivo!
Tle je pa še seznam filmov (se mi ne da vsega pisat...).
---edit
slovničen napače[:8)
Reynolds, Quentin James - Bojevali so se za nebo
Townsend, Peter - Dvoboj orlov
Clostermann, Pierre - Nebo v plamenih
Clostermann, Pierre - Veliki cirkus
Sakai, Saburo - Samuraj!
Brickhill, Paul - Sklati zvezde z neba
Boyington, Gregory - Črne ovce
Scott, Alan - SOS za 747
Deighton, Len - Bombnik
Gallaj, Mark - Čez nevidne ovire
Bach, Richard - Podarjena krila
Gann, Ernest Kellogg - Usoda je lovec
Obe "bold" sta obvezno čtivo!
Tle je pa še seznam filmov (se mi ne da vsega pisat...).
---edit
slovničen napače[:8)
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
Včeraj sem malo letel preko multiplayerja in sem si letališče ozbral na gori. Letalo kar I-153 (Polikarpov Chaika), pa mi je že pri vzletu najedal sovražnikov FockeWulf. Bolj slabo, ker sem normalno vzletel in se šel dogfight z njim. Seveda sem imel počasnejše letalo, ampak z izrazito boljšim turn rate-om. In kaj je bilo? Sesipal sem ga! Verjetno je bil novinec, ampak a kill is a kill.
Mnja - če se je un z Fw-jem spustil v klasičen dogfight, je itak vnaprej zgubu...
Vseen čestitke - ni lahko sklatit Fwja, če maš na voljo samo 4x 7mm
---------
malo si poglejte - kake letalske mitinge majo angleži...
Duxfort Air Show 2004
Letalski mitingi v Sloveniji:
Po naših informacijah bo v letošnjem letu organiziran letalski miting v
Moškanjcih pri Ptuju, in sicer predvidoma 06.06.2004. Na letalskem mitingu
bo kot udeleženec sodelovala tudi Slovenska vojska, s svojim programom.
Po nam znanih podatkih drugi letalski mitingi v Sloveniji niso načrtovani.
Lepo vas pozdravljamo.
Služba za odnose z javnostmi GŠSV
------
Vseen čestitke - ni lahko sklatit Fwja, če maš na voljo samo 4x 7mm
---------
malo si poglejte - kake letalske mitinge majo angleži...
Duxfort Air Show 2004
Letalski mitingi v Sloveniji:
Po naših informacijah bo v letošnjem letu organiziran letalski miting v
Moškanjcih pri Ptuju, in sicer predvidoma 06.06.2004. Na letalskem mitingu
bo kot udeleženec sodelovala tudi Slovenska vojska, s svojim programom.
Po nam znanih podatkih drugi letalski mitingi v Sloveniji niso načrtovani.
Lepo vas pozdravljamo.
Služba za odnose z javnostmi GŠSV
------
- "Rozi vidm." "S psom!"
Zgodovina sprememb…
jamiroq ::
btw kaj ve kdo če bo kakšen airshow v Cerkljah (ni bilo rečeno, da bo na vsake 4 leta)?
zadnjič, ko je bil nisem kaj dosti videl (no, F-16 MLU sem videl čisto od blizu, pa nekaj drugih tudi, vendar sem bil na splošno prezaposlen s postavljanjem/pospravljanjem parkirišč in urejanjem prometa )
zadnjič, ko je bil nisem kaj dosti videl (no, F-16 MLU sem videl čisto od blizu, pa nekaj drugih tudi, vendar sem bil na splošno prezaposlen s postavljanjem/pospravljanjem parkirišč in urejanjem prometa )
Ko sem bil jaz nazadnje v Cerklajh, sem vtaknil prst v eno izmed sedmih cevi GAU-8A... ;> (Kanon na A-10)
Je blo kar zanimivo :)
Je blo kar zanimivo :)
Jamiroq - tist gor je mail od MORSA - oddelek za stike z javnostjo... tko da Cerkelj ne bo, bodo samo tile Moškranjci...
- "Rozi vidm." "S psom!"
@ Ali3n misliš rečt 4x12.7 ali pa 2x20mm.
@BigWhale a preden si prst vtikal, a si preveril če je bil vredi spucan? Glede na to, da strelja granate iz šibkoradioaktivnega urana, se ti lahko prst posuši! Kirga si pa vtakno? Upam, da mezinec!
LP
@BigWhale a preden si prst vtikal, a si preveril če je bil vredi spucan? Glede na to, da strelja granate iz šibkoradioaktivnega urana, se ti lahko prst posuši! Kirga si pa vtakno? Upam, da mezinec!
LP
Bartman čestitke, take zmage so najbolj sladke. Koga pa briga a je bil as ali novinec. Glavno, da si ga sesul.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | War Thunder (strani: 1 2 3 )Oddelek: Igre | 15875 (7127) | ziga1990 |
» | Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )Oddelek: Igre | 6961 (4088) | SLO_Robert |
» | simulacije letenjaOddelek: Igre | 3714 (2737) | jamiroq |
» | Fly igreOddelek: Igre | 2487 (2145) | San |
» | Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten BattlesOddelek: Igre | 1657 (1586) | ali3n |