» »

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

IL2 - Sturmovik Forgoten Battles dedicated server

««
28 / 32
»»

ali3n ::

"za .03 sekunde" -

-
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ali3n ()

Rokomah ::

se pravi pri takeoff mam Auto Prop naštiman na 95% in ga vsake tok cajta dam na manual za zelo kratek cajt...

Ej, tole je dober haklc;) , grem probat....Thx:)

... če bi kdo rad letel Bellum War, se naj pri men javi.

Partizanen ::

My way:

- NO FLAPS.
- radiator closed
- gas, gor pri 190+
- gear
- 90%throttle, rad.closed ali 104-5%, radiator auto.
- auto prop pitch, vedno. Just in case.

Mape:
:D

dobite tule, klik klik

Sesuvanje 3.0 verzije je večinoma povezano z zvočnimi težavami, ne grafiko. Zamenjajte driverje in/ali probajte frčat z nižjimi zvočnimi nastavitvami.

Ajd
PE_Niko

ru7 ::

Jst sem z veseljem za kako tako akcijo. Kako zajebancija scena :)

BigWhale ::

Jaz bom nabrz sedaj imel malo vec casa... Teamspeak mi je pa nekaj crkovat zacel na novi masini, v bistvu ga nisem nikoli prav dosti stestiral...

Blade ::

A samo meni ne dela povezava s prijateljem prek Direct IP. A obstaja kakšna varka/proggy. Bi se dal kako poštimat da se connecta name preko HL.

Drugače pa jest preprosto naredim server, prijatelju pa čez neki cajta napiše Timeout.
Imam FireWall od WinXPsp2, ampak sm odpru port 21000. Prav tako ne dela, če oba izklopiva FW.

Pa oba imava iste popravke (PF 3.0).

Se zahvaljujem za pomoč.

PE_Niko

PE_Niko

hvala. upam da bo PF delal, če ne... šut u kanto! :|
- "Rozi vidm." "S psom!"

kanta it is...

PF -> -
- "Rozi vidm." "S psom!"

Komaj se še našel tale topic. Kaj ste vsi nehali pisat?
Dejte vsaj tujk, da ne pademo čist na dnu!

LP

Hm, noben ne ve kaj bi bil lahko problem tega timeouta?

A nihče ni skušal igrat prek DirectIPja?
Thx za odgovore.

JRY_slo ::

timeout bug

don't be [use your favorite here], use sturmovik timeout

Jest recimo nimam probleme z dotičnimi Timeouti kot jih najde google (sm ga že pregledal podolgem in počez). Recimo prek HL mi zadeva laufa BP, sam s frendam se ne najdeva - could not connect to server - reason: Timeout. Dvomim da ma zvok tuki kej vmes.

Se prav se sploh ne morva connectat en na drugega in ne pride do timeouta med letenjem .. a čist noben ni probal DIrectIP povezavo s prijateljem (ali je treba še kej skonfigurirat!?
Zakaj za vraga to ne dela, vsi ostali špili delajo brez težav (SystemShock2, CSS, ..)..

Thx anyway JRY_slo .. ma še kdo kakšen predlog?

mirage ::

start>ubi.com>fb>setup>network potem pa mislim da more tam zbrat nek ip al nekaj takega ne spomnim se dobro

Danes sem na novo instaliral zadevo...

... na novi masini... Moram priznati, z 1GB rama, ATI 9800PRO, sem imel 1280x960x32 vse detajle na maximum, landscape na perfect, pa niti opazil nisem, da bi kaj pocasi delalo... Cute... :)

Oziroma, kot bi moj ata dejali, 'lahk je s polno ritjo srat...'

;>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Blade nimam pojma v čem je tvoj problem. Prek direkt IP ja smo pa pomoje že vsi tuki igral...

A na zunanje serverje loh prideta? nej se konekta nate prek HL-ja pa je...

zmeda ::

jo
mene se\am zanima kje v slo se da kupiti saitekov x-52?
thx
lp zmeda

http://www.colby.si

Brnčičeva, Lj-Črnuče
PE_Niko

zmeda nujno napiš review, če ga kupiš...

Dal gor 3.02bm, pa mi ob zagonu, pri 5% javlja "...the memory could not be read".
Kaj bi to lahko bilo?
Upgrejdo sem iz v.3.01m
Piše, da je pach samo za GB/GER/..., jest pa ne vem kako verzijo mam. Kje pogledam. Škatle nimam več.

LP

memory leak

ali

rabš nov rts.dll (nocd patch)
PE_Niko

Rešil.
Bil sem površen in pozabu pred pachem instalirat še en pred-pach (ne vem več, kok se mu reče).
Zdej dela OK.

Hvala JRY_slo .. po pravic povedan sploh nisem vedel da lahko hostam svoj špil. Zdej dela :).
Se vidmo kej v zraku...

LP

...končno sem pršu mal pogledat domov. A bo kdo špilu dons?

Jest bi moral joystick ustekat, zvocnike poiskat, pogledat, ce se mi sploh zbootajo Windows pa AEP instalirat, PFja pa tako ali tako nimam... Ne, verjetno ne ;)

Tale naš topic je padel že tako daleč dol, da dejte nekaj pisat, ne bit riti no, da ostane tale tema vsaj malo "živa";)
Če ne druzga, dejte mi vsaj odgovorit, kje za vraga najdem gumb, da lahko pri Bf-109 na kompasu (al kak se mu že reče), prestavljam WP oz. točko kamor kaže smernik (malo letalce). Načeloma se prestavi samo, če dosežem naprej določeno točko, ne znam pa ga prestavljati oz. nastavljati. Želel bi da bi zaden WP (obračalna točka), pokazala smer za vrnitev na matično letališče, saj se neredko ob raznih DFjih izgubim, sploh pa, če me prehiti noč in se je zeloooo težko orentirati in najti letališče.
Hvala in pište kaj :)

mesoreznica ::

Hm zgleda, da ni samo moje navdušenje splahnelo.:D

PS A je kdo probal dive-at z Corsair-jem?

Če še ne poskusite, vas čaka presenečenje.:D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

a misliš uno stvarco z dvema iglama desno od kompasa?
tizga se pomoje ne da štelat...

hehe mesoreznica, FB je kot kinderjajce, okoli je čokolada, znotraj pa vas čaka vedno novo presenečenje :D

Ja, jaz se pa na rumenjakih vedno znova in znova dusim... ;>

He he, ste pa tudi eni tapravi. Jst bom zdej drug teden mal več gor (upam, da bom kej doma), drugače pa grem rade volje tudi kak AEP :)

@ru7 ja ko boš povej gremo en dive z corsairjem.:D

Športna panoga se imenuje: Lovljenje odpadajočih se delov.:D

@JRY samo tale kinder jajca so fuuuul zanimiva. Škoda, da jih je pod čokolado tolk gnilih.:D

@BW nisi edini.:D

LP

primi ::

ekhm....

ja sem en frisn pilot, recimo, in sm mal za zacetk prebral dve knjigi. ja no to sta nebo v PLamenih pa veliki CirKus... no pa me je ful zanimalo en par stvari ka mi niso ble cist jasne...

zdej glede na to da ste tle sami macki, sm upal de bi se pa mogoce dalo enmu od teh DSO DFC mogoce vzet eno minutko cajta, pa de bi mi mogoce vsaj en meni neznani "pojm" razjasnt.

no ni mi cist jasn kaj je:

-hod Propelerja (vem da so ga neki spreminal pr pristankih/vzletih...)
-pa kaj hudica je bocno drsenje (glede na to da niso mel rocne?)

pa pol me se zanima zakaj so piloti v WW2 vklukali takoj zacetk boja v zraku Zakrilca? prav tako nevem kako da so jih rabili pri vzletanju?? (a jih ni to upocasnevalo???)

zdej glede zakaj se za avioni na visini pozna bela crta odzad bom verjetno prasav kasnga biologa...

no uglavnem je ene par stvari ki mi niso jasne, pa sm preprican da vam so... zdej .... no

recem samo da bom very happy, ce bom dobil odgovor na vsaj 1no vprasanje, 'mejte se in adios!
does H stands for joke?

Ja večina nas je vse te knjige prebrala in tistim, ki smo padli v igri so vse te zadeve kmalu postale jasne.8-)

No pa k vprašanjem:

"-hod Propelerja (vem da so ga neki spreminal pr pristankih/vzletih...)"

Hod propelerja je nagib propelerja. Bolj obrneš samo lopatico propelerja več zraka zagrabi. V bistvu je sistem podoben prestavam pri avtu. Če zmanjšaš nagib lopatice propelerja grabi manj zraka in zato potrebuje manj moči za vrtenje, vendar pa je tudi manjši pretok zraka. To je uporabno recimo ko letiš na daljšo razdaljo ko letiš pri niskih obratih in bi rad maksilmalni izkoristek, moč motorja te pa ne zanima povečaš nagib lopatice. In obratno v boju, ko bi rad, da se pri manjši hitrosti motor hitro zvrti in hočeš obrate držat pri največji moči zmanjšaš nagib lopatice. To so grobe osnove seveda.

"-pa kaj hudica je bocno drsenje (glede na to da niso mel rocne?)"

Bočno drsiš če uporabljaš repne krmilne površine. Če recimo pritisneš desno pedalo (pri pravem letalu so pedala) se repno krilce odkloni desno kar povzroči, da rep letala zavije levo. V tistem trenutku ne letiš čisto naravnost ampak drsiš levo iz osi letala. Uporabno če ti kdo zavije ostro desno ti pa bi rad v zadnjem trnutku naciljal pred njega, in potem dobesedno bočno padeš mimo njega.

pa pol me se zanima zakaj so piloti v WW2 vklukali takoj zacetk boja v zraku Zakrilca? prav tako nevem kako da so jih rabili pri vzletanju?? (a jih ni to upocasnevalo???)

Zakrilca te res upočasnjujejo, vendar z tem ko vklopiš zakrilca (površine na krilih, ki se obrnejo navzdol) spremeniš pretok zraka, ki gre čez krila navzdiol kar poveča vzgon letala in ga tako naredi stabilnejšega pri nizkih hitrostih, ko pretok čez krila ni več zadosten. Recimo v boju ko ti hitrost zelo pade in ti letalo začne drset iz zamišljene smeri, ker ni več dovolj vzgona vklopiš zakrilca in z tem povečaš vzgon kar ti omogoča letenje v zaželeni smeri. Isto velja za pristajanje in vzletanje.
Imaš različne nagibe zakrilc. Raised (dvignjena), Combat (rahel nagib; uporabno v ostrih zavojih), Take off (vzlet; oster nagib, ki daje odličen vzgon vendar še omogoča nabiranje hitrosti, ki jo pri vzletu nujno rabiš), in seveda Landing (Pristajanje; maksimalen nagib, skoraj pravokoten - nemen je dat maksimalen vzgon in istočasno ostro zmanjšat hitrost):

"zdej glede zakaj se za avioni na visini pozna bela crta odzad bom verjetno prasav kasnga biologa..."

Letalom se na višini pozna bel ačrta zaradi tega, ker se snovi v izpušnih plinih zaradi nizke temperature začnejo kristalizirat.

Razlaga je zelo groba, in je za približno razumevanje drugače precej kompleksne zadeve.;)

Upam, ad sem bil v pomoč.

> Če recimo pritisneš desno pedalo (pri pravem letalu so pedala) se
> repno krilce odkloni desno kar povzroči, da rep letala zavije levo.

A so imeli colne? ;)

Desni pedal, odklon repnega krmila v desno, kar povzroci, da zacne desna stran letala bremzat, zato drsenje v desno...

A ni bilo tako?

Bela črta je navaden kondenz, brez kemije,...
- "Rozi vidm." "S psom!"

suntrace1 ::

Bočno drsenja lahko to opaziš na letališču Portorož ali Bovec (lažja letala), kadar piha bočni veter in pilot kompezira s dodajanjem repnih zakrilc, ter obrne nos proti vetru, torej je telo letala usmerjeno bočno v veter , leti pa naravnost glede na pisto.

Z zakrilci (flaps) pa zaradi večjega vzgona potrebuješ manjšo začetno hitrost za vzlet.

Bela črta je navaden kondenz, brez kemije,... in biologije :)

Zgodovina sprememb…

Kemije nekaj je... Pa fizike tudi... ;)

Desni pedal, odklon repnega krmila v desno, kar povzroci, da zacne desna stran letala bremzat, zato drsenje v desno...

Če zavijaš desno gre rep v levo nos pa v desno. ;)

Se pravi če pritisneš desni pedal zavije nos desno, kar pomeni, da drsiš z levim krilom v smeri leta.Aja pa nič ne zavira.:D Če odkloniš repno krilce desno preusmeriš tok zraka v desno, to za posledico odkloni rep letala v levo in letalo zavije desno.:)

LP

Zgodovina sprememb…

AAaaaaa... zdej mi je jasno....:)

ja thank you very many, ane!!! komaj cakam da dobim racunalnik iz popravila, ker cene se mi bo zmesalo od samega teoritiziranja in predstavlanja v glavi... ampak a bi mi eden se povedal kaj je in kako se naredi SODCEK (dabomlazjezaspal).Ker vem da so ga neki rabili za izmikovanje ;(( sovraznika.... aje mogoce krila v levo uno repno pa v desno?

aja pa dejte mi se povedat, a vi vsi pilotirate z noznimi pedali al je za kasno uporabo tut unih 180 stopinj na joysticku? fora je da bi kupu en joystick pa bi dal recimo 10k SIT zanj, pa niti nevem kaj je vazno na njem... any recomends?
does H stands for joke?

Večina nas nima pedal.

V rangu 10k SIT je samo ena izbira. Saitek cyborg EVO.;)

Kar se pa tiče letenja.

Ti se najprej nauči vzletat, pristajat, uporabljat zakrilca in radiatorje. Naštudiraj kako katero letalo leti,kake so zmogljivosti, kje so prednosti posameznega letala (zavijanje, dviganje, dive, hitri zavoji, počasni zavoji, vzdržljivost, ognjena moč...), kako ukrepat v posameznem letalu ko srečaš nasprotnika...

Vsekakor pa ti priporočam, da prebereš tole temo od začetka.>:D

Vem da je dosti branja vendar boš zvedel kup informacij. Tako za začetnike kot za bolj napredne. Našel boš linke do teorije, do posnetih videov, ki so namenjeni učenju....

Sodček je na začetku spoznavanja z Il2 zadnje kar te naj zanima in tudi najbolj preprosta zadeva.:D

LP

Ma disregard... nevem kaj sem studiral..

all right!!

se neki sm ze bral, sm prsu, no, sam do polovice te teme... itak gremo naprej.

no sam edin to mi lahk se edn pove, kje je tle u Sloveni, al pa bols u Lublan ena taka trgovina, ki je kao tabols za take pilotske scene (ce je sploh kasna)? kesna taka ka je dobr s temi joysticki zalozena...

no |O gremo brat....
does H stands for joke?

V Lj imaš BOF in Bigbang v BTC-ju.

LP

Gangster ::

lo folk jst sm klele not prvi pa sm se registreru sm d pokapiram vse o letenju:D
tk d sm se ponevem katerem nasvetu od was odlocil za prebrat vse poste.....jih je velik:| .....tk d sm do ene 20ga0:) .....pa ne se cudt ce kksne glupe vn letijo iz mene....aha sam tole....zakaj ruderji sluzjo....ne uni za vzletavat sam k ma ene left neutral pa right.....se to jst mam jojstick trust predator qz 500.....je v redu?
pa se to jst sm levicar pa ce mate kksne zanimive predloge za nakup novga jojtika za levicarje:D
pa trenutno spilam il-2 pa prizadevam si dobit FG
lp

jamiroq ::

vsem, ki bi si želeli naučiti kaj o a2a bojih, bi priporočal, da naštudirajo knjigo Roberta L. Shawa Fighter Combat - The Art and Science of Air-to-Air Combat; ni ravno na voljo v vseh knjigarnah ampak se jo da dobit (wink wink, nudge nudge, say no more ;)).

joystickov za levičarje je pa malo, (hotasov pa sploh ne); kakšne Saitekove reči so afaik še najbolj levičarjem prijazne in hkrati dovolj kvalitetne (Logitechu se je pa imho bolje izogibat).

Saitek cyborg EVO je za desničarje in levičarje. Samo prestaviše par kosov plastike na drugo stran, spremeniš nagib glave v drugo stran in to je to.

Cena za EVO je okoli 10kSIT.;)

LP

destiny ::

....zakaj ruderji sluzjo....ne uni za vzletavat sam k ma ene left neutral pa right.....

ruderji so le eni, z njimi pa premikaš vertikalno krmilno površino na repu letala...
««
28 / 32
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

War Thunder (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11916106 (7358) ziga1990
»

Falcon 4.0, Lock-On, ... moderne simulacije (strani: 1 2 )

757066 (4193) SLO_Robert
»

simulacije letenja

403736 (2759) jamiroq
»

Fly igre

282515 (2173) San
»

Prvi popravek za IL2 - Sturmovik: Forgotten Battles