Forum » Hlajenje in modifikacije » Tišanje računala
Tišanje računala
Temo vidijo: vsi
dela ::
Meritve SPCR pravijo, da je Slip Stream 1200 rpm najtišji 120 mm ventilator ta hip (ob primerni napetosti, seveda) - sicer je več ventilatorjev dejansko človeku neslišnih, a Slip Stream pri tem premakne največ zraka, kar pomeni, da bi se ga v teoriji dalo še bolj "utišati" (čeprav je že neslišen).
Scythe Slip Streama 1200 rpm in 800 rpm sta gotovo najboljši nakup (prvi za tiste, ki imajo možnost spreminjanja napetosti, drugi direktno za na 12V). Sploh ne vem, zakaj bi kdo še hotel noctue (no, mogoče noctuin ležaj zdrži dlje ali kaj podobnega)
Od 92mm modelov je pa verjetno najtišji nexus DF1209SL-3, se ga tudi dobi pri cool-pc za ~9€.
Scythe Slip Streama 1200 rpm in 800 rpm sta gotovo najboljši nakup (prvi za tiste, ki imajo možnost spreminjanja napetosti, drugi direktno za na 12V). Sploh ne vem, zakaj bi kdo še hotel noctue (no, mogoče noctuin ležaj zdrži dlje ali kaj podobnega)
Od 92mm modelov je pa verjetno najtišji nexus DF1209SL-3, se ga tudi dobi pri cool-pc za ~9€.
wooted ::
lp!
men bi pa prav pršu 14cm ventilator ki ima 15dB ali manj... v računalniku je samo še napajalc mal preglasn :P
men bi pa prav pršu 14cm ventilator ki ima 15dB ali manj... v računalniku je samo še napajalc mal preglasn :P
creative ::
LP
Zanima kater hladilnik mi bi priporočali za CPU E6550 socket 775 in pa Ati sapphire HD 3870, zadevi bi naj bili čim bolj tišji, imam pa Cheiftec ohišje staro je kakih 5 let.
Zanima kater hladilnik mi bi priporočali za CPU E6550 socket 775 in pa Ati sapphire HD 3870, zadevi bi naj bili čim bolj tišji, imam pa Cheiftec ohišje staro je kakih 5 let.
jebesemeni ::
Mogoče SCythe mugen ali pa Orchi pasivno hlajena?
Čene pa montiraš enega Slip Streama gor pa je!
Jaz sem jih ravno včeraj naročil( slip streme) me zanima kok tišja kišta bo!
LP
Čene pa montiraš enega Slip Streama gor pa je!
Jaz sem jih ravno včeraj naročil( slip streme) me zanima kok tišja kišta bo!
LP
Če se bojiš za matično pa dokupi backplate.
Če ti je pa še to premalo, pa obesi hladilnik s pomočjo žic na vrhnjo stran ohišja( tko piše v navodilih za Mugna, če uporabiš 4 ventilatorje!)
Za GPU pa vzemi Thermaltake DuOrb CL-G0102, če je pa previsoka cena pa Arctic Cooling Accelero S1 rev.2
LP
Če ti je pa še to premalo, pa obesi hladilnik s pomočjo žic na vrhnjo stran ohišja( tko piše v navodilih za Mugna, če uporabiš 4 ventilatorje!)
Za GPU pa vzemi Thermaltake DuOrb CL-G0102, če je pa previsoka cena pa Arctic Cooling Accelero S1 rev.2
LP
Tale hladilnik bi bil dovolj pomoje, pa kaka 12cm ventilator vmes, kaj pa je pod backplate mišljeno? kakšna ploščica zadaj na matični? kje bi se dobilo tole?
http://www.mimovrste.com/artikel/221001...
http://www.mimovrste.com/artikel/221001...
Vuli ::
Backplate pride odzadaj za plato , kjer je hladilnik, ker ko namestiš tak hladilnik ti zvije plato.
Dobiš ba pa tukaj.
http://ekwaterblocks.com/shop/product_i...
Tkole zgleda pa zvito in brez BP:
http://shrani.si/?1M/aN/3OXwz2F9/kadmt0...
Dobiš ba pa tukaj.
Tkole zgleda pa zvito in brez BP:
http://shrani.si/?1M/aN/3OXwz2F9/kadmt0...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
se pravi tole http://ekwaterblocks.com/shop/product_i... in pa tole http://www.mimovrste.com/artikel/221001... pa ena 12cm vetrnica pa bo kul?
Vuli ::
Sej bo, samo verjetno boš mogu še priterdilni mehanizem kupit, ker čene ne boš mogel zapet BP odzadaj, odvisno kako priderdiš tist hladilnik.
Bolje, da se prej pozanimaš, piši email Eddyju(BP) kako in kaj. Sicer se da tudi brez BP.
Bolje, da se prej pozanimaš, piši email Eddyju(BP) kako in kaj. Sicer se da tudi brez BP.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|
Danes montiral 4 Sllip streme + Arctic Cooling Accelero S1 rev.2...edina stvar k jo zdej slišm je PSU in pa HDD, pa še to minimalno ker je u Antecovi p182 kišti!
Zdej sam še na pene čakam da notranjost ohišja obložim!:D
Zdej sam še na pene čakam da notranjost ohišja obložim!:D
Kato ::
Meritve db se razlikujejo , ne zaupaj tistemu kar piše na cool pc-ju , če hočeš nekaj tihega izberi tisto kar je na spcr recomended listi. Tale Liberty ni, ni glasen ni pa tih, izbire imaš dovolj (Corsair, Seasonic, Enermax 80+,...)
FeniksX ::
No sej trenutno mam ta liberty, mam pa namen menjat PSU, ker bom tudi menju graifčno (trenutni PSU nima dost A), namen mam kak GTX 260 al pa mogoč 280 če bojo cene še kej padle, trenutno na elektronika.si je že za 362€.
Zdej trenutno gledam od Corsaira 750W, bom pa zdej tud mal poskušu potišit moj računalnik. Trenutno mam namen za tišanje nabavt: blažilec za disk,regulator za ventilator na procesorju, pa en tih PSU sam more bit pa tud zmogljiv.
Zdej trenutno gledam od Corsaira 750W, bom pa zdej tud mal poskušu potišit moj računalnik. Trenutno mam namen za tišanje nabavt: blažilec za disk,regulator za ventilator na procesorju, pa en tih PSU sam more bit pa tud zmogljiv.
Vitamin-B ::
Zdravo, septembra si bom nabavil računalnik, pa me zanima, katere stvari so splošno najbolj optimale za tišanje PCja. Ne rabim neke ekstremne tišine. Recimo, da računalnik uporabljam bolj ponoči, pa poslušam tiho muziko (in trenutno zraven še rečunalnik).
Grafično bi imel vsaj gts-ko oz. kako novejšo od ati-ja, pa core 2 duo 3GHz pa vsaj 700GB disk. Do ene 800€. Zanima me tudi, če je že kako lepše ohišje od p182 prišlo ven in bi bila dobra izbira za tih računalnik. Oz., če kdo prilepi kako lestvico optimalnih ohišij, ker ne o časa, da bi si naredil svojega. Hvala lp
Grafično bi imel vsaj gts-ko oz. kako novejšo od ati-ja, pa core 2 duo 3GHz pa vsaj 700GB disk. Do ene 800€. Zanima me tudi, če je že kako lepše ohišje od p182 prišlo ven in bi bila dobra izbira za tih računalnik. Oz., če kdo prilepi kako lestvico optimalnih ohišij, ker ne o časa, da bi si naredil svojega. Hvala lp
PrimozR ::
P182, primeren CPU, DDR2 RAM, P45 plato, 4870 grafo pa 750 oz. terabajtni disk od Samsunga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Ohišje, ki nima usb in ostalih fp stvari na prednji stranici nepokritih (lehko so ob strani oz. zgoraj, ampak čim manj opazni) ter ima vratca za optične enote in je čim manj črne barve.
Najbližji iz tega seznama bi mi bil lian pc-101.
Zanima me kako dobro je ohišje Gigabyte 3D Aurora (airflow/hrušč)
Hvala lp
Najbližji iz tega seznama bi mi bil lian pc-101.
Zanima me kako dobro je ohišje Gigabyte 3D Aurora (airflow/hrušč)
Hvala lp
Ma ja, bom stvar prepustil mojstrom :)
torej zanima me kaj je smiselno dokupiti zamenjati za čim tišji računalnik (ohišje naj nebo antec oz. naj ostane)
ohišje: Thermaltake Xaser VI VG4000BNS
zakaj je na elektroniki sivo/črno toliko dražje od rdeče/črnega?
je dobro dodati še tista dva ventilatorja ali mogoče zamenjati nemeščene?
Corsair VX 550W
je kaj tišjega/boljšega/cenejšega?
ali je dovolj moči za morebiten kasnejši CF dveh HD 4870
P5Q-E
Core 2 Duo E8400 + Scythe MUGEN
mislim ga naviti na ene 4ghz, zato me zanima kakšno hlajenje priporočate?
TeamGroup Xtreem Dark 800mhz 2x2gb
po potrebi jih bom navil, pa me zanima katere priporočate? ali se dobijo 4gb v eni palšči pa se potem lahko dokupi za 8gb še ena?
SAMSUNG 750GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (HD753LJ)
+ en manjši disk
eden naj bi bil za back-up dokumentov, pa me zanima, če se da disk izklopiti (ne fizično) ter zagnati le za tedenski back-up? Če obstaja kaka boljša back-up rešitev (znotraj PCja) oz. kateri majhen in zanesljiv disk priporočate?
škatlo za diske bom vzel vn, pa jih dal na neko primerno izrezano gobo
Pioneer DVR 215DBK
Sapphire Radeon HD4870 512MB
po potrebi se dokupi še ena za CF
igral bom zahtevnejše igre na resoluciji 1280*1024, pa me zanima, če bom rabil drug hladilnik in katerega priporočate
kaj še naj kupim/naredim za tišji PC (vse skupaj do 900€)?
torej zanima me kaj je smiselno dokupiti zamenjati za čim tišji računalnik (ohišje naj nebo antec oz. naj ostane)
ohišje: Thermaltake Xaser VI VG4000BNS
zakaj je na elektroniki sivo/črno toliko dražje od rdeče/črnega?
je dobro dodati še tista dva ventilatorja ali mogoče zamenjati nemeščene?
Corsair VX 550W
ali je dovolj moči za morebiten kasnejši CF dveh HD 4870
P5Q-E
Core 2 Duo E8400 + Scythe MUGEN
mislim ga naviti na ene 4ghz, zato me zanima kakšno hlajenje priporočate?
TeamGroup Xtreem Dark 800mhz 2x2gb
po potrebi jih bom navil, pa me zanima katere priporočate? ali se dobijo 4gb v eni palšči pa se potem lahko dokupi za 8gb še ena?
SAMSUNG 750GB SATA2, 32Mb, 7200rpm (HD753LJ)
+ en manjši disk
eden naj bi bil za back-up dokumentov, pa me zanima, če se da disk izklopiti (ne fizično) ter zagnati le za tedenski back-up? Če obstaja kaka boljša back-up rešitev (znotraj PCja) oz. kateri majhen in zanesljiv disk priporočate?
škatlo za diske bom vzel vn, pa jih dal na neko primerno izrezano gobo
Pioneer DVR 215DBK
Sapphire Radeon HD4870 512MB
po potrebi se dokupi še ena za CF
igral bom zahtevnejše igre na resoluciji 1280*1024, pa me zanima, če bom rabil drug hladilnik in katerega priporočate
kaj še naj kupim/naredim za tišji PC (vse skupaj do 900€)?
Po točkah:
1. Ohišje: Thermaltake je jajc in ,da daš 170€ za njihovo ohišje se mi zdi bolno. Konstantno navajajo nižjo glasnost ventilatorjev od dejanske, zadeva je kombinacija plastike pa zelo tankega aluminija(to ful vibrira in je zelo moteče).Če že vzemaš takšno kričečo ohišje potem vzami Antec Twelve Hundred ali pa A+ El Diablo, sicer dvomim da sta tiha samo , sta pa sigurno boljša.
2. Napajalnik in Crossfire:
Če boš šel na Crossfire boš šel zdele, ker kasneje bodo prišle boljše in cenejše grafe ,ki bojo porabile pol tolk štroma. Če greš na crossfire pojdi na 2x 4850, razlika med tem in 2x4870 je zelo majhna, razlika v porabi in pa sami ceni je pa že kar precejšna.Če pa nameravaš igrati na 1200x1000 je pa ena sama 4850 zadost za katerokoli igro(tudi Crysis).
NE! Za Crosfire vzami 620 oz 650 W napajalnik od Corsair-a.
3.Procesor:
Brez pripomb
4:Ram:
Ne vem, poglej latence. Če rabiš več kot 4gb rama potem rabiš tudi 64bitno Visto.
5. Disk:
Nisem prepričam ,vendar se mi zdi ,da je ravno ta 750GB verzija počasnejša od 640 in pa 1000GB verzije. Drugače pa disk lahko izklopiš, v XP-jih je to v Power Option Properties.
6.Hladilnik za grafe:
Arctic Cooling Accelero S1
l.p
1. Ohišje: Thermaltake je jajc in ,da daš 170€ za njihovo ohišje se mi zdi bolno. Konstantno navajajo nižjo glasnost ventilatorjev od dejanske, zadeva je kombinacija plastike pa zelo tankega aluminija(to ful vibrira in je zelo moteče).Če že vzemaš takšno kričečo ohišje potem vzami Antec Twelve Hundred ali pa A+ El Diablo, sicer dvomim da sta tiha samo , sta pa sigurno boljša.
2. Napajalnik in Crossfire:
Če boš šel na Crossfire boš šel zdele, ker kasneje bodo prišle boljše in cenejše grafe ,ki bojo porabile pol tolk štroma. Če greš na crossfire pojdi na 2x 4850, razlika med tem in 2x4870 je zelo majhna, razlika v porabi in pa sami ceni je pa že kar precejšna.Če pa nameravaš igrati na 1200x1000 je pa ena sama 4850 zadost za katerokoli igro(tudi Crysis).
NE! Za Crosfire vzami 620 oz 650 W napajalnik od Corsair-a.
3.Procesor:
Brez pripomb
4:Ram:
Ne vem, poglej latence. Če rabiš več kot 4gb rama potem rabiš tudi 64bitno Visto.
5. Disk:
Nisem prepričam ,vendar se mi zdi ,da je ravno ta 750GB verzija počasnejša od 640 in pa 1000GB verzije. Drugače pa disk lahko izklopiš, v XP-jih je to v Power Option Properties.
6.Hladilnik za grafe:
Arctic Cooling Accelero S1
l.p
Najlepša hvala.
Trenutno mi ostaneta le že dve zadevici.
Ker ste bol razgledani na tem področju bi prosil za kakšno kvalitetno ohišje, ki ima:
-pogoj- vratca za optične enote, ter nima vidno izpostavljenih FP priključkov (ali so pokriti, ali pa čim manj opazni na straneh)
-zahtevek- ohišje naj ni kričeče (naj je bolj škatlasto)
-želja- da ni črno
Pa baje se ta hladilnik ne prilega na to kartico, ker ne pokrije vseh delov v celoti http://www.silentpcreview.com/forums/vi... .
Trenutno mi ostaneta le že dve zadevici.
Ker ste bol razgledani na tem področju bi prosil za kakšno kvalitetno ohišje, ki ima:
-pogoj- vratca za optične enote, ter nima vidno izpostavljenih FP priključkov (ali so pokriti, ali pa čim manj opazni na straneh)
-zahtevek- ohišje naj ni kričeče (naj je bolj škatlasto)
-želja- da ni črno
Pa baje se ta hladilnik ne prilega na to kartico, ker ne pokrije vseh delov v celoti http://www.silentpcreview.com/forums/vi... .
BaRtMaN ::
Antec P182 je bolj temno siv s precej odbojnimi površinami. Na zunaj je precej minimalen, so pa FP priključki res vidniod zunaj. Vseeno si poglej slike!
Ohišje je priporočeno za tih računalnik, poleg tega je v njega užitek nameščati komponente.
Ohišje je priporočeno za tih računalnik, poleg tega je v njega užitek nameščati komponente.
saj kak SE bi še imel, ampak ti fppji pa res skazijo celotno podobo, pa še na isti ravnini so kot stranica, tako, da bi pokrovček grdo izgledal
kje bi se dalo (v sloveniji/avstriji) dobiti Lian Li PC-101 silver?
kje bi se dalo (v sloveniji/avstriji) dobiti Lian Li PC-101 silver?
Če hočeš neko ohišje ,ki ni pri nas na voljo ga lahko naročiš pri coolpc-ju, ali mu pošlješ mail ali pa odpreš temo na forumu. Druga opcija je pa da ga naročiš v kakšni tuji trgovini ,ki dostavlja. Mislim ,da točno tega ne delajo več ,ampak poglej na njihovo stran, oni majo res ogromno kvalitetnih ohišji. Za hladilnik za grafo se pa opravičujem ,sem mislil ,da je 4870 enaka 3870 samo z drugim čipom. Videl sem že ,da paše ta hladilnik na 4850.
Lian li na geizhals.at:
http://geizhals.at/?fs=lian+li&x=0
Jaz bi na tvojem mestu vzel tega:
http://geizhals.at/a336549.html
Lian li na geizhals.at:
http://geizhals.at/?fs=lian+li&x=0
Jaz bi na tvojem mestu vzel tega:
http://geizhals.at/a336549.html
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
Tudi to ohišje mi ni všeč (rebra so grda, pa še prah inu umazanija se vmes nabira.
Kakorkoli, nekako sem končno našel idejo kako modificirati p182 (sem že večkrat mel občutek da bom na konu vseeno vzel tega), da mi bo ustrezalo. Še zdaj nevem, zakaj je vredu power gumb skriti, te grde porte pa ne.
Zdaj pa me zanima še zadnjih par stvari, koliko ventilatorjev je priporočljivo zamenjati in kam naj se priklopijo?
Konfiguracija je skoraj dokončna (ko bo potreba se bo dokupil še en 4870):
E8400; Scythe MUGEN; 2x SAMSUNG 750GB; mushkin pc6400 extreme 4GB; Pioneer DVR 215DBK; HD4870; Corsair VX 650W;
Antec p182; čitalec kartic; x Scythe Slip Stream;
Katero matčno (razmišljam med p5q-e (nadzira 1 vent več + malo boljša) in P5q pro) za kasnejši CF
Disk bom namestil na gobice. Ali je še kaka druga malenkost, s katero bi precej vplival na tiho delovanje?
Kakorkoli, nekako sem končno našel idejo kako modificirati p182 (sem že večkrat mel občutek da bom na konu vseeno vzel tega), da mi bo ustrezalo. Še zdaj nevem, zakaj je vredu power gumb skriti, te grde porte pa ne.
Zdaj pa me zanima še zadnjih par stvari, koliko ventilatorjev je priporočljivo zamenjati in kam naj se priklopijo?
Konfiguracija je skoraj dokončna (ko bo potreba se bo dokupil še en 4870):
E8400; Scythe MUGEN; 2x SAMSUNG 750GB; mushkin pc6400 extreme 4GB; Pioneer DVR 215DBK; HD4870; Corsair VX 650W;
Antec p182; čitalec kartic; x Scythe Slip Stream;
Katero matčno (razmišljam med p5q-e (nadzira 1 vent več + malo boljša) in P5q pro) za kasnejši CF
Disk bom namestil na gobice. Ali je še kaka druga malenkost, s katero bi precej vplival na tiho delovanje?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Vitamin-B ()
kitzbrado ::
Glede na to, da kupuješ 4870... A so že rešili probleme z ogromno porabo v idle načinu? Bral sem namreč opis (4850 se mi zdi) na SPCR in so opozarjali na to, so verjetno težave s softwareom, samo kljub iskanju nisem našel dokončne potrditve.
70tka je dosti tišja in hladnejša (za porabo nosem ziher, ampak glede na to je tui manjša) od 50tke, zat bom tui dal 80€ več za 70ko, saj samo po preformancu po mojem mnenju še zdaleč ni toliko boljša, kolikor je dražja.
lp
lp
Za 50-tko so na spcr rekli ,da je neslišna, to pomeni ogromno, res pa je ,da ima zelo visoke temeperature v idelu in v loadu. Kar se pa porabe tiče sta pa obe potratni, 4870 je najbolj potratna kartica doslej, bolj kot 280. Jaz bi vzel 4850 ,ker ni niti toliko slabša, veliko manj porabi , pa še 30% je cenejša.
Poraba novejših kartic:(pravzaprav je to za cel sistem)
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0...
Poraba novejših kartic:(pravzaprav je to za cel sistem)
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kato ()
Ker power gumb potrebuješ zjutraj, ko upališ komp oz. to narediš preko keyboard hot key-a? Da bi pa vratca odpiral vsakič, ko bi hotel vklopiti ključ, mobitel oz. fotič mi je pa bolano. Zato je KUL, da sta USBja zunaj. Optičnega pogona pa tudi skorajda ne uporabljam.
BaRtMaN ::
Če hočeš tišino. boš s SlipStreamoma zamenjal tudi izpušna ventilatorja v ohišju P182. Priloženi Antecovi so preglasni, tretjega, ki vleče od diskov proti napajalniku pa lahko mirno odstraniš.
kitzbrado ::
Glede kartic...
Nisem toliko ciljal na samo tišino original ventilatorja, saj sem itak razmisljal o Acceleru kot o rešitvi. Bolj me mori vprašanje, ki so ga izpostavili prav na SPCR, in sicer gre za porabo kartice. Tam so izmerili, da je poraba ob delovanju sicer ogromna, samo je vsaj približno na nivoju ostalih kartic. Problem je dejansko v idle porabi, ki je ogromna. Na SPCR so zapisali, da je precej verjetno, da gre za problem z biosom kartice, samo nisem nasel strani, kjer bi to potrdili (oziroma povedali, kako se kartico uspesno posodobi). Zanima me torej predvsem odgovor kakega uporabnika, ki si kartico lasti in ki mu je ustrezno uspelo zmanjsati porabo v idle nacinu.
PS: Cudno bi se mi zdelo, ce bi bila 70 manj potratna od 50, saj je bolj zmogljiva kartica. Kar seveda potrjuje Katov link. Mimogrede, iz podatkov na linku bi se dalo ugibati, da je tezava dejansko v biosu kartice, saj je razlika v porabi med desktop nacinom in polno porabo pri karticah iz serije 4xxx mnogo manjsa kot pri karticah iz serije 3xxx .
Nisem toliko ciljal na samo tišino original ventilatorja, saj sem itak razmisljal o Acceleru kot o rešitvi. Bolj me mori vprašanje, ki so ga izpostavili prav na SPCR, in sicer gre za porabo kartice. Tam so izmerili, da je poraba ob delovanju sicer ogromna, samo je vsaj približno na nivoju ostalih kartic. Problem je dejansko v idle porabi, ki je ogromna. Na SPCR so zapisali, da je precej verjetno, da gre za problem z biosom kartice, samo nisem nasel strani, kjer bi to potrdili (oziroma povedali, kako se kartico uspesno posodobi). Zanima me torej predvsem odgovor kakega uporabnika, ki si kartico lasti in ki mu je ustrezno uspelo zmanjsati porabo v idle nacinu.
PS: Cudno bi se mi zdelo, ce bi bila 70 manj potratna od 50, saj je bolj zmogljiva kartica. Kar seveda potrjuje Katov link. Mimogrede, iz podatkov na linku bi se dalo ugibati, da je tezava dejansko v biosu kartice, saj je razlika v porabi med desktop nacinom in polno porabo pri karticah iz serije 4xxx mnogo manjsa kot pri karticah iz serije 3xxx .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitzbrado ()
Se popolnoma strinjam ,da mora biti problem s biosom. Jaz imam 3870 + Accelero S1 in je poraba v idlu tako nizka ,da ne obratuje noben ventilator razen procesorskega ter napajalnik. Poraba v Idlu se mi zdi dajansko pomembnejša od porabe na loadu ,ker takrat ko dejansko rabiš tih računalnik (ko spiš, poslušaš muzko, surfaš net,gledaš film) mora grafa pokuriti malo ,da ne dodatno segreva procesorskega hladilnika in obremenjuje napajalnik,ki zaradi tega postane glasnejši.
gildo ::
Pozdravljeni!
Tudi jaz želim stišati računalo. Sem že zamenjal napajalnik s pasivnim FSP Zen napajalnikom, ki mi super deluje. Rad bi stišal še hladilnik na procesorju, ker ima neprijeten visok zvok, pa tudi trdi disk, ki je precej glasen.
Imam procesor AMD Athlon XP 2500+, 333 MHz, Socket A (462). Obstaja kakšen ustrezen pasivni hladilnik za takšno podnožje procesorja? Računalnik se uporablja izključno za pisarniške namene (Word, Excel, Outlook…). Kaj bi priporočili?
Trdi disk imam od Maxtorja in sicer 6Y120P0 AT 120 GB 7200 rpm MB UDMA-133. Slišal sem, da obstajajo nekakšna dodatna ohišja za trde diske, ki ublažijo njihov hrup, pa tudi neke blažilce (nekateri ga menda vpnejo kar med gumice). Kaj bi mi priporočali za njegovo stišanje?
Lep pozdrav!
Tudi jaz želim stišati računalo. Sem že zamenjal napajalnik s pasivnim FSP Zen napajalnikom, ki mi super deluje. Rad bi stišal še hladilnik na procesorju, ker ima neprijeten visok zvok, pa tudi trdi disk, ki je precej glasen.
Imam procesor AMD Athlon XP 2500+, 333 MHz, Socket A (462). Obstaja kakšen ustrezen pasivni hladilnik za takšno podnožje procesorja? Računalnik se uporablja izključno za pisarniške namene (Word, Excel, Outlook…). Kaj bi priporočili?
Trdi disk imam od Maxtorja in sicer 6Y120P0 AT 120 GB 7200 rpm MB UDMA-133. Slišal sem, da obstajajo nekakšna dodatna ohišja za trde diske, ki ublažijo njihov hrup, pa tudi neke blažilce (nekateri ga menda vpnejo kar med gumice). Kaj bi mi priporočali za njegovo stišanje?
Lep pozdrav!
Predlagam ti ,da kupiš drug disk in sicer takega za laptop. Za cloniranje diska lahko uporabiš Acronis , potem ga lahko pa obsiš na elastike.
Tole rabiš za namestitev na Socket A
Potem pa kaj takega:
Morda tole
Tale očitno niti ne rabi tistega adpterja
Rankirani različni procesorski hladilniki
Tole rabiš za namestitev na Socket A
Potem pa kaj takega:
Morda tole
Tale očitno niti ne rabi tistega adpterja
Rankirani različni procesorski hladilniki
axee ::
kateri je trenutno najtišji LED ventilator glede na zmogljivost?
potrebujem zares tihe ventilatorje (na primerni voltaži)barva je zaželjena siva oz tista bela, so napriemer revoltec dark gray dovolj tihi? upam da gdo pozna zares tihe.
potrebujem zares tihe ventilatorje (na primerni voltaži)barva je zaželjena siva oz tista bela, so napriemer revoltec dark gray dovolj tihi? upam da gdo pozna zares tihe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Ja točno tega sem že gledau, kej je razlika mec CFM in m³/h, je to isto sam druga okrajšava?
Na uradni strani piše 74 CFM, tudi če zaradi možne glasnosti upočasnim ventilator bi mogeu biti dovolj zmogljiv...drugače iščem kakšne synche ventilatorje, predvidevam da ni nobenih led?
Na uradni strani piše 74 CFM, tudi če zaradi možne glasnosti upočasnim ventilator bi mogeu biti dovolj zmogljiv...drugače iščem kakšne synche ventilatorje, predvidevam da ni nobenih led?
Zgodovina sprememb…
Druga enota. Cubic feet per minute oz. kubični metri na uro.
http://forum.overclock3d.net/showthread...
http://forum.overclock3d.net/showthread...
Hehe dogaja se mi zanimiva stvar, zaenkrat imam še vse originalne antecove ventilatorje v p182 ohišju, računalnik se ne prižge oz se za delček sekunde če imam vse ventilatorje na low, če so na mid ali high se prižge. Kaj bodo to kašne napake v ventilatorjih? Resnično je napaka pogojena vedno na ventilatorje :-) za kej tazga še nsim sllišu :-)
Mercan ::
Mogoče imaš v biosu naštelan, da ti preverja delovanje ventilatorjev in se zato ne zažene.. Na eni moji stari plati sem dal gor zalmanov fan mate in če si dal hitrost ventilatorja pod polovico recimo, je plata že kar mislla da se ventilator sploh ne vrti, čeprav se v resnici je in se pc ni prižgal.
Plata sploh nima povezave z ventilatorji ker so povezani preko molex priključka direkntno na napajalnik, nikoli nisem imel na plato priključen noben ventilator. No z temi obupno glasnimi anteci bom prežveu še kšn dan da dobim nove 4 vente ;-)
Evo šeeno vprašanje, rabim 'neslišen' 140mm ventilator za menjavo obstoječega na napajalniku (LC)
wooted ::
v LC napajalc sem jaz kar vrgel not tale 14cm ventilator. zadeva zadovoljivo tiha in dela na 1000RPM pri 9V. na 12V ima pa 1100rpm, tako da ni panike. nisem se matral z raznim lotanjem ali kaj take, ampak sem enostavno pustil kabel od venta da visi iz napajalca in sem ga priklopil na plato.
hladi čisto zadovoljivo. občutek imam da piha še bolj kot prej
hladi čisto zadovoljivo. občutek imam da piha še bolj kot prej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: wooted ()
Pa je zelo tiho? Zadnja stvar ki jo tiišam je napajalec, ostalo je v p182 kišti, zaenkrat imam 3 slip streame, četrtega še premišljujem kako naj ga dam pred diske v spodnjo kletko. Ugotavljam da lahko vanjo na grille namestim kakšen 92mm vent, večje nebo šlo.
Zgodovina sprememb…
Trg z 140mm ventilatorji je res bogi, je gdo že vidu adapter za 120mm vent da paše na 140mm izvrtane luknje?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY HPCOddelek: Zvok in slika | 5336 (4846) | Eboran |
» | Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kajOddelek: Novice / Procesorji | 3572 (3008) | Wolfram |
» | FAQOddelek: Hlajenje in modifikacije | 9551 (7294) | OwcA |
» | Kako z kompresorskim hlajenjemOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7977 (7267) | frenk |
» | Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4184 (4066) | Spajky |