Forum » Hlajenje in modifikacije » Tišanje računala
Tišanje računala
Temo vidijo: vsi
wooted ::
na trgu je kar nekaj ventilatorjev...predstavljenih (nič pa na zalogi)
jaz sem čakal 4mesce da so pri cool-pc dobil 14cm vente..
nisem pa še zasledil tega adapterja. sicer pa je v napajalcu mal premal placa za kakšne adapterje
jaz sem čakal 4mesce da so pri cool-pc dobil 14cm vente..
nisem pa še zasledil tega adapterja. sicer pa je v napajalcu mal premal placa za kakšne adapterje
Kato ::
Jaz sem imel isti napajalnik in nisem našel nobenega pametnega ventilatorja za zamenjavo. Na koncu sem kar zamenjal napajalnik, sem enega rabljenega Tagana kupil, pa ni bilo nobene potrebe po menjavi ventilatorja.
axee ::
Mah bom preživeu še nekaj cajta, potem pa pride Corsair HX620, na spcr je zelo prehvaljen.
Kje je razlika med HR-01 Plus in HR-01 X?
Kje je razlika med HR-01 Plus in HR-01 X?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: axee ()
Hehe potrebovau sem ravno obratno :)Drugače se pa da da najprej prišravfaš napol dva šravfa, zatakneš konice šravfov za luknjo in nato prišravfaš še drugadva in prvedva dokonca. Tako 120 mm trdno stoji v luknji v lc napajalniku, upam da si gdo predstavlja kaj hočem povedat, priložil sem sliko. Sem dov notri antecov vent ki sem ga dobil v p182, imam ga na minimum in napajalnik večinoma ne piska, pri večjih obremenitvah dam na mid, ker začne piskat. Kljub temu je tišji kot originalni 1400mm ventilator, pri njemu je napajalec vedno piskal. Upam da sem pomagal da bo še kdo tako začasno utišal LC napajalnik.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Ubistvu zanimivo je da originalni 140mm vent piha samo ob straneh, hladilna rebra pa so direktno pod motorjem ventilatorja. Za hlajenje bi bilo celo bolje nastaviti na rebra en 92 mm vent, predvidevam. Zato tudi manj piska odkar sem vstavil 120mm ventilator. Ampak brez veze se trudit za napajalec, ki lahko zadovolji samo ljudi, ki še vedo ne natančno njegovega namena.
Zgodovina sprememb…
jaz sem dal notri 140mm vent in se mi tako po mojih čutilih zdi da ima še boljši flow ma sej bogve kaj piska. matična ma že nekje 4 leta
Ja ta s piskanjem zna biti moteča, po vsej verjetnosti je napajalc kriv , včasih pa tudi grafe piskajo "coil whine" .
grafa je stara kakšno leto, še malo manj. piskanje je zelo tiho in se sliši šele ko dobro prisluhnem pri odprti kišti. je pa tako tiho da nevem od kje piska
Spajky ::
Sem danes spisal v "web-gleščini" po dolgem cajtu kaj za na svoj sajt, pa če koga zanima, je tle modifikacija ... Kako sem stišal svoj PC napajalc ... za pogledat. Zna komu koristit pri stišavanju rezervnega starejšega kompa za nočno DL-anje ali PC_ruterja.
Na prejšnji strani/glavni strani modifikacij (komp/mods) , je tudi moja tapison škatlica za tišanje diska , če še kdo ni videl in bi mu rabilo kaj takega podobnega ...
Na prejšnji strani/glavni strani modifikacij (komp/mods) , je tudi moja tapison škatlica za tišanje diska , če še kdo ni videl in bi mu rabilo kaj takega podobnega ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Aja to je tvoja stran? Mislim ,da jo celo imam v bookmarkih Se spomnim ,da sem gledal to čudno škatlo iz filca.
Ej neki me zanima, vsi ki imate ohišje p182 (ali p180), je kakšen razlog da je enak ventilator glasnejši na zgornji luknji za ventilattor kot na tisti zadaj? Ker mi je re sumljivo, ni nič več rešetk da bi se bol slišal veter...
čez sprednjo stranico more vlečt skoz majhne luknce in mu primankuje zraka, zato je glasnejši
Govorim o ventilatorju na vrhu - izpihuje zrak, tako kot zadnji in pred njem je enaka rešetka na enaki oddaljenosti, je razlika v horizontalni in vertikalni postavitvi ventlatorja?
Poskusil sem z originalnimi antecovimi tri-cool in z slip streami in je z obema v zgornji odprtini glasnejši. Zanimivo
Blinder ::
Jaz sem zmanjsal hitrost na ventilatorju od napajalnika. Prescipnil sem original kable in jih pol podaljsal in povezal v molex 5V. Zdaj je precej tisje
Kar enostaven poseg.
Kar enostaven poseg.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Blinder ()
Lukeatluke ::
Koliko se pozna če kupiš obloge Akasa?
Imam pa Coolermaster cm690 z 4x120mm in 1x140mm plus regulator, ki res utiša zadevo.
Imam pa Coolermaster cm690 z 4x120mm in 1x140mm plus regulator, ki res utiša zadevo.
yaxo11 ::
Jest mam Be Quiet obloge pa morem rečt da se kar konkretno pozna
http://www.bit-tech.net/modding/2007/09...
http://www.bit-tech.net/modding/2007/09...
Scythe je predstavil nove GentleTyphoon ventilatorje, poleg odličnega izgleda upam da še prekašajo slip-streame. Sedaj še čakamo test na spcr Jih je gdo že poskusil?
Zgodovina sprememb…
buhti69 ::
lp,
jest imam grafično ati radeon 4670 in ma zelo glasen ventilator, ko sem prvič zalaufal igrco sem kar mislil da je neki pokvarjeno, potem so mi pa drugi povedal da je to tok glasno pač, in me zanima ker ventilator je najbolj tišji ampak da bi še vedno dobro hladil?
pa še ker 92mm vent mi najbolj priporočate da je tih in dobro hladi za procesor?
jest imam grafično ati radeon 4670 in ma zelo glasen ventilator, ko sem prvič zalaufal igrco sem kar mislil da je neki pokvarjeno, potem so mi pa drugi povedal da je to tok glasno pač, in me zanima ker ventilator je najbolj tišji ampak da bi še vedno dobro hladil?
pa še ker 92mm vent mi najbolj priporočate da je tih in dobro hladi za procesor?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: buhti69 ()
PrimozR ::
To te zanima komplet hladilnik ali samo ventilator? In samo en ventilator? :D Če je 2x ja, razmišljaš narobe. Za procesor bo najbolje kupiti en spodoben heatpipe hladilnik, če se le da s 120 mm ventilatorjem, saj so še tišji od 92 mm, za grafično bi pa verjetno skozi prišel že s kakšnim pasivnim hladilnikom, saj ni velik proabnik energije.
Najbolje bo da zamenjaš kompletne hladilnike na procesorju in grafični, ki bojo toliko bolje hladili in toliko man bo bilo treba gnati ventilatorje. Za procesorje je ogromno izbire (zmagal boš z thermalright hr-01 plus in zraven en tih ventilator, isto z ultra 120 extreme in podobnimi), za gpu pa bo še najbolš Arctic Cooling Accelero S1 in gor po želji vržeš dva 92 venta ali en 120.
Zgodovina sprememb…
Z Accelerotom vprašanje če bo sploh treba, če pa že, bo pa zadostoval en 120 mm vent. Vprašanje po drugi strani sicer je pa, če mu bo pasalo v kišto :D
Steinkauz ::
Po drugi strani pa je vprašanje če se splača dajat na grafo za 80eur hladilnik za 20 eur...
Poglej če je kak nov bios, ki malo bolje ureja vrtljaje ventilatorja. Verjetno je tko narjen kot 4850 Toxic, ki je kot helihopter(vent skoz na max)
Poglej če je kak nov bios, ki malo bolje ureja vrtljaje ventilatorja. Verjetno je tko narjen kot 4850 Toxic, ki je kot helihopter(vent skoz na max)
Steinkauz ::
Velikokrat lahko z bios urejenim vrtenjem venta vsaj v idle poskrbiš pa sprejemljivo "tišino".
No sej jst sm tudi kr vložil v tišino(podpis )
No sej jst sm tudi kr vložil v tišino(podpis )
To te zanima komplet hladilnik ali samo ventilator? In samo en ventilator? :D Če je 2x ja, razmišljaš narobe. Za procesor bo najbolje kupiti en spodoben heatpipe hladilnik, če se le da s 120 mm ventilatorjem, saj so še tišji od 92 mm, za grafično bi pa verjetno skozi prišel že s kakšnim pasivnim hladilnikom, saj ni velik proabnik energije.
ja samo ventilator..ja kam nej pa spravm 120mm hladilnik če pa sploh nebi šlo, če so pa rami tok zravn
prej sem imel gor uriginal ko je 70x70 al kok že...sedaj imam gor 92x92 in je tišji kar dosti se ta vrti na 1600rpm...je v mirovanju do max 45stopin (pa še imam uzadi da štelam vrtljaje venta in imam kar skos na minimum, ker je čisto zadosti)
imam pa tale hladilnik
Hladilnik akasa AK-862
kar se pa grafe tiče, pa sploh nevem...
Zgodovina sprememb…
FrancBula ::
tud jst sem vložil v tišino. original cooler+92mm vent gor. idle 37, load 60 stopinj
GA-P35-DS3(rev. 1.0) ; E5200@3.75GHz ; Palit Radeon 4850 ; LC8650 Ozeanos
Zakaj bi bili problem RAMi? kero plato maš? Sicer ti pa pri večini hladilnikov piše na katere plate paše in ne paše. 120 mm so itak dvignjeni nad komponente plate, ventilator pa je postavljen pravokotno na plato.
EDIT: glede na to,d a menjaš samo ventilator, to poemni, da uporabljaš BOX hladilnik. V smeri boljšega hlajenja in tišine ne moreš narediti bogvekaj če je že v štartu hladilnik krš. Kupi nov hladilnik.
EDIT: glede na to,d a menjaš samo ventilator, to poemni, da uporabljaš BOX hladilnik. V smeri boljšega hlajenja in tišine ne moreš narediti bogvekaj če je že v štartu hladilnik krš. Kupi nov hladilnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
To govorimo o procesorju ali grafi?? Najbrž procu...pr grafi pa nimaš kej menjat ventilatorja, edin cel hladilnik
Zgodovina sprememb…
Zakaj bi bili problem RAMi? kero plato maš? Sicer ti pa pri večini hladilnikov piše na katere plate paše in ne paše. 120 mm so itak dvignjeni nad komponente plate, ventilator pa je postavljen pravokotno na plato.imam plato asus m3a78 ...ne neuporablam box-a... sem dokupil zravn navaden hladilnik z 92mm ventom...ja govori se o procesorju..imam tale hladilnik Hladilnik akasa AK-862
...ubistvu mam glarfično najbolj glasno ane, ker kogre v igro se to tok sliš da nevem :)
ker hladilnik mi priporočate za grafično, pa ne pretiravat s ceno :)
Zgodovina sprememb…
Accelero S1. Za ceno ne vem. Sicer si pa poglej na cool-pc kaj imajo, izberi nekaj za zate noprmalno ceno in vprašaj tukaj.
Accelero S1 je dejansko najcenejši (ali pa eden najcenejših) heatpipe hladilnikov za gpu, hkrati pa eden najboljših (če ne najboljši) zato je izbira enostavna.
Ko igras igre, je pa res zelo pomembno, da je racunalnik tihsedaj mi deluje na 3% in se že tok sliš da nevem, ko igram se pa vrti na 18% in takrat se vrti ko da bi meu pristajalno stezo doma, ampak dobr to ni problem...problem je ker mi pri 3% se ga že tok sliši da nevem!
mogoče tale hladilnik
Arctic-Cooling ATI Silencer 3 rev.2
Arctic-Cooling NV Silencer 2
v čem je tuki razlika ko so ud 1 do 4 serije...
oz. a mi lahko kdo ud vas najde čim bolši hladilnik in da je cena 20-25€
za mojo grafo Sapphire HD 4670 512M DDR3 PCIE 2DVI/TVO LITE
Zgodovina sprememb…
Ta kerič že, Accelero? Klik!
Silencerji so pa stari že nekaj generacij in dandanes sploh ne pašejo več na grafe oz. so na voljo že precej boljše rešitve.
Silencerji so pa stari že nekaj generacij in dandanes sploh ne pašejo več na grafe oz. so na voljo že precej boljše rešitve.
Zgodovina sprememb…
Ta kerič že, Accelero? Klik!
aha pa bo tale glede tega da je pasivc dobro hladil mojo grafično...? ker recimo cod5 imam do konca grafiko pa se segreje mi tam do nekje 55stopin
aja pa še če bo pasala na mojo grafično?
EDIT: zdej gledam da daš lohka potem gor tudi ventilatorja
arctic-cooling-launches-accelero-s1
Zgodovina sprememb…
Ja, maš turbo modul, takisto na cool-pcju. Če bo delalo ali ne brez ventov pa probaš. Itak grejo grafična jedra komot tudi do 100°C.
ja sej zto ane...pol bom pa kr naroču tale hladilnik, sam da nebom za manj kej kupu tole, da mogoče se men zato tok vrti vent v grafi ker se tok segreva ane...
aja pa še to, bo tole sigurn pasalo na majo grafično?
aja pa še to, bo tole sigurn pasalo na majo grafično?
Zgodovina sprememb…
Mislim da ne bi smelo bit problema.
EDIT: nisem našel ničesar na to zadevo, za hec pošlji mail arctic coolingu in jih povprašaj, oni bodo že vedeli. Glede na to da 3600 serijo podpira S2 bi znalo biti enako tudi tukaj.
EDIT: nisem našel ničesar na to zadevo, za hec pošlji mail arctic coolingu in jih povprašaj, oni bodo že vedeli. Glede na to da 3600 serijo podpira S2 bi znalo biti enako tudi tukaj.
Zgodovina sprememb…
Si videl edit?
šele sedaj
EDIT: pa si ti mislil na njihovo uradno stran ali na cool pc?
Zgodovina sprememb…
http://xtreview.com/review229.htm
Citiram:
Since Arctic cooling accelero S1 is not compatible with Radeon HD 4670 , we checked the overclocking potential of HIS radeon HD 4670 IceQ turbo using the standard cooler.
Citiram:
Since Arctic cooling accelero S1 is not compatible with Radeon HD 4670 , we checked the overclocking potential of HIS radeon HD 4670 IceQ turbo using the standard cooler.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DIY HPCOddelek: Zvok in slika | 5336 (4846) | Eboran |
» | Novi zasloni, testi, Google, Nasa in še kajOddelek: Novice / Procesorji | 3568 (3004) | Wolfram |
» | FAQOddelek: Hlajenje in modifikacije | 9548 (7291) | OwcA |
» | Kako z kompresorskim hlajenjemOddelek: Hlajenje in modifikacije | 7975 (7265) | frenk |
» | Celeron 500 SL3LQ in MSI MS6168 ver2Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4184 (4066) | Spajky |