» »

Huda okvara pri Ti4200; lotanje povezav...

Huda okvara pri Ti4200; lotanje povezav...

Microsoft ::

No, nekako sem se lotil priprav na voltmod. Ugotovil sem, da imam na grafični samo en tak čip za uravnavanje napetosti in sicer za GPU. Tam, ko bi moral biti za RAMe, ga sploh ni, čeprav je pripravljeno mesto.
Tako da me zanima, če je potem možno, da se sploh ne da izvest voltmod za napetost RAMov?!:\ 8-O

Druga težava je pa je dosti bolj resna. Ko sem odstranjeval hladilnik za GPU, sem po vsej verjetnosti naredil neko hudo HW napako. Tamo, ko je luknja kjer je priterjen GPU (2 luknji po diagonali čez GPU) sem s klešči po vsej verjetnosti prekinil neko vez. ;((
Na eni strani so dve "potke", ki so zelo skupaj, vendar mislim, da jih nisem prekinil. Na drugi strani pa je "potka", ki je po vsej verjetnosti prekinjena. Pa tudi okoli sebe ima malo več prostora.
Jutri bom verjteno to grafično nesel bivšemu učitelju, da pregleda, če se da kaj zalotat. Težava je tudi v tem, da se ne da kar tako zmerit, ali "potka" prevaja ali ne, ker je to zelo malo in nimam povečevalnega stekla.

Drgače je pa težava vidna takole. Normalni zagon Windowsov ne dela, gre samo safe mode. Pri zagonu so na starni kar neki kvadratki raznih barv, vse je mlao zamaknjeno, ko pa prideš v Windows, pa je polno navpičnih modrih črt. Skratka, težave. In to hude!:8) ;((

Monitor dela 100%, ker sem ga zdele preklopil na prenosnika...

Me pa zaniam, če se je kdo že srečal s tem problemom in če je odpravil težavo? Pa kako težko je sploh lotati tako tanke in majhne povezave, kot so na grafični kartici?

Popravit bi jo pa dal zato, ker po meni znanih podatkih nova stane še kar 27kSIT, gor so pa še hladilna rebra. Se pravi, skupja nekje 30kSIT za novo. Kar je pa vseeno preveč, da bi jo vrgel stran, pa šel kupit novo!8-)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

VASkO ::

lotati tega ne bos mogel, ni temu namenjeno

popravil bos lahko s prevodno barvo za popravljanje vezij

DjTonic ::

Zakaj si jo sploh šel priklapljat, če si videl, da si kakšno linijo prekinil? To lahko povzroči tudi trajno okvaro grafične. Sicer pa če imaš mirno roko in kakšen zelo dober spajkalnik npr: ta SMD elemente lotat imaš veliko možnosti, da jo popraviš. Pa čeprav z direktnimi povezavami, iz ene točke s kabelčkom na drugo. Tak sem jaz že nekaj stvari rešil, če sem slučajno kakšno linijo prekinil.

Microsoft ::

VASkO, kje se pa da dobit to prevodno barvo za popravljanje vezij?

DjTonic, stvar je v tem, da tega na začetku sploh nisem videl. Ko sem jo prvič dal noter, je začel ventilator tulit ko huduč. Namazal sem ga z oljem, dal grafično noter in tuljenja ni bilo več.
Sam slika je bla še kar popačena. Pol sem stvar vzel van, pa študirat, kaj sem naredil narobe, če pa sploh nisem nič delal. Mislil sem že, da sem kaj uničil s statično elektriko. Potem sem pa pri podrobnem ogledu to opazil...;(

Kaj pa glede tega, da nimam drugega čipa SC1102CS za reguliranje napetosti RAMa? Se je že kdo srečal s to težavo? Je sploh možno, da nima tega čipa gor?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

DjTonic ::

Je možno, da ga nima, vendar ima pač kakšen drugi ustrezni regulator. Npr APM 7047,...

Microsoft ::

Hja, stavr spet dela. Je blo treba samo eno potko malo polotat. Sm zdej tak :D.

DjTonic, bi lahko povedal malo vec o teh regulatorjih, ki so se poleg tistega, ki sem ga jaz napisal in ti. Pa se to< na graficni ni nikjer nobenega cipa z 14 pini. Edini ki je, je za regulacijo GPU napetosti...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1046636 (5144) _Dejan_
»

Popravilo procesorja - long shot

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
141996 (1642) Tic
»

GF ti 4200

Oddelek: Kaj kupiti
261333 (946) Easx
»

navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
824753 (3615) mloncar
»

Flashanje biosa grafični (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
523476 (3067) planetparty

Več podobnih tem