Forum » Zvok in slika » kombinacija raid/zvočna kartica
kombinacija raid/zvočna kartica
mte ::
dan..
ravnokar sem uštimal novo mašino (amd xp2500+, 512 ram, 2x80 diski v raid-0, zvočna terratec ewx24/96 na pci vodilu) pa mam en problem. Namreč vse deluje normalno ob normalni uporabi, ko pa začnem delati s sampli od 1,2gb stvar trokira (praskanje in pokanje vsake tolko časa v zvočnikih, pa imam dobro zvočno z asio driverji). Zaradi tega sem se tudi malo bolj poglobil v vse skupaj in s testom ugotovil, da ASIO sync (sinhronizacija) deluje slabo, s precej napakami. Na stari mašini je to delovalo brez bp. Potem sem se spomnil da sem nekje (ne vem kje) prebral da lahko raid zabaše pci vodilo. Je mogoče moj problem kej povezan s tem? Ali naj preverim kaj drugega?
Hvala,
Matej
(aja, raid kontroler je integriran na plati abit nf7-s)
ravnokar sem uštimal novo mašino (amd xp2500+, 512 ram, 2x80 diski v raid-0, zvočna terratec ewx24/96 na pci vodilu) pa mam en problem. Namreč vse deluje normalno ob normalni uporabi, ko pa začnem delati s sampli od 1,2gb stvar trokira (praskanje in pokanje vsake tolko časa v zvočnikih, pa imam dobro zvočno z asio driverji). Zaradi tega sem se tudi malo bolj poglobil v vse skupaj in s testom ugotovil, da ASIO sync (sinhronizacija) deluje slabo, s precej napakami. Na stari mašini je to delovalo brez bp. Potem sem se spomnil da sem nekje (ne vem kje) prebral da lahko raid zabaše pci vodilo. Je mogoče moj problem kej povezan s tem? Ali naj preverim kaj drugega?
Hvala,
Matej
(aja, raid kontroler je integriran na plati abit nf7-s)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bass kitara na komp (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4210 (3571) | dottor |
» | Nakup gigabitne mrežne karticeOddelek: Kaj kupiti | 2698 (2318) | PaJo |
» | Pomoč - Raptor.Oddelek: Strojna oprema | 2249 (1637) | billy |
» | Serial ATAOddelek: Strojna oprema | 1795 (1421) | Mr.B |
» | le zakaj??Oddelek: Pomoč in nasveti | 2183 (1974) | Bungee- |