Forum » Hlajenje in modifikacije » Velikost R9500pro GPU-ja?
Velikost R9500pro GPU-ja?
Highlag ::
Je slučajno kdo izmeril velikost R9500pro čipa? Mislim predvsem na površino heatspreaderja čipa, ki se dotika hladilnika.
morphling1 ::
R9500 nima heatspreaderja, tako kot noben drug Radeon nad 9500, vsi so flip chip, s izpostavljenim jedrom za boljše hlajenje. Velikost je pa tam okrog 12*12mm mogoče malo večji.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Highlag ::
Ja hvala za odgovor, sem v bistvu že našel odgovor. Na eni strani sem našel poskenirano celo kartico brez hladilnika.
Zdej me zanima samo še s čim je hladilnik pritrjen na čip. Delam eno modifikacijo hlajenja, ker je ventilator na moji umrl. Obstoječi hladilnik pa ravno nad čipom nima nobenega rebra. Grobo obdelan hladilnik že imam zmerit moram samo še razdaljo med pritrdilnimi luknjami za hladilnik za izdelavo ustreznih, pa spolirat površino.
Pol bomo pa vidli
Zdej me zanima samo še s čim je hladilnik pritrjen na čip. Delam eno modifikacijo hlajenja, ker je ventilator na moji umrl. Obstoječi hladilnik pa ravno nad čipom nima nobenega rebra. Grobo obdelan hladilnik že imam zmerit moram samo še razdaljo med pritrdilnimi luknjami za hladilnik za izdelavo ustreznih, pa spolirat površino.
Pol bomo pa vidli
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasel morebitno zdravilo za defekte cevovode (ATi)Oddelek: Navijanje | 1720 (1365) | R33D3M33R |
» | r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Navijanje | 42967 (25365) | sharp |
» | Vsi, ki ste modificirali grafične kartice...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2033 (1180) | boštjan |
» | Heatsinks za rame na r9500Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1114 (930) | freejack |