» »

Nakupovanje v DinoDj

Nakupovanje v DinoDj

1
2
3 4 5

boštjan ::

PIC in kajzer,vajina odg. brisana,da se nena preveč oddaljimo od rdeče niti teme

kuglvinkl ::

U glavnem, leta 2004 in v dokaj pravni državi brez izrednih razmer, mi gredo švercerji milo rečeno na kozlanje.

Še vedno ne veste kaj je TCO.
Your focus determines your reallity

frenk ::

kolkr sm jest sledil teli temi nism nikjer zasledil da bi kdorkoli rekel da je to ukradena roba...govorimo samo, da nimaš nikakršne URADNE garancije...to je ves problem...še posebno je to problem, ker po prvem maju ne bo imal več dohodka če ne bo zvišal cen in se mu bo po domače rečeno jeba* za folk, ker mu itaq nč ne morjo...vse je odvisno od njegove morale oz. od tega koliko mu zaupate:)

kajzer ::

Tipu se gre samo da proda, ko pa kej crkne pa... Rajš dam za tako grafo, ko pride 50k še 5k zravn za benz za v gratz pa mam vsaj 100% garancijo.

boštjan ::

Rajš dam za tako grafo, ko pride 50k še 5k zravn za benz za v gratz pa mam vsaj 100% garancijo.

tako se govori+ MWST dobiš nazaj,Pa karto na meji skrit.

Caligula ::

Veste kaj fantje, veliko je blo ze kao prelomnih dogodkov, ko naj bi blo vse drugace,...

Pa je bil nov prometni zakon in vsi naj bi 50 vozili. Tip bo mel se naprej dobre nabavne pogoje, verjetno bo zacel se bolj masovno nabavljat, da bi lahko ostal v igri,.. sktatka ljudje ne izginjajo cez noc...

Je pa tako, v nasi drzavi, ki je pravna toliko kot povprecen bananarepubljik, gredo meni na jetra predvsem ekskluzivni zastopniki, ki drzijo anse cene po 30-100% nad tistimi v sosednjih drzavah.

Ne vem kaj ti gre na kozlanje, ce se ekonomija izravnava. Ce nebi bli nasi tok dragi ta sploh prezivet nebi mogel.

Za eno posrano JVC GR DX kamero, ki je v avstriji 100.000 jurjev naj bi jaz tu dajal 230.000 SIT. Meni ne gre niti mal na kozlanje, ce si jo lahko zrihtam na normalen nacin. Se vedno mu lahko reces, da doplacas za carino in DDV, ce si tak postenjak. Oz pac tam ne kupuj.

Ne vem zakaj bi ti sel na jetra nekdo, ki opravlja storitev po kateri je povprasevanje.
V tej drzavi se izobrazen folk ne dobi sluzb, ki si jih zasluzi, ker majo vsi prek atijev in mamic sluzbe pa tudi ,ce so degeni in zjebejo cele firme in pol bi se pizdili nad nekom, ki ma toliko zdrave pameti, da izkoristi trzno niso?

Dokler mu drzava samoiniciativno (ne da ga ena pickica prijavi) ne zacne ful po prstih hodit,to pomeni, da drzave to ne moti prevec.

Njegov obstanek je tudi produkt dejstva, da smo za razviti svet niko i nista in nocejo niti posiljat preko poste v Slovenijo. To se bo hvala bogu spremenilo. Do takrat pa meni taki ne gredo na bruhanje. Na brhanje mi gredo razni kurcevi politiki, k see v pof.. gospodarstvo umesavajo in si dnar vn vlecejo. Ne en posameznik, k se znajde pa se komu kaj poceni zrihta.

Kaj mene briga za enega svercerja. Tisti pr koritu kradejo prav denar in to ravno od nas takrat, ko placujemo davke. Vem, ker poznam sceno. Sami pofukani lopovi. Ti naj ti grejo na kozlanje ne pa en k zrihta DVD pekac za tak denar, da si ga lahk privosci se nekdo, k fga drugace se 2 leti nebi mogel met.

PAKOLIKO SMO PRAVNA DRZAVA POVE DEJSTVO, DA 52% MANAGERJEV VECJIH SLOVENSKIH PODJETIJ PRIZNA, DA JE PRI NAS KORUPCIJA NERAZDRZUZLJIV DEL POSLA. Kaka pravna drzava neki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

delfinus ::

Juras je zadel zebljico. Se strinjam z njegovimi povedmi, sploh pa v delih, ko omenja generalne zastopnike in njihove mehurjaste cene, ki se bodo kaj kmalu razpocile kot milni mehurcki. Zakaj bi moral posten slovenski smrtnik, ki sluzi posteno svoj denar placevati vec za nekatere dobrine kot pa v Evropi. Zakaj bi moral ob 3x nizji placi, kot bi jo imel na istem delovnem mestu v Evropi moral placevati se 50% vec za isto robo kot je nekaj desetin kilometrov stran. Lep primer tega je prav elektronika in pa informacijska tehnologija, da o ostalih dobrinah sploh ne govorimo.
Tu pricne veljati tista osnovna clovekova pravica o svobodnem pretoku dobrin in kapitala. Cutim se svobodnega cloveka, cutim se, da sem upravicen do ugodnih cen ali se celo nizjih. Komu na cast bi moral placevati to vec ob manjsi placi in hkrati ziveti se vse tiste pijavke od ljudi, ki so res "lopovi" s svojimi cenami in politiko poslovanja. V dobi globalnega trga bo tako, da bo uspesen samo tisti, ki se bo povezoval, tisti, ki bo nasel dobre in kvalitetne dobavitelje v tujini, velike grosiste in ko bo s svojo podjetnisko iznajdljivostjo in uspesnotjo uspel najti ugodne cene in hkrati garantirati kakovost. Pa ni nujno, da bo ostal samo v Evropi, kaj hitro se bodo morala ta ista podjetja hitro in direktno obrniti kar na dobavitelje direktno iz Singapurja, Hong Konga, Kitajske, Tajvana. Kdor bo sposoben tega bo tudi uspel. In to je tudi prava nisa za vsa obstojeca in prihodnja podjetja, ki kolikor toliko dajo kaj na uspeh in ugled svoje hise pri poslovanju. Takih racunalniskih podjetij v Sloveniji je zelo malo, ki bi ti ponujale vse to: dobro garancijo, dokaj vredu cene. Sam jih lahko nastejem na prste ene roke ali pa se to ne. Ponavadi je eno pa drugega ni, v veliki vecini so pa se taksni, da ne stima niti oboje. Kar poglejte pri nas nekatera podjetja isto robo, za katero v tujini velja garancija 3 leta, ti garancijo potrdijo le za eno leto. To je lopovscina in krsenje pravic potrosnika.

Postenemu slovenskemu delavcu in vsakemu pametnemu cloveku zato priporocam temeljito svercanje do maja, ce le ima muda in kolikor toliko zdrave pameti. Prav to je tisto kar naj kaznuje tako nase nesposobne ljudi, ki vodijo in oblikujejo politiko kot tudi prodajalce, ki nas s triki mimo grede obracajo okrog, sploh pa tiste ljudi, ki se ne spoznajo toliko na racunalnistvo in komponente in pa ne spremljajo cen.
Dinotove oglase sem ze videl na Bolhi dostikrat. Ne recem dolocene stvari ponuja ugodno, dolocene cene so enake kot pri nas. Marsikateremu lahko pomaga, ce nimas dovolj poguma, da presverca. Je pa nekaj pomembno vedeti. Tovrstni nakupi so res nekoliko bolj riskantni. Pac zaupati cloveku na besedo glede garancije. Zatorej vsaj moje mnenje je, da nakupe preko poste ne bi opravljal. Bi pa jih opravljal v primeru, da bi se s clovekom osebno dobil, stvar ocenil, izmenjal kaksno misel in stnisnil roko. Mislim, da je Dino eden redkih, ki bo v kratkem lahko startal svojo podjetje in je ze popolnoma Evropsko naravnan, le nasa zakonodaja in podjetniski lobiji mu tega zaenkrat se ne dopuscajo da bi lahko postal. Prav zaradi tega socustvujem s takim ljudmi in jim dajem vso moralno podporo.

Ave, D.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

ganzi ::

Lahko rečem samo bravo! Juras in delfincek sta povedla čisto resnico!

Če ti pa on ne uveljav garancije se pa z njem zmenš tako, da si jo lahko sam (da ti da račun in garancijo..) in upaš, da bo roba delala tko k treba in tok časa kot treba.
Če bo boš veliko prišparal, če ne pa se enkat odpeljal čez mejo..

Itak, da tko ni kul brez garancije ampak raj mam brez garancije kokr z ušivo garancijo pri mlacomu za tok več keša.
Hvala bogu da gremo v Evropo da bo prišlo do kašnih sprememb v tej pofu.... lopovski državi.. (vsaj upam na spremembe)!

Na zahodu si lahko skoraj vsak, pa tut če ni ne vem kok izobražen in s tem poln denarja, privošč dokaj lagodno in lepo življenje, kar za slovenijo ne bi mogu trdit.(večina folka živi iz dneva v dan..)
LP

TribesMan ::

Jest se popolnoma strinjam z vsemi zgoraj o vsem, kar je bilo izrečeno o oderuških cenah pri nas. Vendar moti me ena stvar. Dino bo uvažal do prvega maja, potem se mu itaq ne bo splačalo več... in takrat lahko kar takoj pozabite da boste pri njemu imeli kakršnokoli garancijo. Zdej pa recimo, mene zanima disk Raptor 37GB... zadeva ma v osnovi 5 let(!) garancije. Zdej če ga ubodem pri Dinu, to pomeni da sem prišparal tistih 6 jurjev, vendar sem dejansko brez vsake garancije (mislim koliko od vas pa verjame ljudem tako na lepe oči da garancijo bo), če pa kupim pri nas, sem pa brez skrbi kar se tiče garancije... res je zadeva 6 jurjev dražja... sam če mi disk po enem letu izdihne se mi pa tistih 6 jurjev fajn pozna.

Ist je z kakršno koli drugo komponento. Obstaja možnost, da bi ti Dino dal račun iz peluge (pa greš lahko vsaj sam kej zrihtat), vendar ne verjamem, da se bo šel on zdej zajebavat s temi rečmi.

Upam, da bo vsaj vstop v evropsko unijo malo znižal cene pri nas... ker tole, kar se v Sloveniji dogaga, je ena velika natega.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ganzi ::

Ah teh pet jurjev se pa splača dat za tako garancijo!
Sej js ne hvalm dinota, ampak kritiziram slovenske razmere! NPR. sej mlacom tut neki časa nazaj ni nudil garancije na procesorje.. pa jih je sigurno dost dražje prodajal, kot trgovine v tujini.

Sam mislm, da gre pri temu tipu še za kaj druzga in ne samo za preprosto švercanje.. ker prevažat takšne količine robe čez mejo sigurn ni lahko.Sigurno ma kake veze na meji in/ali pa v Pelugi.
In če ma pol tut garancija ni problem in bo z evropo uspel..
LP

boštjan ::

dovolj je da mu robo vozi nekdo z EU registracijo

kuglvinkl ::

Ni kaj, tole zasluži odgovor.

Juras:

Je pa tako, v nasi drzavi, ki je pravna toliko kot povprecen bananarepubljik,

Al ne veš kaj je pravna država al pa kaj je banana republika. Meni kot pravniku boš te stvari težko razložu podrobneje, kot jih razumem sam. Sem pa napisal, kolikor toliko pravna država. Smo pa daleč od Iraka, Venzuele itd itd..

Za eno posrano JVC GR DX kamero, ki je v avstriji 100.000 jurjev naj bi jaz tu dajal 230.000 SIT.

Reicmo, da ti verjamem glede cene. Greš pač v AT in uvoziš, kaj je tu problem. Zaradi mene lahko celo skelneš mandatno pogodbo in nekomu naročiš, da ti jo uvozi.

Ne vem zakaj bi ti sel na jetra nekdo, ki opravlja storitev po kateri je povprasevanje.

Ker cena ni vse. Zato pa folk kupuje pri Mlacomu in joka na forumu.

V tej drzavi se izobrazen folk ne dobi sluzb, ki si jih zasluzi, ker majo vsi prek atijev in mamic sluzbe pa tudi ,ce so degeni in zjebejo cele firme in pol bi se pizdili nad nekom, ki ma toliko zdrave pameti, da izkoristi trzno niso?

OT

Dokler mu drzava samoiniciativno (ne da ga ena pickica prijavi)

Če ne bi blo samo še dva meseca do 1.5, bi ga slej kot prej nekdo prijavil. In da vidiš hudiča potem. Obnova odmere za dohodnino za pet let, če je presegel limit, DDV, da ne nadaljujem.

delfincek:

ko omenja generalne zastopnike in njihove mehurjaste cene, ki se bodo kaj kmalu razpocile kot milni mehurcki.

To se bo zgodilo IMO že malo prej. :)

Tu pricne veljati tista osnovna clovekova pravica o svobodnem pretoku dobrin in kapitala.

To ni človekova pravica, pač pa dve od temeljnih svoboščin, ki veljajo s PES v EU. In za kapital veljajo drugačna pravila kot za blago, pa sept drugačna za storitve in ustanovitev sedeža.

Bi pa jih opravljal v primeru, da bi se s clovekom osebno dobil, stvar ocenil, izmenjal kaksno misel in stnisnil roko.

Zakaj misliš, da ti nekdo, ki ti po poslovne običaju stisne roko ne mora prinesti okrog.

da je Dino eden redkih, ki bo v kratkem lahko startal svojo podjetje

Žal to davčna zakonodaja omogoča.

in je ze popolnoma Evropsko naravnan,

Definitivno čudne predstave o naravnanosti biznisa v EU.

le nasa zakonodaja in podjetniski lobiji mu tega zaenkrat se ne dopuscajo da bi lahko postal.

Ta trenutek mu to onemogoča, da še nismo članica EU.

ganzi:

Če ti pa on ne uveljav garancije se pa z njem zmenš tako, da si jo lahko sam (da ti da račun in garancijo..) in upaš, da bo roba delala tko k treba in tok časa kot treba.

Civilno pravno gledano posel sploh ni vprašljiv. Pogodba velja (ob predpostavkah iz OZja). In če je bila sklenjena s klavzulo tale quale - videno kupljeno, seveda ni nikakega govora garanciji, od njega tega sploh ne morete zahtevati.


Itak, da tko ni kul brez garancije ampak raj mam brez garancije kokr z ušivo garancijo pri mlacomu za tok več keša.

Evo ga! ... KOt da je Mlacom edina firma pod soncem. Ne boš verjel, celo v LJ so povsem spodobne štacune s povsem normalnimi cenami, ki se prav vestno držijo vse zakonodaje.


Na zahodu si lahko skoraj vsak, pa tut če ni ne vem kok izobražen in s tem poln denarja, privošč dokaj lagodno in lepo življenje, kar za slovenijo ne bi mogu trdit.(večina folka živi iz dneva v dan..)

To ti misliš. Si vedel, da imajo v US. v povprečju manj kot 10 dni dopusta na leto? ...
Your focus determines your reallity

delfinus ::

To Kuglvinkl in za javnost. Moje povedi si nekoliko vzel iz konteksta, mogoce si jih tudi nekoliko drugace razumel kot sem jih zelel predstaviti sam, ampak ok, sej zato smo tu, da nekatere nejasnosti pac se bolj pojasnimo. Mogoce nekje nisem bil dovolj natancen, saj sem pisal direktno in nisem veliko popravljal, govoril iz svojega splosnega misljenja in forumskega razmisljanja. Torej bom zdaj poskusal biti se nekoliko bolj jasen.

Poved o clovekovih pravicah in svoboscinah v mixu z blagom:
Cutim se svobodnega, da lahko svobodno prehajam meje, cutim se svobodnega, da kupujem ceneje, da kupujem ceneje dobrine tam, kjer so na voljo. Tako se pocutim ze ves cas in ze od casa Jugoslavije, ko smo svercali purpen, ker ga pac pri nas ni bilo. Iscem najugodnejse variante in hkrati gledam na kakovost in garancijo. Ze dosti, da placujem 40% davka vsak mesec drzavi od place. Ze to je lopovscina, ki jo dajem zavestno, hkrati pa bi moral dajati še podjetjem, ki oblikujejo preprosto smesno nore cene + 20% DDV spet drzavi. Pa ne samo za racunalnike, ampak ze za zivila. Pocutim se svobodnega, da naredim s svojim zasluzenim denarjem kar me je volja, da moram to kupovati v drzavah z visjim BDP na prebivalca, kjer imajo ljudje boljse place, je sramota in hkrati dokaz po eni strani neposobnosti, po drugi strani pa zavestne manipulacije in izkoriscevalskega odnosa do cloveka - delavca, hkrati pa tudi davcne politike, ki je naravnana tako, da jemlje tam, kjer je najlazje in pri stvareh, ki bi ze v svoji osnovi morale biti dosti cenejse, npr ucila, knjige, zdravila, hrana idr.

Pa lahko sem se popolnoma posten in zadevo tudi prijavim carini, je ne svercam, pa se vedno kupujem ceneje. Zakaj placevati vec, ce lahko manj? Tako smo s kolegi in prijatelji pac prisiljeni, da si pomagamo, da pac uzivamo zivljenje, si kupujemo reci nekoliko ceneje in ostane nam se nekaj denarja za konkretne zurke, futr ali pa za bencin in se kak izlet poleg.


Poved v zvezi z nategovanjem ljudi od vsakogar:

Situacija v SLO je polna tega, sploh pa v zvezi s krediti. lizingi in nepremicninami. Veliko je prevarantov in vsekakor je potrebno biti zelo, zelo previden. Mi govorimo o drugacni situaciji, ki je znatno preprostejsa in operiramo tudi z 100x do 1000x nizjimi zneski kot pa v drugih prevarah, ki so sirom SLO dobro znane. Ampak je res. Ne vsak, ampak marsikdo, te pa lahko nategne tudi za 10.000 SIT. Nekaj je, ko se spuscamo v taksno kupovanje pac sprejmemo dejstvo, da tvegamo. Zato je dobro vedeti v naprej, ce tisto stvar res potrebujemo, ali je dobrina rizicna in se rada kvari, pomembno je kje se dobimo z dobaviteljem - neznancem (najboljse na njegovem domu ali delavnici), da z njim navezemo stik in poskusamo oceniti cloveka in ga z direktnimi vprasanji o garanciji pripeljati na dejstvo kako razmislja o tem, dogovor o garanciji z racunom iz Avstrije je vsekakor ustrezno zagotovilo.

Poved z ustanovitja podjetja npr. DinoDJ d.o.o. ali S.p. :) in njegovo evropsko naravnanostjo:

Ce bi bil sam Dino, bi z Evropo 1.5. startal tudi podjetje popolnoma legalno. Kaj bo storil dino ne vem niti jaz niti nihce drug, to je pac njegova logika poslovanja. V tem casu kar deluje si je sigurno oblikoval svoj krog odjemalcev in mu tudi uspeva prodajati. Izkoristiti ta trenutek za svercanje se mi zdi preprosto idelano za pridobitev zacetnega kapitala in za pridobitev kroga svojih odjemalcev. Prav tako tudi dobro ve kje nabavljati in dobiti dobrine najceneje in to je poslovna prednost, ki ga odlikuje pred drugimi - v tem je zaenkrat popolnoma evropsko naravnan in tudi zadosti vsem evropskim predpisom, zanekrat pac ne deluje v skladu z Slo zakanodajo in davkarijo. Ko bo SLo v EU pa bo zadostil se njej in ne bo vec svercer, ampak navaden sivi ekonomist za SLO in hkrati problem se za Evropo, ker bo pac fusal in fural robo iz cenejsega konca Evrope v nase konce. Kaj bo izbral podjetje ali fusarijo ve samo on in nihce tu. Evropsko pa je naravnan v smislu, da se povezuje in deluje globalno. Z dobrim namenom, odnosom, garancijo, servisom, prodajnimi hiti izdelki mu lahko tudi uspe. Cas bo pokazal svoje, kako uspesen bo nas sivo crni DinoDJ. Ce ne on, pa se pojavil kak drug "KomponentaDJ", ki je ze zdaj dovolj strokovno podkovan in dobro ve kako pravilno vnovciti prost pretok blaga ter hkrati upostevati evropske regulative. Verjamem pa nekaj, da bomo v letu dveh tudi pri nas doziveli bolj user friendly cene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

ganzi ::

Govoru sm o zahodni evropi in me amerika sploh ne zanima..k je zame najblj gnila na svetu...

Ni mlacom edina, so tu se trgovine k majo kul cene mogoče zate, zame pa ne k to niso normalne cene glede na slovenske plače in na evropski trg..hočemo a sam kradl bi..

Kaj ne mores od njega zahtevat , kaj neki kompliciras.. če se zmens da ti da on papirje od kartice si garancijo uveljavljas lah tut sam.. kaj tle ni jasn??
LP

Caligula ::

_Kuglwinkl, v moji ozji druzbi so 3je pravniki. Osebno dobro poznam se Puharica in Ceferina. Toliko kolikor se jih da, brez da bi delali zame :D

O pravu vem precej vec od povprecnega laika predvsem pa to, da so diplomirani pravniki prva tri leta po faksu absolutno neuporabni, ker nimajo nobnega obcutka za gospodarstvo. To iz besed takih pravnikov.

Tam te filajo z teorijo pol te pa v firmi naucijo resnice.

Kar si naredil ti, si iztrgal kar je ilo receno in, postavil vse do skrajne negativne meje in cinizma. Saj to ni tezko ampak ecimo razlika med mano in tabo je ravno v tem ,da ti pac gledas na stvari z najslabse mozne perspektive 0:) PAc vse bo crknilo,.. vsi bodo izpuhteli,..

Pa v praksi ni cisto tako.

Za kakega Raptorja z 5 let garancije bi sel tudi jaz raje kam kjer dobis racun oz bi od njega zajteval nekaj, kar bi mi 100% zagotavljalo teh 5 let in tudi on bi to razumel, ker verjetno dobro steka , da mu ne morejo ljudje kar na lepe ucke zaupat za naslednjih 5 let.

Kar se tice Mlacomov. Folk ni sam kriv,.. folk je predvsem neobvescen. Se ne zaveda svojih pravic. Vcasih brises meni poste kadar hocem ravno to pri komu spremenit. Mlacom je cist fajn ampak ko se zavedas svojih pravic in jim das to jasno vedet.

Aja se ena iz ust najboljsih slo pravnikov. Tisti, ki se ne okorisca pravnih lukenj je nekonkurencen in nasploh nepremisljen. Luknje se normalno izkorisca in to se od zdravih in podjetnih ljudi pricakuje ampak v mejah, ko s tem ne skoduje direktno nekomu. Za drzavo me tukaj in pri teh vsotah prav briga.

Je pa tako, da res ni slablo, ce se temu tipu rece, da naj na nek nacin garantira bolj direktno in oprijemljivo. Ker on dobi robo z garancijo in bi pri njemu ocitno kupovalo veliko ljudi, ce bi se te pomisleke odpravilo, bi bilo to tudi v njegovem interesu. Tako da mu dajte vsi malo sitnarit za kake bolj konkretne garancije od tiste verbalne. Sam s takimi nisem mel nikoli tezav ampak to je lahko tudi stvar srece. Stane pa nobenega nic, ce mu mao positnari.

Pa se tisto, ko si rekel, ce ga kdo ne prijavi...

Saj lahko skoraj vsak vsakega za kaj prijavi. Samo to se dela za folk, ki je skodljiv. Jaz bi ga sam prijavil, ce bi me nategnil. Anonimno. Ker pa me ni on dokler me ne bo...

Saj lahko vsakega za kaj prijavis. Jaz mam lahko kao za stos kamero v avtu, ki skos snema in v enem dnevu vsakemu policistu nasnemam za pol milijona kazni ,ker brez prizganih luci vozijo cez rumene, rdece, polne crte, nepravilno obracajo...

Kaj vse se da... ampak o tem lovek razmislja kadar je cinik. Jaz nisem :D

Pa slovenija je pravna drzava na papirju. Ti bo kar kaksen izkusen pravnik v neformalnem pogovoru razlozil, da je Slovenija bolj drzava, ki ima mehanizme pravne drzave kot pravna drzava. To je pravna drzava za pravnike. Za obcane malo manj. Ker ce poznas pravo se te pac tezje nateguje. Predvsem ga lahko izigravas. Sam to vem, ker ze 5 let nisem placal nobene kazni, prekrskov v pormetu pa imam precej. Samo ne takih resnih in nevarnih drugim.

Pa se to, velikdel svetovnih podjetnikov je zacel s cem kar ni bilo 100% regularno. Pol pa ratajo legit pocasi. Ker je okolje zafrknjeno, klani ovirajo vse kar ni njihovo...

Sej je Meglic, ki ni bas nek genialac ampak bolj povprecen kmecki poba tudi najprej na crno satelitsko prodajal pol je pa kao legit po vec letih prodaje skrekanega signala ratal. On tudi ni zginil, ko so zaceli resno kodirat stelitske programe....

Skratka folk ne zgine kar tako.
Dino DJ ma doloceno bazo kupcev, ki mu zaupajo in dobre nabavne pogoje... Verjetno bo ostal v tem poslu a se ga bo drugace loteval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

DSmidgy ::

Ko bomo v EU in če bodo cene naših trgovin ostale enake, bo pomojem prišla k nam kakšna Peluga (ker je taka velika razlika v cenah), tako da Dino ne bo več brez konkurence.

Če pa odpre firmo morate pa vedet: rabil bo kakšnega zaposlenega (za tega zaposlenega je tudi 40% davka), moral bo plačevati DDV. Tako da če ima sedaj iste cene kot v Pelugi (če davka ne odbijemo) in bo po 1. 5. moral plačevati davek, konkurenčnost izgine (v najslabšem primeru bodo cene iste, kot pa če bi se stranka sama odpeljala v Avstrijo). Naši štacnarji bodo pa potem sami v Nemčijo po robo hodil, če bo toliko cenejša - tako da bo on samo ena firma med mnogimi.

Caligula ::

Jah, zaposlenega bo mel, ce ga bo hotel. Ce do sedaj sam sfolga zakaj bi kar na lepem zaposloval?
Njegove prednosti so mogoce izbira in fleksibilnost, dobri nabavni pogoji, odpor dosti folka do raznih Mlacomovcev,..

NAvsezadnje so trzne nise vedno prisotne. Sam se najbolje ve kaj se mu splaca in kaj bo.
Do takrat pa se naceloma, ce clovek ni prevelik skeptik, po tistih cenah nakup splaca. Vsaj za nekatere stvari. Nekatere so tudi pri nas ze poceni.

Je pa tako, mi mamo zelo zaprt trg zaradi nasih gnilih A testov. Ce ma izdelk dovoljenje po celi Evropi, ces da je varen, mora pri nas se vedno it cez drag atest(tud pol se pojavijo deviacije, da kak Bofex (big Bang in BOF) ponaredi kakega, ker so preprosto svinjso dragi). tud zato vecji trgovci ne ponujajo polne izbire, marsicesa ne uvazajo sami,.. tko da pr nas bodo tud razni BOFi ... se dost boljse stacune ratali, ko boo lahko se ves stvari sami uvazali,.. in bodo pol malo blizje MEdiamarktom in podobnim.

Sej ni noben reku, da ne bodo pr kakem BOFu stopli v navezo s kako nabavno verigo v elektroniki ala Euronics in meli pol ful poceni pa dorbo robo... ker v tej verigi s skupno pogajalsko mocjo nabavlja ful enih elektronskih verig in majo tko nizje nabavne cene.

Vse bo malo drugace, zaenkrat pa je stanje kakrsno je. IN jaz stejem obstoj raznih DinoDJjev kot pozitiven, ker pritiska na uradne pordajalce, da nizajo cene. Pri ekonomiji je zal tako, da subjekti tezijo k nizjim volumnom ob visjih cenah. drava konkurenca dela proti temu in uvaja vecje kolicine ob nizjih cehnah. To je dobro, ker se dosegajo dodatne ekonomije obsega pa se zaposlenost se poveca, ker vec proizvodnje pomni vec dela.

Delno (am kompletna razlaga je veliko bolj kompleksna) tud zaradi takih razlogov majo v Ameriki tako nizko brezposelnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

JustVi ::

v je ZDA 50%
v Avstriji 25%

sklepam da bo 1.5 ostalo enako

to o razbremenitvi, se sedaj nekaj opleta.. še ne bo tako hitro

SLO nima debele kože, vsi so lahko v pol ure Avstriji.

DSmidgy ::

Ce do sedaj sam sfolga zakaj bi kar na lepem zaposloval?

Ker ko maš podjetje se ne usedeš samo v avto, greš nabavit in potem prodaš. Če bo sam, bo samo papirje pisou in ne bo imel časa hodit po robo.

pingec ::

ok torej ma kdo izkusnje z nakupom a je kdo kej kupu ker jaz BI kupu radeoncka
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Caligula ::

Zdej se ti ga mogoce ze res bolj splaca pri nas, ker je razlika postala mejhna. Pa pocakaj na 1 maj, da bo najkrajsa garancija 2 leti,.. pa recmo mogoce se ti splaca poklicat na enaa ce bojo dal kakega na licitacijo. Zanc je kolega pol dal 56.000 SIT zanj,..

boštjan ::

mislim,da sta gambit in miovrste prodali svoje 9800peo,vprašaj na agt,če še tudi majo akcijo

Caligula ::

Jah ce nimajo vec pa se splaca na Dinodj.
Pa reces mu, da naj ti pac da raun iz peluge, da ti je itak vseeno kok da on da ti pac hoces met ziher garancijo...

Drugace pa to itak ti svercerji porihtajo. Sam se vedno-zmeni se tako, da bo ziher mozno garancijo uveljavljat, ce gre kaj narobe.

ghostkop ::

model se sploh ne odziva prek mejla, bo treba prek mobitela naročit, pa ga bom še uprašu če da zagotovilo za garancijo (vsaj račun iz Peluge)

DimmniBurek ::

Mah, jest sm ga enkrat kontaktiru preko majla, kako in kaj z garancijo, pa mi je napisu da je eno leto garancije na vse izdelke, razn tistih ki imajo več!
There Is No Stronger Drug Than Reality

frenk ::

glede garancije je bilo že veliko povedano...to je garancija na lepe oči...ne dobiš nobenega računa in nič...upam da sm to zadnjič napisal:D

Caligula ::

Jp, tko da RECTE cloveku, da hocte neki vec, ce mislte tam nabavit kaj. Reci za kopijo racuna,.. skratka neki. Al pa da napiseta kupoprodajno pogodbo. Sej jo lahk na navaden papir pa je veljavna...

Karkol skratka.

koyotee ::

A je že kdo pomislu na kupoprodajno pogodbo?
Sicer bi se to splačal sam v tem primeru če bi nabavu vrč robe k morš it h notarju pogodbo overit, sam se splača razmislt.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Caligula ::

Nc ni treba overjat. Sam gor more bit datum, predmet strinjanja, kdo se strinja in podpisa obeh strani,.. te taosnovni podatki. to je vse. V dveh minutah na navaden papir. Notarja rabis sam pr avtu zarad prepisa. Za take stvari pa ne.

Pa oblika pogodbe ni vazna. Lahk jo na skret papir napises pa je veljavna.

Realist ::

DinoDJ je cisto dobrodosla ponudba na trgu. Recimo - kupis digitalni fotoaparat, dobis zraven itak evrogarancijo, ki velja po celi evropi in tudi pri nas. Tu pac ni problema. Drugace, pa taki prodajalci niso za mamce ki kupuje racunalnike, te pac naj gredo tja, kjer imajo veliko tablo z imenom stacune, da jo bodo se kdaj nasle, ce bo slo kaj narobe. Kdo pa ve kaj kupuje in priblizno ve v kaksen riziko se spusca... tak pa je lahko hvalezen dinotu za ponudbo. Sam definitivno ne bi sel kupovat raptorja k njemu ali pa monitorja. Je prevec rizika. 5 let garancije je vrednih tistih par jurjev vec. Recimo kaksen CPU, ram... memory card, stvari ki niso toliko kvarljive pa bi ze nabavil. Nekdo drug bo reskiral se malo vec. Nekdo manj.Video kamere tudi niso ravno kvarljiv material. Ohisje je tudi ziher nakup.
Poanta vsega pa je, da se moras zavedat kaj kupujes in vseh tveganj, potem ni polemike dino da/ne.

Black Dragon ::

OK vem, da je to vprašanje offtopic... ampak me zanima kako bo s cenami (vseh komponent) po 1. maju ? Ali bodo poskočile?

lp

boštjan ::

zakaj pa bi poskočile?

glinik ::

Glih zdaj sem gledal njegovo spletno stran. Tipu se prav vidi, da je neki švercer. Niti malo se ni potrudil, da bi vsaj malo to zakril. O firmah in kakšnih podatkih še očitno ni nikoli slišal. Pravi šverc komerc sait. Jao jao jao, kak bi radi eni prodajali, mislim vsaj nekaj moraš vedet o robi, ali ne ... ???

Tudi poklical sem ga že. Tip je nevljuden in to do skrajnosti. Samo denar vidi, no hvala lepa. Neki odnos pa menda moraš imet do kupca.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: glinik ()

boštjan ::

Če se mu samo za keš gre,pol vam ne bo nič podpisoval za garancije,tako da raje se plača 5jurjev več al pa 10,pa imaš vsaj pravno podlago,da si kaj kupo,če te tudi v trgovini začnejo jebat.

Black Dragon ::

Ja mogoče zaradi vstopa v EU..., kokr pa te razumem Boštjan bo vse po starem...
Ah moj strah je odveč:D

freserovski ::

Osebno sem mnenja, da ni nič narobe s tem, da pač šverca. Tudi vi bi lahko to počeli in kaj zaslužili..., pa sam sem že tudi kdaj pripeljal kaj iz Avstrije, tudi za garancijo sem se dogovoril in jo lahko pri meni uveljavi vsak, ki je kaj kupil, pač nikoli ne dam besede tja v 3 dni.
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

glinik ::

Cobra: He he enako velja zame :D .

Samo, ta tip je še nevljuden in pojma nima o robi katero prodaja. To mene moti!

Lp

Caligula ::

Mene se to ne moti. Dam da prebere z listka tisto kar sem mu narocil. Se bols ce ne pozna. Vsaj vem da ne bo sel testirat pa samo svojimprijateljem dal stari, ki se dobo navijajo,.. meni pa crap,..

Sej v trgovinah tud vecina trgovcev blage veze nima kaj prodaja. Pa jaz ne rabim, da mi on pametuje ampak presverca :D
Cene so lih take, kot ce bi ti znanc cez pripeljal,.. ker pac das za bencin al pa MWST ponavad pustis,.

Skratka zadeva je cist koristna.

Sam ni mi pa vsec, ce kdo na pamet govori da ni garancije. Naj kdo, ki mu je ni hotel uveljavljat to napise... pol pa bomo videli.
Jaz mam s vercerji dost boljse izkusnje kot z trgovinami. Zal.

Puscavnik ::

ej jz se čist strinjam z "Caligula", ker ma čist prov!
mene prov en drek briga al je prešvercan al ne, sam to nategovanje v nasi dragi SLOVENIJI mi gre na kurac, ko cene okoli nas ze padejo, se prinas se ista cena obdrzi se pol leta, kljub temu da nase tgovinice dobavlajo ze po polovicni ceni!

glede DJDINO pa ne sodi cloveka oz. trgovine, ce je še nisi preizkusil!
jaz osebno stalno kupujem od njega in nisem imel niti enega problema!
valda da obstaja riziki, da model kar na enkrat ko dost zasluzi se umakne in zgine, sam prov isti drek se lahko zgodi z trgovino!
in tko ti bom reku pr DINOTU dobis zamenjavo komponente 3x prej kot v kateri koli trgovini! pri JAE sm mel graficno 3 tedne se malo vec, da so ugotovili da ne dela in so mi jo menjali, pri MLACOMU sm imel disk 6x na popravil zadnjih 4 tedne ker je šel KAO na IBM na popravilo,.... pri DINOTU domin menjavo takoj, ne da bi človek sploh pogledal kaj je narobe!

sam tko če se je človk znajdu ZAKAJ PA NE, kaj te MOT, pa ne kupuj od njega!
sam ne pa čez njega govor če pizda nimaš blage veze!!

lp
puso

Caligula ::

Tocno take izkusnje mam jz z svercerji. Ce je kej se tok mejhnega narobe kr novo stvar prinesejo pa menjajo.

sid911 ::

jahh trenutno jas tut gledam cene pri tti ''trgovini'' pa me zanima če ima še kdo kake izkušnje, če je kdo kupoval pri njem itd.
1. Asus P8P67 LE | i3 2100 | HD 3850 | 2x4GB | 320 GB + 2 TB
2. FSC Amilo PRO V3515 ( T2060;2 GB;80GB)

meatwaad ::

Cene so nizke ampak zgleda da je na pol pismen.

AngelOfDeath ::

Kok sem se ukvarjal z njim ni blo nikol problemov tudi račun napiše če ga tako močno želiš. Za garancijo je rekel da če bo crknlo naj nazaj prinesemo pa bo zamenjal brez problema. Niti ga nena poskušajte napizdit kaj ker tip se v detajle spozna v te stvari.
vse se da dogovorit. Samo s časom ma stalno probleme ker mu telefon nonstop zvoni - če se zmenite kaj se bo on tega tudi držal.
Sem bil pri njemu doma ko smo kupovali comp.

mislim da je tudi za par drugih računalniških firm sestavljal računalnike - le te so jih pol dražje prodavale kot on. Če pa vas kaj zanima pa ga pokličite samo kot sem rekel časa ma zlo malo ampak naredi tisto kar se zmeniš z njim.

Ne delam mu dobene reklame samo povem kakšne so moje izkušnje z njim.

Izy ::

...tudi račun napiše če ga tako močno želiš

ne me jebat....8-O
A res? Račun napiše vsak, ki pri nas plačuje davke. Ja, davke - ceste, šole, državna uprava, bolnišnice... Vsi državljani imamo to dolžnost. Hočeš reči, da je nek kvazi trgovec angelček, ker ti celo račun napiše, če si ga tako močno želiš.
In ne, ga ne reklamiraš. Kaj pa delaš?

p.s. ne vem, kaj čakajo moderatorji, da zaklenejo to temo ;(

meatwaad ::

Ni treba zaklepat, ker je tema misljena za vse ki so tam kupili ali bodo kupovali in si lahko ljudje izmenjajo mnenja, saj drugih informacij ni in tudi njegova stran je taka kot bi jo en iz osnovne sole delal. Na primer: PO NAROČILU TUDI MOŽNA NABAVA!!!!!!!!!!!!!!!!! in NABAVA PO NAROČILU TUDI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... no comment. :D

Dejancek ::

No v tej temi ste že marsikaj napisali v tem 1 letu in nekaj odkar je bil topic odprt ...

Konkretno me pa zanima, če je že komu kaka stvar se po naravnih dejavnikih pokvarila in da je hotel uveljavljat garancijo ?!?! ......

Odziv .... ? :\

P.S.: Kaj pa cene, so še ugodne, a se sploh še splača prihranit 1-5k pri njemu, al kako je to ? :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dejancek ()

meatwaad ::

Po moje ni tako enostavno kot v trgovinah. Tip ima nonstop stranke in ce ti prej ni napisal racuna verjetno lahko pozabis na garancijo... Hm res ne vem, morda ima kdo izkusnje pa naj napise.

Dejancek ::

No, kje ste žrebci ? >:D

Bo kdo kaj pokomentiral na moj prejšnji post al ja ? :P

ganzi ::

ma dej ta tip sploh ne odgovarja na maile.. ko ga je.. pol, če mu je že težko na mail odgovort.

Dejancek ::

Ah kaj noben nima nič pametnega za povedat na to kar sem prašal ? ;)

ganzi :

Sam res, tip očitno je res en seljak, jaz čakam na njegov odgovor na mail
že 4 dni in še vedno nič ... Poslal sem mu pa na *@gmail.com ....:\
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina za sestavit si celotni računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
163814 (3296) novinec09
»

elektronika.si

Oddelek: Kaj kupiti
132423 (1565) jerry2000
»

kupujem prenosnik v Avstriji pa ne vem kje je to

Oddelek: Kaj kupiti
372113 (1385) Caligula
»

Dobra računalniška trgovina MB (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
557669 (6422) ginekolog
»

Nabava digitalca preko neta z drugih držav ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
9993 (909) Caligula

Več podobnih tem