» »

kupujem prenosnik v Avstriji pa ne vem kje je to

kupujem prenosnik v Avstriji pa ne vem kje je to

Lualah ::

Hočem kupiti ACER ASPIRE 1692WLMI v vastriji in sicer tukaj

ali se bolje splača vzeti pri Dinodja (www.dinodj.com) ali osebno iti v vastrijo, samo problem je ker v avstriji še nisem bil in ne vem če bi jaz to našel.

hvala
  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

osebno odsvetujem nakup pri trgovcih kot so dinoDJ,ker štacune ziher nima registrirane(vsaj pod kontakt nisem zasledil nobenega imena) ,ceneje pa ma zato,ker fant ne plača DDVja.V primeru,da ti laptop crkne,kaj mu boš,če ti noče ga zamenjat ali povrniti denarja.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

mtosev ::

ker fant ne plača DDVja

Potem to pomeni da dela na Črno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

nurmaln ::

Baje da BOF pripravlja eno akcijo za ta model (z X700 grafiko), pomoje se ti splača počakat. Pa v tujini kupljeni Acerji pri nas nimajo garancije.

bmen ::

Nurmaln, da mora garancija veljat (če smo že v EU mora tudi EU garancija veljat tudi pri nas, pa če se "naši" Acerovi trgovci postavijo na glavo.

(imel pred časom problem s fotoaparatom, kupljenim če pred časom v Avstriji, pa je po parih pogovorih garancija čudežno - čez noč začela veljat - nurmaln ;-)
... B ...

nurmaln ::

@bmen

Ker vidim da ZELO dobro poznaš situacijo te bom poizkusil malo razsvetliti. Noben proizvajalec ti ni dolžan nuditi garancije po celi Evropi. Nekatere večje znamke kljub temu nudijo mednarodno garancijo, ki pa ma v Acerjevem primeru (in še pri nekaterih drugih brandih) določene omejitve.
Pri Acerju lahko običajno garancijo (lokalno v posamezni državi) uveljavljaš v kateremkoli (izmed dveh) servisov v Sloveniji. Mednarodno garancijo pa lahko uveljavljaš samo v mednarodno pooblaščenih servisih.
Mednarodni servisi so sicer v praktično vseh državah kjer se prodaja Acer(UK, Francija, Nemčija, Avstrija, Italija........), v Sloveniji pa mednarodnega servisa ni. V praksi to pomeni da če prenosnik kupiš v tujini ga boš lahko tam tudi popravljal (in tudi v vseh ostalih državah z mednarodnimi servisi), v Sloveniji pa pač ne. Če prenosnik kupiš v Sloveniji ti pri nas velja lokalna garancija, prav tako pa mednarodna v vseh mednarodnih servisih po svetu.

bmen ::

@ nebivedu

Si bom poskusil zapomniti, vendar resen proizvajalec ti BO garancijo priznal na vsej zemeljski krogli, če ima interes, da imajo njegovi izdelki dober renome. Mogoče je/bo potrebno za tako garancijo tudi doplačati vendar ti jo bodo v veliki večini primerov omogčili. Včasih pa tudi prijazna beseda na servisu pomaga rešiti problem.

Bolj me motijo lokalni šerifi, ki si pojem garancij (in RMA-ja) razlagajo precej po svoje. Primer so razne firme v katerih garancija prizvajalca ne velja, če je ne vgradijo na na njihovem servisu, garancijsko dobo, ki jo oglašuje proizvajalec z 5 cm visokimi črkami čez celo škatlo skrajšajo na minimum (npr. 1 leto oz sedaj hvala bogu vedno več na dve leti). Če pa jih spomniš, da si se v prvem raredu osnovne šole naučil brati in da na škatli piše 3 year waranty ne pomeni garancijo imaš, če ti PC sestavimo pri nas, ti ga zaplombiramo in na PC damo leto garancije (samo na dele, ki se ne vrtijo, ker so ti deli tako ali tako potrošna roba (ni mišljeno kot hec ampak se je res zgodilo - in to ne samo enkrat=).
... B ...

nurmaln ::

Očitno nimaš osnovnega pojma kako delujejo pooblaščeni servisi zato kaj posebej veliko besed nima smisla zgubljati, pa vseeno v premislek.
Garancijske pogoje določa proizvajalec (ki tudi plačuje popravila). Če proizvajalec pravi da pri nas ni mednarodnega servisa pač servisu ne bo dal denarja za popravilo artikla, ki ni bil kupljen v Sloveniji (to ugotovi po serisjki številki). Prav rad bi slišal tako prijazno besedo s tvoje strani ki bo serviserja prepričala da ti brezplačno oziroma na svoje stroške popravi tvoj računalnik:D

Je pa res, da "lokalni šerifi" kakor jih imenuješ ponavadi res ne nudijo garancije. Običajno je to ravno zato ker kupijo artikel v tujini ker ga dobijo kakšno malenkost ceneje in že v naprej vedo da ne bodo mogli zagotavljati garancije, ali pa gre za robo ki je padla s tovornjaka...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Lualah ::

Aja, da bo BOF mel akcijo. noro, kaj veš kdaj

Torej če pa greš v avstrijo nimaš pri nas garancije.

nurmaln ::

Baje da v začetku julija

Lualah ::

in prav to 1692 serijo. Superca. Kok pa bo cena približno.

nurmaln ::

pojma nimam ampak če se spomnem akcije z low-end IBM prenosnikom zna bit kr dobra

Lualah ::

cool cool pollahko pricakujem ceno tam okoli 290k

to bi blo zelo lepo. Bo to kje objavljeno ko se bo akcija začela

|KoRn| ::

Lualah drugače pa je Peluga v Grazu ... 1144€ je ta prenosnik tam (druga po vrsti na podanem linku)
Freak on a leash!

nurmaln ::

ja samo je z X600 grafiko, razlika med to in X700 je pa velika

Lualah ::

ja v avstrijo bi ze sel, samo sem zato vprasal kje je to ker ne poznam avstrije. Ce pa bo to mel tudi BOF pa toliko bolje.

|KoRn| ::

Graz veš kje je? No natančneje v Grazu je pa težko najti, če greš prvič in sam, brez, da bi ti nekdo pokazal. Ti pa priporočam, če bo razlika v ceni pri nas in gori majhna (okoli 10-15.000SIT), da ga pri nas kupiš.
Freak on a leash!

maxy ::

Kakšne pa imajo tipkovnice notebooki v Avstriji? Nemške?

VASkO ::

ja

Gandalfar ::

Pa Winsi so tudi nemski :-)

Monster ::

...in je kaj duha in sluha o tejle akciji v BOFU?
Ka zaboga...

Lualah ::

Pisal semn tudi DInodj pa mi je odgovoril da mi lahko da račun!
CITAT:
"lahko vam dam veleprodajni račun ni nobene panike"

torej potem ne bi smel biti panike. Čeprav če bo julija v bofu bom počakal

nurmaln ::

CITAT:
"lahko vam dam veleprodajni račun ni nobene panike":D :D :D

HUDO

Lualah ::

ja kaj naj jaz sedaj, to mi je pač on odgovoril. Niti ne vem kaj je fora tega veleprodajnega računa!!!

nurmaln ::

Če na strani pgledaš pod kontakt bi pričakoval ime in naslov firme in ostale podatke... Jest bi se tega tipa izogibal ali pa prijavil inšpekciji (ni dvakrat za rečt da si ne bom vzel čas in kaj napisal) ker če je tuki vse ok sem jaz hamburger... Tale bi ti prodal, obljubljal vse živo, čez 1 teden pa o njem ne bo ne duha ne ....dnarja nazaj.:D

Lualah ::

zakaj ni nobenih točnješih informacij ali bo to res obstajalo. Zagotovo kdo iz bofa to bere pa naj pove!

nurmaln ::

ja jest poznam enga iz bofa pa pravi da bo...

Lualah ::

no toje pa cool, se pravi v začetku jilija

Te bom kontaktiral v redu, da mi boš povedal kdaj točno se bo akcija začela

Hvala

Racko ::

@nurmaln: Ker hoče DinoDJ nekaj prodati.Pa noben se ni nad njem pritožil.Plus to, da je vse ceneje kot pri nas, res nevem zakaj bi ga šel nekdo prijaviti inšpekciji.Razen, če si ti eden od tistih picajzlev, ki se vtaknejo v vsako stvar.To je pa drugo.



LP

OldSkul ::

In kaj je kaj tazga če to sporoči inšpekciji. Ker če je pri njegovem poslovanju kaj narobe, je pač treba ukrepat, kot pri vsakem podjetju, ki ga serje.

nurmaln ::

@Rapy

Res ne vem kako tega nočeš razumet... Tudi če ima tip čist dobre namene gre lahko kej narobe. Če boš ti kupi stvar v normalni trgovini in bo šlo kej narobe bo nekdo za zadevo poskrbel tudi če rgovina vmes propade, še vedno je zadaj servis in pa principal.
Če ta model kar naenkrat izgine (se odloči da ima dovolj in gre živet v Tibet, ga povozi avto, propade kar tako...) nimaš računa s katerim boš dokazoval da si aritkel res kupil, račun je pa edina stvar ki jo MORAŠ imeti če hočeš uveljavljat garancijo, saj na njemu tudi piše kdaj si zadevo kupil (in torej do kdaj ti velja garancija). Prav tako moraš zraven dobit garancijski list kjer so navedeni pooblaščeni servisi in kot že povedano, glede na to da roba ki jo prodaja skoraj 100% ni iz Slovenije je vprašanje če sploh imajo garancijo pri nas.
Zakon o varstvu potrošnikov ne obstaja brezveze.

Sej je čist možno da tip nima slabih namenov ampak veliko večja podjetja (on ni niti podjetje) propadajo, kdo ti zagotavlja, da on ne bo?
Da sploh ne načnem teme o davkih in neplačevanju le teh, pa prosim brez butastih komentarjev kako nas država itak preveč stiska pri davkih in so itak prasci in tako naprej. Vsi bi si želeli nižjih davkov ampak v tej temi davčne politike ne bomo rešili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Racko ::

V zgornjih postih je nekdo napisal, da mu je ponudil račun.Z računom pa bo lahko uveljavil garancijo.Ja, res je, da tip verjetno nima registrerane firme.Vendar tukaj potrošnikov ne zavaja z nečem kar bi lahko npr. (DinoDJ s.p.).Davkov tudi ne more plačevati, če nima firme, kajpada?Če robo prevzameš pri njem osebno, tukaj pomoje ni frke, da bo kar odletel.Sicer pa ni panike, če ti da račun.


LP

mitjaje ::

Rapy: Ti pa nas znaš v smeh spravit ja ... :) Lepo si mi popestril jutro, ko se morem učit za izpite :D :D Hvala :D

LP

ps: Če ti je kaj crknilo doma (kaki Tv ali pa kaj takega, daj pridi do mene pa ti en račun napišem na novejši datum, da bo garancjia še vlejala :)))
ps2: Račun od neregistrirane firme oz. od fizične osebe je en papir s čimer si lahko ritko obrišeš če češ ali pa avijončeka narediš
PS3. Naslednjič probaj vsaj z kupoprodajno pogodbo, katero lahko podpišeta dve fizični osebi (boš mel garancije vsaj 8 dni - think so, mogoče še lahko zraven priložita kakšen ankes za garancijo - to pa bi načeloma moralo delovati , potem pa da bo res popolnoma pravno močno, pa greta še k notarju za overitev dokumenta (vse skupaj 4 liste za vsakega 2 - cena < 5k SIT)
www.ultrasplet.net

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mitjaje ()

Racko ::

@sonysony: Preberi celo temo, in potem kokodakaj.Napisano je, da ti da račun z avstrije.Torej račun iz neke trgovine v Avstriji.Vsaj jaz sem tako razumel.


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Racko ()

nurmaln ::

Rapy opusti temo ker te nihče ne jemlje več resno

perci ::

Brez obkladanja, prosim.

Stanch ::

Mam jst eno vprašanje glede tega Acerja 1692WLMI?

me samo zanima kakšna je vidljivost slike pri svetlejših odtenkih, glede na to da ima crystalbrite zaslon pa me malo skrbi glede svetlih prostorov oziroma okolice.

Torej se vnaprej zahvaljujem lastnikom tega prenosnika za odgovor

Hvala LP
AG8-3Rd-Eye, P4 3.0 LGA775, Geil 2x512 DDR400
WD 4x200GB S-ata, Gainward 6600GT 'GS' @ 540/1050
SyncMaster 710T 17'' LBX-00-B-B-0 LC Power silent 550W

Caligula ::

Ce ima veleprodajni racun s tem ni tezav. On ima pac drugacne nabavne pogoje, ker opravi veliko prometa pri dolocenih firmah.
Ker mu verjetno ni do tega, da bi vsak skilil kaksne pogoje ima verjetno teh racunov ne kaze z veseljem ampak ce ga ima in tudi da kopijo,, tezav ni.

Pocasi mi rpesedajo retardiranci tu, ki krulijo, da ne placuje nekih DDVjev in bogve cesa se vse. Verjetno ga placa v Avstriji ane?

Skratka dajte nehat bit kreteni nekateri in ce clovek dejansko lahko predlozi nek dokument je to dovolj. Ce noce sam se mu pac zasitnari. Ze zdavnaj pa nebi vec obratoval, ce bi bilo res vse nekaj na crno oz nelegalno. Se je tu, se obratuje tako, da get a clue.

Kako so nekateri sitni s paranoicnimi izpadi brez, da bi s clovekom sploh imeli kake slabe izkusnje. Koliko je ze bilo tem o njem in se cisto noben ni sitnaril ,da bi ga ta clovek nategnil.

Primerjajte to s temami o Mlacomu pa vam mogoce rata jasno... :\


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Acer prenosniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
818282 (3306) kmetek
»

Servis v tujini kupljenega prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
173996 (3211) kekz
»

Nakupovanje v DinoDj (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
24420980 (9443) ponky
»

Še vaš nasvet o dotičnem prenosniku prosim!

Oddelek: Kaj kupiti
323061 (2335) swen
»

Nabava digitalca preko neta z drugih držav ?!?

Oddelek: Kaj kupiti
9992 (908) Caligula

Več podobnih tem