» »

Prevara?

Prevara?

Giller0 ::

Pred kakšnega pol leta mi je crknu disk. Kišto sem odnesel nazaj v eno od mariborskih računalniških trg. (imena zaenkrat ne bi pisal :) ) in jo pustil tam, da so mi zadevo zamenjali. Frajerji so mi še seveda po opravljenem delu na kišto pripopal nalepko, češ da so ugotovli, da sem odpiral kišto. Itak, da sem jo! Verjetno je ne bom samo gledal :) No v glavnem pred kakšnima 2ema tednoma sem nalepko vseeno utrgal dol ter jo počistil z bencinom, tako da se sploh ne vidi, da bi kdaj bila tam. Kišto sem odprl, ker sem šel k frendu po filme in ostale uporabne zadeve. Ko sem videl disk sem ugotovil, da je čist druge znamke. Prvotni disk je bil IBM. In tudi na računu, ki sem ga dobil po servisu je pisalo da je zamnejan disk IBM. Nov disk pa je Hitachi. A je to prevara? Saj v bistvu mi je vseeno, sam to bi mi lahko prišlo prav, če bi mi kaj zarad nalepke težili kdaj. Bi jim lepo to pod nos vrgel..

Hvala, Legolas

Vesoljc ::

ni prevara...
ibm in hitachi sta skupi po ta novem
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

JustVi ::

A ti bi nazaj največ jajca? :D

škoda da ti niso dal Maxtorja ;(

frenk ::

Legolas: ah to ni nobena prevara...ti kište itaq ne smeš odpirat, disk, ki ti ga je dal je pa itaq boljši...če hočeš kišto odpirat pa naslednič kup raj po komponentah, kot to v večini delamo;)

Fury ::

IBM je svoj diskovni oddelek prodal Hitachi-ju.
IBM = HITACHI kar se diskov tice.

Zheegec ::

Po testih sodeč je Hitachi zelo dober disk :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Heh tenx. To da je Hitachi in IBM po novem isto sranje pa nisem vedu :/ Maj saj zdaj kopujem samo še po komponentah.. Mi pa gre na k...., da mi nalepke na začetku niso gor dali in so se kasneje neki preseravali češ da sem kišto odpiral.. Hodim v rač. šolo in sigurno mam tolko pojma, da tu pa tam malo po kišti povoham.. Ampak zarad te bedne nalepke bi mogu za vsako pizdarijo kišto peljat iz Ptuja v MB( 25 km v eno smer če slučajno kdo ne ve :) ).. Ma ja no.. bom še potrpel pol leta pol pa tak garancija poteče.. Takrat pa se začnejo modifikacije :)

Hvala, Legolas

Gapi ::

Nalepko prov lepo snames z fenom dol :)
No person is rich enough,to buy back his past.

thramos ::

garancija more veljt v vsakem primeru. ce strgas nalepko potem neha veljt garancija k ti jo dajo na celo kisto (ce jo dajo), se vedno pa velja garncija na vsak del posebi (k pa ponavad velja mn kot na celo kisto).

lp

Hmm.. tega pa nisem vedu. Hvala ti. Sam, mi je zdaj po letu pa pol že tako ali tako potekla garancija na vse komponente, razen na celoten sistem z nalepko, kjer traja garancija 2 leti.

Hvala, Legolas

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
423044 (1511) darkolord
»

Nalepka overclock

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282278 (1691) sirotka
»

Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

25114045 (7942) e-marko
»

Kater disk?

201806 (1509) nokia6310
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

15310549 (7734) Keyser Soze

Več podobnih tem