Forum » Strojna oprema » odklepanje BIOSa iz windowsov ?
odklepanje BIOSa iz windowsov ?
Lith ::
rabim pomoč, če mi kdo napiše, kako odstranit geslo v BIOSu, ki si ga neka oseba pametna ko sam.. ne zapomni/zapiše in se igra z novim računalnikom in ob tem pokvari neke nastavitve, ki so prej očitno bile nastavljene (usb naprave itd. pod neko opcijo).
Hec je, da je znanec kupil nov računalnik in je imel na njem instalirane XP home, pa mu je nek drug znanec hotel instalirat XP professional, da bojo SLO in sta šla nekaj po BIOSu spreminjat, da bi zagnal s CDja instalacijo..... noben pojma nima, kaj sta spremenila in tako pride do problema, da se ne zažene s CDja, ampak najprej disk in potem ostalo, pa pri tem sta se igrala še z gesli itd...
Računalnik bi jaz sicer odprl in resetiral BIOS na plošči, pa je zalepljena garancijska nalepka, z diskete se ne zažene, ker najprej zaganja disk... (na disketi bi zagnal DEBUG in potem -> manually invalidating CMOS content.
To sem poskusil v windowsih, pa ni uspeha, zato bi rabil kako še bolj 'udarno' metodo pod windowsi...
Nazaj v trgovino je malo predaleč da bi se vozil, samo zato da odprejo škatlo in resetirajo BIOS, zato prosim za pomoč...
Hec je, da je znanec kupil nov računalnik in je imel na njem instalirane XP home, pa mu je nek drug znanec hotel instalirat XP professional, da bojo SLO in sta šla nekaj po BIOSu spreminjat, da bi zagnal s CDja instalacijo..... noben pojma nima, kaj sta spremenila in tako pride do problema, da se ne zažene s CDja, ampak najprej disk in potem ostalo, pa pri tem sta se igrala še z gesli itd...
Računalnik bi jaz sicer odprl in resetiral BIOS na plošči, pa je zalepljena garancijska nalepka, z diskete se ne zažene, ker najprej zaganja disk... (na disketi bi zagnal DEBUG in potem -> manually invalidating CMOS content.
To sem poskusil v windowsih, pa ni uspeha, zato bi rabil kako še bolj 'udarno' metodo pod windowsi...
Nazaj v trgovino je malo predaleč da bi se vozil, samo zato da odprejo škatlo in resetirajo BIOS, zato prosim za pomoč...
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Slowenc ::
Tisto nalepko segrej s fenom, toliko da odstopi lepilo, potem jo pa previdno odstrani. Odpri kišto in resetiraj BIOS.
Skiny gate.
CCMbrother ::
Jest sm že večkrat odklepal Biose (brez večji hw posegov). In sicer za Bios vsakega proizvajalca (biosa namreč) obstaja univerzalno geslo, ki ga odklene. Gesla sem našel kje drugje kot na Google-u ! Pa srečno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Flashanje BIOSaOddelek: Pomoč in nasveti | 4534 (4337) | jackorsen88 |
» | Linux po instaliranju ne morem formatiratOddelek: Operacijski sistemi | 2584 (2185) | CCfly |
» | V čem je problem?Oddelek: Operacijski sistemi | 1764 (1646) | andrej_brucek |
» | NTLDR missing at startup pri Compaq DeskPro-juOddelek: Pomoč in nasveti | 1334 (1244) | gofra |
» | Ne morem instalirat Win98 SEOddelek: Operacijski sistemi | 1585 (1380) | Sp|di |