» »

Nalepka overclock

Nalepka overclock

HyperGL ::

Jaz mam pa to temo... Pa ne vem kam jo uvrstit...

Ali kdo ve kako odstraniti garancijsko nalepko iz zadnje strani pc-ja... Brez da bi jo poškodoval... S tem imam v mislih, da se ne bi na pol raztrgala... Podobno nalepkam za avte, ko je pol še ostane na vetrobranu in jo potem v n-tem času uspemo očistiti dol...

Ne glede na lepilo na zadnji strani... (saj ga je možno dotat kasneje)...

Npr... Znamke se iz kuvert tako odstrani, da jih postavimo nad paro...

Nekatera lepila celo zamrznejo, če jih postavimo v zeloooo hladen kraj... In razpadejo...

Ima kdo kakšno idejo? ;)

Ps: da ne bo kdo narobe razumel... To ni za odpiranje pc-ja...

Pps: se opravičujem, če to ni pravi forum za tako debato... Vendar s to temo mislim skrajno resno...

para! ::

Jah, ponavad so nalepke narezane, torej so ŽE strgane, ko se jih nalepi. Ko pa jih odlepiš se strgajo na koščke.

lp
Death before dishonor!

HyperGL ::

jaja... vem... saj zato sprašujem... uh... fajn... nisem niti pričakoval prvega odgovora ;)

torej sem razmišljal... nalepka ni popolnoma strgana... ima stične točke... vendar če enakomerno uničimo lepilo (beri: mu odvzamemo lastnost lepenja), bi morala nalepka padet dol sama od sebe...

anyone knows?

2tiLen ::

Boš mogu bit bolj natančen. Za kakšno nalepko torej gre?

HyperGL ::

velikost približno 3x5... natrgana v več segmentov... poševno... tej segmenti se na skrajnostih držijo skupaj... čim pa jo poskusiš odstranit z zelo malo sile... se raztržejo in je fuč... :)

če ti zdej ni jasno bom poskusil kasneje malo lepše ponazorit... :)

zbogi ::

ponavad ta lepila razpadejo pri 60°, torej grejo vse te nalepke dol če jih pofenaš.

Azrael ::

To misliš tiste nalepke, kot so zlepljene kakšne škatle od rač. komponent ali npr tiste pločevinaste škatle v katerih so Mobitelovi GSM aparati in če tako nalepko odtrgaš je fuč in se za nameček še izpiše opozorilo, da je bila stvar odprta?

Mislim, da realne šanse, da zadevo lepo spraviš dol in spet nazaj, ni.
Nekoč je bil Slo-tech.

HyperGL ::

hmm vidim da se tema začenja polniti :) nice...

azrael... hmm ne vem zakaj ampak zmeraj ti uspe zatret moje veselje :))))) joke-hec-scherzo :P

ne sej vem da so šanse skoraj enake nuli... ampak... saj... SKORAJ ENAKE... niso ENAKE :)

mora bit kak način ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HyperGL ()

para! ::

Pa kaj je s tabo? A boš odtrgu nalepko al ne? Al res misliš se prav potrudit zato, da se ne bo vidlo? Garancijo maš itak po komponentah.

lp
Death before dishonor!

HyperGL ::

jst mam garancijo samo na zapečaten sistem...

Azrael ::

@HyperGL:

Lej, raje ti povem tako kot je, nočem ti buditi lažnega upanja. Fen včasih pomaga, vendar pri takih "zlobnih" nalepkah navadno ne. Vsaj na tiste registracijske nalepke ni bilo pravega učinka.

@para!:

Če prodajalec da garancijo na cel komplet, mu niti pod razno ni treba priznavati nekakšno garancijo po komponentah.To je bull, le včasih gre za prekleto dobra volja prodajalca, da ti pomaga.

Načelno je pa tako, če si odprl kišto,razšravfal avto itd, adijo garancija in basta. Ga ni zakona, da bi ti prodajalca prisilil v spremembo garancijskih pogojev, če si ti zavozil stvar.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

zbogi ::

vsaka komponenta v računaliku ima svojo ganrancijsko dobo in razen če ti prodajalec ne dokaže nepravilnega delovanja z komponentami, razne poškodbe, ali nepravilne vgradnje raznih hladilnikov, ti more priznat garancijo, FFS.

HyperGL ::

vsaka komponenta ima svojo garancijsko dobo.... ja res... v najboljšem primeru... prodajalec reklamira komponento posebej... (malo primerov, pa še tam kjer sem jaz to kupil... glede na sprejem kakršnega sm doživel,ko sm šou reklamirat NorthBridge Fan na matični... dvomim da bi se kaj takega zgodilo...) aja... pa še na hitro je vrgu uko na nalepko ko je preverjal kaj je narobe... ;P
v najslabšem primeru pa bi moral jaz pošiljat komponento do proizvajalca... in ne hvala...

azrael.... :) nisem mislil tako resno :) saj veš... :)

@zbogi... na mojem računu piše, da je sistem zapečaten in na takega velja garancija 2 leti... vsako uničenje pečata (beri: nalepke) oziroma sistema, zaradi malomarnosti ali posegovv notranjost, se smatrajo kot prenehanje garancije... tako... bo? :) sicer pa je prodajalec ponudil tudi garancijo na komponente (brez nalepke) vendar so mi vsi... (nevem zakaj sem jih poslušal) svetovali naj vzamem raje garancijo na sistem... ker naj bi bilo tako lažje uveljavljat garancijo...

to je to... :)

Azrael ::

Drži, imaš garancijo na komponente, ampak je pogoj, da jih kupiš posebej; po komponentah. Če čaraš po kompletu in zapraviš garancijo na komplet, se boš lahko kar sam bodel z uvoznikom ali proizvajalcem, če te prodajalec ne j*be 5%.

V sestavljenem kompletu ima lahko neka komponenta več garancije kot komplet (npr. komplet 2 leti, CPU 3 leta), ampak zmerom so garancijski pogoji. Če prekršiš pogoje garancije, se jih tudi prodajalcu ni več treba držati. Tako pač je.

Tudi, če nekje govorijo o garanciji na komponente, če odstraniš garancijsko nalepko, je treba biti zelo previden.

Poznam trgovino, kjer so stranki rekli, no ja prav, če boste sami vgradili DVD pečko, potem imate garancijo na komponente, nič več na komplet. Ko je pol leta po domači vgradnji v kišti crknil RAM, so dobili še lepši odgovor: Res je, komplet ima 2 leti garancije, ampak komponente samo 1 leto. Ker je bil vaš računalnik kupljen pred več kot enim letom, garancije po komponentah ni več, garancijo na komplet ste pa sami izničili. Pika.
Nekoč je bil Slo-tech.

Opkow ::

Kar se tice "zlobnih" nalepk. :)
Mojmu kolegu je nekdo vrgel kamen na avto. Seveda jo je mogel zamenjat. Majstri so s tem prelimali tudi registracijsko nalepko na sipi. Sem videl nalepko. In se nic ne vidi, da je bila prelimana. Kako so to izvedli nimam pojma.

Zheegec ::

Garancija je na cel sistem. Tudi Pentium M lahko kupiš posebej, ampak če ti v prenosniku crkne pa ga sam ven vzameš pa neseš na servis... guess.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

zbogi ::

sam tle nimate vi vsega pošlihtanega. Če ima grafična 3 leta garancije, ma 3 leta garancije v kišti ali posebej!!! Večina zadev v kompu ima 1 leto garancije, to če ti prodajalec da 2 leti garancije na cel sisttem, pa ti odpreš kišto in uničiš nalepoko, je men čist jasno da ti ta garancija odpade, sam če maš noter disk, ki ima 3 leta garancije, pol imaš 3 leta garancije na ta disk in pika. Seveda v skladu z pogoji, ki se nanašajo na ta disk. Pa vprašte mal pravnike.

Zheegec ::

Pravnik ti bo vsak drugače rekel, serviser pa se bo lepo zgovoril, da ko si začel zadevo uporabljat si se strinjal z njihovimi pogoji (ki morajo biti vidno in jasno napisani na garancijskem listu), in potem imaš pač dve leti.
Vem, kaj ti misliš, pa se čisto strinjam, ampak si ne upam nikomur reči, da ima na disk/BOX CPU 3 leta garancije, ker ima najbrž brez tožbe samo 2 leti 0:)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

EvilDare ::

Vse trgovine oz. vsaj jaz tako opažam dajejo garancije po računu. Torej če ti piše garancija 2 leti na zapečaten sistem ne smeš odpirati pcja. Če odstraniš nalepko ti garancija propade in jo nikjer ne moreš uveljaviti, niti pri recimo uvozniku kjer bo sigurno zahteval račun ali pa podpisano in žigosan garancijski list. Tako da, če nimaš posebej štemplane garancijske liste za komponente, po odstranitvi nalepke nimaš več za ničesar garancije.

Zheegec ::

Garancijo ti da uvoznik/serviser, trgovine tukaj nimajo nič zraven, ker so same samo nekakšen posrednik.
Če ti da uvoznik/serviser 3 leta garancije, pa ti v trgovini gor napišejo da ima naprava 10 sekund garancije imaš še vedno 3 leta garancije >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

EvilDare ::

Ja samo moraš vseeno imeti nekje napisan datum. In ta je pa na računu ali če imaš srečo garancijskem listu.

Zheegec ::

Datum moraš pa itaq po zakonu imeti na računu, garancija pa velja z računom, tako da res trgovina glede garancije nima nič zraven.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Baxxxter ::

ko sem komp kupil sem nalepko lepo počasi in previdno :\ odlepil, potem čez nekaj časa je komp crknil, nalepko sem z ravnilom zravnal nazaj kolk se je dalo, navlažil sem gobico za prat posodo [viledo] :D in pol navlažil še nalepko... :D pustil sem da se posuši - ni bilo sledi da je bla odprta kišta. ko sem neso na servis me je serviser razočaral - nalepke sploh pogledal ni, enostavno je s tako silo odprl stranico da je nalepko pretrgalo na pol. pol sem dobil novo kišto kr je ta mela že tovarniško napako.:\

HyperGL ::

to bi rad da se tudi meni zgodi :))) samo, enkrat je že bil na servisu (zaradi ventilatorja na MB) in je tip zelooooo dobro pogledal nalepko... tako, da bi moral bit zelo pazljiv... pa še mi je reku, ko sm ga vprašal, ali bo to dovolj hladilo (je dal samo rebra gor - saj pol sem zahteval, naj da še drug vent), je tip reku z zelo grozečim tonom: "dokler ne boš overclockal"...

zato se bojim odpirat... odprl bi jo pa iz enostavnega razloga, ker sm na vseh računalnikih staknil virus... in bi moral nekako v tega začasno prilepit modem... kr rabim nujno net...

pa še offtopic:

je kdo imel virus/črv WIN32:tenga? ob živce me spravlja! pls help!

Azrael ::

Hmm, kaj pa zunanji modem, če ga kje dobiš, izposodiš, izprosiš ?

Priklopiš na COM in nalepka ni več problem.
Nekoč je bil Slo-tech.

HyperGL ::

aha... sej to je bla možnost... sej sm že rešil stvar...sam pač bi rad videl še kakšn nasvet... debata pač ;)))

#000000 ::

Ja ti rajš probi poiskat, navodilo kako odstranit viru§ kokr se zajebavat s to nalepko, btw men je prodajalec priznal garancijo na riknjeno plato, leto dni 'po' pretečeni garanciji na škatlo, je pa res da je vse v prepričevanju in volji prodajalca LP

HyperGL ::

virus je bil uspešno odstranjen iz dveh računalnikov... tretji pa... ne ispe mi zalkjučiti uspešno in brez napak windows install... :/

nazadnje ko sm se pomatral so se inštalirali winsi brez podpore registru... in sm moral vse antivirus programe inštalirat dobesedno ročno... :///// tisto kar mi je vzelo prej 5 minut časa, je zdej vzelo kake 3 ure... :///


u glawnem... kar se tiče nalepke ni še nobenga preverjenega načina kako jo odstranit? :)

sirotka ::

mah tle je čist odvinsno od prodajalca. Sem mel tako kišto par let nazaj, pa mi je začelo ružit v sistemu...sem klical servis in mi je reku naj spucam. Vprašam kaj je z nalepko-pa je reku da naj odtrgam dol ker oni ne gledajo na to. Vpraš prodajalca kjer si kišto kupu. Kako naj jo ne bi 2 leti odprl....pri meni je po 3 mescih notr ene 2 kile praha.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Comtron - težave z garancijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
788738 (5242) St235
»

Odstranitev garancijske nalepke? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727177 (4715) winpirate
»

Garancijska nalepka (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
828819 (6045) Invictus
»

Garancija

Oddelek: Kaj kupiti
422912 (1379) darkolord

Comtron in garancija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
838067 (6548) Mr.B

Več podobnih tem