» »

Kater disk?

Kater disk?

nokia6310 ::

Pozdrav vsem!
Kupujem disk pa berem teme ki so bile že napisane na to tematiko pa če sem najprej mislil da mi boste pomagali ste me samo zmedli in verjetno nisem edini!
Torej hitachy odpade ostanejo mi še
WESTERN DIGITAL
SEAGATE
MAXTOR
kateri od teh kakšne so prednosti in slabosti enega in drugega a se splača za 250 gb dati tolk več denarja pa prosim ne mi hitachyja omenjat!
rabim tih in hitr disk vsaj 200 gb najmanj pa prosim iskušnje kakšne ste imeli pakje se ga splača kupit hvala vsem!

Realman ::

Jaz osebno prisegam na Seagate z 8MB rama.Samo ce rabis en disk velikosti 200GB ali vec, potem mislim, da bo lazje dobil WD.Samo so WD precej glasnejsi.
Drugace pa vzames dva Seagata 120GB ali 160GB.

Sicer pa glede zanesljivosti je pa tezko karkoli reci.Po mojih ugotovitvah je najvec crknjenih diskov prav zaradi pregrevanja.TAko da mislim da ustrezno hlajenje poskrbi za daljso zivljensko diska, seveda pa ustrezno hlajenje povzroca glasnost.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagal glede odlocitve.

Dr_M ::

dokler pises hitachy nisi se zrel,da ospises to firmo. glih hitachi zdej dela najtisje in najhitrejse diske.
druga izbira pa je maxtor...wd, samsung. pol je pa ze konc pocas.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

||_^_|| ::

Jst mam wd 120GB z 8MB cachea. Zadeva je v redu, brez problemov in tiha. O ostalih ti nevem nč povedat. Dejstvo pa je, tko kot je reku Raan, da večina diskov ki delujejo s 7500rpm ali več crkne zaradi pregrevanja. Tko da karkoli boš že kupil glej da boš ustrezno hladil. Moj bivši IBM IC35 še vedno dela bp (sedaj že pri drugem lastniku), medtem ko so nekaterim crkavali kot po tekočem traku in guess what, noben ni imel hlajenega kokr se spomnim.

goku :) ::

Jst pirsegam na Maxtor. Je zelo dober disk, zelo tih in dela brez problema. Jst imam enega 1.5 leta in enega 7 dni, in oba sta brezhibna. Torej ti svetujem Maxtorja.

MAXTOR 200GB 7200 ATA133 8MB stane v Mlacomu 47 000 SIT
WD 200GB 7200 SATA 8MB stane v Mlacomu 45 000


Pri takih cenah se verjetno ne boš odločil za WD samo zato ker je 2000 cenejši


Če te zanima se lahko pri prijatelju pozanimam koliko bi bila diskontna cena;)
Navijanje je kamen modrosti

Wox ::

Priporočam ti HITACHI/IBM IC35-GXP 180GB. Zelo hiter in tih disk. Imam ga sicer šele dobra dva meseca, dela pa zelo dobro. Sicer pa ne komliciraj preveč. Vsi diski danes so dobri in vsi diski danes se lahko pokvarijo. Sicer imam diske WD, Seagate, Maxtor, IBM-Hitachi in celo dva deathstara (20 in 40GB), ki pa tudi po 3 letih in nekaj delata brez problema. Sta pa glasna kot reaktivec. Rajši malo več pozornosti posveti hlajenju le teh. Tu pride prav kakšno boljše ohišje, npr. Chiftech Dragon, ki ima lepo pred kletko za diske prostor za ventilator.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wox ()

TribesMan ::

Eh ja. Slišal je da je IBM prodal svojo proizvodnjo hitachiju in sedaj ne bo kupil hitachija, pa čeprav je Hitachi 7k250 trenutno daleč najboljši disk za svoj denar. Poseka Maxtorja po hitrosti in oddani toploti, je enakoverden seagateu po glasnosti z veliko boljšimi performansami, in je tišji in hitrejši od WDja. Hkrati pa je tudi najcenejši disk na trgu.

Jest ti svetujem da preden sklepaš take odločitve, kot je tale "hitachya pa ne!" malo sam sprobaj zadeve. Sam imam veliko izkušenj z diski saj sam velikokrat sestavljam nove mašine, in do sedaj (v zadnjem letu) sem imel še najmanj problemov z Hitachiji. V garancijo sem poslal 2 maxtorja od 3h, 1WDja od 4ih, 1 seagatea od 3h ter nobenega hitachija od preko 10ih vgrajenih. Tako da ne vem po čem ti sklepaš da je hitachi jajc?

Sicer pa če ti crkujejo diski kot za stavo imam en zelo dober nasvet. Zamenjaj uporabnika. Sam imam 3 IBMove 20GB DTLA diske, ki so vsem crkovali kot za stavo, moji pa še vsi trije delujejo kot pesem, in to že več kot 3 leta.

In prosim da če se mislite kregat utemeljujte. Ker drugače bodo brisalne vaje. Itaq pa je podobnih vprašanj vsak mesec 10 in bi si lahko že malo prebrali stare teme.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

RC14 ::

Men tud ni jasno zakaj ne Hitachija. Če že napišeš z takšno odločnostjo da Hitachija nočeš, vsaj utemelji zakaj?? Sodeč po testih je super disk.Tudi sam ga kupujem.
TribesMan vse se strinjam s tabo. Sam tisto ko si napisu da je najcenejši Hitachi. Kolk pa je pol ta novi 7k250 Hitachi 120Gb 8Mb ATA??
Pri Jae so mi rekli da je 31.000 SIT. To ni ravno najcenej ravno obratno. Al pa so me n.....?!
Aja pa še to,tisto glede Maxtorja se ne strinjam da je ravno tih.Ravno obratno.Ga imajo štirje moji kolegi pa je pri prenašanju full glasen,po domače ruži.Al pa imate tolk glasne napajalnike,da niti diska ne slišite.Mal za šalo mal pa zares. Mam WD 80 GB 8Mb, pa je dost tišji.tk da ne vem...Tud moj kolega ki dela v neki rač firmi je istega mnenja kot jaz.Tud on je reku ,da so ti Maxtorji tihi ,ko pa je mojga slišal se pa je za jezik ugriznu.

Lp

Dead_Eye ::

glede ic35 - moj je bil hlajen in je vseno crknil, z njim pa sem ravnal bolj nežno kot s starim 6.4GB seagateom > seagate dela še danes.... Pa kolegu je tudi krepal, pa sploh ni odpiral kište in ga ni tikal....

Preden sem kupil IBM-a so ga kljub napakam vsi hvalili: "Vse ki poznam še vsi delajo,... nobeden še ni crknil...". Po dobrem letu (ko so začeli crkovat) pa je bila druga pesem. Isto je sedaj:"Hitachi ni več IBM, dobri hitri,...". Jaz pravim da se bo vidlo čez kakega pol leta/leto če so res OK

Res pa je da je danes težko svetovat katerikoli disk, ker vsi pridno crkujejo - kupi disk s ČIMDALJŠO garancijo.
The one and only

LuckyMato ::

Imam WD120GB 7200 ATA133 8MB. Dela super, je hiter in sem nasploh zadovoljen z njim. Trenutno pa imem še IBM DTLA 30GB, ki pa mi crkuje;(( . Kar se te serije diskov tiče, sem eden redkih srečnežev, da mi je disk zdržal več kot 2 leti. Kolikor mi je znano iz servisnih služb in firm, je teh diskov crknilo nekje 50 % če ne še več, tako da hvala lepa za IBM. Če so bo sedaj stanje kaj izboljšalo ob povezavi z Hitachijem, bomo videli, zaenkrat pa raje roke stran. Sedaj imam namen nabaviti zraven še Maxtorja 120GB 7200 SATA 8MB.

nokia6310 ::

Najprej pojasnilo zakaj hitachija nemaram in kaj sem sploh s to temo hotel povedat?
Veliko tem sem že prebral na to tematiko kot sem že napisal in ste nekateri to spregledali v eni temi nekdo en disk pohvali čez 3 poste ga drug pokritizira potem se pojavi drug disk in tretji s katerim se zgodi podobno in kar sem hotel reči je to da človek nemore dobiti relavantnega mnenja kaj je in kaj ni in drugo hitachija so mi v anniju odsvetovali da je baje 5 % bolši od bivšega ibma in da je to ponovem eno in isto sranje s drugo nalepko sam pa imam ibm 40 gb trenutno in dela brez problemov nikoli nobenega problema za makstorja pa so mi rekli da so podatki bolj zaneslivi če crkne pač crkne ko pa dela pa dela bp!
Kaj pravite na take izjave tudi zato sem odprl to temo!

sinko999 ::

Nokia kot je bilo prej postov gor napisano če dela dela če ne ne, pa vzami disk z čimdaljšo garancijo, meni osebno so že umrli IBM 40G, Maxtor 40G, WD 45G, Fujitsu 8,4G.
In ja vsi so bili hlajeni nič prenašani, so pa delali 24/7 podatki gor pa dol.
Npr kak umre disk: sem na ibm-a instaliral sistem vse ok ugasnem kompa. Potem se spomnim da bi še moral nekaj instalirat in prižgem rač. diska ne zazna ni pomagalo nič, drugi rač ga ni zaznal, pa je že šel v garancijo.

Kaj pa če bi pogledal za kakim Samsungom 160G (tujina 100-120 EU) pa kupiš pač dva komada
ima pa 3 leta garancije.
Ni? ni ve?no !

Dr_M ::

so mi v anniju odsvetovali

naivnez...normalno da ti bo usak prodal tist kar ma in odsvetoval tist kar nima.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

morphling1 ::

LOL ampak res.
Hitachi 7k250 je trenutno najboljši disk brez pardona, sploh pa za svojo ceno. Glede na to da v določeni trgovini prodajo daleč največ Hitachi diskov in še noben ni prišel nazaj bi rekel da so kar se tiče kakovosti zelo dobri, tudi s Seagateom ni prav nobenih težav samo so počasnejši kot novi Hitachiji, Maxtor-jev se je tudi dosti prodalo, samo jih je nekaj tudi prišlo nazaj.
Sploh kar se tiče reklamacij bo vedno obstajal odstotek slabih diskov ne glede na znamko, tudi vsemogočni WD Raptor ni izključen.
Najbolj prodajani diski bodo skoraj sigurno imeli skozi čas reklamacije, gre za enostaven verjetnostni račun :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

RC14 ::

morphling1
Hitachi 7k250 je trenutno najboljši disk brez pardona, sploh pa za svojo ceno.

Ja se strinjam s tabo da so najboljši ta trenutek,sam cena pa lih ni nizka. Sem že napisal, pri Jae pride 120 GB ATA 8Mb 31.000 SIT kar je približno 6.000 dražji od konkurence.Tk da ni glih poceni!Al pa so me narobe informirali, če je kje ceneje napišite. Sej so najhitrejši,sam o kvaliteti pa bomo lahka govorili čez kako leto ane? Sej nisem proti Hitachiju,ravno obratno,vendar prehitro je za ocenitev diska.

Lp

morphling1 ::

Ja narobe so te informirali. 7k250 120 GB 8MB ATA pride 25k, enak 160 GB je 34k, 200 pa 47k.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

RC14 ::

Kje prodajajo za 25.000 SIT ? A v BOF-u ga imajo ( na zalogi),ker v pon grem v LJ.?

Lp

morphling1 ::

Ja poklič tja glede zalog.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Golden eye ::

a mogoče kdo ve tel.št od BOF-a. A mobi cifro majo tud?

boštjan ::

BOF

Zgodovina sprememb…

nokia6310 ::

Torej z vami se strinjam glede naivnosti pa daleč od tega bil sem samo na informativnem pogovoru in sem pač vprašal kaj menijo o teh diskih pa nič drugega!
Recimo pri iventusu so mi hitachija priporočili rekli pa so tudi da so vglavnem makstorje dobili nazaj na 100 komadov 10 hitachija pa nobenega!
Torej mora biti res nekaj na tem!
Bom poskusil in vam povedal hvala vsem za mnenja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939028 (5983) dela
»

Kateri tihi,zanesljivi in hiter disk priporočate?

Oddelek: Kaj kupiti
342446 (1572) Grimlord
»

Kateri 200GB disk izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
452710 (1922) Dr_M
»

Pomoč pri nakupu 120-aka!

Oddelek: Kaj kupiti
221422 (1069) Nocko
»

Kateri disk 160 GB?

Oddelek: Kaj kupiti
231183 (978) fahrenGONE

Več podobnih tem