» »

Vodni blok za gf 4200 ti

Vodni blok za gf 4200 ti

-neo- ::

Zanima me kater vodni blok priporočate za 4200 ti.?
Lahk je tud home made.
LP, thanks:D

frenk ::

...ne da je lahko home made ampak more bit:D

kontaktirej morpha al pa eddy-a, ki jih delata:)

Keyser Soze ::

Dej, dej, to tud mene zanima.

Eddy ni aktiven trenutno na področju grafičnega inštalaterstva. In še nekaj časa ne bo.

Morpha nisem nič spraševal. Baje da še za procesor bolj malo blokov naredi za širše publike, kaj šele za grafiko. Drugi pa??? A sploh obstaja kdo drug???:\

P.S.: Aja, pa home made blok. Ker cankarja in čez za en usrani komercialni blokec pa res ne mislim dajat.>:D
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

cankarja in čez pride tud homemade blok...probaj poiskat še kakšne rablene bloke;)

Cankarja in čez????

Njet, Njet. Home made za grafiko pa ne sme biti tako drag. Ker če je. Ne hvala. Kvečjemu če blok pokriva tudi rame.

Navsezadnje, je izdelava drugačna. Ker ima ta čipek malo manjšo razsipnost kar se tiče toplote kot pa CPU. GPU je bolj kot NB(malo bolj navit).

Potem se v bistvu že bolj splača kupit en blok za P4(zaradi heat spreaderja) pa ga priredit za montažo na grafo(drugačen pokrov).

Torej, a ima kdo kakšen blok za GF4Ti odveč?:\
OM, F, G!

BaRtMaN ::

A si ti že videl morphov blok za GF4? Primerjaj količino bakra uporabljene za CPU blok in za blok za grafo.

Hm, koliko bakra je na tem bloku??

Ali pa na tem??

Sedaj pa preberi prvi odstavek moje prejšnje objave.:\

Drugače pa. Baker ni ravno drag. Imam občutek, da je izdelava oz. postopek malo dražji od materiala.
OM, F, G!

Sem rekel, da poglej morphov vodni blok:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Ja saj sem ga že videl. Kdaj že.

Ampak ne razumem kaj mi hočeš povedat?:\ Gledam ga lahko cel dan. Pa ne bo nič boljše. Pa tudi če je deset kil bakra.
OM, F, G!

Nekaj sis e pritoževal čez ceno homemade GPU blokov pa sem ti pokazal, zakaj eden izmed njih upraviči ceno čez cankarja.

mazy ::

in kulk stane ta morphov blok?

QuickShot ::

Joj pa kdaj vam bo kapnilo, da cen ne smajo pisat na forumu, poleg tega pa mislim, da morph ne izdeluje več teh blokov.
Drugač so pa od Eddyja bloki za grafične dosti manj kot cankarja.

...jap res je...tisti ki ne pokrivajo rama na grafi so cenejši in pod 10k...pomoje da okol 8k, rabljen pa cca. 5k, spet odvisno od ohranjenosti itd:)

QuickShot ::

8k? NE, NE manj:D

BArtman,

zato sem ti pa rekel, da preberi prvi odstavek v tistem odgovoru zgoraj.

Bloki za GPU, ki ne pokrivajo rama nikakor ne morejo stati več kot cankarja. Absurd. Tisti, ki pa hladijo tudi ram. Ja OK tisti pa so upravičeni.

Long live home-made roba.

Ampak zaenkrat je samo Eddy aktiven kar se tega tiče. Tisti v štacunah so za moje pojme veliko predragi.

Nekaj sem sicer bral, da se tudi Boeing ukvarja z izdelavo blokov, samo to je bilo že dolgo nazaj.
OM, F, G!

morphling1 ::

Zakaj 10k absurd ? Takega, ki ravno zdaj jaz rišem in bo za vse grafe, ter CNC izdelan verjetno ne bo pod 10k. Nove grafične kartice imajo vse po vrsti podobna jedra kot procesorji, oddajajo že skoraj enako toplote in ravno zaradi tega se da kar veliko dobiti z dobrim hlajenjem, sploh če govorimo o voltmodanih karticah. Na R3XX in NV35 čipih zna toplota čisto normalno preseči 60W (nenavita)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Ja, to je pač odločitev tistega ki prodaja. No, ja. Je pa tudi odvisno od povpraševanja. Če folk ne bo hotel dati toliko denarja jih pa pač ne boš prodal. A ni res.

Za blok za GF4Ti(o kateri teče tema) se mi zdi malo absurdno dajati toliko denarja.

P.S.: Zato pa bomo kupili rabljen blok za P4 in naredili hladilnik za grafično. Glede na cene, ki sem jih jaz videl? Blizu cankarja.
OM, F, G!

slon ::

Morphling1 ali bo novi blok hladil tudi rame.
zanima me ker imam 9500@9700 pro, trenutno hladim z zalmanom h80 in na ramih so rebra.
trenutno dela na 341/312.
pa mogoče čas približno +/- mesec?
lp pa tko naprej
enako vprašanje bi postavil tudi za edija?
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

Za GF4ko itak nima smisla dajat, kaj specialnega, razen če ima človek nadgradnjo kartice v mislih in je fino da so bloki lahko prenosljivi tudi na novejše kartice.
Ne vem pa zakaj stalno omenjaš blok za P4, kaj ma ta tu veze ? Razen če govoriš o kakem že ogledanem bloku, potem ga pa že vzemi in zmontiraj :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zato, ker so novi GPUji dokaj podobni procesorjem, kot si rekel.

P4 ima heat spreader kar ga naredi bolj podobnega GPU, kot tisto malo jedro pri atlonih.

Poleg tega bodo ljudje začeli kupovati nove procesorje - kar pomeni v večini primerov verjetno nove, drugačne bloke. Stare pa verjetno ne bodo rabili - jih bodo prodali??

Upam da po nižji ceni od 10 tisoč.

No vidiš, GF4 bo treba počasi zamenjati(v roku kakšnega pol leta) zato brez veze kupovati en hud in drag blok, razen če bo kompatibilen z novimi - ampak, kako bo pa z novimi karticami in njihovim sistemom pritrjevanja čez pol leta??
OM, F, G!

fajn bi blo če bi bil blok za vse kartice isti, samo pritrjevalni mehanizem bi menjal...to bi blo pomoje najbol:)

morphling: kdaj boš pa začel delat evaporaotrje?>:D

Ko dobim kontrolerje za koračne motorje, ki jih imam narejene, ker potem bom imel cnc doma in se bom lahko zezal tudi s takimi fintami. Čeprav zdaj so mi začel po glavi hodit kontejnerji za LN2 >:D

GF4 bo treba počasi zamenjati(v roku kakšnega pol leta)

S tem se preprosto ne strinjam. Resda, da ne podpira DX9 inštrukcij, je pa absolutno konkurenčna kakšnemu R9600 PRO po surovi moči. Pri vklopljenem AA in/ali AF pridsejo novejše kartice do izraza, ampak pri visokih ločljivostih AA ali AF tako ali tako ni potreben.

ferdo ::

praviš, da sta r9600pro in gf4200 enakovredni kartici v DX8.1 v načinu brez AA in/ali AF ?

to trdiš?.. jzt nevem, zato te resno vprašam.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ferdo ()

Ja, to trdim. Klik. Ti dve kartici sta si skoraj enakovredni v malo starejših DX8.1 igrah, medtem ko ima seveda v novejših igrah R 9600 Pro precej prednosti.

boštjan ::

ferdo,idi v oddelek NAVIJANJE in si oglej rekorde v 3dmarkih2001SE in 2003.pri slednjem je samo ena 4200 na lestvici,pri 2001SE,pa so eni z 4200 kar pri vrhu

DjTonic ::

Ja tale GF4 svojo pravo moč prikaže šele po dobrem overclocku >:D. Preden jo prodam še moram enih par dobrih benchmarkov iz nje izstisniti. (17k+ 3DMarks 2001) :)

mloncar ::

BaRtMaN... ...ne morem se čisto strinjati s teboj! iz mojih izkušenj je ti4200 boljša od r9600pro v dx8.1 igrah!

cimer je kupu r9600pro, ampak ker ni biu zadovoljen z njo jo je prodau in kupu od asusa ti4200! že sama razlika v 3dmarkih (2001) je bila 2000 točk, kar sploh ni mal! prav tako mu so mu npr. simpsoni z radeonom štekal, z ti4200 pa mu ne!

>:D Even better. >:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
19012639 (7772) Malecky
»

vodni blok in CNC ???

433107 (2354) TESKAn
»

Hlajenje GF4 Ti 4200 128 (strani: 1 2 )

838081 (6341) DjTonic
»

Najboljsi vodni blok za CPU (strani: 1 2 )

625388 (4403) Phoebus
»

Vodni bloki na voljo (strani: 1 2 )

916244 (3965) Fury

Več podobnih tem