Forum » Strojna oprema » Navijanje RAMa 512 PC2700
Navijanje RAMa 512 PC2700
Death Knight ::
Ce dam RAMe na 2-2-2-6 mi v windowsih delajo super. Ko grem igrati kaksno igro, se mi po kaksnih 20ih minutah pokaze blue screen (vcasih tudi prej). Kaj bi bilo lahko vzrok temu in kako se naj temu izognem, da bi mi RAMi vseen delali tako kot hocem. Kisto prezracujem z 12cm ventilatorjem, ki piha noter in 9cm, ki zadaj piha ven. Imam rame 512 DDR PC2700.
OZZY ::
To da ti delajo v winskih BP ni nič, saj tam niso nič obremenjeni. Šele potem, ko pa pride kaj zahtevnega pa se pokažejo problemi.
Kaj a voltažo si zvišal ramomom. Če ne pa manj agresivne tajminge nastavt.
Kaj a voltažo si zvišal ramomom. Če ne pa manj agresivne tajminge nastavt.
Go with the flow.
Ja saj ravno to sprasujem. S cim naj RAMu dopovem, da naj dela stabilno na 2-2-2-6. Z visanjem napetosti? Do kje je varno (do sedaj nisem se nic višal)? Se pri visanju RAM tudi bolj greje? Ga je treba pasivno hladiti? S cim lahko dosezem doticno performanso (2-2-2-6). Hvala vsem, ki si boste vzeli cas zame in mi svetovali:))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Death Knight ()
kajzer ::
Napetost povišej, pa ne skrbi za pregrevanje, saj se ram praktično nč bolj ne greje! voltažo tolk povišej, da ti mo ram stabilno delu!
Do koliko je napetost se varna? Kaksna napetost je na DEFAULT? Jaz namrec tega nevem, ker je v BIOSu napetost nastavljena na AUTO.
frenk ::
2.9V je pomoje max, ki jo dosežeš brez voltmoda...to je varna napetost...ti kar po gasu stop
Naj vam po testitanju nekaj povem: RAmom sem zvecal voltazo na 2.7V in jih testiral non-stop v 3Dmarku vec kot eno uro. Delali so odlicno na 2-2-2-6. Po vec kot eni uri sem 3Dmark izklopil in v TAKOJ resetiral racunalnik. Ko se mi je racunalnik zagnal in preden se je dokoncno prikazalo namizje se je pokazal blue screen. Why? Kaj se lahko storim?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )Oddelek: Pomoč in nasveti | 2427 (1971) | amigo_no1 |
» | VOLTMOD (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 4602 (3480) | SrBo |
» | časi na ramih (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 3869 (3094) | Boki_ |
» | Baza RAM timingovOddelek: Navijanje | 2763 (1699) | DimmniBurek |
» | timingi 2.2.2.7 na hyperx 3200 ne delajo niti na 190FSB*10 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4168 (3484) | boštjan |