Forum » Zvok in slika » Radeon,Geforce in slika.
Radeon,Geforce in slika.
glinik ::
Dobro dečki zdaj smo povedali vsak po svoje.Saj je stvar podobna pri audiu, zato se Caligula ne jezi.Ampak vedi, WE ARE NOT ALONE !!!
Čas je, da odnehamo, drugače se še bomo strelali
CaqKa:
Opaziš razliko osveževanja med 75 in 85 Hz?To mi povej.Jaz jo.Sem pa bil prvi v mojem krogu, ki sem dajal pozornost na frekvenco osveževanja in na kvaliteto slike.Zdaj mi seveda vsi sledijo in podpirajo vsa moja mnenja.Očitno imam svoje čute za 1% ali 2, bol razvite od povprečja.(velika slabost za lasten žep) Večina jih že ima Radeone.Ne, pravzaprav so že vsi z Radeoni!So potem tudi oni taki slepci kot jaz, ali imam tako nadnaravno moč da jih prepričam meni v prid???
Jaz vem, v šoli se najdejo pacijenti, ki jim slika tako utripa ko stroboskop.Oni pa nič, lepo bulijo v monitor in delajo vaje.Ko jih samo gledam, me že bolijo oči AUUUUUUUUU AUUU
Lp
Čas je, da odnehamo, drugače se še bomo strelali
CaqKa:
Opaziš razliko osveževanja med 75 in 85 Hz?To mi povej.Jaz jo.Sem pa bil prvi v mojem krogu, ki sem dajal pozornost na frekvenco osveževanja in na kvaliteto slike.Zdaj mi seveda vsi sledijo in podpirajo vsa moja mnenja.Očitno imam svoje čute za 1% ali 2, bol razvite od povprečja.(velika slabost za lasten žep) Večina jih že ima Radeone.Ne, pravzaprav so že vsi z Radeoni!So potem tudi oni taki slepci kot jaz, ali imam tako nadnaravno moč da jih prepričam meni v prid???
Jaz vem, v šoli se najdejo pacijenti, ki jim slika tako utripa ko stroboskop.Oni pa nič, lepo bulijo v monitor in delajo vaje.Ko jih samo gledam, me že bolijo oči AUUUUUUUUU AUUU
Lp
Caligula ::
Kuglwinkl:
Si ga zahteval od dexterja, Glinka,..?
Sem ti povedal-na svojem forumu stopi do novic:
ALi da ti bo tokrat lazje, ker ne, jaz ne linkam, ko kdo kaj zahteva od mene.
Link do tvojega lastnega foruma!?! :
Glej
PA ne pozabi jim vsem napisat naj linkajo!
PA pisec novice je se sam povzel kar je razbral iz testa-da ima Radeon lepso sliko.....
Skratka zakaj bi moral jaz linkat, ce sem ti povedal kje to najdes?
Drugic ce se tebi ne da pogledat samemu pac ne bos verjel, ne?
Pa mimo tega, kar sem videl jaz-slika na Radeonu boljsa-
Linkat do mojih mozganov ti pa se ne znam. Bi rad njihov screenshot?
LP
Si ga zahteval od dexterja, Glinka,..?
Sem ti povedal-na svojem forumu stopi do novic:
ALi da ti bo tokrat lazje, ker ne, jaz ne linkam, ko kdo kaj zahteva od mene.
Link do tvojega lastnega foruma!?! :
Glej
PA ne pozabi jim vsem napisat naj linkajo!
PA pisec novice je se sam povzel kar je razbral iz testa-da ima Radeon lepso sliko.....
Skratka zakaj bi moral jaz linkat, ce sem ti povedal kje to najdes?
Drugic ce se tebi ne da pogledat samemu pac ne bos verjel, ne?
Pa mimo tega, kar sem videl jaz-slika na Radeonu boljsa-
Linkat do mojih mozganov ti pa se ne znam. Bi rad njihov screenshot?
LP
zlobcek ::
Nvidia je btw dost bolsa in hitrejsa za poganjanje vseh vektorskih graficnih aplikacij, 3d grafike itd itd.
Tudi to pise v testu.
Boljsa pomeni hitrejsa.
Jaz vektorske grafike ne uporabljam. Ne da bi vedel.
V vsem kar pa uporabljam pa je Radeon boljsi.
Mene briga kaj njim al pa komu v laboratoriju pomaga.
LP
Boljsa pomeni hitrejsa.
Jaz vektorske grafike ne uporabljam. Ne da bi vedel.
V vsem kar pa uporabljam pa je Radeon boljsi.
Mene briga kaj njim al pa komu v laboratoriju pomaga.
LP
Pa da se Caki poskusam razlozit zakaj je brezveze locevat driver in grafo.
To je kot pri pekacu.
Liteon in Teac sta hardwersko enakovredna-skoraj pac.
Samo prvi pise vsak jajc od CDja odlicno na 52kratni hitrosti, Teac pa zaradi gnusnega firmwera redkokaj preko 32 kratne npr.
Samo izdelek pac zaudarja, ker zaudarja proizvajalec, ki zadevo tako zastavlja.
Cetudi je pri graficni kartici to stvar driverja-ce pogledas je ne samo pri trenutnih izdajah ampak pri vec zadnjih to trend. Da v igrah pri ATIju kvaliteta slike prekasa tisto pri Nvidiah. In zame kot koncnega uporabnika je to najpomembnejse.
Skratka to zato, da razcistimo, da nima smisla locevat driverjev, firmwera,.. od hardwera.
Pa se Nvidia je idiotsko prepovedala Omegacornerju izdajanje Omega driverjev, ki so bili biljsi in posiljuje uporabo svojih.
To je kot pri pekacu.
Liteon in Teac sta hardwersko enakovredna-skoraj pac.
Samo prvi pise vsak jajc od CDja odlicno na 52kratni hitrosti, Teac pa zaradi gnusnega firmwera redkokaj preko 32 kratne npr.
Samo izdelek pac zaudarja, ker zaudarja proizvajalec, ki zadevo tako zastavlja.
Cetudi je pri graficni kartici to stvar driverja-ce pogledas je ne samo pri trenutnih izdajah ampak pri vec zadnjih to trend. Da v igrah pri ATIju kvaliteta slike prekasa tisto pri Nvidiah. In zame kot koncnega uporabnika je to najpomembnejse.
Skratka to zato, da razcistimo, da nima smisla locevat driverjev, firmwera,.. od hardwera.
Pa se Nvidia je idiotsko prepovedala Omegacornerju izdajanje Omega driverjev, ki so bili biljsi in posiljuje uporabo svojih.
Cosmo ::
Pa kaj te jemljete resno tega klovna Caligulo? A še niste ugotovili da bilokaj se spomni ima vedno prav Nekatere ugotovitve so blazno zanimive - npr. monster vent boljši kot vodno, slika nvidie sux (izmerjeno by Oka(tm)), hladilnik Igloo naj cooler desetletja itd
Give me a break...
Give me a break...
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.
TribesMan ::
Cosmo... če se ne strinjaš z njim pač napiši zakaj, in utemelji. Ni treba tle zdrahe delat.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Cosmo, ti predvsem preberi cele teme, da ne izpades teslo. Kdo pravi, da je tisti monster vent boljsi?
Je pa za uporabnike, ki ne navijajo v ekstremem ampak samo precej, ekonomsko bolj primeren in da razliko v denarju raje vlozijo v boljso graficno kartico. Tu zadaj je logika. Ekonomska. Potem je pa vprasanje koliko komu uzitek pri navijanju v ekstreme pomeni in glede na to pretehta kaj in za koliko bo kupil.
Ti pa teme ocitno sploh bral nisi tako, da je tvoj komentar brez vrednosti. Klovn si torej ti.
+preberi lkaj pise na tistih llinkih. Testerji se strinjajo, da je v igrah pri Radeonu slika boljsa.
Kaki klovni ti testerji
Zdaj pa: Imam Radeona 9800 SE odklenjenega na PRO.
To je prava slikaaaa!!!!!
Je pa za uporabnike, ki ne navijajo v ekstremem ampak samo precej, ekonomsko bolj primeren in da razliko v denarju raje vlozijo v boljso graficno kartico. Tu zadaj je logika. Ekonomska. Potem je pa vprasanje koliko komu uzitek pri navijanju v ekstreme pomeni in glede na to pretehta kaj in za koliko bo kupil.
Ti pa teme ocitno sploh bral nisi tako, da je tvoj komentar brez vrednosti. Klovn si torej ti.
+preberi lkaj pise na tistih llinkih. Testerji se strinjajo, da je v igrah pri Radeonu slika boljsa.
Kaki klovni ti testerji
Zdaj pa: Imam Radeona 9800 SE odklenjenega na PRO.
To je prava slikaaaa!!!!!
Aja Cosmo, v svoji generaciji coolerjev je Igloo 2500 pro, ki so ga imeli v JAE ua 3.200 SIT oz nekaj takega premagal vso konkurenco.
Kaki kmetje tisti, ki so testirali ane?
Cosmo, to, da ne razumes, da nekateri tehtajo na osnovi ekonomske logike pa pripisujem temu, da rad vse preplacas ali pa da ti doma ocka vse kupi. Se ocka odirat je butasto.
Eni si kupujemo sami.
Pa tudi ce nebi.
Nasploh pa ne vem kje si ti primerjal Nvidio in Radeona, da se ti zdijo rezultati online testov klovnski.
Poleg mene
Kaki kmetje tisti, ki so testirali ane?
Cosmo, to, da ne razumes, da nekateri tehtajo na osnovi ekonomske logike pa pripisujem temu, da rad vse preplacas ali pa da ti doma ocka vse kupi. Se ocka odirat je butasto.
Eni si kupujemo sami.
Pa tudi ce nebi.
Nasploh pa ne vem kje si ti primerjal Nvidio in Radeona, da se ti zdijo rezultati online testov klovnski.
Poleg mene
CaqKa ::
to je meni jasno da se šteje samo končen izdelek.. samo ti nisi znal povedat o katerem področju grafike se pogovarjamo dokler te nisem prisilil.
pa nehite težit in stick on topic. topic pa je kvaliteta slike na posameznih grafičnih.
pa nehite težit in stick on topic. topic pa je kvaliteta slike na posameznih grafičnih.
Skratka zvisel si, ker nisi bil sposoben sam v svojem forumu prebrat novic na lastnem forumu.
In se pricakoval si, da i jaz dam link do mojega osebnega mnenja?
Bi si mislil, da ga vsak dan spremljas. vsaj novice na Slo-techu, ce ze tem ne beres natancno.
In da, ta tema je koncana.
Ocitno ne.
LP
In se pricakoval si, da i jaz dam link do mojega osebnega mnenja?
Bi si mislil, da ga vsak dan spremljas. vsaj novice na Slo-techu, ce ze tem ne beres natancno.
In da, ta tema je koncana.
Ocitno ne.
LP
Caka, jaz sem takoj pisal kje se pozna razlika. Ti nisi nikogar prislilil. Si pa res kar nekaj silil.
ne caka...
če že potem caqka ali pa čakuka. jaz se tudi potrudim pa nick napišem tak kot treba.
novic pa človek ne more vseh prebrat. sploh pa se ne ljubi vsakemu posebej poglabljat v novico.
če že potem caqka ali pa čakuka. jaz se tudi potrudim pa nick napišem tak kot treba.
novic pa človek ne more vseh prebrat. sploh pa se ne ljubi vsakemu posebej poglabljat v novico.
Aha, jaz pa naj jih berem vse in pol vam linkam skos?
Pa ze zelo hitro sem dal en link se tam na prvi strani.
Skratka dal sem link in se osebno mnenje.
Pa ste vseeno nekaj piskali.
Pa ze zelo hitro sem dal en link se tam na prvi strani.
Skratka dal sem link in se osebno mnenje.
Pa ste vseeno nekaj piskali.
BluPhenix ::
Caligula: glej jaz sem prebral cel post. Kaj sem opazil?, da si porabil dele dve strani posta, da si koncno ugotovil, da je to, da ima Radeon lepso sliko tvoje mnenje. Tako, da lahko zdaj nehas posiljevat tvojo izjavo Radeon ima boljso sliko vsem na forumu. Glej vsakemu je vsec nekaj drugega. Nekomu je vces bolj plasticna povrsina, tako kot je nekomu bolj vsec bjonda kot crna oziroma lasko kot union. Dokler ne podas kaksno objetkivno mnenje - test, ki ni pogojen s cloveskimi cutili, ne trdi, da imas ti prav in vsi ostali narobe. Aja, ugotovil si tudi, da ima radeon lepso sliko v stvareh, katere ti uporabljas. Se ti zdi to objektivno?
Ce ima nekaj vec kot nekaj drugega mora to veljati na vseh podrocjih delovanja te zadeve.
Tudi pri akustiki noben ne trdi, da se slisi en ojacevalec boljse. Pac nekaj ljudi ima tako mnenje, nekaj drugacno. Ko ima veliiiiko ljudi enako mnenje se vzame, da je njihovo mnenje nekako splosno, nikakor pa ne univerzalno.
Get it?
Ce ima nekaj vec kot nekaj drugega mora to veljati na vseh podrocjih delovanja te zadeve.
Tudi pri akustiki noben ne trdi, da se slisi en ojacevalec boljse. Pac nekaj ljudi ima tako mnenje, nekaj drugacno. Ko ima veliiiiko ljudi enako mnenje se vzame, da je njihovo mnenje nekako splosno, nikakor pa ne univerzalno.
Get it?
Brali si pa nisi vsega prebral.
1. Jaz sem povedal v katerih ifrah in kaj je razlicno.
To, da nvidia rise plasticno ni subjektivna zadeva. To je dejstvo, ki ga opisujejo vsi, ki primerjajo.
Dvomim, da mas doma Radeona in Nvidio, da bi ju lahko direktno primerjal.
2.Ugotovili smo, da je tudi splosno mnenje testerjev identicno.
V glavnem pa je vsaka stvar, ki jo nekdo pove iz izkusenj subjektivna.
Dvomim, da bos sel zdaj vsem, ki so pisali o svojih izkusnjah, v poste pisat, da so subjektivni pa da posiljujejo.
Jaz sem napisal svoje izkusnje. Posiljevali so pol tisti, ki so zaceli piskat na pamet, brez da bi prebrali kaj o tem menijo testerji ali brezu da bi v realnem casu lahko primerjali.
Nekako podobno kot ti.
Zrihtaj si Radeona in Nvidio in primerjaj v realnem casu v istem compu.
Jaz sem na dveh.
Jaz in brat sva bila enakega mnenja. Strinjajo se tudi testerji.
Pa preberi vse se enkrat. Prvic nisi najbolje.
LP
1. Jaz sem povedal v katerih ifrah in kaj je razlicno.
To, da nvidia rise plasticno ni subjektivna zadeva. To je dejstvo, ki ga opisujejo vsi, ki primerjajo.
Dvomim, da mas doma Radeona in Nvidio, da bi ju lahko direktno primerjal.
2.Ugotovili smo, da je tudi splosno mnenje testerjev identicno.
V glavnem pa je vsaka stvar, ki jo nekdo pove iz izkusenj subjektivna.
Dvomim, da bos sel zdaj vsem, ki so pisali o svojih izkusnjah, v poste pisat, da so subjektivni pa da posiljujejo.
Jaz sem napisal svoje izkusnje. Posiljevali so pol tisti, ki so zaceli piskat na pamet, brez da bi prebrali kaj o tem menijo testerji ali brezu da bi v realnem casu lahko primerjali.
Nekako podobno kot ti.
Zrihtaj si Radeona in Nvidio in primerjaj v realnem casu v istem compu.
Jaz sem na dveh.
Jaz in brat sva bila enakega mnenja. Strinjajo se tudi testerji.
Pa preberi vse se enkrat. Prvic nisi najbolje.
LP
PS.
Tukaj se pogovarjamo o stvareh, ki jih uporabljamo.
90% so to igre, TV out in monitor slika.
Za to kaj ljudje pocnejo v laboratorijih,.. pa sem omenil, da mene ne zanima.
Povprecen uporabnik-tokrat ti omenjam rezultate testov, ima z Radeonom boljso sliko pri aplikacijah, ki jih zaganja.
Res beri vse se enkrat.
LP
Tukaj se pogovarjamo o stvareh, ki jih uporabljamo.
90% so to igre, TV out in monitor slika.
Za to kaj ljudje pocnejo v laboratorijih,.. pa sem omenil, da mene ne zanima.
Povprecen uporabnik-tokrat ti omenjam rezultate testov, ima z Radeonom boljso sliko pri aplikacijah, ki jih zaganja.
Res beri vse se enkrat.
LP
BluPhenix ::
Bi bilo dobro, da tudi ti preberes se enkrat kar sem jaz napisal, saj si ti napisal isto, le da z drugimi - tvojimi besedami.
O igrah in kaj je razlicno si povedal samo, da nekje zgleda plasticna cesta in voda, in pa da oblaki niso realni.
Jaz ti nisem napisal, da je risanje plastike subjektivno, napisal sem ti, da je mogoce to komu bolj vsec.
In sploh ne govorim o nobeni subjektivnosti, ampak o mnenju. Razumes razliko? Mnenje - Subjektivnost?
In ne posiljeval si ti, drugi so ti le govorili, da potrdi svoje trditve na tak ali drugacen nacin.
In prosim ne govori o realnem casu, ker ne vem, kaj si ti predstavljas pod to besedno zvezo. Edina priomerjava v realnem casu je kot je omenil ze nekdo v temu postuta, da sestavis dva identicna racunalnika, z isto instalacijo softwerja razlicnima karticama in primerjas enega ob bok drugemu. Ne pa tako, da menjavas kartice na svojemu racunalniku. Ne uporabljaj ucenih besednih zvez, ce ne ves tocno kaj pomenijo.
Ce pa mislis da ves, mi pa povej kaj je to real time sistem in nasttej mi kaksen primer. Da vidim, ce ves, kaj v racunalnistvu pomeni real time.
O igrah in kaj je razlicno si povedal samo, da nekje zgleda plasticna cesta in voda, in pa da oblaki niso realni.
Jaz ti nisem napisal, da je risanje plastike subjektivno, napisal sem ti, da je mogoce to komu bolj vsec.
In sploh ne govorim o nobeni subjektivnosti, ampak o mnenju. Razumes razliko? Mnenje - Subjektivnost?
In ne posiljeval si ti, drugi so ti le govorili, da potrdi svoje trditve na tak ali drugacen nacin.
In prosim ne govori o realnem casu, ker ne vem, kaj si ti predstavljas pod to besedno zvezo. Edina priomerjava v realnem casu je kot je omenil ze nekdo v temu postuta, da sestavis dva identicna racunalnika, z isto instalacijo softwerja razlicnima karticama in primerjas enega ob bok drugemu. Ne pa tako, da menjavas kartice na svojemu racunalniku. Ne uporabljaj ucenih besednih zvez, ce ne ves tocno kaj pomenijo.
Ce pa mislis da ves, mi pa povej kaj je to real time sistem in nasttej mi kaksen primer. Da vidim, ce ves, kaj v racunalnistvu pomeni real time.
90% izrazov se ne uporablja popolnoma dobesedno.
Misljeno je bilo kot imeti moznost sproti preverjati.
In to je bilo storjeno na 2 racunalnikih-samo tega nisi prebral.
Pa ze cisto nazacetku sem dal en link kjer je pisalo tudi to, kar sem omenil jaz.
In ce nisi dojel, se ostali niso strinjali, da ima Nvidia bolj plasticno sliko nekaterih elementov, oblake bolj umetne.
Nihce ni rekel, da mu je to bolj vsec.
In to je nekako univerzalna vrednota-naravna in realna slika.
To se podrazumeva kot boljsa slika.
To o cemer pises ti pa ne sodiu v to temo.
Tukaj se govori o stvareh, ki jih dejansko uporabljamo in ne nekih hipoteticnih moznostih in o stvareh, ki so nekako sprejete kot prevladujoce mnenje. To je, da je najboljsa naravna in realisticna slika.
Drugace bi kupovali Commodorje in Spectrume.
Ce pa bi kdo rekel, da mu je plasticna slika boljsa, pa bi mu lahko odvrnil da to je pa OK.
Sam ti pa kr neki hipoteticno bluzis po temi, ki obdeluje neka povsem konkretna splosno sprejeta merila.
Ostali so zahtevali teste. Imeli so jih na lastni strani. Pa sem jim moral in tudi jim linkal.
Pa nasploh ce mislis nekaj hipoteticno bluzit je to izguba casa. To lahk v bistvu delas cisto v vsaki temi.
Lahko gres Morphlingu tezit, ker mogoce ma pa kdo drugacen okus in bi rad mel cimbolj pocasne timinge RAMa, pa cimbolj vroc procesor, pa vodno crpalko, ki bo cimprej in ne cimkasneje crknila....
Skratka za bluzenje je cel forum idealen.
Se pa strinjam s tabo. Ce je komu vsec bolj plasticna slika in ima na voljo izbiro pri enaki ceni, je Nvidia bolj priporocljiva.
Vsaj zaenkrat.
Zadovoljen?
Misljeno je bilo kot imeti moznost sproti preverjati.
In to je bilo storjeno na 2 racunalnikih-samo tega nisi prebral.
Pa ze cisto nazacetku sem dal en link kjer je pisalo tudi to, kar sem omenil jaz.
In ce nisi dojel, se ostali niso strinjali, da ima Nvidia bolj plasticno sliko nekaterih elementov, oblake bolj umetne.
Nihce ni rekel, da mu je to bolj vsec.
In to je nekako univerzalna vrednota-naravna in realna slika.
To se podrazumeva kot boljsa slika.
To o cemer pises ti pa ne sodiu v to temo.
Tukaj se govori o stvareh, ki jih dejansko uporabljamo in ne nekih hipoteticnih moznostih in o stvareh, ki so nekako sprejete kot prevladujoce mnenje. To je, da je najboljsa naravna in realisticna slika.
Drugace bi kupovali Commodorje in Spectrume.
Ce pa bi kdo rekel, da mu je plasticna slika boljsa, pa bi mu lahko odvrnil da to je pa OK.
Sam ti pa kr neki hipoteticno bluzis po temi, ki obdeluje neka povsem konkretna splosno sprejeta merila.
Ostali so zahtevali teste. Imeli so jih na lastni strani. Pa sem jim moral in tudi jim linkal.
Pa nasploh ce mislis nekaj hipoteticno bluzit je to izguba casa. To lahk v bistvu delas cisto v vsaki temi.
Lahko gres Morphlingu tezit, ker mogoce ma pa kdo drugacen okus in bi rad mel cimbolj pocasne timinge RAMa, pa cimbolj vroc procesor, pa vodno crpalko, ki bo cimprej in ne cimkasneje crknila....
Skratka za bluzenje je cel forum idealen.
Se pa strinjam s tabo. Ce je komu vsec bolj plasticna slika in ima na voljo izbiro pri enaki ceni, je Nvidia bolj priporocljiva.
Vsaj zaenkrat.
Zadovoljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Pa pri cestah, oblakih... je to najbolj ocitno. Pzna pa se povsod. To je tako, da se ve kje je to najbolj ocitno in v kakih primerih. Ni pa omejeno samo na to. To obicajno ljudje razumejo brez razlage.
Mimogrede, svetujem, da raje loceno odpres temo: Plasticna in nerealisticna slika oz nekaj kjer se bo postalo predvsem o tem komu je to bolj vsec. To bi bilo cisto OK.
Ker teme v forumu so v defaultu take, da se gre za doseganje tistih univerzalnih ciljev-boljsem hitrejse, bolj cisto, hladneje, stabilno,..
Mas pa pol tudi teme downclockanje,.. , pri katerih je ze v naprej znano, da gre za kontra smer,..
Je pa res, da nisem zasledil veliko tem, kako najhitreje destabilizirati moj PC. Ker okusi so razlicni, ne?
Teme, ki govorijo o tem kako met cimbolj stabilno so diskriminatorne, ker ne upostevajo mnenj tistih, ki hocejo, da se jim comp sesuva
Mislim, da je fer, da majo vsi emake pravice na forumu in da je prav da odpres par tem, kjer imajo zapostavljenci lahko argumente
Ker okusi so razlicni.
Ali pa tema, kako narediti ozko grlo na zelo dragem sistemu,..
To bi znalo bit zanimivo. Glede na vse razlicne okuse.
Mimogrede, svetujem, da raje loceno odpres temo: Plasticna in nerealisticna slika oz nekaj kjer se bo postalo predvsem o tem komu je to bolj vsec. To bi bilo cisto OK.
Ker teme v forumu so v defaultu take, da se gre za doseganje tistih univerzalnih ciljev-boljsem hitrejse, bolj cisto, hladneje, stabilno,..
Mas pa pol tudi teme downclockanje,.. , pri katerih je ze v naprej znano, da gre za kontra smer,..
Je pa res, da nisem zasledil veliko tem, kako najhitreje destabilizirati moj PC. Ker okusi so razlicni, ne?
Teme, ki govorijo o tem kako met cimbolj stabilno so diskriminatorne, ker ne upostevajo mnenj tistih, ki hocejo, da se jim comp sesuva
Mislim, da je fer, da majo vsi emake pravice na forumu in da je prav da odpres par tem, kjer imajo zapostavljenci lahko argumente
Ker okusi so razlicni.
Ali pa tema, kako narediti ozko grlo na zelo dragem sistemu,..
To bi znalo bit zanimivo. Glede na vse razlicne okuse.
ti tipček se malo zbrzdaj in nehaj žalit druge ker to je v nasprotju s pravili in kolkor zdaj vidim si ti tisti, ki venomer naprej meče naj si tvoje poste preberemo da smo jih slabo prebrali, sedaj pa vidim da ti poste od drugih malo prepovršno prebreš.
bluphenix tebi pa dajem nasvet, da se rajši ne ubadaš preveč s caligulo, ker bo to samo proč vržen čas.
lp caqka
bluphenix tebi pa dajem nasvet, da se rajši ne ubadaš preveč s caligulo, ker bo to samo proč vržen čas.
lp caqka
Caqa, ti si tisti, ki se ne informira (prakticno v vseh tvojih postih ta teden se je to pokazalo) in potem folku meces ven, da lazejo, ker vedo stvari o katerih si ti neinformiran.
Skratka zaljiv je princip dojemanja, da folk kar nekaj laze... Ce stvari ne ves jih ne ves in ne da ljudje lazejo. Ti si tisti s primankljajem.
Preberi si malo svoje poste po forumu zadnje case. Ti si neinformiran clovek. In na osnovi tega pises prakticno v vs poste ljudem, ki neke informacije imajo, da verjetno lazejo. Skratka ti najprej razsicti stvari s sabo.
Ze samo v tem tednu si bil dovoljkrat dolzen opravicilo in dejasnko si se celo enkrat opravicil. Drugic raje sploh ne nabijaj vnaprej. Najprej stvari preveri, ce ne ves pa povej to, ne pa da folk trosi kar neke informacije.
Imas pa prav. Bi prosil, da vsaj meni ne bluzijo nekaj hipoteticno. Ali naj napise, da mu je dejansko bolj vsec plasticna slika in je to to. Potem je to stvar posameznika in je OK. Samo noben ni tega rekel-da mu je taka slika celo bolj vsec.
To kar je napisal on je kot da bi ljudem jemal cas z bojem za pravice ljudstva, ki sploh se ne obstaja.
Tukaj so se pa nekateri z mano kregali o MOJEM mnenju, ki je jasno, da moje in pa se o testih, ki pa so tudi potrdili moje osebno mnenje.. Ne vem kje je mene nasel, ces kot da ne spostujem mnenja ljudi, ki bi cenili plasticno sliko. Ja saj se tu v tej temi do sedaj se nihce nasel ni. Noben ni rekel, da je fajn, da ma Nvidia bolj plsticno. Nekateri so trdili, da nima,... oz, da nima slabse. Oa jih vecina sploh primerjala ni.
Skratka ali naj poda svoje mnenje, opozori na rezultat testov ne pa da kar nekaj hipoteticno bluzi.
Ce pa ima sam plasticno sliko rad, pa lahko zaradi mene to tudi pove in je to cisto OK.
Caqa, v glavnem sem zaljiv do ljudi, ki tratijo cas ali zalijo sami.
Prvi ne zacenjam.
V tej temi sem predstavil svoje mnenje in ze med prvimi posti tudi ze prvi link do testov.
Predvsem pa se v prihodnje bolje informiraj pa bos videl da z mano ne bos imel tezav.
Skratka zaljiv je princip dojemanja, da folk kar nekaj laze... Ce stvari ne ves jih ne ves in ne da ljudje lazejo. Ti si tisti s primankljajem.
Preberi si malo svoje poste po forumu zadnje case. Ti si neinformiran clovek. In na osnovi tega pises prakticno v vs poste ljudem, ki neke informacije imajo, da verjetno lazejo. Skratka ti najprej razsicti stvari s sabo.
Ze samo v tem tednu si bil dovoljkrat dolzen opravicilo in dejasnko si se celo enkrat opravicil. Drugic raje sploh ne nabijaj vnaprej. Najprej stvari preveri, ce ne ves pa povej to, ne pa da folk trosi kar neke informacije.
Imas pa prav. Bi prosil, da vsaj meni ne bluzijo nekaj hipoteticno. Ali naj napise, da mu je dejansko bolj vsec plasticna slika in je to to. Potem je to stvar posameznika in je OK. Samo noben ni tega rekel-da mu je taka slika celo bolj vsec.
To kar je napisal on je kot da bi ljudem jemal cas z bojem za pravice ljudstva, ki sploh se ne obstaja.
Tukaj so se pa nekateri z mano kregali o MOJEM mnenju, ki je jasno, da moje in pa se o testih, ki pa so tudi potrdili moje osebno mnenje.. Ne vem kje je mene nasel, ces kot da ne spostujem mnenja ljudi, ki bi cenili plasticno sliko. Ja saj se tu v tej temi do sedaj se nihce nasel ni. Noben ni rekel, da je fajn, da ma Nvidia bolj plsticno. Nekateri so trdili, da nima,... oz, da nima slabse. Oa jih vecina sploh primerjala ni.
Skratka ali naj poda svoje mnenje, opozori na rezultat testov ne pa da kar nekaj hipoteticno bluzi.
Ce pa ima sam plasticno sliko rad, pa lahko zaradi mene to tudi pove in je to cisto OK.
Caqa, v glavnem sem zaljiv do ljudi, ki tratijo cas ali zalijo sami.
Prvi ne zacenjam.
V tej temi sem predstavil svoje mnenje in ze med prvimi posti tudi ze prvi link do testov.
Predvsem pa se v prihodnje bolje informiraj pa bos videl da z mano ne bos imel tezav.
caligula a ti znaš ločit med tem da jaz enkrat na slotechu delujem kot uporabnik, ki daje odgovore, drugič pa kot moderator? če imaš kakršnekoli primombe na moje moderiranje... potem se obrni na pritožbe. Če imaš/gojiš kakršnokoli sovraštvo do mene, potem imaš zasebna sporočila. Nehaj pa že enkrat natolcevat o tem da se neinformiran. s tem namreč kršiš st pravila s katerimi si se ob registraciji strinjal (žalitve userjev foruma).
kakorkoli.. v tej temi hodiš preveč offtopic. vse nadalnje poste ki bodo offtopic bom brisal.
lp caqka
kakorkoli.. v tej temi hodiš preveč offtopic. vse nadalnje poste ki bodo offtopic bom brisal.
lp caqka
OwcA ::
Četudi se Caliguli ne da enkrat za vselej razrešiti te dileme lahko to postorimo drugi. Kajti če je, bi razlika morala biti vidna tudi pri statični sliki. Razlike lahko izvirajo le, kot je že Senitel povedal, iz algoritmov za AA in ansio in te bodo osale, drugače so vse skupaj le "cesarjeva nova oblačila".
Sam prispevam screenshote za Radeona (Asusov 9600XT), rabimo še nekoga z FXom in je. Vprašanje je le še kateri test, vse nastavitve naj bodo nastavljene v prid kvaliteti.
Sam prispevam screenshote za Radeona (Asusov 9600XT), rabimo še nekoga z FXom in je. Vprašanje je le še kateri test, vse nastavitve naj bodo nastavljene v prid kvaliteti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.
Dečki, dajte se malo umirit.
Razlika v sliki je.Zame, zelo opazna! "Zdaj pa dajmo mrtvim mir."
Lp
Razlika v sliki je.Zame, zelo opazna! "Zdaj pa dajmo mrtvim mir."
Lp
Senitel ::
Zelo opazna ZAKAJ?
Če primerjaš dve kartici na dveh različnih mašinah z dvema različnima monitorjema bo razlika odvisna od monitorja. Če jaz iz sestrinega računalnika vzamem GeForce 3 in ga dam v moj računalnik nemesto Radeona 9700, potem je razlika zelo zelo mala. Res pa je, da je to referenčna kartica GeForce 3 in verjetno imajo nekateri GeForce-i slabšo 2D sliko.
Sedaj če lahko izvem v katerih igrah/programih je slika "plastična" zna to ZELO pomagat... Ker v celi temi ni nikjer omenjeno v kateri igri/programu so te razlike tako zelo opazne...
Če primerjaš dve kartici na dveh različnih mašinah z dvema različnima monitorjema bo razlika odvisna od monitorja. Če jaz iz sestrinega računalnika vzamem GeForce 3 in ga dam v moj računalnik nemesto Radeona 9700, potem je razlika zelo zelo mala. Res pa je, da je to referenčna kartica GeForce 3 in verjetno imajo nekateri GeForce-i slabšo 2D sliko.
Sedaj če lahko izvem v katerih igrah/programih je slika "plastična" zna to ZELO pomagat... Ker v celi temi ni nikjer omenjeno v kateri igri/programu so te razlike tako zelo opazne...
Seninel, ker selotne teme ocitno NISI bral, se enkrat napisem kar je v tej temi ze napisano.
Igre so Mercedez Benz racig, Serious Sam 2 in se nekaj drugih.
Pa tudi pri testih tipa 3Dmark03 pri kakih nature scenah,..
Jaz sem ze na zacetku napisal pri katerih igrah, v kakih situacijah,,.. pa nasploh ne bluzite s screen shoti ker vam povem sam pa tudi v tistem testu, ki je bil opisan v novici na tem forumu so omenili, da se najbolj so razlike vidne v igranju. Ko jebe screenshot!
A igras screenshote? V igri je razlika vidna in ce mas moznost primerjat direktno naravnost moteca.
Izbira je bila pri meni jasna. Nvidia je nasla novega lastnika.
Je pa moje skromno mnenje tako.
Vecina testerjev se strinja, ce pa komu od vas prav pase "drugacna" slika je pa to tudi vredu.
[malo manj osebnih napadov v prihodnje, prosim -OwcA]
Igre so Mercedez Benz racig, Serious Sam 2 in se nekaj drugih.
Pa tudi pri testih tipa 3Dmark03 pri kakih nature scenah,..
Jaz sem ze na zacetku napisal pri katerih igrah, v kakih situacijah,,.. pa nasploh ne bluzite s screen shoti ker vam povem sam pa tudi v tistem testu, ki je bil opisan v novici na tem forumu so omenili, da se najbolj so razlike vidne v igranju. Ko jebe screenshot!
A igras screenshote? V igri je razlika vidna in ce mas moznost primerjat direktno naravnost moteca.
Izbira je bila pri meni jasna. Nvidia je nasla novega lastnika.
Je pa moje skromno mnenje tako.
Vecina testerjev se strinja, ce pa komu od vas prav pase "drugacna" slika je pa to tudi vredu.
[malo manj osebnih napadov v prihodnje, prosim -OwcA]
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OwcA ()
Senitel ::
Sorry ampak jaz v celi temi ne najdem omembe Mercedez Benz Racing in Serious Sam 2... Edina specifična omemba je "kakih nature scenah" kjer se da razbrati, da gre za 3D Mark 2003 (ker ima tudi 3D Mark 2001 Nature sceno) šele iz opisa problemov pri oblakih...
Caligula, če so razlike tolikšne kot ti praviš bo to, še bolj kot v "akciji" opazno na Screenshotih, ker pri premikajočih slikah ne moreš primerjati detajlov... In ja če je razlika je screenshot veliko bolj merodajen, kot pa opazovanje akcije na dveh različnih mašinah...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Tribesman, lepa teorija kar pravis a v praksi ni tako.
Izognil se bom svojim mnenjem, in ti predlagal, da preberes oba testa-tistega iz prvega linka in tistega z drugega, ker mislim da v enem, ce ne kar v obeh tudi tam pravijo, da screensoti (ceprav ze ti pokazejo da ima Radeon boljso sliko) ne pokazejo dejanskega stanja in da se (vsaj v doticnih primerih) seloe v akciji res vidi razlika.
Sicer pa, podal sem svoje osebno mnenje, podal sem linke do tesov, folk me je kar nekaj napadel po tem , ko sem skusal komu, ki je neodlocen, povedat, da sam sem imel moznost probat in so bili rezlultati prepricljivi,.. skratka folk kr uzaljen, zadircen, obcutljiv, kot da delajo pri Nvidii.
Mene zdaj briga. Testi in moje osebno mnenje pravijo eno. Pa se ce bi testi pravili drugace, meni tega kar sem videl pac ne more en test ovreci ali potrditi.
Tok preprosto je to.
Pac, jaz dokler ne bom mel cez recimo par mesecev moznost v praksi spet videt, in bi me Nvidia bolj prepricala, ostajam pri Radeonu.
Je tih, hiter in ima odlicno sliko.
LP
Izognil se bom svojim mnenjem, in ti predlagal, da preberes oba testa-tistega iz prvega linka in tistega z drugega, ker mislim da v enem, ce ne kar v obeh tudi tam pravijo, da screensoti (ceprav ze ti pokazejo da ima Radeon boljso sliko) ne pokazejo dejanskega stanja in da se (vsaj v doticnih primerih) seloe v akciji res vidi razlika.
Sicer pa, podal sem svoje osebno mnenje, podal sem linke do tesov, folk me je kar nekaj napadel po tem , ko sem skusal komu, ki je neodlocen, povedat, da sam sem imel moznost probat in so bili rezlultati prepricljivi,.. skratka folk kr uzaljen, zadircen, obcutljiv, kot da delajo pri Nvidii.
Mene zdaj briga. Testi in moje osebno mnenje pravijo eno. Pa se ce bi testi pravili drugace, meni tega kar sem videl pac ne more en test ovreci ali potrditi.
Tok preprosto je to.
Pac, jaz dokler ne bom mel cez recimo par mesecev moznost v praksi spet videt, in bi me Nvidia bolj prepricala, ostajam pri Radeonu.
Je tih, hiter in ima odlicno sliko.
LP
Zgodovina sprememb…
Sentinel, a je vazno pri katerem 3Dmarku? Pri obeh je razlika, pri 2003 pa se vecja.
Pa do tebe ne bom zadircen pa ti raje pokazal kje je pisalo katere igre:
Igre,
Serious Sam,
Collin Mcrea 3
Merzedes Benz racing
Plasticno pomeni umetno, nenaravno, narisano,..
Pa tudi v benchih ce gledas. Sploh pa kaksen nature,.. pa cim je voda, je pri Nvidii kot da gre za plasticno maso...
Oblaki so umetni... skratka ce mas moznost primerjat je motece.
to najdes na prvi strani. 16.12 napisano.
Pa do tebe ne bom zadircen pa ti raje pokazal kje je pisalo katere igre:
Igre,
Serious Sam,
Collin Mcrea 3
Merzedes Benz racing
Plasticno pomeni umetno, nenaravno, narisano,..
Pa tudi v benchih ce gledas. Sploh pa kaksen nature,.. pa cim je voda, je pri Nvidii kot da gre za plasticno maso...
Oblaki so umetni... skratka ce mas moznost primerjat je motece.
to najdes na prvi strani. 16.12 napisano.
Zgodovina sprememb…
kuglvinkl ::
Ok, OwcA bo prispeval sliko Radeon, IQ v 3DMark01. Zdej prosimo še nekoga, da naredi SC z FXom.
Metodologijo, kako je z AA, Ansio, ... bo določil OwcA.
Metodologijo, kako je z AA, Ansio, ... bo določil OwcA.
Your focus determines your reallity
No se premika... Tic al pa GUFY mata te karte, tako da njih lahko pobaramo. Seveda je potrebno dodati da je treba delat teste na deafult nastavitvah, ne pa na kakih fastest.... ali pa best performance, best quality.... nič drugega kot deafult...
LP
TribesMan
LP
TribesMan
No, končno se boste lotili pravega testa.
To, kar boste (upam da) stestirali, sem že jaz naredil lani.Imel sem GF in Radeona, na isti mašini!
Razlika pa je opazna v 2D, 3D, v win. skratka vsepovsot.Poročajte, ko boste s testi končali.
Lp
To, kar boste (upam da) stestirali, sem že jaz naredil lani.Imel sem GF in Radeona, na isti mašini!
Razlika pa je opazna v 2D, 3D, v win. skratka vsepovsot.Poročajte, ko boste s testi končali.
Lp
Dr_M ::
glinik: ce je bla razlika res opazna tako kot ti pravis, si mel GF ksnga inno al pa ksn gf2mx k so mel res slabo sliko. ce si pa mel ksno bl resno zadevo, pa razlike nebos opazu pa tut ce vidis kot "sokol".
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zdej, 3DMark 2003 ima IQ bolj smelo urejen, saj zapiše direkt na disk.
Tole je jpg!!! (in moj server je down, tko da ne morem uploudat bmp verzije, ki pa bo nuja za pravo primerjavo).
Vse je na default, no AA, no ANSIO, Cat 3.9, R9000 Pro by Gigabyte.
Ampak, pogovarjamo se o jedrih R300 in R350 ter NV31 in NV35 in okoli njih zgrajenih kartah. Tko da, OwcA prilima sliko od RV350, rabmo še nekoga z NV35.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
glinik: ce je biu gf ksne boljse firme razlike sigurno ni, al si pa ti prevec pristranski. druzga ne morem rect.
sam sm meu ATIjevo graficno, pa je bla slika odlicna, pa sm jo zamenu za nVidiino, pa se slika tut mal ni poslabsala.
sam sm meu ATIjevo graficno, pa je bla slika odlicna, pa sm jo zamenu za nVidiino, pa se slika tut mal ni poslabsala.
a boste dalo kako svetlejšo sliko? tale temna bo zelo dobra za extremne primerjave.
za začetek pa vzamte rajši kakšo svetlejšo sceno.. najrajši bi rad videl tiste oblake. Plastične oblake.
za začetek pa vzamte rajši kakšo svetlejšo sceno.. najrajši bi rad videl tiste oblake. Plastične oblake.
hehe
Ok, imamo tudi oblake. Razlog, da sem vzel to sceno je v DX8. Ok sledi scena z DX7, ampak kot pravim, to je samo preview, ker bo treba uploadtat bmppje ne pa jpgje.
brb.
Ok, imamo tudi oblake. Razlog, da sem vzel to sceno je v DX8. Ok sledi scena z DX7, ampak kot pravim, to je samo preview, ker bo treba uploadtat bmppje ne pa jpgje.
brb.
slike lahko pošljete meni na caqka@owca.info pa jih bom jaz dal na mojega arnesa pa jih bo potem kdo zmolzel.
pa absolutno da morjo bit bmpji. pa najboljše da se bo še v photoshopu naredil diference filter med posameznimi slikami da bomo primerjali.
lp
pa absolutno da morjo bit bmpji. pa najboljše da se bo še v photoshopu naredil diference filter med posameznimi slikami da bomo primerjali.
lp
Kot pravim, jaz vskočil samo za segretje ozračja. Sicer pa, sem dial upu, + OwcA se še ni odloču za metodologijo.
Dr_M:
Jaz sem lahko vse, samo pristranski pa res nisem.
Da vidimo kaj bo prišlo ven s tega ...
Lp
Jaz sem lahko vse, samo pristranski pa res nisem.
Da vidimo kaj bo prišlo ven s tega ...
Lp
glinik: ce res nisi pristranski, potem nebi govoril takih nesmislov
glinik: aja...kar ti reces je use 100% res, kar pa drugi pravjo pa piskavega zoba ni vredno??
smesn si ti mozicelj.
smesn si ti mozicelj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Mam svezo instalacijo Windowsev dons
Skratka kar sem hotel dodat-fantje, ravno zaradi nepristranosti sem ze na zacetku dodal, da meni ni nobena izmed teh dveh firm bolj pri srcu.
Jaz sem sel kupit Nvidio, ker si nisem predstavljal, da ima brat prav, ko je rekel, da se bo tudi slika na 5900 skrila pred tisto na takrat se njegovem Radeonu 9700. Pa sem se motil jaz in napakjo popravil in graficno menjal.
Nehajte bedno bluzit o pristranosti. Pristranski so cepci, ki so celo fani kake firme.
Zame kot ekonomista, so privrzenci blagoivnih znamk teleta, ki jih je industriji uspelo prevzgojit v svoje ovcice.
Zato pa pisem, da ne rabim kakih uzaljenih fanov Nvidie na eni ali pa Radeona na drugi strani.
Sam sem imel moznost sporbat oboje.
Cist tko simpl je.
Boli mene za Radeona kot firmo. Men se gre,da mam za cimmanj denarja cimvec izdelka.
Sam se enkrat-berite teste-dajte raje nares primerjavo v zivo.
Jebes screenshote.
Ce ze hocte na lastne oci videt, kar sem videl jaz, v en comp vtaknit kartice obeh proizvajalcev na najnovejsih pa ajde se predzadnjih driverjih pa probat.
Res ne stekam vase obsedenosti z screenshoti, ce vam se uni tam v tesatu pravijo, da niso merodajni. Je pa res, da se ze tudi pri teh verjetno vidi prednost Radeona pri kvaliteti slike.
LP
Skratka kar sem hotel dodat-fantje, ravno zaradi nepristranosti sem ze na zacetku dodal, da meni ni nobena izmed teh dveh firm bolj pri srcu.
Jaz sem sel kupit Nvidio, ker si nisem predstavljal, da ima brat prav, ko je rekel, da se bo tudi slika na 5900 skrila pred tisto na takrat se njegovem Radeonu 9700. Pa sem se motil jaz in napakjo popravil in graficno menjal.
Nehajte bedno bluzit o pristranosti. Pristranski so cepci, ki so celo fani kake firme.
Zame kot ekonomista, so privrzenci blagoivnih znamk teleta, ki jih je industriji uspelo prevzgojit v svoje ovcice.
Zato pa pisem, da ne rabim kakih uzaljenih fanov Nvidie na eni ali pa Radeona na drugi strani.
Sam sem imel moznost sporbat oboje.
Cist tko simpl je.
Boli mene za Radeona kot firmo. Men se gre,da mam za cimmanj denarja cimvec izdelka.
Sam se enkrat-berite teste-dajte raje nares primerjavo v zivo.
Jebes screenshote.
Ce ze hocte na lastne oci videt, kar sem videl jaz, v en comp vtaknit kartice obeh proizvajalcev na najnovejsih pa ajde se predzadnjih driverjih pa probat.
Res ne stekam vase obsedenosti z screenshoti, ce vam se uni tam v tesatu pravijo, da niso merodajni. Je pa res, da se ze tudi pri teh verjetno vidi prednost Radeona pri kvaliteti slike.
LP
zaj pa ti meni povej zakaj si naklesal totih nekaj odstavkov povedal pa ČISTO NIČ NOVEGA. a ti se norca delaš? ljudje so ti rekli da primerjaj skrinšote, ker če boš karkoli drugega primerjal bom temo hitro zaklenil s razlogom da se ti in glinik sklicujeta na lastno avtoriteto.
hočem side by side skrinšote, kjer se bo vidlo, da je slika plastična. pika. basta. tvoje natolcevanje kaj ti vidiš s tvojimi očkami je že malo bedasto.
PA NAJ ŽE ENKRAT NEKDO PRILIMA TO SLIKO PLASTIČNIH OBLAKOV! to hočem videt!
hočem side by side skrinšote, kjer se bo vidlo, da je slika plastična. pika. basta. tvoje natolcevanje kaj ti vidiš s tvojimi očkami je že malo bedasto.
PA NAJ ŽE ENKRAT NEKDO PRILIMA TO SLIKO PLASTIČNIH OBLAKOV! to hočem videt!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Nvidia vs AMD,Gtx 470/570 vs 6970/50HD+Novice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 86030 (80345) | bluefish |
» | Radeon 3870 VS GeForce 8800GT (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8537 (7624) | JamesBond |
» | Pogled na NV40 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Strojna oprema | 19661 (11829) | MrX |
⊘ | Se pripogneš, ATI te pa nategne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5150 (3595) | Caligula |
» | leadtek 5900 LX ali Hercules 9800 seOddelek: Kaj kupiti | 1914 (1403) | vudy |