» »

Pogled na NV40

Pogled na NV40

Caligula ::

Itaq da bluzis kot vedno sam se 90% strinjam s tabo :D
Naj te skrbi sam to, da mogoce ker sem pod "vplivom" madzarskega vina, ki ga je kolega iz Budimpeste prvlku :D

Ne strinjam se tam, ko gre za 5900 serijo-glede coolerja ja, Leadtek je izjemna zadeva ja, sam tko splosno, glede kvalitete slike pac ni dorasel 9800 seriji od ATIja.

Recimo niloli me ne boste nasli v kaki temi o zvocnih karticah, ker slisim komaj povprecno pa mi to ne pomeni toliko. Ne zaznam nekih razlik, ki audiofilom-kot je brat npr, pomenijo ogromno. Vid mam pa recmo 35-40% nad tem kar se smatra odlicen vid. Oz nekako med 3% populacije, ko gre za vid. In sem obcutljiv na to in Nvidia 5900 pac ni bla enakovredna ATIjem. Tudi ti zadnji testi to dokaj direktno pravijo-da 5950 je pac precej za 9800XTglede tega, 6800 pa v glavnem pred XTjem. Kar jemljem kot odlicno, ker je korak naprej.

Skratka trenutna generacija je zame pac zadeva kjer je Nviida skusala malo popravit (na ne ravno korekten nacin) svoj zaostanek ampak sem to pac resil z nakupom 9800.

6800 pa zgleda ravno tisto kar je bilo potrebno. Huda izboljsava pri AA,.. skratka tam, kjer so bili do sedaj bolj bogi.
Skratka sem se vedno hudo nastrojen proti njihovi idiotski politiki "optimiziranja" driverjev, ker je pac zaljiva do inteligence uporabnikov, po drugi strani pa upam, da ker imajo dober-oz kar odlicen izdelek, ne bojo cutli potrebe po nadaljevanju s tem.

Kar se porabe tice-pac, mocne stvari kurijo. Napovedovali so celo hujse stvari kot je realno tko da, pac treba v korak s casom 0:)
Bolj sm vesel, da so igre uzini, k majo lepo grafiko. Vsaj smiselno met dobro graficno. Sej razumem, da je enim res uzitek sponat 3Dmarke sam sam mam rad bolj konkretne zadeve-gaming je pa tud kot industrija cedalje pomembnejsa ekonomska panoga in zabavo jemljem kot resen del zivljenja in vredno nalozb. Skratka zdej mi je kul 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

Dobr vin, sploh nimam macka :D

DjTonic ::

Glede glasnosti Radeona 9800XT bi dodal še to, da je tisti z referenčnim ATI-jevim hladilnim sistemom precej tih, sem bil kar začuden ko sem stvar primerjal s kakšnim FX-om. Stvar je celo tišja od Geforca 4 Ti.

Še ena slika NV40 Leadtekovega modela Klik

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DjTonic ()

TribesMan ::

Leadtek spet ustvarja toplo vodo... nevem zakaj ne morejo obdržat referenčnega hladilnika... tole se mi zdi kot zelo dober nadomestek zloglasnega boomboxa... predvsem po glasnosti... sploh pa poglejte kako so obrnjene reže na hladilniku... ubistvu se bo zrak zaletaval v matično ploščo direkt pod AGP slotom... bohpomagaj...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

AtaStrumf ::

Meni je glavno, da zadeva leti v Highly Anticipated DirectX 9 Game 1 in Highly Anticipated DirectX 9 Game 2 :D.

Če bo zadeva znala še upravljat z obrati na kulerju, da med 2D delom ne boš rabu poslušat 6000RPM pol bo super. Med špilom v večini ni tako pomembno da je mašina neslišna.

Zelo sem navdušen tudi nad sposobnostjo de/kodiranja video zapisa in polne FP 32-bitne pipce za PS3, predvsem pa upam, da bojo končno ven prišle mainstream kartice, ki bojo presegle 9800XT in 5950FX in to za neko normalno ceno, tudi v EU. Bi bil že skrajni čas. Vprašanje je edino kako je kaj z izdelavo 222 milijonskega GPU-ja. Baje je to več kot P4EE, kar ne more bit niti poceni niti preveč profitabilno, čeprav so se Intelovci ravno včeraj hvalili, da imajo 60% marže.

No ja, počakmo še do jeseni, da se megla malo razblini, pa da pridejo še šibkejše in PCI-Express verzije ven, tako NV kot ATi, za začetek pa sem več kot zadovoljen.

Lepo zgledajo te nove performanse v prihajajočih DX 9 igrah (HL2, Stalker,..) glede na prejšnje stanje.

Še Asusov dizajn NV40 grafične kartice. Zgleda, da tokrat ostajajo pri referenčnem dizajnu, ki je pomojem čisto kul (Zaenkrat še nisem slišal kakšnih pritožb, medtem, ko je pri NV30 seriji že prvi dan nastala zmeda glede glasnosti), ne pa, da pri vsakem modelu komplicirajo s spremembami...

Ker pa brez modifikacij in kičkanja ne gre so kartico olepšali z ličnimi plavimi ledicami.

Sparkle Geforce 6800 U

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Sam dejte me spomnt, kdo je ze sou stavt z mano, da cez eno leto nau vec AGPkartic.. ?

:D

Kako naj clovk sploh se trezen ostane v takem okolju >:D

Predstavitev nove serije, kjer so demonstracijsko poganjali tudi Unreal Engine 3. Zgleda ful lepo, tile PS 3.0 so res bomba >:D.

Video Unreal Engine 3

Še najava 512MB grafične 8-O

Zgodovina sprememb…

Hudoo. Kok se bomo igral >:D

Tilen ::

samo a je teh 512 sploh prednost glede na to na kar smo navajeni?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Na zacetku ziher ne. Mogoce kdaj kasnej sam itak ce bo PCI express bo takrat ze sistemski RAM lahk hitrej za grafiko na voljo.
Skratka spet marketing pa vprasanje je spet kake timinge pa frekvence bo sploh ta gmota mela.

Ko sm pa reku hudooo-sm misli na video.
Se splaca pogledat.

Dr_M ::

ne...aktualni spili ki bodo letos, rabijo za svoje polno delovanje komi 128mb :) drugo leto bo 256....cez 2leti 512....
ampak zakaj nebi mal prehiteval, pa ksn $ vec zasluzil? :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

za nas bo itak v postev prsla kvecjemu spodnja varjanta :)

Zgodovina sprememb…

LittleDevil ::

A so že kej znane cene?

LP

$400 za ultra in $300 za nonultra.

Fury ::

Komi cakam ATIjeve izdelke in tale 6800 z 12 pipelini! Upam da ne bo drug cip in da se bo dal kej pohekat :)

Pa se to: KONCNO SO SE SPOMNL DAT TEXTURE LOOKUP V VERTEX SHADERJE... ena najbolj uporabnih stvari, kar jih lahko dajo v vertex shader... sem cist znoru, k sem vidu da tega ni v 2.0 shaderjih :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fury ()

Upam da ne bo drug cip in da se bo dal kej pohekat

neuradno: pri nv40 bo dejansko cip z manj tranzistorji...lepo bi blo, ce bi isto naredu ati. al pa usaj porezu nedelujoce cevovode.

PARTyZAN ::

400,00 USD znese 79.600,00 SIT ... 2 good to be true;)

Crimson_Shadow ::

Pa dodaj še kakšnih 25% za evropsko ceno.

Okrog 80 ksit za 6800 in 100 (prej 130) ksit za Ultro. Če nas pa mislijo naši trgovci nategovat, se jo kupi v Avstriji, Italiji ali kjerkoli drugje po Evropi.

Pa se to se nas lahk 10 zbere pa skupi narocimo kje da dobimo se cnej al pa kej tazga :D
Skratka sam cedalji cnej pa bolj zabavno bo 0:)

AtaStrumf ::

Od kje vam $400 za Ultro. Cena je $500 za Ultro in $300 za neultro, pa za EU cene je +25% pomoje premal dodatka, ampak pustimo se presenetiti. Jaz itak ne mislim kupit ne 6800 ne X800, vsaj še eno leto, tako da se s tem sploh ne obremenjujem.

profii ::

pomoje se bo dal 6800 spremenit u ultra, ker sm nekje vidu da sta čipa čist ista vidt odzuni.

Lahko bi oba nardila isti cip Dr_M. Ne pa razlicen. Da lahko pol vsi modamo v upanju da dela na 16 cevovodov in mamo spet best buy :)

AtaStrumf: nekje sm vidu roadmap od nvidie in so ble take cene.

ceprov pa na tomshardware res pise $500 za ultro...ocitno nihce tocno neve.

Fury: za nvidio sm preprican, da bo drugacen cip, za ATIja pa nevem. fora je v tem, ker folk potem joka, ce se ne da modat in zelo velikrat zarad tega neupraviceno uveljavljajo garancijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Cena za 6800 Ultra bo v USA 499$ v EU pa kot ponavadi 499EUR, pa čeprav je je EUR vreden dosti več. Potem so še tukaj razne marže, ki ceno potisnejo do cca 160k SIT.

kajzer ::

Ka bote pa na tole rekli:

Zgodovina sprememb…

To ne spada v to temo.

Zakaj? Ker gre za model Quadra FX...

Leadtek spet nabija neke stvari odvecne na grafo da bo le cim vec stvari ko lahk "zajebejo" situacijo. Pa ta propeler od leadteka... me je kr strah :)

me zanima kolk ta grafa pokuri ce prklopis cisto vse pa se overclockas jo ... :)

ps: aja Quadro =)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

DjTonic js nisem nikjer zasledil da bi naj bil tole Quadro?! :\

Po moje je tole ultra različica, kot je razvidno tudi iz slike na kateri je škatla od te grafične.

Pa še link do te strani, čeprav ga je že DjTonic napisu. :))

Ja res je Quadro. >:D :)

KTr1sk ::

Po eni strani mi je žal da gre tako hitro naprej tehnika računalništva, ker se zgodi, da kupiš nekaj potem pa kmalu pride ven nekaj boljšega:'( Kaj bo potem ko bo novi DirectX prišel ven,a pol bodo te kartice spet slabše, pa igre upam da ne bodo začel delat za te nove kartice, ker potem nekateri ne bodo morali igrati (pa tudi igre so bodo manj kupovale), ker vsi ne moremo imeti takšen sistem, oz. če bi bilo vsaj še malo ceneje (komponente, grafične,..)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

zakaj pa neb mogu igrat??
se zdej lohk vecino spilov spilas s ksno staro rivo tnt...ampak na racun kvalitete slike ane.

Zgodovina sprememb…

nekatere igre zahtevajo nujno vertex pa pixel shader 2.0 tko da kaj takega s stari riva TNT nebi slo

ubistvu se nism najdu tazga spila. mam to kartico na enmu compu in usake tok casa probam kako kej dela.
edini spil k mi ni delu tako kot treba, je biu battlefield, ker zahteva T&L.

No Tilen povej ker špil obvezno zahteva PS 2.0? Če že potem zahteva Pixel Shaderje prve generacije, ki so prišli z dobrotami DirectX-a 8.1.

Še ena slikica Inno GF 6

OMG, kr 3DMarka 03 dobiš poleg, saj niso resni >:D.

Za vse tiste, ki jih zanimajo še temperature te zverine.

Še obvezno branje povzetka iz Geforce LAN Partya v San Franciscu.

NVIDIA GeForce LAN Party at Mowers

Jaz vem da sem z MX440 hotel pognat Prince of persia 2 al kaj je ze blo pa ni hotlo delat zarad Pixel shaderja pa vertex samo se pa strinjam s tabo da so bli menda tisti osnovni.

Zasledil sem še kvaliteto slike pri 6800Ultra ... sam ne vem ce se da tukaj stricu Tomu zaupat. Presodite sami :

8-O 8-O

Je mozno da pretirava? Mogoce pa se je slo tukaj samo za PERFORMANCE??

lp,

Tilen

Zgodovina sprememb…

linkane slike iz toma ne delajo.

Zgodovina sprememb…

Lime ::

6800 ULTRA na testu:
TOMSHARDWARE

EXTREMETECH

12.000 points in 3DMark 2003. A score of over 60.000 in AquaMark 3. Over 60fps in Halo at 1600x1200 and more than 50fps in FarCry with High FSAA and 4tap anisotropic filtering at 1024x768 - these are numbers that will bring tears of joy to PC enthusiasts everywhere. :D

kako da ne delajo? men delajo kul? kakorkoli bom se linke dal posebej :

Klik

klik

klik

klik

mare87 ::

1 dela ja, ostali pa ne. Pozabo si ostale pogledat ;)

iz tomhshardware ze zelo dolg ne delajo linkane slike.
sprazn cache pa poglej kle.

prekleti g*y ... bom uploadal moment :)

KONCNO! :)

No, pokomentirajte >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ce so to slike iz Far Cry je mozno da niso enejblal PS2.0 patha, kar bi pomenil, da so 1.x shaderji uporableni, kar pomen nizjo kvaliteto, ce pa so ga pol pa suuuuuuuuuuuuuuuuxxxxxxxxxxx.:)

zile ::

No naj nekdo pokomentira zgornje primerjave >:D
Svašta...

globoko grlo ::

kaj je pa za komentirat, na prvih dveh ni razlike med 59xx in 68xx serijo in ima ati očitno boljšo sliko, na 3 sliki je 68xx že boljša kot 59xx, pa še vedno slabša kot ati, na zadnji sta pa 68xx in ati glih glih, vglavnem mal čudno vse skupaj

Moje mnenje za najboljšo grafiko:
1-ATI
2-ATI
3-6800 in ATI
4-ATI

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kajzer ()

jaz se vedno upam da so pr teh slikah ble uporabljene PERFORMANCE nastavitve ne pa high quality, ker drugace ... bad ;(

Kar se tice 5900 serije je moje mnenje pocas ze staro-da ma pac slabso kvaliteto slike k 9800.
Sam glede 6800 se nebi nc prehitr sklepu,.. pa itak bodo se mal postimal driverje. Sej ma kartica dost rezerve, da se da tud driverje s poudarkom na kvaliteti slike narest. Bomo pa itak vodli, ko X800 vn pride kera je za kok hitrejsa z ozirom na kvaliteto slike.

Kar se slik tice in ker ma boljso sliko:

1.ATI
2.ATI
3.ATI (absolutno ATI k tam je odsev luci)
4.ATI

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

MEDENA ::

madonca ste eni otročji, kaj samo igrice igrate al kaj ? zaradi takih delajo potem take NEPOTREBNE grafične kartice...

dons je itak dovolj kaka 9600 PRO za 30,000 SIT...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

3DMark05 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1238582 (5729) Jaffa
»

katero graficno? geforce 6800GT? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
835358 (3646) Jeronimo
»

Geforce 6800 Ultra Dry Ice Cooled

212079 (1571) Edi999
»

15.738 3dmarks 2003 z Radeon X800 XT OC

101572 (1195) Boki_
»

ATi X800 XT: Kraljeva vrnitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
535594 (5594) Dr_M

Več podobnih tem