Slo-Tech - Ameriška administracija in OpenAI-jev direktor se usklajujeta o udejanjenju Trumpove želje, da bi ZDA postale nekajodstotni lastnik OpenAI-ja. V naslednjih mesecih želi OpenAI na borzo, obenem pa si ne želi, da bi ameriška administracija podjetju grenila življenje z omejitvami trženja izdelkov. To se je na primer že zgodilo konkurenci, ko je moral Anthropic dobiti dovoljenje za Mythos in Fable, pa prvi še vedno ne sme biti dostopen vsem uporabnikom.
Sam Altman meni, da bi prednosti, ki jih prinaša umetna inteligenca, z javnostjo najlaže delili tako, da bi bila ameriška država delni lastnik podjetja. To ni edinstvena rešitev za OpenAI, temveč si adiministracija želi na podoben način pridobiti še deleže v drugih podjetjih. V Intelu je to že uspelo, saj so ZDA 10-odstotni lastnik.
Altman predlaga, da bi ameriški velikani, ki razvijajo umetno inteligenco, pet odstotkov svojih delnic darovali v suvereni sklad, ki bi deloval podobno kot norveški ali aljaški. Seveda si od tega obetajo odpustke pri nepredvidljivi administraciji, ki bi imel s tem močan interes, da podjetja poslujejo čim bolje in s čim manj omejitvami.
Novice » Nakupi / združitve / propadi » ZDA želijo pet odstotkov OpenAI-ja
karafeka ::
Pa ravno včeraj je trumpek govoril, da se bodo borili proti komunizmu....
Po drugi strani pa podržavljajo podjetja.
fur80 ::
Pa ravno včeraj je trumpek govoril, da se bodo borili proti komunizmu....
Pa saj Trump je po duši diktatorček in komunist, po vzoru bivših komunističnih držav. Tudi prihodnost svoje države načrtuje pri svojih 80-ih letih. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Ganon ::
grex ::
To pomeni, da bodo imeli neomejen dostop do vseh promptov in posledicno brez zakonske varovalke pred uporabo zelo intimnih osebnih podatkov.
Magic1 ::
Kaj pa je to drugega kot podkupnina? Mi damo 5%, država pa pogleda stran... Le kdo drug lahko to predlaga, kot največji conartist.
Magic

mtosev ::
Zanimivo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Jarno ::
OpenAI bi nekoč lahko postal ameriški NLB. Altman se tega zaveda. Davkoplačevalski denar je lahko "uporabna" zadeva.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ameriški Delniški Trg (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Loža | 44271 (1336) | delavec44 |
| » | Bela hiša hoče sama odločati, kdo sme uporabljati OpenAI-jev GPT-5.6Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2938 (806) | johnnyyy |
| » | Začela se je bitka titanov: Musk proti AltmanuOddelek: Novice / Tožbe | 4985 (2990) | OutOfTheBox |
| » | Anthropic pristal v nemilosti ameriškega predsednikaOddelek: Novice / Tožbe | 4674 (1901) | Mr.B |
| » | kaj pravi chat gpt o deepseek r1 (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13784 (10635) | delavec44 |