Forum » Na cesti » Citroen C3
Citroen C3
lara2 ::
Pozdrav,
zanima me, če ima Citroen C3 od letnika 2016 naprej vgrajen računalnik, katere lahko priklopiš na telefon za navigacijo in druge aplikacije?
Ker sicer ima neko enoto, vendar ne vem od katerega letnika naprej omogoča to kar sem omenila.
hvala, lp lara.
zanima me, če ima Citroen C3 od letnika 2016 naprej vgrajen računalnik, katere lahko priklopiš na telefon za navigacijo in druge aplikacije?
Ker sicer ima neko enoto, vendar ne vem od katerega letnika naprej omogoča to kar sem omenila.
hvala, lp lara.
mailer ::
Mogoče ima a le preko kabla. Odvisno od nivoja opreme.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Scorpy84 ::
Citroen, peugeot so sele od leta 2017 postopoma dobivali podporo android auto, programska nadgradnja s starimi radiji, glede android auto ni bila mozna. Z iphoni pa normalno deluje tudi avti od letnika 2015. Seveda govorimo o radiu da ima touch. Po vin stevilki se da pogledat, ali radio podpira android auto. Ce imas iphone, je pa vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()
flyko ::
Moj skromen nasvet: ne kupit tega avta rabljenega. Po petih letih so se nam začele težave z pitjem olja. Stvar je šla tako daleč, da sem vsak teden dolival po liter olja. Nato generalka, obnova cilindrov, zamenjava batov, katalizatorja,...
Tudi, če ga dobiš zelo poceni vstran od tega, razen če si lahko privoščiš občasne okvare in posledično to, da si brez avta.
Enako z novimi, ki imajo podoben tip motorja, vse je naciljano, da zdrži tistih 5 let garancije, potem pa v smeti.
Tudi, če ga dobiš zelo poceni vstran od tega, razen če si lahko privoščiš občasne okvare in posledično to, da si brez avta.
Enako z novimi, ki imajo podoben tip motorja, vse je naciljano, da zdrži tistih 5 let garancije, potem pa v smeti.
mancini ::
For a 2016 Citroën C3, Android Auto functionality depends on whether it is the Generation 2 model (sold until late 2016) or the Generation 3 model (launched in late 2016)
Hm, hvala glede ostalih informacij. Bom premislila.
Je pa potem Peugeot 208 kaj boljši, če ima Citroen probleme z oljem/jermenom?
hvala, lp lara.
Je pa potem Peugeot 208 kaj boljši, če ima Citroen probleme z oljem/jermenom?
hvala, lp lara.
OutOfTheBox ::
Ne. Karkoli je pod Stelanis grupo samo bejž stran (Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Jeep, Alfa Romeo).

IL_DIAVOLO ::
Od francozov samo renaulta. Pa ne da bi bila neka kvaliteta, ampak se ne kvari.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
bozicek ::
Lahko Citroen ampak dizla
Bencinarji so od leta 2009 dalje za v smeti
Darila letos samo za poredne
ZveeZ ::
bozicek ::
??? Takrat so se bili zanesljivi stirivaljni motorji... in se kr nekaj let kasneje, dokler niso prisli v ospredje tri valjni mlincki
Ne bom trdil za vse
Za C4 Picasso samo roke stran
Recimo...
Moj C4 coupe 2004 je bil neuničljiv.
C4 Picasso 2009 težave.
In serviser mi rekel da kar se tiče Picasso roke stran od bencinarja
Darila letos samo za poredne
Ahim ::
??? Takrat so se bili zanesljivi stirivaljni motorji... in se kr nekaj let kasneje, dokler niso prisli v ospredje tri valjni mlincki
A Citroeni (PSA) niso imeli Prince motorjev? (stirivaljnikov)
bm1973 ::
Moj mehanik, ki dela na Citroen/Peuget servisu pravi, da so bencinarji po 3 letih fuč.
Če zdrži 5 let, si imel srečo.
Sicer je njim fajn, ker gre precej popravil v garancijo, in imajo oni plačano delo, sam vseeno...
Če zdrži 5 let, si imel srečo.
Sicer je njim fajn, ker gre precej popravil v garancijo, in imajo oni plačano delo, sam vseeno...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Pozdrav,
zaradi vaših komentarjev, še vedno nisem odločena. Vendar sem gledala 2015-2017 letnike Ford Fiesta. Ta ni Stellantis grupa. So ti kaj boljši kot Citroen ali Peagueot?
Pa vem, da je ime teme Citroen, vendar po vašem posredovanju ga ne bom kupila.
hvala. lp lara.
zaradi vaših komentarjev, še vedno nisem odločena. Vendar sem gledala 2015-2017 letnike Ford Fiesta. Ta ni Stellantis grupa. So ti kaj boljši kot Citroen ali Peagueot?
hvala. lp lara.
nejc_nejc ::
kupi avto. za katetega ves kje ga bos servisirala. vseeno katera firma, samo, da jih je veliko na cesti.
vsi te komentarji zgoraj so plod lastnih izkusenj, kjer jih polovica za menjavo lezaja ali zavornih ploščic pri 200k km. krivi fabriko ter kvaliteto kar na splosno
primerjava c3 z dizli 2.0 ali 2.2 pa itak primerjajo samo čudaki
kakšne pizdarije imajo pa s krogci, pa od njih, noben noče komentirat
vsi te komentarji zgoraj so plod lastnih izkusenj, kjer jih polovica za menjavo lezaja ali zavornih ploščic pri 200k km. krivi fabriko ter kvaliteto kar na splosno
primerjava c3 z dizli 2.0 ali 2.2 pa itak primerjajo samo čudaki
kakšne pizdarije imajo pa s krogci, pa od njih, noben noče komentirat

iloveboobz ::
Pozdrav,
hvala. lp lara.
izogibaj se 1.0ecoboost
smoki
iloveboobz je izjavil:
Pozdrav,
hvala. lp lara.
izogibaj se 1.0ecoboost
Kaj je narobe z ecoboostom? Sem prebrala na spletu, da je to trivaljni motor.

Blinder ::
Toyota ima tudi 1.0 trivaljnega, ki ga je dala na trg sedem let pred Fordom, pa noben ne jamra o tistem motorju, da je nezanesljiv. Fordov 1.0 tistih letnikov je srednja žalost glede zanesljivosti, ima pogonski jermen v olju
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
iloveboobz je izjavil:
Pozdrav,
hvala. lp lara.
izogibaj se 1.0ecoboost
Prvi ecoboosti so imeli grozne probleme, kasneje so tiste probleme večinoma popravili. Jaz bi se na splošno izogibal prvih turbo bencinarjev ne glede na znamko, edino VW grupa je kolikor toliko ok - (TSI nimajo jermena v olju, in so imeli namesto jermena verigo). So pa prav prvi tudi imeli nekaj problemov, ampak po 2015 načeloma že dost boljši.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
BCSman ::
Od letos puretechi nimajo več jermena v olju, vendar bo še trajalo preden pridejo rabljeni na trg..

puretech ze od 2023 dela prehod na ketno...
tut VW je mel kikse.. Prvi tsiji so mel zanič ketne skoraj tako kot BMW.
OutOfTheBox je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
Pozdrav,
hvala. lp lara.
izogibaj se 1.0ecoboost
Prvi ecoboosti so imeli grozne probleme, kasneje so tiste probleme večinoma popravili. Jaz bi se na splošno izogibal prvih turbo bencinarjev ne glede na znamko, edino VW grupa je kolikor toliko ok - (TSI nimajo jermena v olju, in so imeli namesto jermena verigo). So pa prav prvi tudi imeli nekaj problemov, ampak po 2015 načeloma že dost boljši.
tut VW je mel kikse.. Prvi tsiji so mel zanič ketne skoraj tako kot BMW.
smoki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()
Dobro, če ne Citroena, Peagouta, torej ne Stellantis grupa, in tudi ne Forda, ki ni iz Stellantis. Kaj mi še preostane?
Dacia? Te so še dosti poceni, pa ne mi rečt da imajo tudi ti jermen v olju?
hvala lp lara.
hvala lp lara.
ZveeZ ::
Dobro, če ne Citroena, Peagouta, torej ne Stellantis grupa, in tudi ne Forda, ki ni iz Stellantis. Kaj mi še preostane?
hvala lp lara.
Ce zelis avto letnika med 2010 in 2025 moras kupovati motor ter nato preveriti kateri avti pridejo zraven tega motorja.
Npr.:
- renault 1.2 tce: tastari H4ft ja, novi H5ft ne
- ecoboost 1.0 noben
- noben prince motor
- 1.2 puretech ne vse do verzije s ketno, pa se ta ne vem, ce so odpravili vse probleme
- 1.2/1.4 tsi stara verzija ne, nova ja
- 1.6hdi 8v SOHC ja, 16v DOHC raje ne
- 1.5 dci letnik 2010+ so naceloma vsi ok
- 0.9 tce naceloma ok
- 1.33 tce ok
Nastel sem le par motorjev, kateri pokrijejo veliki del vseh evropskih avtomobilov (B/C segment).
Mogoce je se najboljse kupiti nekaj z japonskim motorjem.

z atmosferskim japoncem tut nimaš kaj zgrešit. Še manj pa z EVjem, k ni evropskega izvora.
smoki
Opazila sem, da je veliko Renaultov z 1.2 16V motorjem. Ta je OK?
Rada bi vzela bencinskega in ne EV.

Ne bodi tako površna in napiši bolj točno, kaj te zanima. 1.2 16v so bili v proizvodnji 17 let. Se ti ne zdi, da bi bilo bolje, če bi bolj natančno povedala, kateri točon 1.2 16v?
tony1 ::
hvala lp lara.
Od turbo motorjev z GDIjem karkoli japonskega (vsi imajo ketno).
Od motorjev brez turbine karkoli japonskega ali korejskega.

D3m ::
1.5 ecoTSI
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Vzameš na leasing pa je.
|HP EliteBook|R7 8840U|
d4vid ::
bosmla ::
Lahko povem, da poznam 8 letno zgodovino C3 (model III) z 1.2 puretech... Ja remen v olju je bil menjan pri cca 90000 km (~140€), popije cca 1,5l olja na leto. Sedaj ima mislim nekje 130k km in (na sreco?) ni nobenih tezav z motorjem. Ima sicer tezavo z odklepanjem zadnjih vrat (noce jih odklenit - za poznavalce: kaj narediti?)... Naj bodo pozorni na kaj posebnega, ki bi se lahko zgodilo?
Aha ja, android Auto deluje, preko usb kabla (mora seveda biti s touch ekranom).
Aha ja, android Auto deluje, preko usb kabla (mora seveda biti s touch ekranom).
hvala lp lara.
Je fotr imel isti problem lani ko je kupoval drugi avto. Želel je nekaj cca 10 let starega, dizel avtomatsko odpade zarad tega ker dela premalo km. In kot rečeno iz tistga obdobja dobiš večinoma samo še turbobencinarje, ki pa niso za nikamor.
Odločitev je bila za fotra takrat težka (ker je delal kompromis predvsem na letniku avta), je pa potem vzel Ford Focus atmosferski bencinar 2008 letnik, ampak je avto v super kondiciji (garažiran celo življenje, 120k km). Več kot eno leto lastništva, in ni imel enega problema.
Ampak po drugi strani drži - 2008 je že star avto in nimajo vsi možnosti tako kompromizirat, sploh če delajo več km. Če bi jaz kupoval bencinarja v tem obdobju bi vzel kaj od Toyote okol letnik 2015-2018, pogojno VW (če nima dost km in so bili problemi z verigo zrihtani).
iloveboobz je izjavil:
11 jurjov za 8 let starga oskubljenga švaba?
dio mio
8.5k pa roka. Za toliko je verjetno tudi šel avtohiši.
Zgodovina sprememb…
sparklyslo ::
Hyundai i20 1.0 s turbino ali 1.2 atmosferc, oba trpezna, kupi do max 100000 prevozenih. Isti motor ima kia Rio.
Dobro hvala za nasvete. Sicer se ne spoznam na motorje zato ne vem kaj manjka pri 1.2 16V.
Kar se tiče SEAT Leon, je pa cena previsoka za za toliko star avto. To je moje mnenje. Če bi imela 10000 EUR bi raje vzela novega manjšega pa bi imela 5 let garancije. Tukaj lahko kupim, potem pa odpove alternator po 3 mesecih in imam dodatne stroške.
Bom pogledala še Kie Rio. Moj cilj je čim ceneje pa da dela. Recimo 3000 - 4000 EUR, za cca 10 let star avto. Zato sem spraševala za c3 tukaj, ki je v tem rangu ampak nima smisla če imaš veliko stroškov.
hvala lp lara.
Kar se tiče SEAT Leon, je pa cena previsoka za za toliko star avto. To je moje mnenje. Če bi imela 10000 EUR bi raje vzela novega manjšega pa bi imela 5 let garancije. Tukaj lahko kupim, potem pa odpove alternator po 3 mesecih in imam dodatne stroške.
Bom pogledala še Kie Rio. Moj cilj je čim ceneje pa da dela. Recimo 3000 - 4000 EUR, za cca 10 let star avto. Zato sem spraševala za c3 tukaj, ki je v tem rangu ampak nima smisla če imaš veliko stroškov.
hvala lp lara.

solidn avto z bulletproof motorjem.
smoki

Če mene vprašaš, je top motorček. Stara preverjena tehnika, brez turbine, 75 konjev. Redni servisi, pa bo šel.
smo imeli cliota s tem motorjem doma. Smo se prav smejali, kako slabo je to šlo. 105 nm navora ...
Mogoce kdo?
...C3 (model III) z 1.2 puretech. Remen v olju je bil menjan pri cca 90000 km (~140€), popije cca 1,5l olja na leto. Sedaj ima mislim nekje 130k km in (na sreco?) ni nobenih tezav z motorjem. Ima sicer tezavo z odklepanjem zadnjih vrat - noce jih odklenit - kaksen nasvet?... Se naj bo pozorno na kaj posebnega, ki bi se lahko zgodilo?
iloveboobz je izjavil:
kupuje majhen avto, ne teh ladij. Sej majo mislim da tud C3 tistega letnika te motorje. In zgleda dejansko top avto.
Mogoce kdo?
...C3 (model III) z 1.2 puretech. Remen v olju je bil menjan pri cca 90000 km (~140€), popije cca 1,5l olja na leto. Sedaj ima mislim nekje 130k km in (na sreco?) ni nobenih tezav z motorjem. Ima sicer tezavo z odklepanjem zadnjih vrat - noce jih odklenit - kaksen nasvet?... Se naj bo pozorno na kaj posebnega, ki bi se lahko zgodilo?
A se sliši kakšen zvok kadar zakleneš / odkleneš pri tistih vratih? Ker če ga ni je verjetno motorček/akutator.
Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:
iloveboobz je izjavil:
kupuje majhen avto, ne teh ladij. Sej majo mislim da tud C3 tistega letnika te motorje. In zgleda dejansko top avto.
Mogoce kdo?
A se sliši kakšen zvok kadar zakleneš / odkleneš pri tistih vratih? Ker če ga ni je verjetno motorček/akutator.
to je dalec od ladje. c-elysee je dejansko limuzinska varianta C3..
smoki
Zaklene vedno, odpres pa se lahko samo rocno od znotraj (na daljinca odklene vse razen teh vrat). Ko tako rocno odperes potem se parkrat odklene na daljinca.
Če sem se kaj naučila iz te teme je da ni pomembna znamka, ampak kateri motor uporablja ta znamka.
Ne vem pa zakaj ni možnosti na avto.net da iščeš po motorjih in ne samo po znamkah. Je pa outofthebox na začetku rekel da naj grem stran od Stellantis grupe ampak v zadnji objavi glede Citroena elysee pa ni bil proti da ga kupim.
lp lara.
Ne vem pa zakaj ni možnosti na avto.net da iščeš po motorjih in ne samo po znamkah. Je pa outofthebox na začetku rekel da naj grem stran od Stellantis grupe ampak v zadnji objavi glede Citroena elysee pa ni bil proti da ga kupim.
lp lara.

Kar sem se naučil od žensk je, da jih ne zanima zanesljivost in tehnika in nevemkaj, ampak samo znamka in barva.