Forum » Programska oprema » Authentik Outpost
Authentik Outpost
gkvmrggktv ::
Živijo,
ima morda kdo kakšno idejo, kako bi v slovenščino prevedel Outpost (https://docs.goauthentik.io/add-secure-...).
Izpostava?
LpGk
ima morda kdo kakšno idejo, kako bi v slovenščino prevedel Outpost (https://docs.goauthentik.io/add-secure-...).
Izpostava?
LpGk

Miki N ::
Out-post je dobesedno iz-postava. Ampak jaz se ne bi toliko sekiral glede ustreznosti prevoda - ne misliti, da imajo vsi ti k00l t3hnični izrazi spet toliko jezikovnega smisla v originalu. So
mtošev ::
Ne bi prevedel v slovenščino. Zakaj za vraga bi to prevajal? Če njihova uradna dokumentacija zadevi pravi outpost (tudi service), ZAKAJ BI TO PREVEDEL?
gkvmrggktv ::
Out-post je dobesedno iz-postava. Ampak jaz se ne bi toliko sekiral glede ustreznosti prevoda - ne misliti, da imajo vsi ti k00l t3hnični izrazi spet toliko jezikovnega smisla v originalu. So![]()
Res je, definitivno nimajo.
Ne bi prevedel v slovenščino. Zakaj za vraga bi to prevajal? Če njihova uradna dokumentacija zadevi pravi outpost (tudi service), ZAKAJ BI TO PREVEDEL?
Lej, če smo prevajali Docker container v vsebnik, potem nikoli ne veš.
Moj mentor bo želel slovenski izraz za to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gkvmrggktv ()
mtošev ::
Lej, če smo prevajali Docker container v vsebnik, potem nikoli ne veš.
Moj mentor bo želel slovenski izraz za to.
Sedaj je vse jasno, akademski nesmisel
kow ::
Problem IT prevodov je, da bi se morali prevajati samo konceptualne besede. Vecina izrazov je povsem marketinske narave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Prevajanje krajevnih imenOddelek: Loža | 3734 (2782) | ginekk |
| » | Prevodi nekaj IT izrazov v SlovenščinoOddelek: Pomoč in nasveti | 6814 (5099) | broken/link |
| » | Prevod (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 19615 (9341) | bosslipxx |
| » | Slovenski izrazOddelek: Omrežja in internet | 1662 (1363) | GupeM |
| » | programerska paradigma - WTF? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7590 (6108) | slitkx |