» »

Privatno parkirno mesto okupirano

Privatno parkirno mesto okupirano

1
2
»

endelin ::

Jp. Pri nas ne moreš ne-kavbojsko rešiti tega primera da lahko parkiraš na svoj parking :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Utk ::

Ta je verjetno prebral tist, vic, ko je bogataš šel na banko po 2 jurja posojila, kot zavarovanje je pa dal ferrarija, čez en mesec pride vrnit posojilo in reče bankirju, super, en mesec varovane garaže za par procentov od dveh jurjev...

Zdaj mu cel blok čuva njegov avto, da mu nekje ni treba plačevat parkirnine :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

kamiKaZaA ::

Jaz lahko samo rečem, da sem v Sloveniji rešil dva ne ravno lepa spora preko dveh različnih inšpektoratov v mojo korist (neplačano študentsko delo, ko sem šel sam stran in pametnjakovič ni želel plačati zadnji mesec dela in še en spor pri nakupu v trgovini, ko niso želeli vrniti denarja za stvarno napako, ampak so vztrajali, da mi zadevo zamenjajo, jaz sem pa vztrajal na kupnini). Tak da imamo inšpektorate za take zadeve, zavrtiš telefonsko, opišeš problem in potem oni prevzamejo zadevo. Tu lahko rečem, da so sami plusi od njihove prijaznosti po telefonskem pogovoru do ustrežljivosti. Zelo dober javni servis za nas državljane. OP naj proba zadevo rešiti preko inšpektorata. Če bo poklical napačnega, ga bodo od tam napotili na pravega.

bbbbbb2024 ::

Bellator je izjavil:

Balkan je pač Balkan. V Avstriji te lastnik slika, kazen pa dobiš po pošti.

V Belgiji te lastnik slika, v 20min ti avto odpeljejo in v 7 deh prodajo na dražbi.

feryz ::

Bellator je izjavil:

Balkan je pač Balkan. V Avstriji te lastnik slika, kazen pa dobiš po pošti.
Seveda se motiš. Za kazen po pošti rabiš vplesti sodišče. Ali odvetnika. Ali ...
V Avstriji lastnik (trgovec) pokliče pajka, ki ti odpelje avto in ti greš lepo k njim po avto. Brez plačila ti ga ne dajo, jasno.
Potem se pa lahko žališ komerkoli hočeš. 380 evrov sem plačal za free parking pred trgovino.

bm1973 ::

Saj pri nas tudi lahko pokličeš pajka...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Ne vem če. Morajo imeti jajca da pobirajo avte na privat parcelah.
Nimajo zakonske osnove.
Poleg tega boš moral založiti za odvoz.

nejc_nejc ::

Ali je Op samo šel na policijo ter tam ustno obrazložil zadevo, ali je spisal prijavo?

Res ne verjamem, da se ne da preko policije.

OutOfTheBox ::

Če zadeva ne krši nobenih zakonov / prometnih pravil, potem policija nima pristojnosti za ukrepanje. Realno, kaj točno pričakuješ da bo policija naredila? Spisala kazen..? Za kaj pa?

In tudi za zadevo odpeljat (če ne krši nobenih pravil), so postopki dolgi. Je bil v centru mesta (javna površina), pravilno parkiran ampak zapuščen avto. Prvo je dobil več obvestil redarstva, potem čez 2 meseca odločbo o tem da če v roku 3 mesecev avta ne umakne, ga bo odpeljal pajek. In avto je bil tam še 3 mesece lol.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

feryz je izjavil:

Ne vem če. Morajo imeti jajca da pobirajo avte na privat parcelah.
Nimajo zakonske osnove.
Poleg tega boš moral založiti za odvoz.

Nam so rekli, da lahko naročimo in plačamo, ko smo imeli dva neregistrirana avta na parkirišču.

Sam pol se je oglasil en sosed, ki je poznal lastnike. Se je uredilo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

OutOfTheBox je izjavil:

Če zadeva ne krši nobenih zakonov / prometnih pravil, potem policija nima pristojnosti za ukrepanje.

zakaj pa policija je, saj ne obstaja samo prometna....

vse skupaj je verjetno zajebancija s strani OP_ja, da tukaj hebe narod :))

OutOfTheBox ::

Prvo odgovori kakšen zakon krši pravilno parkiran avtomobil na privat lastnini, brez nobenih znakov oz. opozoril, potem pa bomo govorili naprej.

Utk ::

Imamo 100,000 predpisov, o vsaki možni bedariji, nimamo pa predpisa, ki bi prepovedal nekomu parkirat šlepar na tvojem dvorišču, da bi bila to stvar, ki je bi nekdo takoj rešil brez sodišča.

Mislim da smo nekje zašli.

vtipkajte v glup AI, pa vam zrecitira zadevo.
mater ste tukaj eni pametni.ali nismo na nekem tehmničnem forumu

edini zajeb je, da OP nekaj samovoljno paca po avtu ter se na ta način zapleza.

Ne me basat, da policija ne odreagira. halooo

Utk je izjavil:

Imamo 100,000 predpisov, o vsaki možni bedariji, nimamo pa predpisa, ki bi prepovedal nekomu parkirat šlepar na tvojem dvorišču, da bi bila to stvar, ki je bi nekdo takoj rešil brez sodišča.

nikamor blebetajo neumnosti

naj parkirajo na dvorišču od JJ ali ZJ pa da vidimo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

mn ::

nejc_nejc je izjavil:

vtipkajte v glup AI, pa vam zrecitira zadevo.
mater ste tukaj eni pametni.ali nismo na nekem tehmničnem forumu

edini zajeb je, da OP nekaj samovoljno paca po avtu ter se na ta način zapleza.

Ne me basat, da policija ne odreagira. halooo

Utk je izjavil:

nikamor blebetajo neumnosti

naj parkirajo na dvorišču od JJ ali ZJ pa da vidimo.

AI lahko napiše karkoli, vseeno policija na privat površini nima pristojnosti. Je pa jasno da če ZJ v primeru spolnega delikta poskrbi da izginejo dokazi iz varovanega prostora, bo tudi vozilo izginilo. Zankonito ali ne.

Lahko OP zahteva povracilo denarja od lastnika vozila ker ni mogel parkirati?

BRBR ::

Razmislil bi o opciji, da če kam prijaviš, da bo inšpekcija tebi naložila, da to saniraš, kot lastnik parcele/parkinga.
To dejansko obstaja.
Never underestimate the power of idiots in large groups.

AI lahko napiše karkoli, vseeno policija na privat površini nima pristojnosti.

Pri AI moras ločiti zrnje od plevela, predvsem, kako ga vprašaš. Če je potrebno tudj večkrat, ter vire nan navede.
Za policijo ter orivat pa razmisli kaj si nspisal.

EU_zamašek- ::

Samael, zakaj si zbrisal moj dodatek k nejčevem postu, ki je namigoval, da je to mogoče še ena izmed namišljemnih tem. Tisto kar sem napisal ni nemogoče.

Kakorkoli, res upam, da je to trol tema ... Da ta zaplet ni resničen.

cvalsr ::

Probajmo podobno situacijo:
Ko te ni doma, nekdo zasede tvoje stanovanje in zamenja ključavnico.
V bananastanu Slovenija ga skoraj ne moreš ven fu...!?
Kaj boš naredil?!
Ker je privatna last, policija ne more nič?
Izvolite, pametujte.

V Italiji je bila kar jeba s tem. Bilo pred leti na MMC ...

c3p0 ::

Smrdi po trol temi. Drugače pa, listek bi nalepil, da ga ne dobiš kar tako dol.

Čez par dni bi zadeva postal free for all, avto bi bil odblokiran in postavljen na drugo mesto.

Lahko pa greš pravno pot in avto še mesece gledaš na svojem parkingu, kot priden državljan.

vke4XC ::

cvalsr je izjavil:

Probajmo podobno situacijo:
Ko te ni doma, nekdo zasede tvoje stanovanje in zamenja ključavnico.
V bananastanu Slovenija ga skoraj ne moreš ven fu...!?
Kaj boš naredil?!
Ker je privatna last, policija ne more nič?
Izvolite, pametujte.

To narediš parkrat in - elita!

Ja un listek ki izgine malo smrdi po trollu

asinhronc ::

Madona delate tukaj sadno kupo ali rešujete problem?

Nobena javna inštitucija ne bo vzela odgovora "majke mi" ni moj avto in ga odstranila na privatnem prostoru. Toej bi lahko vsak, ki bi se hotel znebiti avtomobila, enostavno delal tako. Torej brž do odvetnika s slikovnim gradivom, potem pa po sodno odločbo za odstranitev, ker je pakring privat in mora lastnik dokazat da ni njegov. Povsem drugo pa so javne površine, kjer je jasno označeno kako se pakrira, pa śe tam je zakonski rok odstranitve. Vsi bi nekaj anonimno, pa zastonj...

Ampak ja, troli

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: asinhronc ()

Bobo95 ::

Ni troll tema.

Zakaj nekdo vzame opozorilni listek, nimam pojma, še posebej če bi želel avta se znebit.
Najbolj neumno je pa to, da je nekaj praznih parkirnih mest v garaži.

Policija je navedla iste primere kdaj lahko ukrepa, kot so jih drugi že zgoraj. Če avto ni pravilno parkiran, če je na javni površini...
Edino kar so rekli, da lahko pridejo preverit je to, da če je avto ukraden.

A imaš ti to od policije na papirju?

JAZ, ki težimn policiji sem LASTNIK privat prostora...torej vabim policijo da pride..haloooo
.... in ga odstranila na privatnem prostoru

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

dussan ::

Mogoče pomaga tole Misterij na Miklošičevi ulici: kdo je premaknil zapuščeni avto na cesto?.
Avto je bil nekaj let na privatnem parkirišču in se ga nismo mogli znebiti po "uradni" poti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dussan ()

velikBrokoli ::

Z leti počasi dojameš, da se v Sloveniji najbolj splača stvari delati po neuradni poti... ker uradna pot skoraj vedno zataji. Balkan.

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Tist avto je bil že parkrat premaknjen
Prvo na pločnik, pa se je redarjem je*alo, nato je šel na cesto

Miki N ::

OP zdaj imaš ves info. Par frendov pa zavihate rokave.

V primeru da ni trol tema. Pripravi se da bo lastnik kripe, ker je očitno posebnež, šel v protinapad. Ironično znajo kifeljci v tem primeru dejansko priti (lahko jim natvezi karkoli). Dosti ljudi se v takih razmerah ne zna obnašati. TL;DR: Nič ne veš. Pa časa tudi nimaš. S čimmanj besedami. Ne razlagaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Tipično slovensko, bog ne daj identificirati pobalinskega človeka in ga najmanj nadreti, temveč zahinaviti in "glumiti gljivu" pred organi pregona.

Pa saj je bilo že vse povedano, nigga. Kolikor sem razumel OP ne ve točno kdo je lik, ki pušča kripo na označenem mestu. Kaj pa lahko še naredi poleg tega, da premakne vozilo, če ga lastnik noče? Plus to je nekako preizkušena metoda. In ja jebiveter ki pušča kripo sosedu (če sploh živi v soseski, to je itak še posebno poglavje) je pač poseben primer in bo točno to naredil ko ga bo OP "identificiral". "Organi pregona" pa so tudi svojega denarja vredni, LOL. V svetu, kjer se sitem obnaša rahlo lopovsko moraš tudi sam postati rahel lopovček. ;)

Zgodovina sprememb…

Glede na to da smo tehnični forum, bo že nekdo vedel, katere kamerce so najbolj primerne ... Stavim, da je nepridiprav OP-ov znanec ...

Pa saj premakniti kripo je _tehnično_ gledano optimalna rešitev. Ni vsa tehnika avtomatično kup kitajske elektronike. Gre za koncepte, metode ... _inžinirski_ pristop k problemu!

Ampak "delavcev" primanjkuje. Kadrovska podhranjenost pa to, nihče se noče vpletati (sam tudi venomer opozarjaš na poženščenost. Sicer ne uporabljaš tega izraza ...)

EU_zamašek- je izjavil:

Ampak "delavcev" primanjkuje. Kadrovska podhranjenost pa to, nihče se noče vpletati (sam tudi venomer opozarjaš na poženščenost. Sicer ne uporabljaš tega izraza ...)

Res ga ne, črnuh, ker je v tvoji glavi. Še enkrat OP ima ves info. Sicer ne vem kako una priprava, ki jo je en omenjal izgleda samo po mojem lahko to izvedeta dva BP. Čeprav to izgleda nekaj, kar bi bilo bolj z za izposojo. Samo je izvedljivo, folk je to že delal. Faking avto je, ne tank.

Zgodovina sprememb…

Ne razumem, zakaj me označuješ za črnuha. Nisem vedem, da obvladam njihove metode ...
Sicer OP ni napisal, kaka kripa zaseda njegov prostor. Ni v vseeno če je stari clio ali kaka zafira recimo. Za slednjo je že dobro imeti štiri osebke, razen če se hočeš naprezati.
Sam ne maram napora.

Zafiro ima samo naš Fery, tako da ok, potem je primer rešen. Možno, da je kako pozabil kje, ker se mi zdi, ker jih je imel že več. Se zgodi. Plus kaj te moti, če si črnuh - a si rasist? :))

Zgodovina sprememb…

Seveda sem. Zato se zelo dobro razumem z vsemi rasami. Z nobenimi nimam težav, vsak ima svoje posebnosti.
Priznam pa, da so mi Germani malce čudni, čeprav so nam zelo sorodni.
Sumim na kake vesoljce, da so pri njih imeli prste vmes ...

predi ::

@OP, na Predlagam vladi pošlji predlog za spremembo zakonodaje, ki bi lastnikom zemljišč dovolila, da z zapuščenimi premičninami na njihovih zemljiščih na lastne stroške počnejo karkoli. Potem, ko bo to v veljavi, pa vsak dan odstraniš en kos z vozila in ga odneseš na deponijo. Brisalci, ogledala, odbijači, šipe, notranje obloge, luči, ipd. Poceni pa še naučiš se česa zraven.

Ali celo kaj prodaš na Bolhi ...

Meiniken2 ::

Samo OP nima 10 let cajta, da sploh sprejmejo (če sprejmejo) :D

Če mojo zafiro res štirje dedci premaknejo, jim je treba dati medaljo in orenk denarno nagrado.
V resnici kaj dosti več od tega, da bi jim blatniki ostali v rokah, ne bi postorili.

V praksi rabiš en ali dva dvigosa in avto zelo elegantno prestaviš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

fikus_ ::

Rabiš to

in avto odpelješ na javno površino, tam so pa drugi pristojni za to.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

c3p0 ::

Na takih zapuščenih avtih rada poči šipa, moraš pozorno spremljat. Čez par dni to opaziš in premik avta je preprost.

feryz je izjavil:

Če mojo zafiro res štirje dedci premaknejo, jim je treba dati medaljo in orenk denarno nagrado.

Daj Fery, bodi človek pa prestavi Z-makino z OPovega placa no.

Ni napisal kakšen je.
Če ima dve tone in pol, tako kot moj, se tega zagotovo ne bi lotil.
Če ima eno tono, ga pa, z malo guncanja, že spraviš na sredino.

V šoli smo, mulci kot mulci, prfoksi dal bolhco v kot, pod kotom 45 stopinj. Itak da jo ni mogla sama spraviti ven. Ampak sta dva prfoksa z lahkoto rešila situacijo.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo mi je preluknjal pnevmatike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13527401 (21336) nevone

Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )

13649635 (45285) Gandalfar
»

Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )

6820040 (17593) Utk

Več podobnih tem