Forum » Loža » Privatno parkirno mesto okupirano
Privatno parkirno mesto okupirano
Bobo95 ::
Nekdo je na moje privatno parkirno mesto v garaži od bloka parkiral avto. Ta avto je brez registerskih tablic in je sedaj tam parkiran že 1 mesec.
Na brisalcu od avta sem že parkrat pustil poziv naj se ta avto umakne, saj je parkirno mesto moje. Vsakič je listek naslednji dan izginil, a avto tam ostal.
Klical sem upravnika bloka, ki mi je zagotovil, da on nima tukaj kaj narediti, saj gre za privatno lastnino.
Klical sem policijo, ki mi je isto zagotovila, da oni nimajo tukaj kaj narediti, saj gre za privatno lastnino.
Kako je lahko to legalno, mi ni jasno.
Katera opcija mi še preostane, da se ta problem reši? Ali moram res klicati vlečno službo, ki me bo krepko stala?
Na brisalcu od avta sem že parkrat pustil poziv naj se ta avto umakne, saj je parkirno mesto moje. Vsakič je listek naslednji dan izginil, a avto tam ostal.
Klical sem upravnika bloka, ki mi je zagotovil, da on nima tukaj kaj narediti, saj gre za privatno lastnino.
Klical sem policijo, ki mi je isto zagotovila, da oni nimajo tukaj kaj narediti, saj gre za privatno lastnino.
Katera opcija mi še preostane, da se ta problem reši? Ali moram res klicati vlečno službo, ki me bo krepko stala?
MadMen ::
S kolegi ga poskusite prestaviti izven parkirnega mesta pa naj se potem upravnik heca s tem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MadMen ()
fikus_ ::
Daj še kakšno obvestilo, poslikaj, potem pa s kolegi pljunite v roke ter prestavite avto, če ne bo šlo drugače. Pa ne ga poškodovat.
Dobijo se vozički za pod kolesa, povprašaj pri kakšnemu mehaniku,....
Dobijo se vozički za pod kolesa, povprašaj pri kakšnemu mehaniku,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
polozweii ::
To me spominja na sr.šolo ko so sošolci na parkirplacu obrnili bolho za 90°. Je moral učitelj telovadbe organizirat da so avto obrnili nazaj in se je lahko učiteljca odpeljala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()

Miki N ::
Avto brez tablic - slabo kaže, da ga bo lastnik kar odpeljal. Mi imamo enega takega _leta_ - na srečo je na neuporabljenem parkirnem mestu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
OutOfTheBox ::
A mate kakšne table, kjer piše da je prepovedano parkiranje za nestanovalce, oz. kaj podobnega?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
bbbbbb2024 ::
Nekdo je na moje privatno parkirno mesto v garaži od bloka parkiral avto. Ta avto je brez registerskih tablic in je sedaj tam parkiran že 1 mesec.
Če je garažno mesto res tvoje (kar izhaja iz zemljiške knjige), potem vložiš motenje lastninske pravice. To lahko vložiš vedno.
Če pa ni tvoje, pa sicer lahko vložiš motenje posesti. Težava je samo ta, da moraš to storiti v 8 dneh, od kar si zvedel za motenje.
To so proper legalne poti.
Malo manj proper je, da avto potisnete iz parkirnega mesta (če je odklenjen, ročna ni zategnjena).
Če je ročna zategnjena, obstajajo vozički, da daš cel avto na vozičke in ga premakneš dol.
Imam kolega, ki ima precej manj potrpljenja, njemu so zaparkirali parkirni prostor, ročna zategnjena. Razbil steklo, odtegnil ročno, ter avto potisnil na drugi konec garaže. To sicer ne delaj, ipak smo civilizacija.
Zdaj z vlečno službo je tako, da ti za take stvari niti ne bodo prišli. Prvič, slabo reklamo si delajo. Drugič, v redu, avto naložijo. Kam naj ga odložijo? Tehnično gledano, si avto ukradel. K sebi ga sigurno ne bodo hoteli peljati, pa četudi bi ga, bi hoteli, da plačaš ležarino.

endelin ::
Najboljša varianta je da ga premakneš nekam drugam, da rata problem za upravnika ker bo folk teživ ko bo oviral dostop.
Ker drugače bo lahko tale avto na parkingu nedoločen čas
Ker drugače bo lahko tale avto na parkingu nedoločen čas
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
BuDi79 ::
OutOfTheBox je izjavil:
A mate kakšne table, kjer piše da je prepovedano parkiranje za nestanovalce, oz. kaj podobnega?Je bilo verjetno 100x napisano da tabla ne pomaga in je bolj lepotni element. Če je prost dostop.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
starfotr ::
Zmeni se s kolegi in ga prestavite ven iz garaže, na javno površino. Lahko tudi na cesto. Tam ga bo odpeljal pajek in bo pristal v skladišču za vozila. Pa se bodo že oni zajebvali za izterjavo.
polozweii ::
Kdo bi parkiral avto na tuje zemljišče in s tem tvegal poškodbe na pločevini.
Lastnik z avtom ni želel imeti stroškov z vleko na deponijo in ga je podtaknil na tujo parcelo.
Ni pa logično da iz brisalca izginja poziv naj se avto umakne.
Lastnik z avtom ni želel imeti stroškov z vleko na deponijo in ga je podtaknil na tujo parcelo.
Ni pa logično da iz brisalca izginja poziv naj se avto umakne.
bm1973 ::
Če je v Ljubljani, pokličeš pajka in naj ga odpeljejo. Sicer plačaš ti strošek odvoza.
Lahko ga pa s kolegi odpelješ na javno površino in pokličeš pajka...
Po VIN številki bodo potem našli lastnika...
Lahko ga pa s kolegi odpelješ na javno površino in pokličeš pajka...
Po VIN številki bodo potem našli lastnika...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
vke4XC ::
Ni zavidanja vredno - zdaj, ko ste že vsi dali svoje mnenje, dodam jaz še 'geminijevo' :D
Situacija z zapuščenim ali napačno parkiranim vozilom na zasebnem zemljišču je v Sloveniji pravno precej siva in zahteva previdnost, da ne bi na koncu vi plačevali odškodnine lastniku vozila.
Tukaj je pregled korakov in stroškov:
1. Prvi korak: Ugotavljanje lastništva
Policija ali redarstvo vam zaradi varstva osebnih podatkov (GDPR) ne smeta kar tako izdati podatkov o lastniku.
Rešitev: Če sumite, da je vozilo ukradeno ali vpleteno v kaznivo dejanje, pokličite 113. Če policija ugotovi, da vozilo ni predmet kaznivega dejanja, ga ne bodo odpeljali, saj gre za civilnopravno razmerje na zasebni posesti.
2. Poziv k odstranitvi
Na vetrobransko steklo nalepite obvestilo z zahtevo, da lastnik vozilo odstrani v roku (npr. 3 ali 7 dni), sicer boste sprožili postopek odstranitve na njegove stroške. Dogajanje in obvestilo fotografirajte.
OutOfTheBox ::
OutOfTheBox je izjavil:
A mate kakšne table, kjer piše da je prepovedano parkiranje za nestanovalce, oz. kaj podobnega?Je bilo verjetno 100x napisano da tabla ne pomaga in je bolj lepotni element. Če je prost dostop.
Tabla pomaga tako da ima stanovalec bloka več legalnih vzvodov za rešitev problema.
potem pa prestavi avto na pločnik, bodo redarji uredili...
Če smo specifični okol legalnosti tega početja, bo to težko če ni lastnik parkirnega placa, ni bilo table, ipd. Ker v tem primeru ni razlike, če pridem jaz do parkirnega placa pred blokom ki ga ti uporabljaš in ti prestavim avto na pločnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Cr00k ::
Ashrack ::
To, da policija nic ne more ne verjamem.
Policija nima pristojnosti na privat lastnini, razen ce ima sodniski nalog. Tako da najboljsa resitev je avto poriniti na javno povrsino.
....
Utk ::
A če ti nekdo bombo vrže v stanovanje tudi policija nima nobene pristojnosti, ker je to privat lastnina?
nejc_nejc ::
To pomeni, da pripeljem kontejner_velik za smeti ter ga s hijabom položim vam na dvorišče in ni panike.
kdo je lastnik "javne" površine?
To, da policija nic ne more ne verjamem.
Policija nima pristojnosti na privat lastnini, razen ce ima sodniski nalog. Tako da najboljsa resitev je avto poriniti na javno povrsino.
kdo je lastnik "javne" površine?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
enavlaka ::
Seveda ma pristojnost, ker je vozilo parkirano na tvojem "dovozu" in ne moreš do parkirnega mesta.
feryz ::
A če ti nekdo bombo vrže v stanovanje tudi policija nima nobene pristojnosti, ker je to privat lastnina?Ogrožanje življenj in parkiranje na privat lastnini nekako nista primerljiva, ali kaj se ti zdi?
Tudi če z avtom gaziš ljudi na privat površini, bodo vseeno pritekli. Si lahko ziher.
nejc_nejc ::
Seveda ma pristojnost, ker je vozilo parkirano na tvojem "dovozu" in ne moreš do parkirnega mesta.
če je bilo zame
ne kontejner je lepo na robu dvorišča, da ne ovira prometnega toka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
A če ti nekdo bombo vrže v stanovanje tudi policija nima nobene pristojnosti, ker je to privat lastnina?Ogrožanje življenj in parkiranje na privat lastnini nekako nista primerljiva, ali kaj se ti zdi?
Tudi če z avtom gaziš ljudi na privat površini, bodo vseeno pritekli. Si lahko ziher.
Ne fantazirat. Jaz verjamem, da se policajem ne da, to sploh ne dvomim, ampak to ne pomeni, da se res ne da.
Lahko se zgodi da začne puščat olje iz tistega avta. Lahko se zgodi da vrže čik kdo zraven. Jebiga, zgodi se...bojo pol pršli?
Ghost7 ::
Pod njim podkuri... Pazi da te nihče ne vidi. Ko bo gorelo, bodo prišli gasilci, pogasili, policisti bodo ugotavljali kaj se je zgodilo in hitro našli lastnika, da ga bodo obvestili. Pogorišče bo treba pospravit, ker bo nevarno za okolico.
Vsekakor bi se še danes z nekim sosedom zmenil, da bi v njegovem avtu namestil kamero, katera snema to vozilo, da vidiš kdo odstranjuje obvestilo.
Vidim, da je @utk par sekund prej prišel na isto idejo hahaha.
Vsekakor bi se še danes z nekim sosedom zmenil, da bi v njegovem avtu namestil kamero, katera snema to vozilo, da vidiš kdo odstranjuje obvestilo.
Vidim, da je @utk par sekund prej prišel na isto idejo hahaha.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ghost7 ()
Meiniken2 ::
Avto tam stoji nepremično? Možnost kakšne kamere ne obstaja? Nastviš listek + kamero in čakaš.

cvalsr ::
tam parkiran že 1 mesec.
1 mesec, na tvojem privatnem??
In 'listek' nekdo redno odstranjuje?
Zapri se v špajzo in naskrivaj jokaj. To je očitno edini nasvet, ki ga ti zmoreš upoštevati.
feryz ::
Ne fantazirat. Jaz verjamem, da se policajem ne da, to sploh ne dvomim, ampak to ne pomeni, da se res ne da.Kaj ti verjameš, nima veze.
Lahko se zgodi da začne puščat olje iz tistega avta. Lahko se zgodi da vrže čik kdo zraven. Jebiga, zgodi se...bojo pol pršli?
Že parkrat so ti napisali dejstvo, da nimajo kaj početi na privatni lastnini in to drži.
Furbo ::
Brezveze se je obračati na razne službe in policaje, potem samo vedo kdo je 'kriv', ko si sam pomagaš. Tedaj pa magično imajo pristojnosti. Glupa država.
Prefukaš avto tja, kjer parkira upravnik, pa je.
Prefukaš avto tja, kjer parkira upravnik, pa je.
i5-13600K, Noctua NH-D15, TUF Z790-F, 64GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX 5080 AORUS, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Miki N ::
||pSyCh0| ::
Zeleni twingo? V kolikor je ta avto mi lahko pišeš na zasebno, vem kdo je lastnik.
Ali pa kripo zažgeš, in pokličeš gasilce. Te še najbolj ziher pridejo.
Ali pa rečeš da slišiš neke zvoke iz prtljažnika...ko bojo enkrat na silo odprli, bojo pa pač morali klicat lastnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Meiniken2 ::
Ali pa kripo zažgeš, in pokličeš gasilce. Te še najbolj ziher pridejo.
Ali pa rečeš da slišiš neke zvoke iz prtljažnika...ko bojo enkrat na silo odprli, bojo pa pač morali klicat lastnika.
Ne ne, po enem mesecu zvokov ni več. Zgolj vonj![]()
Sej ne rabiš rečt da je že en mesec tam.
kamiKaZaA ::
Ne poznam ravno zakona, samo a ni tako, da avto brez tablic ne sme biti parkiran kjerkoli? A ne ureja potem tega policija s pajkom, da se avto zapleni razišče lastništvo in izstavi račun za posredovanje lastniku?
Namreč, na našem javnem parkirišču pred blokom je že večkrat bil avto brez tablic in je v parih dneh dobil obvestilo, da bo odpeljan s pajkom, če ga lastnik ne odstrani in da bodo stroške zaračunali lastniku.
Namreč, na našem javnem parkirišču pred blokom je že večkrat bil avto brez tablic in je v parih dneh dobil obvestilo, da bo odpeljan s pajkom, če ga lastnik ne odstrani in da bodo stroške zaračunali lastniku.
EU_zamašek- ::
Jezus, stopi do upravnika in naj reši.
V nasprotnem mu povej, da boš (seveda zamaskiran) polil avto z bencinom in ga zažgal.
Saj zato so upravniki, da skušajo te stvari nekako rešiti ...
Ni po reglcih, ampak grdi način zaleže v takih primerih.
V nasprotnem mu povej, da boš (seveda zamaskiran) polil avto z bencinom in ga zažgal.
Ni po reglcih, ampak grdi način zaleže v takih primerih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
To sem sedaj našel na spletu (sicer je staro, ker so še tolarji omenjeni):
Odstranitev zapuščenega vozila
244. člen
(1) V primeru, da policist, občinski redar ali inšpektor, pristojen za nadzor cest, najde zapuščeno vozilo, namesti nanj pisno odredbo, s katero naloži lastniku vozila, da ga odstrani v roku treh dni od dneva izdaje odredbe.
(2) Če lastnik ne odstrani zapuščenega vozila v treh dneh, ga na njegove stroške odstrani pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest. Po treh mesecih se zapuščeno vozilo lahko uniči.
(3) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekršek lastnik zapuščenega vozila, ki vozila ne odstrani, kljub temu, da je bila odrejena odstranitev v skladu s prvim odstavkom tega člena.
@Bobo95 - pokliči inšpektorat in povprašaj tam, če lahko pošljejo inšpektorja na teren, da sproži postopek odstranitve vozila? Probat ni greh. Te nič ne stane kot čas za klic.
244. člen
(1) V primeru, da policist, občinski redar ali inšpektor, pristojen za nadzor cest, najde zapuščeno vozilo, namesti nanj pisno odredbo, s katero naloži lastniku vozila, da ga odstrani v roku treh dni od dneva izdaje odredbe.
(2) Če lastnik ne odstrani zapuščenega vozila v treh dneh, ga na njegove stroške odstrani pristojni izvajalec rednega vzdrževanja cest. Po treh mesecih se zapuščeno vozilo lahko uniči.
(3) Z globo 60.000 tolarjev se kaznuje za prekršek lastnik zapuščenega vozila, ki vozila ne odstrani, kljub temu, da je bila odrejena odstranitev v skladu s prvim odstavkom tega člena.
@Bobo95 - pokliči inšpektorat in povprašaj tam, če lahko pošljejo inšpektorja na teren, da sproži postopek odstranitve vozila? Probat ni greh. Te nič ne stane kot čas za klic.
bm1973 ::
EU_zamašek- je izjavil:
Ne na zasebnem zemljišču...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
starfotr ::
244. člen
A lahko vsaj prebereš kaj si prilepil? Gre se za ceste in javne površine. Ne pa za zasebna zemljišča.
EU_zamašek- ::
EU_zamašek- je izjavil:
Ne na zasebnem zemljišču...
Glej, če poči vitalna cev v mojem stanovanju, ki me pomembna za celi blok, tudi obvestim upravnika, Tudi ne smem veselo vrtati v stene v svojem stanovanju, ne da bi ga prej obvestil ...
Res pa je, da upravnik ne more tožiti nepridiprava. Lahko pa se postavijo kamere, se ga identificira, pokliče policijo naknadno itd.
Po drugi strani pa so komunalci dajali drakonske globe za napačno odvrženo škatlico zdravil v mešanih odpadkih, babica dobila 800e kazni, ker je pustila kartonsko škatlo z oblačili poleg kontejnera itd. Čeprav je možno, da se mediji zmišljujejo take zgodbice zaradi klikov ...
244. člen
A lahko vsaj prebereš kaj si prilepil? Gre se za ceste in javne površine. Ne pa za zasebna zemljišča.
Če rešujejo to inšpektorji na javnih potem ni vrag da ne rešujejo tudi privat? Ali? Pri nas že kasirajo na privat parkiriščih od 50€ do 300€, če čez noč pustiš avto. Naj potem OP to naredi na svojem zasebnem parkirišču in postavi tako tablo
Parkiranje je dovoljeno le za obiskovalce stanovanja št. ta in ta do 3 ure... in potem še napišeš kazen in začneš kasirat na koncu pa pokličeš pajka (odtsraniš vozilo na stroške lastnika kot piše na tej tabli).
Konec zastonjkarskega parkiranja v Supernovi: Grozijo tudi do 300-evrske kazni. Na dan!
https://vecer.com/maribor/aktualno/kone...
Konec zastonjkarskega parkiranja v Supernovi: Grozijo tudi do 300-evrske kazni. Na dan!
https://vecer.com/maribor/aktualno/kone...
Lahko je napisano, kar hoče, ampak ni konec, dokler Nika ne odpoje do konca.

Bellator ::
Balkan je pač Balkan. V Avstriji te lastnik slika, kazen pa dobiš po pošti.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
https://mojkviz.neocities.org/
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nekdo mi je preluknjal pnevmatike (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27401 (21336) | nevone |
| ⊘ | Parkiranje tujih vozil na zasebnem parkirišču (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 49635 (45285) | Gandalfar |
| » | Ali lahko občan redarja kaznuje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20040 (17593) | Utk |