Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
OutOfTheBox ::
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25EUR. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2EUR.
Ali pa kupiš par kepic sladoljeda kot praviš sama.
Kako si pa ti to naračunal?
50x0,22=11
Trenutna cena dizla v SLO 1.855 - 1.59 (HR) = 0.265*50
Ok. Legit. Pogovarjal smo se sicer o hrvaški ampak, legit.
OutOfTheBox je izjavil:
Drugače ne skrbi ti zame. Mene bencin po 3EUR ne bo pokopal.
Sej te ne more če delaš po 30km na mesec.
Nekih 800 pa res.
Pardon, sem se zlagala. Ne vem kaj mi je blo (premal piva, mogoče). 800 na teden bo mal bl prav.
In praviš da se ne bi sekirala pri ceni 3€ na liter? Pri trenutni ceni dizla 1.855€ in povprečni porabi 7l na 100km, bi pri 3200km na mesec plačala več kot 400€ samo da bi pokrila razliko v ceni goriva. I mean.. že pri 5 jurjih na mesc bi me dodatnih 400€ na mesec peklo ker vem da bi jih bolje porabil drugje.
Skratka..pri 3200km na mesec moraš biti trčen da ne kupiš električnega. Pa nisem bil za elektriko nikol :)

Pithlit ::
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25EUR. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2EUR.
Ali pa kupiš par kepic sladoljeda kot praviš sama.
Kako si pa ti to naračunal?
50x0,22=11
Trenutna cena dizla v SLO 1.855 - 1.59 (HR) = 0.265*50
Ok. Legit. Pogovarjal smo se sicer o hrvaški ampak, legit.
OutOfTheBox je izjavil:
Drugače ne skrbi ti zame. Mene bencin po 3EUR ne bo pokopal.
Sej te ne more če delaš po 30km na mesec.
Nekih 800 pa res.
Pardon, sem se zlagala. Ne vem kaj mi je blo (premal piva, mogoče). 800 na teden bo mal bl prav.
In praviš da se ne bi sekirala pri ceni 3€ na liter? Pri trenutni ceni dizla 1.855€ in povprečni porabi 7l na 100km, bi pri 3200km na mesec plačala več kot 400€ samo da bi pokrila razliko v ceni goriva. I mean.. že pri 5 jurjih na mesc bi me dodatnih 400€ na mesec peklo ker vem da bi jih bolje porabil drugje.
Skratka..pri 3200km na mesec moraš biti trčen da ne kupiš električnega. Pa nisem bil za elektriko nikol :)
Ne, se ne bi. Meni ni treba grabit denarja na kup. Raje se mam fajn.
Če te tebe pri tvojih prihodkih 400€ iz tira spravi... potem definitivno delaš nekaj hudo narobe. Ti ne zavidam življenja tako zelo na knap.
Life is as complicated as we make it...
Do takih prihodkov ne prideš, če ne veš kako poteka tvoj cashflow in kako ga optimizirat da obdržiš value (v tem primeru menjava avta z električnim, ali pa menjava službe, ki je bližje z enako plačano, kar ti tudi prihrani čas vožnje), istočasno pa znižaš stroške. Ne moreš pustit da gre keš kar nekam po svoje, sploh če so rešitve enostavne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

OutOfTheBox je izjavil:
Do takih prihodkov ne prideš, če ne veš kako poteka tvoj cashflow in kako ga optimizirat da obdržiš value (v tem primeru menjava avta z električnim, ali pa menjava službe, ki je bližje z enako plačano, kar ti tudi prihrani čas vožnje), istočasno pa znižaš stroške. Ne moreš pustit da gre keš kar nekam po svoje, sploh če so rešitve enostavne.
Lej, ti se grebeš za denar. Kul.
Jaz se grebem za uživancijo. V grob ne bom odnesla nič.
Ti zganjaš paniko zaradi "kaj pa če", in to ob dejstvu da je zate 500€ pljunek v olimpijski bazen (ne bom rekla morje).
Jaz pa uživam.
Ti daš 50k za avto in šparaš na bencinu.
Jaz dam 1k za avto pa mi ni treba šparat na bencinu.
Oboje je čisto legit, ampak začuda se ti čutiš oklicanega da meni pamet soliš. Prav, ne bom ti ostala dolžna.
141741 ::
Soljenje pameti brez poznavanja nujnih podrobnosti, je zelooo pogosta aktivnost v veliko temah, tudi zavarovalniških :D
Ti daš 50k za avto in šparaš na bencinu.
Vozim avto v vrednosti 2 jurja in drugega za 500€. Delam po 8k na leto z obemi avti. Zakaj bi kupoval za 50k?
Lej, ti se grebeš za denar. Kul. Jaz pa uživam.
Jaz uživam ko se "grebem" za denar.
Ti zganjaš paniko zaradi "kaj pa če"
Kakšno paniko? Jaz ti samo odgovarjam dve zadevi, če ti je bilo težko razbrat iz mojih zapisov:
1. Ni mi vseeno, če bi prišlo do radikalnega zvišanja cen na 3EUR na liter (govorili smo o fiktivnem primeru). Gospodarstvo bi šlo v globoko recesijo (če bi te cene vztrajale dolgo časa), in nikakor ne moreš rečt, da bi bilo vseeno, ker preprosto ni. Tudi trditev da to ne bi vplivalo nate, je butasta. Razen če živiš proč od civilizacije in si popolnoma samooskrbna.
2. Optimizacija. Če voziš 3200km na mesec bi z električnim bistveno več prihranila, kot če bi vozila standarden avto (cene elektrike + subvencija za električna vozila je na tvoji strani).
in šparaš na bencinu.
To razbereš iz zapisa, ker sem povedal da bom raje tankal na hrvaškem po 1.59, kot pa v Sloveniji po 1.85?
Ne, to je samo dokaz pametnega gospodarjenja z denarjem, stane pa me ne nič.
Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:
Jaz uživam ko se "grebem" za denar.
Saj sem rekla da je legit.
Se opravičujem za avto. Sem mislila da optimiziraš stroške...
Ja. Vem da bi se mi splačalo ev uporabljat pri 3000km mesečno. Neumna glih nisem. Vsaj imho (malo znam pa tud računat - tud to da bencin za 3€/l ni glih najbolj blagodejna postavka). Sem pa tudi že povedala da mi avto pred bajto prah nabira.
Je pa tudi vprašanje koliko časa se bo ev splačal. Elektrika gre gor, dajatve še pridejo (imho bi morala cestna taksa bit na km IN težo)... to, da je na moč, je glupo.
Minimalec ni zagotovilo za nizke prihodke.
Absolutno. Ampak od minimalca do 25k je vseeno kar konkreten korak.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Zaenkrat stanejo 3 BEV km nekje toliko kot 1 ICE km, če polniš doma na 1f/3f vtičnico brez sončne elektrarne, tu nekje?
Izenačenje bi pa bilo precejšnje presenečenje tudi za RS in EU, ne bi pa bilo absurdno, ne.
Izenačenje bi pa bilo precejšnje presenečenje tudi za RS in EU, ne bi pa bilo absurdno, ne.
Sej od danes naprej, bo očitno na Hrvaškem bencin dražji kot v Sloveniji. 98 je že 2.210EUR (pri nas 1.961), 95 na Hrvaškem 1.620 (pri nas 1.603). Edino dizel ostaja cenejši na Hrvaškem (1.750), pri nas 1.828.
vir: AMZS, updejtano danes.
vir: AMZS, updejtano danes.
Zgodovina sprememb…
shmandi ::
Pa saj Hrvati so že več kot en teden govorili o podražitvi. Samo tukaj so eni še vedno jokcali, da kako je pa lahko pri sosedih skoraj zastonj... ti ti jajo pa to...
kixs ::
Sej je logicno. Na Hrvaskem spreminjajo ceno ob torkih na 14 dni. Pri nas pa vsak torek - zadnje 2-3 mesece. Ce podrazitev pade vmes, tankas na HR dosti ceneje. Sicer pa so cene diesla na HR zadnja leta konstantno nizja med 5 in 10c.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
starfotr ::
shmandi ::
Pa saj Hrvati so že več kot en teden govorili o podražitvi. Samo tukaj so eni še vedno jokcali, da kako je pa lahko pri sosedih skoraj zastonj... ti ti jajo pa to...
Še vedno čakamo gorivo po 1 eur pa cenejše vinjete. To je namreč bila opazka jajota&co, ko so bili v opoziciji.
Sicer ne vem zakaj bi to obljubljali, če pa so res, pa razumem, zakaj si jezen, da si jih volil..

Mato989 ::
No marsikdo nima možnosti vožnje z javnim prevozom... Marsikdo nima postaje v rangu 10 min peški od doma. Če jo pa ima, je pa vprašanje kakšen je vozni red, kolikokrat bi moral presesti, da bi prišel do službe...
V takem primeru zaropotas na sijtu in poves da vec ne prides ali pa bos prihajal kot je vozni red
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::
No marsikdo nima možnosti vožnje z javnim prevozom... Marsikdo nima postaje v rangu 10 min peški od doma. Če jo pa ima, je pa vprašanje kakšen je vozni red, kolikokrat bi moral presesti, da bi prišel do službe...
V takem primeru zaropotas na sijtu in poves da vec ne prides ali pa bos prihajal kot je vozni red
Briga njih. Bodo pa dobili nekoga, ki bo prihajal kot je treba.

Miki N ::
Legenda pravi, da je Fery nekoč po pomoti celo pumpo kupil, ker ni gledal računa. Potem se je čudil, zakaj so ga naslednjič vsi klicali "šefe".
feryz ::
Pssst, zdaj sem v kroaciji.
Ampak nalašč nisem šel tankat, sem počakal da bo vsaj torek.
Danes bom verjetno zavil na pumpo. Zame se itak ni podražilo, ker ne vem po koliko je bil včeraj bencin in nimam pojma koliko je danes. Je kolikor je.
Ampak nalašč nisem šel tankat, sem počakal da bo vsaj torek.
Danes bom verjetno zavil na pumpo. Zame se itak ni podražilo, ker ne vem po koliko je bil včeraj bencin in nimam pojma koliko je danes. Je kolikor je.
kodiak ::
Kaj je lepšega, kot se delat norca iz ostalih ljudi, če pa lahko kot vrli podjetnik, račune za gorivo potem firmi kot strošek obesiš, pa zato še mmanj davka plačas

Sj tudi, ko se spremeni nima veze. ČE želiš kam priti moraš itak tankat. Tko, da je vseeno kolk je
Seveda moraš priti, samo je razlika ali kupiš pašteto potem ali pa sušeno gnjat.
Čisto vseeno vedno menda kar ni...
Čisto vseeno vedno menda kar ni...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 141741 ()
Ja, tak je pogled gospode na veliki nogi.Ne , zelo se motiš. Jaz sem ultra revež v primerjavi s slotek đeki.
Ali kakšnim povprečnim dohtarjem.
Razlika je, da jaz ne hrčkam za čase, ki jih ne bom doživel, ne škrtarim ampak pridno vse zagonim, predvsem pa se niti malo ne obremenjujem s tem koliko je danes in koliko bo jutri.
Stane toliko kot pač stane, če imam denar kupim, če ne, ne.
Kupim pa ekstremno malo, btw, ker mi je dobesedno vse brez veze. Pač nimam želja po materialnih dobrinah, zato mi denar ostaja.

starfotr ::
Delež EV se sicer povečuje. Ne bo pa za časa naših življenj dosegel takega preboja, kot ima to Norveška. ICE bodo še dolgo med nami.
c3p0 ::
FFS! Prispodoba je bila, kriptobog, tole pa ni.
Boste pa šaltali na elektriko. Al pa pač na kolo za zdravo telo
Šaltujemo, dragi kriptobog, ti si drugače poln sranja, nisi? :D
Delež EV se sicer povečuje. Ne bo pa za časa naših življenj dosegel takega preboja, kot ima to Norveška. ICE bodo še dolgo med nami.
Zna biti, koga to sploh zanima, razen enih par v tej temi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 141741 ()
GregiB ::
Kdo ve, kakšne so kej cene goriv v nam sosednji HU? Baje pri njih raste najpočasneje v EU...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
To in to preveri in primerjaj, meni se ne da.
Thx... podatke, ki sem jih našel online so bili od 20.7.
Pretvori EUR/HUN v USD v opazovanem trenutku za primernjanje ali pa potelovadi s podatki za večno forumsko slavo.
delavec44 ::
Kupim pa ekstremno malo, btw, ker mi je dobesedno vse brez veze. Pač nimam želja po materialnih dobrinah, zato mi denar ostaja.
Eh, potem tudi zafire ne bi rabil. Bi bila Zafira dovolj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
jest10 ::
Če jo naredijo s toliko konji in tako udobno, jo kupim takoj.
Eh, potem tudi zafire ne bi rabil. Bi bila Zafira dovolj.
Se pač rad udobno peljam in še rajši na gas pritiskam. Ena redkih stvari, ki mi nekaj pomenijo.
MrStein ::
Je pa zanimivo, imamo praktično najcenejši bencin v Evropi (Bosna je ena izjema, ki ima še ceneje), a folk jamra, kot da imamo becnin za 3 evre na liter...
Razumi kdor more.
Razumi kdor more.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Je pa zanimivo, imamo praktično najcenejši bencin v Evropi (Bosna je ena izjema, ki ima še ceneje), a folk jamra, kot da imamo becnin za 3 evre na liter...
Razumi kdor more.
Ni Madžarska tudi cnej?

Razumi kdor more.
Jamrajo vnaprej. A veš uno... Po toči zvoniti je prepozno.
SambaShare ::
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 657498 (304671) | hbgqzR |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43522 (40707) | Zheegec |