Forum » Loža » Panika na bencinskih črpalkah
Panika na bencinskih črpalkah
Temo vidijo: vsi
Telbanc ::
Saj bo bolje.
Po naši osrednji oceni bi se lahko liter dizelskega goriva pocenil za približno en do dva centa. Trenutno regulirana cena znaša 1,855 evra.
Podobno spremembo pričakujemo pri kurilnem olju. To trenutno stane 1,464 evra za liter.
Pri 95-oktanskem bencinu bi bila lahko pocenitev še nekoliko izrazitejša. Trenutna regulirana cena znaša 1,649 evra za liter.
Lah bi stornirali marže trgovcem na prejšnje vrednosti. Pol bi ble cene za benz nižje za 2 centa, kurilca 4 cente in dizel 7 centov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
primoz4p ::
Saj bo bolje.
Po naši osrednji oceni bi se lahko liter dizelskega goriva pocenil za približno en do dva centa. Trenutno regulirana cena znaša 1,855 evra.
Podobno spremembo pričakujemo pri kurilnem olju. To trenutno stane 1,464 evra za liter.
Pri 95-oktanskem bencinu bi bila lahko pocenitev še nekoliko izrazitejša. Trenutna regulirana cena znaša 1,649 evra za liter.
Vir ...
https://n1info.si/novice/slovenija/znan...
Liter dizelskega goriva naj bi se pocenil za približno en do dva centa, podobno kurilno olje, pri bencinu pa bi lahko cena padla še izraziteje, so izračunali na spletnem portalu Finance. Kot opozarjajo, je njihova tokratna napoved zaradi velikih nihanj na trgu in vladne ukinitve dveh dajatev manj zanesljiva.
Vlada je v petek sklenila, da so neosvinčeni 95-oktanski bencin, dizelsko gorivo in kurilno olje od 28. julija do 28. septembra oproščeni plačila prispevka za energetsko učinkovitost (prispevek URE) in okoljske dajatve za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida (CO2 dajatev).
kuglvinkl ::
Plesemo, al kaj je ze bil tist desnicarski debilizem.
K sem bil ravno blizu meje, sem pa natocu v lijepi njihovi. Za 1.59.
A kmetje so ze u lublan?
A kmetje so ze u lublan?
Your focus determines your reallity

Pithlit ::
A kmetje so ze u lublan?
Fak, I got ripped off! Sam js sm tankala v Mutterland.
Life is as complicated as we make it...
kixs ::
Na HR je podobna zgodba kot pri nas pri prvih drasticnih podrazitvah. Na nekaterih pumpah zapirajo poceni diesel. Imajo samo premium. Jutri bo magicno spet na voljo...
delavec44 ::
razor1911 ::
Pri nas se nic ne pise. Zakaj bi?
Na HR pa imajo precej novic in naj bi sel diesel gor za 22c (1,81€), kurilc za 24c (1,26€) in bencin za 11c (1,65€).
Na HR pa imajo precej novic in naj bi sel diesel gor za 22c (1,81€), kurilc za 24c (1,26€) in bencin za 11c (1,65€).
enavlaka ::
Torej bi nam sladoljedar prodal kepico po 1,9 pa se je usmilil uboge raje in kmetov in zaprl financiranje ekosklada.
Če še pomnite tovariši, IBC cisterne na prikolicah pri 1,7€, ko so kmetje noreli zaradi cen.
Sedaj je pa pri 1,85 tako tiho, da čričke slišiš
Če še pomnite tovariši, IBC cisterne na prikolicah pri 1,7€, ko so kmetje noreli zaradi cen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enavlaka ()
Torej bi nam sladoljedar prodal kepico po 1,9 pa se je usmilil uboge raje in kmetov in zaprl financiranje ekosklada.
Če še pomnite tovariši, IBC cisterne na prikolicah pri 1,7EUR, ko so kmetje noreli zaradi cen.
Ja, pa saj enako je s FIDESom, pa avtoprevozniki,... se lepo vidi, kakšno štalo rumeni nalašč ustvarjajo v družbi,
samo, da bi prišli na ablast. Nobena podlost in nobena škoda ni prevelika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()
OutOfTheBox ::
A kmetje so ze u lublan?
Baje da bodo hrvati sedaj podražili za 20 centov al neki? Grem drug teden na hrvaško, pa zgleda da bo isti k... , tako da se mi niti ne bo splačalo pripeljat na mejo s praznim tankom. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
chucki ::
Lp iz Krka...sem tankal po 1.59 eur dizlco
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: chucki ()
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25€. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2€.
Ali pa kupiš par kepic sladoljeda kot praviš sama.
Wrop ::
A kmetje so ze u lublan?
Jutri bodo imeli pa dražje kot pri nas. Si imel srečo in ujel 14 dnevni cikel.
A to imaš interne informacije?
Saj napovedi cen so večinoma precej točne.
Danes je treba še izkoristiti zadnji dan za pizdakanje.
A kmetje so ze u lublan?
Jutri bodo imeli pa dražje kot pri nas. Si imel srečo in ujel 14 dnevni cikel.
A to imaš interne informacije?
Saj napovedi cen so večinoma precej točne.
Danes je treba še izkoristiti zadnji dan za pizdakanje.![]()
Ne vem, če bo res zadnji dan, če cene nafte ne padejo, se pokaže novo vprašanje, od kod so vzeli.
Lahko bi iz marž Petrola ampak glede na Vizjakove delnice v Petrolu in predvolilno hlinjenje znižane
dobave goriva, se zdi to precej nemogoče. Če bodo uporabili karkoli drugega, zmanšujejo dotok v proračun,
ki so mu že tako ali tako naredili miljardo luknje.
Katera logika :lol:
Ce so proracun lepo filali, ko je bila cena na pumpi 1,40€, ga bodo zdaj se toliko lazje. Pa ceprav ukinejo okoljske dajatve na 0. Se vedno poberejo trosarino in DDV, ki sta najvecja.
Naj gremo zbirat zamaske za proracun :lol:
Ce so proracun lepo filali, ko je bila cena na pumpi 1,40€, ga bodo zdaj se toliko lazje. Pa ceprav ukinejo okoljske dajatve na 0. Se vedno poberejo trosarino in DDV, ki sta najvecja.
Naj gremo zbirat zamaske za proracun :lol:

Miki N ::
Samo brez panike druščina, Trump je deeskaliral (nekateri bi rekli "se usral"), cene gredo dol. Zaenkrat.
Ne. To pa ne. Sploh ne razumes miljarderjev... vsak $ se pozna in ce prihajajo po vec kanalih, se toliko boljse...
lebang1 ::
Iz financ:
Kakšno ceno goriv lahko pričakujemo?
Naslednja sprememba reguliranih cen bo v torek, 28. julija. Še pred vladnim posegom smo pričakovali novo opazno podražitev vseh treh naftnih derivatov, vendar se zdaj zdi, da bo ukinitev obeh dajatev rast na trgih večinoma oziroma v celoti nevtralizirala.
Tokratna napoved je zaradi visoke nihajnosti cen nafte in naftnih derivatov manj zanesljiva kot običajno. Ocenjevanje dodatno otežuje sprememba dajatev, saj gre za precejšen enkratni poseg v sestavo končne maloprodajne cene.

OutOfTheBox je izjavil:
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25€. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2€.
Kako si pa ti to naračunal?
50x0,22=11
Drugače ne skrbi ti zame. Mene bencin po 3€ ne bo pokopal.
nejc_nejc ::
lebang1 ::
Na Hrvaškem se bo v torek dizelsko gorivo podražilo za 16 centov na 1,75 evra za liter, cena 95-oktanskega bencina pa se bo zvišala za osem centov na 1,62 evra za liter, je na dopisni seji odločila hrvaška vlada. Nove cene bodo veljale naslednjih 14 dni.
OutOfTheBox je izjavil:
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25EUR. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2EUR.
50x0,22=11
Trenutna cena dizla v SLO 1.855 - 1.59 (HR) = 0.265*50
Drugače ne skrbi ti zame. Mene bencin po 3EUR ne bo pokopal.
Sej te ne more če delaš po 30km na mesec.
Liter 95-oktanskega bencina se bo pocenil za 4,6 centa na 1,603 evra, liter dizla za 2,7 centa na 1,828 evra in liter kurilnega olja za 2,8 centa na 1,436 evra.
Liter dizla gre dol za samo 2.7 centa, kljub vladnim posegom. Po tem veš da bo naslednji teden najmanj 1.9
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
feryz ::
Jaz sem šel včeraj tankat par km pred Hrvaško in to na AC.
Samo dopolnil sem, kakih 30 litrov.
Nimam pojma koliko je stalo, ker nikoli ne pogledam računa.
Ampak baje bi lahko ujel... 6 evrov ali nekaj takega? Šit, kakšno hudo napako sem naredil.
Samo dopolnil sem, kakih 30 litrov.
Ampak baje bi lahko ujel... 6 evrov ali nekaj takega? Šit, kakšno hudo napako sem naredil.

Vidiš, razliko bi lahko dal za Ukrajino ali pa lačne otroke, ampak si raje pustil da se bogati še bolj bogatijo. Lahko te je sram!
OutOfTheBox je izjavil:
Vidiš, razliko bi lahko dal za Ukrajino ali pa lačne otroke, ampak si raje pustil da se bogati še bolj bogatijo. Lahko te je sram!
pa dajmo obratno
za koji hurac pa rabimo državno deligirane cene?
seveda mi paše, da je tako, samo vseeno nismo več v 5letnem planskem gospodarstvu
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Ok ok.Prodajalec na pumpi: gospod tole bo skupaj ...
Fery: A, a , a! NE MI GOVORITI, ker mi boste zjebali sistem!!!
Seveda reče da je to 54 evrov, ampak jaz nimam kalkulatorja vgrajenega v bučo, da bi mi skalkuliral ali je to 1,65 € na liter ali 1,85 evra na liter. Še sanja se mi ne.
Pildka pa nikoli ne vzamem, kar on naj ga vrže v smeti. Zakaj bi ga moral jaz?
ali je to 1,65 € na liter ali 1,85 evra na liter. Še sanja se mi ne.
Sej kadar tankaš ti kaže ceno in pretočene litre. Al tankaš to z zavezanimi očmi? Al mogoče ti tanka prodajalec :)
Ej, sem pa nekaj opazil včeraj. Je bla kr gužva na cesti.
Ampak pumpe so bile prazne.
Le na tisti ev točki, jih je enih 10 čakalo. Nimam pojma zakaj so se tam drenjali in pizdili, mar bi šli na ostale ročke. Minuto ali dve in šibaš dalje.
Ampak pumpe so bile prazne.
Le na tisti ev točki, jih je enih 10 čakalo. Nimam pojma zakaj so se tam drenjali in pizdili, mar bi šli na ostale ročke. Minuto ali dve in šibaš dalje.
shmandi ::
Bo dons gužva na pumpah, ker se jutr baje poceni gorivo. Baje je tisto, ki je dražje, boljše. Oz. se ljudje boljš počutijo, da si lahk več privoščijo...
delavec44 ::
Saj lahko tankajo na AC, če je dražje boljše.
V Slo jutri:
B95: 1,603 EUR (-4,6c)
dizel: 1,828 EUR (-2,7c)
kurilno olje: 1,436 EUR (-2,8c)
Na Hrvaškem se bo v torek dizelsko gorivo podražilo za 16 centov na 1,75 evra za liter, cena 95-oktanskega bencina pa se bo zvišala za osem centov na 1,62 evra za liter, je na dopisni seji odločila hrvaška vlada. Nove cene bodo veljale naslednjih 14 dni.
V Slo jutri:
B95: 1,603 EUR (-4,6c)
dizel: 1,828 EUR (-2,7c)
kurilno olje: 1,436 EUR (-2,8c)
Zato ker v Sloveniji konkurenca in prosti trg ne delujeta. Že tako, se ponudniki zmenijo med sabo, da lahko navijajo cene,
zato pa tudi imamo večino izdelkov dražjih kot Italija in Avstrija. Še celo naše izdelke (recimo Radenska).

OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
Glede na trenutne cene dizla je razlika pri polnem tanku (50l), 13.25EUR. Če že nimaš sistema ki bi znal to najmanj podvojit v 6 mesecih, imaš še vedno nezanemarljive možnosti da iz tega zneska narediš več , če kupiš 6 loterijskih srečk po 2EUR.
50x0,22=11
Ok. Legit. Pogovarjal smo se sicer o hrvaški ampak, legit.
OutOfTheBox je izjavil:
Nekih 800 pa res.
Zato ker v Sloveniji konkurenca in prosti trg ne delujeta. Že tako, se ponudniki zmenijo med sabo, da lahko navijajo cene,
zato pa tudi imamo večino izdelkov dražjih kot Italija in Avstrija. Še celo naše izdelke (recimo Radenska).
aja, drugje se pa ne dogovarjajo

OutOfTheBox je izjavil:
OutOfTheBox je izjavil:
50x0,22=11
Ok. Legit. Pogovarjal smo se sicer o hrvaški ampak, legit.
OutOfTheBox je izjavil:
Nekih 800 pa res.
Pardon, sem se zlagala. Ne vem kaj mi je blo (premal piva, mogoče). 800 na teden bo mal bl prav.
shmandi ::

Pardon, sem se zlagala. Ne vem kaj mi je blo (premal piva, mogoče). 800 na teden bo mal bl prav.
Pol pa itak imaš EV in se ne sekiraš za ceno nafte...
Hja, za avto se strinjam. Ampak meni je avto skoz bil zgolj in le orodje za prit od točke a do točke b. Pa glede na to da mam šiht dobesedno na dosegu roke... Se EV ne izide.
Da bom pa električni motor vozila... Bo pa moral bencin res bit mal več k 3€/l.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Cena goriva (strani: 1 2 3 4 … 97 98 99 100 )Oddelek: Problemi človeštva | 657498 (304671) | hbgqzR |
| » | Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 43522 (40707) | Zheegec |