» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
23 / 29
»»

shmandi ::

Telbanc je izjavil:

Kje je zaj Stevo in njegov slogan "Moč ljudem". :))

Netegnil vas je, kot že mnogo drugih pred njim...

Pithlit ::

energetik je izjavil:

Pithlit je izjavil:

blink je izjavil:

Naftni klosarji ze cakajo v vrsti na bencinski na Celovski, sem se ravno mimo peljal. Se en Porsche 911 je bil med njimi. Za avto znese, pri benzu pa ze kriza udari zaradi dodatnega 1-2 evrcka na tank.

Mislim, js sm učeri šla na lokalno pumpo zato ker je bil tank prazen. Če sem zarad tega klošar...

No pa sej dns bom tud šla. Zato k nočem bit klošar.
V 1 dnevu skurila cel tank?
Sicer pa jaz ne vozim s praznim tankom okoli, vedno je notri vsaj 1/3, točno zaradi takih situacij. Če so ročke zasedene, mirno peljem mimo in grem tankat drug dan.

Nisem no, par litrov je še ostalo. Za seme.

Jaz se mam rada fajn, jebiga. Če to pomeni da skurim en tank bencina... Ga pač skurim. Eni bojo pa 8 pirov v oštariji cuznili. Drugi bojo ženo na suši peljali. Tretji grejo v Zagreb Odisejo gledat. Vsakomur svoje.

Sem se zlagala, bom šla jutr dotankat. Al pa pojutrišnjem. Whatever. Se mi ne mudi. Teh par centov gor ali dol me ne bo pokopalo.
Life is as complicated as we make it...

enavlaka ::

Mora biti človek malo poseben, da v kriznih časih, ko nima vsaka črpalka goriva, ki ga želiš voziš avto stalno na rezervi.

enavlaka je izjavil:

Mora biti človek malo poseben, da v kriznih časih, ko nima vsaka črpalka goriva, ki ga želiš voziš avto stalno na rezervi.

Še posebej pa moraš bit poseben ko ne veš o čem govoriš, ampak te to niti prižlajfa ne, kaj šele ustavi. Sej bo, sej bo.

Miki N ::

enavlaka je izjavil:

To ni še nič, Feri fura celo ko je tank že prazen, tanka takrat ko NJEMU paše, avto njemu ne diktira pogojev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

DamijanD ::

Jaz z rezervo lahko naredim okrog 100km brez težav. Tako, da ni take krize.

Evo pa so ST Supermani rešili krizo. Kaj narediš ko zmanjka? Furaš dalje, LOL!

feryz ::

Ko avto napiše 0 km ali nariše črtice, mora biti še za 50 km.
Da ne boste mislili, da je res prazen.

Enako velja za štromarje.
Naša se je zadnjič privlekla do pumpe na ac s 4% baterije.
Ni čudno, da jo je skoraj fršlok. Še posebej zato, ker je par dni prej soseda zgazilo do konca, ko je obstal na ac in je imela samo to v glavi.
Kako se bo tudi ona ustavila in bo tudi njo kdo naskočil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

mirator ::

Saj poznate tisto, ko se peljeta dve plavolaski. Nenadoma se avto ustavi in sovoznica vpraša kolegico:
"Zakaj pa si ustavila?"
"Zmanjkalo je bencina".
"Vau, kak si ti pametna. Jaz bi še kar peljala dalje".

Telbanc ::

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/jakl...

"Gotovo. Cena pri nas se oblikuje glede na borzna dogajanja in glede na odločanje države pri trošarinah. Pri zadnjih podražitvah se glede trošarin ni zgodilo nič. Vlada je ocenila, da tudi zaradi javnofinančnih razlogov tu še ne bo popuščala. Treba pa je vedeti, da višja cena do določene mere pomeni varčevanje."

Zaj naenkrat ni več kriva vlada (ker zaj vlada desna hunta) ampak nam razlagajo, da je za to kriva geopolitika. Najprej zvrtaš luknjo v proračun z superhlik interventnim, in nato "ne popuščaš" iz "javnofinančnih razlogov"..ko gre za male ljudi.

Za nepoučene še tole. "Treba pa je vedeti, da višja cena do določene mere pomeni varčevanje.""8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Za tvoje dobro upam, da ne verjameš karkoli od tega.
Ker je vse navadna laž.

Važno je, da na polno kasirajo.

Itak da lažejo, če pogledaš, sam za junij so pobrali čez 200 milijonov več davkov. Kot lani. 8-)

Dnara kokr češ, sam vprašanje za koga. Zraven pa skoz eno degutantno jamranje in iskanje, "kaj bi še lah blo v minusu in zavoženo."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

T440 ::

Vlada je sicer razmišljala o znižanju trošarin na gorivo, a so pred sejo dobili gradivo z izračuni, koliko državo stanejo nadomestila za brezposelnost Maljevca in ostalih iz ministrstva za solidarno prihodnost. Sicer presenečeni, ker so za Maljevaca in prisesane veleume pričakovali, da se bodo mednarodne korporacije kar steple za njihove usluge, so potem sklenili da trošarine ostanejo oz. da se celo uvede solidarnostni cent od vsakega litra goriva za financiranje teh nadomestil. V proracunu se postavka imenuje 'dolgotrajna oskrba vedno lačnega Maljevca'

Če bi bil samo debeli in njegovi problem, bi to nabrali v enem dopoldnevu. Za celo leto.

Ampak je takih na tisoče, desetisoče.
Plus vsi novi, ki so se in se še bodo napasli.

WizzardOfOZ ::

energetik je izjavil:

V 1 dnevu skurila cel tank?

A je to kaj takega? Ko zapade prvi sneg, ponavadi vmes še tankam. Gre več kot samo 1 tank. Ampak za užitke vožnje po snegu se splača.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Jaz, ko grem ven, sem 3x na pumpi.
Prvič dopolnim, potem pa še 2x full.
Je pa res, da samo 60 litrov spravim v tank.

Gambino ::

feryz je izjavil:

Jaz, ko grem ven, sem 3x na pumpi.
Prvič dopolnim, potem pa še 2x full.
Je pa res, da samo 60 litrov spravim v tank.

No ja, to res ni problem, z kolegom sva z Porsche Cayenne Turbo S do Kranjske spraznila cel tank, mislim da 100l, če se ne motim!

To ti pa ne bi verjel.
Sem se vozil s podobnim. Res kuri do 25, ampak ne moreš cel čas kuriti 25. Zgolj na kratke relacije.
Po Sloveniji držati povprečje nad 15 litrov je malo problem. Ne glede na to, koliko avto pokuri.
Razen če sta šla v prvi brzini cel čas. Potem bi šlo.

141741 ::

Se še planira kakšne subvencije ali je to to?

Gambino ::

141741 je izjavil:

Se še planira kakšne subvencije ali je to to?

Subvencij za EVje nad 45kE po avgustu itak ne bo več, pod 45k pa še ostane enako kot je bilo prej.

Sprašujem v kontekstu dražitev tekočih goriv, ker verjetno v Sloveniji niso najvišje v EU, ne primerjam podrobno po državah v soseščini, še posebej tistih 'vzor(č)nih'.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 141741 ()

denabiker ::

v tistih "hudih" časih, ko sem bil mlad, pa noben ni študiral koliko ti avto pije, vsi smo fural športne avte in teral do konca, samo smo se pogovarjali koliko konjev ima avto, punce smo fural čez vikend na kopanje na morje, izlete, jedli in pili, hodili po diskoteh, častli po 10 rund.......ja res tisti hudi časi:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

sbawe64 ::

energetik je izjavil:

GregiB je izjavil:

shmandi je izjavil:

Gorivo je nekajkrat cenejše, kot je bilo pred npr 20 leti...

Leta 2000 je voznik s povprečno neto plačo lahko kupil 895L diesel goriva, danes ga lahko 920L... nekajkrat?

Zdaj pa poglej recimo še za benz, leta 2012 je povprečna plača kupila cca. 640L benza, danes pa ~1000L.

~2600 eur je kao sedaj povprečna bruto plača v Slo, 2/3 zaposlenih je ne dosega.

denabiker je izjavil:

v tistih "hudih" časih, ko sem bil mlad, pa noben ni študiral koliko ti avto pije, vsi smo fural športne avte in teral do konca, samo smo se pogovarjali koliko konjev ima avto, punce smo fural čez vikend na kopanje na morje, izlete, jedli in pili, hodili po diskoteh, častli po 10 rund.......ja res tisti hudi časi:)

Yugo 45 ni športen avto.
golf 2 tudi ne.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

https://x.com/SprinterPress/status/2080...

"The Yemeni armed forces, via VHF radio communication, are addressing a Saudi Arabian vessel in the Red Sea (in Arabic):

? "Brothers, turn back or face the wrath of God.""

Če prognoziramo, kdaj bo panike na bencinskih pumpah konec. Ko bo zmajnkalo naftnih derivatov in ta čas ni daleč.

WizzardOfOZ ::

sbawe64 je izjavil:

Yugo 45 ni športen avto.
golf 2 tudi ne.

R5 turbo je bil, pa clio williams tudi, saab 9000 aero tudi, pol so prišle pa še toyota celica, subaru impreza,....
PA se res nismo spraševal, kok jue cena bencina, sam fural smo se. Pa vsak petek na morje in v nedeljo nazaj.

Telbanc je izjavil:

"The Yemeni armed forces, via VHF radio communication, are addressing a Saudi Arabian vessel in the Red Sea (in Arabic):

Če prognoziramo, kdaj bo panike na bencinskih pumpah konec. Ko bo zmajnkalo naftnih derivatov in ta čas ni daleč.

Bo pa evropa od rusije nafto spet kupovala.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

Golf 3 VR6 - je imel povprečno med 14 in 15 litri

Bartol ::

Telbanc je izjavil:

Obstaja tudi plovna pot okoli južne Afrike, kar podaljša potovanje za cca. 2 tedna, dobav pa ne prekine.

FTad ::

Kako obracunavajo pa cene na Hrvaskem?

Na tej spletni strani vidim, da je cena izven avtocest se vedno presneto nizka napram Slo in tudi Aut.
https://www.putovnica.net/en/fuel-prices

Euro-super 95
1,54 €

Eurodiesel
1,59 €

GregiB ::

Bartol je izjavil:

Obstaja tudi plovna pot okoli južne Afrike, kar podaljša potovanje za cca. 2 tedna, dobav pa ne prekine.

Kak točno se pride iz SA do Južne Afrike brez, da se pluje mimo Jemna?
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GregiB ()

starfotr ::

Bo pa evropa od rusije nafto spet kupovala.

Ne bo, ker so se odločili da prekinejo izvoz dizla, pa še kupovali ga bodo na svetovnih trgih.

https://www.reuters.com/business/energy...

OutOfTheBox ::

Rusija niti zase nima.

Glede na trenutno dogajanje bomo naslednji teden tankali dizel 2€. Super.

Kmalu na tankšteli pri vas:

OutOfTheBox je izjavil:

Rusija niti zase nima.

Glede na trenutno dogajanje bomo naslednji teden tankali dizel 2€. Super.

Pač bomo. In? Bo konec sveta?

endelin ::

Zakaj se ne uvede trošarin na EVje? Trošarina na prevožen kilometer :D

endelin je izjavil:

Čak da kritično maso dosežejo.

D3m ::

|HP EliteBook|R7 8840U|

Smo pa na poti tja, ja.

endelin je izjavil:

Zato, ker bo pol še večja panika na bencinskih črpalkah. Sicer se pa za elektriko že sedaj plačuje trošarina.
A potem naj še za auspujarje uvedejo dodatno trošarino na prevožen kilometer ali kaj?

Trošarina na hojo in kolo.

Problem solved. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

shmandi je izjavil:

endelin je izjavil:

Zato, ker bo pol še večja panika na bencinskih črpalkah. Sicer se pa za elektriko že sedaj plačuje trošarina.
A potem naj še za auspujarje uvedejo dodatno trošarino na prevožen kilometer ali kaj?

Najbrž je vprašujoči navezal na prevožen kilometer, da si ne bi kdo z dovolj paneli 'nasončil' prihrankov in - ima glede na EU (ali vsaj RS) verjetno prav.

Eni si tudi doma kuhajo biodizel in etanol...

shmandi je izjavil:

Eni si tudi doma kuhajo biodizel in etanol...

Verjetno zelo malo in ni opazno, da do sedaj ni bilo potrebno zaračunavati trošarine na kilometer, sončničarje pa se že do sedaj precej sovraži, sploh na slo-tech, najbrž tudi v RS nasploh, ker proračun je potrebno filati, ne glede na priznano korupcijo, ki nikogar ne preseneča, četudi politiki javno priznajo... V tem kontekstu, ne vem, kako je z nebeleženjem / prevrtavanjem kilometrov na e-avtih, verjetno ni mogoče :-/

Zdaj, ko je zafira na pavzi, malo druge avte probavam.
Itak da največ dizle. Zato sem opazil nekaj, kar prej nisem.
Ko nalivaš dizel v avto, smrdi kot bi fritezo vohal. Prej tega ni bilo, zdaj je ultra očitno.
Včasih celo zelo moteče.

endelin ::

Se ne reče zastonj smrdljivec ;)

MIHAc27 ::

A ne večajo procente biodizla. Včasih je bil 0% potem 5% ne vem če ni sedaj še več, celo 10%?

Sedaj je 7%.
|HP EliteBook|R7 8840U|

enavlaka ::

Smrad je zelo odvisen od črpalke. Petrolov dizel je bil najbolj smrdeč, sedaj pa je verjetno še slabše

D3m je izjavil:

Maska ne bo nič pomagala, če se bo pripeljal z Zafo.

:))
|HP EliteBook|R7 8840U|

feryz je izjavil:

Zdaj, ko je zafira na pavzi, malo druge avte probavam.
Itak da največ dizle. Zato sem opazil nekaj, kar prej nisem.
Ko nalivaš dizel v avto, smrdi kot bi fritezo vohal. Prej tega ni bilo, zdaj je ultra očitno.
Včasih celo zelo moteče.

Poleti je zaradi tujih turistov precej povečan obisk McDonaldsa in posledično več olja iz fritez za izdelavo biodizla.
««
23 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952657498 (304671) hbgqzR
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12043522 (40707) Zheegec

Več podobnih tem