» »

Panika na bencinskih črpalkah

Panika na bencinskih črpalkah

Temo vidijo: vsi
««
18 / 21
»»

kixs ::

Res se ne spoznam na te levicarske ali desnicarske clanke... bos povedal kaj je ta:
https://www.euronews.com/my-europe/2026...

Velja za Spanijo:

The standard 21% VAT on fuel, electricity, and natural gas will go down to just 10%. For drivers, that cut is expected to knock about 30 cents off a litre of petrol.

And the retail price of butane and propane, the gas used to power your stove and heat your home, will be completely frozen.

Finally, the government is also temporarily suspending the tax on the value of electricity production and issuing direct fuel subsidies for farmers and fishermen.

And some countries are following suit. Italy and Austria are already planning their own national tax cuts to shield citizens.

At last week's summit, EU leaders asked the European Commission to draft temporary emergency measures. Which is basically political speak for: "we need to find a quick fix to stop the bleed."

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Daniel ::

Kako lepo se je zgovarjati na določila Eu, ko je znotraj vse gnilo in se prilagaja potrebam...

enavlaka ::

Vsaj prilagaja se, tudi to je nekaj.

energetik ::

Miki N je izjavil:

Odkrivate mlačno vodo. Gorivo je šolski primer neelastičnega povpraševanja.
Seveda je neelastično, če pa vlada nateguje in prilagaja cene kot elastiko.
Dokler imaš Primorko za vikend blokirano, ker je tak naval na Obalo (sonček in kavica), pa dokler mulci okoli terajo dneve in dneve smrdljive skuterje, verjemi da je še ogromno prostora za zmanjšanje povpraševanja. Ampak za tako zmanjšanje porabe ni dovolj, da se za par centov dvigne liter, verjemi da če bi bila cena 3,4,5EUR/L bi pa marsikdo premislil.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

bm1973 ::

DOkler Pakistanci reciklirajo stare zadeve tam na odprtem ognju s premogom, je zaostrovanje zelene politike v EU brezzvezno.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Mr.B ::

Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Mraza še ni konec

krepelce ::

enavlaka je izjavil:

Mraza še ni konec

Reci raje ameriške gospodarske vojne proti Evropi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Hladna vojna 2.0

DeeJay ::

Don't f with me.

The trump curve

shmandi ::

A je dons kaj panike na pumpah, ker bo jutri tank dizla 5EUR dražji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

Daniel ::

shmandi je izjavil:

Kdor je želel prihraniti, je že prejšnjič. Je pa bilo, kolikor sem videl, nekoliko povečano povpraševanje po kurilnem olju.

feryz ::

Jaz sem ga priklopil na štrom, da ublažim šok. Malo tega, malo tega in bo šlo.

Bolj me grize, ker grem aprila na road trip po Italiji. Par tisoč km po njihovih cenah... jajks.
Ampak bom preživel. Najbrž.

nejc_nejc ::

Mal te bo treslo, če bos vozil po državnih autostradah. Boš lažje hrano prebavil, kar boš jedel ob tankanju štroma.8-)

Po Italiji bo na bencin.
S štromom ne prideš daleč.

nejc_nejc ::

Kaj blebetaš na benz, počak, da ti razložijo.

redtech ::

kixs je izjavil:

Bral sem eno novico, kjer vlada pravi, da nima vec vzvoda za blazenje cen goriva. Kar je seveda laz.

Seveda, omejitev gibanja na občino ;((

Brez maske ne smeš tankat pa je

blink ::

kixs je izjavil:

starfotr je izjavil:

Ne smejo, ker je predpisana minimalna trošarina s strani EU.

Eno je trosarina, drugo je DDV. DDV lahko spremenis po volji, ce imas voljo. Ena drzava v EU je to ze naredila.

Ce zmanjsajo DDV in trosarino na minimum je vprasanje od kje bo krit izpad prihodka v proracun? Pravilno bi bilo zmanjsanje javne porabe, nikakor pa ne novo zadolzevanje z izdajo obveznice!

kow ::

enavlaka je izjavil:

Mraza še ni konec

Tukaj te pa res ne razumem :D

Gregor P ::

Glede na vremensko napoved bo mraza zares konec tam nekje okoli ponedeljka :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Gregor P je izjavil:

Glede na vremensko napoved bo mraza zares konec tam nekje okoli ponedeljka :-)

Le o kje pa pride plin za vse te plinske elektrarne..

starfotr ::

Doh. Kake neumnosti sprašuješ. Plin pride skozi števec.

Tako kot elektrika vedno pride. Iz vtičnice seveda. Pa vijolična krava tudi daje mleko.

OutOfTheBox ::

shmandi je izjavil:

Je blo ja. Partnerka je hotla it tankat po službi, ker je bla na nuli ampak je šla kar mimo, ker so ble obe pumpi na poti popolnoma zasedene (ob 21 zvečer).

Daniel je izjavil:

shmandi je izjavil:

Kdor je želel prihraniti, je že prejšnjič. Je pa bilo, kolikor sem videl, nekoliko povečano povpraševanje po kurilnem olju.

Prihraniš vedno, če tankaš preden se gorivo podraži. In eni se vozijo, tako da tisto kar so takrat tankali je že passé.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Ob stalnih podražitvah in če recimo tankaš enkrat na teden samo malo zamakneš unih par ojrov stroška. Saj tisti ki je tankal včeraj po starem bo malo pred naslednjo podražitvijo na novem. Kar navadite se plačevati vedno več šekelčkov.

vke4XC ::

Wtf? Sem 'šel' včeraj mimo treh črpalk okrog 20:30-45, bilo kot Kolmanskop izven turistične sezone, toliko, da ni bilo kotaleče trave

Saj za Sloteh supermane je to itak irelevantno. Ko je gužva on uživa sam, ko je drago je zanj poceni. Zjebati se ga ne da.

Ok, 100%. Škoda, da nisem poslikal, resno mislim, nisem vedel, da bo kdo dvomil, no, mogoče niti ni slabo... Ker je bilo prazno, sem šel itak tankat (bi lahko šel na zadnjo), ko je bilo nekje na 40%, tu nekje, eno zadnjih tankanj ICE upam, če jebenega tankerja ne bodo razstrelili vmes...

Dvomil? Saj moja izkušnja je enaka. Superman powah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Miki N ()

Drgač, če se upošteva uradno SLO inflacijo in vzame ceno iz leta 2012, sta tako benz kot dizel realno še vedno cenejša kot 2012... Ampak je treba jamrat.

Kaj šele, če se gleda ta pravo realno ceno, merjeno v trdnem denarju...
vires in numeris

kixs ::

Naj Noveska zacne vec crpat in jo po hitrem postopku vzamemo v EU, da bo EU samozadostna :lol:

Najcenejša v zgodovini, z izjemo koronskega obdobja...

vires in numeris

Potem pa je tako skrajni čas, da se cena poviša, kaj nas plebejce potem nekaj strašijo z nekimi inflacijami, potem recesijami, in to? Ajde, 5x za začetek, ampak šele po maju, če se da zmeniti :D

Zimonem ::

Kdor misli iti letos na počitnice na Hrvaško naj se kar postavi v vrsto s kamricami.

OutOfTheBox ::

energetik je izjavil:

Ja, to nima nobene veze dokler gledaš samo ta strošek in ne primerjaš kolikšen je celoten strošek vsega kar potrebuješ za plačo ki jo dobiš (danes vs prej). Normalno da folk jamra, pa ni važno ali je to bencin, moka, toaletni papir.. al karkoli drugega.

Zgodovina sprememb…

primoz4p ::

feryz je izjavil:

Bolj me grize, ker grem aprila na road trip po Italiji. Par tisoč km po njihovih cenah... jajks.

Brussels says Europeans should consider traveling less to avoid energy shortages
In a letter to national energy ministers, seen by POLITICO, Jørgensen said that national governments should consider "voluntary demand saving measures ... with particular attention to the transport sector."

OutOfTheBox je izjavil:

energetik je izjavil:

Ja, to nima nobene veze dokler gledaš samo ta strošek in ne primerjaš kolikšen je celoten strošek vsega kar potrebuješ za plačo ki jo dobiš (danes vs prej). Normalno da folk jamra, pa ni važno ali je to bencin, moka, toaletni papir.. al karkoli drugega.
Potem jamrajo pri napačnemu, morali bi jamrati svojemu delodajalcu pa na kole nasadit centralne bankirje.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Potem jamrajo pri napačnemu, morali bi jamrati svojemu delodajalcu pa na kole nasadit centralne bankirje.

Puščajoč slikovitost ob strani te lepo prosim, kdaj pa je plebs vedel kaj več, kot mu MSM propaganda nudi in ga usmerja? Plebs je samo zato, kot vzrok in posledica. Poglej Slovenijo, če ne verjameš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

primoz4p je izjavil:

feryz je izjavil:

Brussels says Europeans should consider traveling less to avoid energy shortages
In a letter to national energy ministers, seen by POLITICO, Jørgensen said that national governments should consider "voluntary demand saving measures ... with particular attention to the transport sector."
Saj letos potujem manj.
Aprila grem šele drugič na počitnice.
Prav bi bilo, da bi šel četrtič.
Jaz se žrtvujem, dajte se še ostali.

ššš ::

Še kr mi ni jasno, o čem vi to? V kerem svetu v živite? Bencin je v Sloveniji po 1.6e. To je najcnej delec okol. Glede na povprečno plačo verjetn tok pocen benza sploh še nikol nismo mel. Da ne govorim o tem, da je bla nafta od 2022 čez 100usd za sod že vsaj 4x.

Razn, če je problem, da ste si v zadnih letih nabavl SUVje z 10+ porabe in zdej jokate ker benz ni več napol zaston?

Benz ni tak problem kot diesel, so pa ga mahali nekaj z omejitvami in to.
Ja, tudi sam predlagam ljudem, da menjajo za EV, če za bencin/desel nimajo...

Včeraj sem peljal mimo treh črpalk navečer, mesta/črpalke duhov...
Pojma nimam, kdo toliko v zrak skače zaradi tega...
Verjetno kakšna MSM propaganda, je še kakšna druga razlaga?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vke4XC ()

Ustvarjanje panike na forumih in družbenih omrežjih.
Folk se fila s tem, s čim pa naj se?

fujtajksel ::

> Ustvarjanje panike na forumih in družbenih omrežjih.
> Folk se fila s tem, s čim pa naj se?

primoz4p je izjavil:

Hja, treba bo zmanjšat porabo za ca 20%. Z drugimi besedami, gorivo bo tolk dražje da bodo morali revni resno varčevat, na opazno slabšem pa bomo vsi.

No ja, zadeve niso tako simpl, kot si jih tukaj predstavljamo.
5 evrov na pumpi več, je dobesedno pičkin dim.
Me zanima kako je firmam te dni, takim ki dnevno porabijo par 100 tisoč ali par milijonov litrov nafte. Njim je, verjetno, manj toplo pri srcu. In če se bo kepa enkrat začela valiti pri njih, bo tudi vsem ostalim postalo mnogo manj prijetno.

Pithlit ::

feryz je izjavil:

No ja, zadeve niso tako simpl, kot si jih tukaj predstavljamo.
5 evrov na pumpi več, je dobesedno pičkin dim.
Me zanima kako je firmam te dni, takim ki dnevno porabijo par 100 tisoč ali par milijonov litrov nafte. Njim je, verjetno, manj toplo pri srcu. In če se bo kepa enkrat začela valiti pri njih, bo tudi vsem ostalim postalo mnogo manj prijetno.

Firme ponavadi enostavno stroške prevalijo na kupce. Dostikrat še Mal pretiravajo pri tem.
Life is as complicated as we make it...

D3m ::

Zakaj pretiravanje?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Pithlit ::

To moraš njih vprašat.
Life is as complicated as we make it...

WizzardOfOZ ::

NA petrolu za vsak liter bencina dobiš točko. Za 1000 točk bodo pa plašče iz nutrij talal. :)):)):))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
««
18 / 21
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8127068 (11514) eEdbM
»

Cena goriva (strani: 1 2 3 497 98 99 100 )

Oddelek: Problemi človeštva
4952627285 (274458) hbgqzR
»

Bencinske črpalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8426399 (23844) Nesta
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12042370 (39555) Zheegec

Več podobnih tem