» »

Prometna nezgoda in deljena krivda / odgovornost.

Prometna nezgoda in deljena krivda / odgovornost.

s1m0n ::

Tako pa se je tudi nam zgodilo... Nič hudega, le materialna škoda nižjega ranga (luči, blatnik...), a se sedaj zatika pri zavarovalnici povzročitelja! Naše vozilo je bilo ustavljeno / izven vozišča (v njega ni posegalo) na dovozu/peš poti v garaže ob cestišči... Povzročitelju je uspelo ob vzratni vožnji nazaj iz parkirnega prostorja na drugi strani cestišča (preko obeh pasov) zadeti naše ustavljeno/parkirano vozilo. Zavarovalnica povzročitelja sedaj ne odstopa od deljene krivde 70/30 saj pravi, da po cestno prometnih predpisih (ZPrCP) naše vozilo tam ne bi smelo stati! Če je imel kdo podobne izkušnje pri reševanju pri zavarovalnici bi prosil za kak nasvet ali kje poiskati kakšne dodatne točke s katerimi se odločitvi zavarovanice da ugovarjati...
  • spremenil: s1m0n ()

MadMicka ::

Kaj pa, če bi se tvoje vozilo premikalo, a potem bi bila tudi deljena krivda? To jih vprašaj. Pa naj tožijo, če hočejo...

delavec44 ::

Težko bo parkirano vozilo krivo, pa če tudi napačno. Kaj pa če bi tam namesto avta stal otrok.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Težko bo parkirano vozilo krivo, pa če tudi napačno. Kaj pa če bi tam namesto avta stal otrok.

To je tudi moje mnenje (po telefonu), a smo sedaj morali za obrazložitev in povprašavanje po dodatnih dokazih povzročitelja po katerih so sedaj oni prišli do te deljene krivde 70/30 poslati pisno na zavarovalnico (po telefonu se ni dalo nič...). Bom sedaj še počakal na njihovo dokazno gradivo...

Utk ::

Avto, ki se ne premika, ne more bit nič kriv. To je po definiciji. Mislim, avto tako in tako ne more bit kriv, ampak ne more bit kriv niti šofer, če ga ni avtu in je avto bil zaustavljen.
Samo da pri zavarovalnicah je pa lahko druga logika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

nejc_nejc ::

Kaj pa tvoja zavarovalnica pravi?
On se je butnil v tvoj avto. Pika.
Katera zavarovalnica, te hebe.

Z našo zavarovanico ni opravka... Prijava je bila narejena pri zavarovalnici povzročitelja (v tem primeru Generali).

Če imaš kasko aktiviraj svojo.

A je slucajno kaksen znak pred lokacijo parkiranega vozila.
Tudi ce je nims veze, jer si se ustavil v sili.
Bolj debilnega vzroka res niso mogli najti.

A je slucajno kaksen znak pred lokacijo parkiranega vozila.
Tudi ce je nims veze, jer si se ustavil v sili.
Bolj debilnega vzroka res niso mogli najti.

Zgodovina sprememb…

Nobenega znaka (razen za cono 30) prostor je del dovozov do garaž, ki potekajo ob vozišču.

Na osnovi česa tam ne smes USTAVIT vozila?

ššš ::

Se pravi, če avto ni na parkirišču, ti zavarovalnica ne prizna škode iz klavzule "parkirišče".

Odvisno kaj je "storilec" natvezil generaliju.
OP, skeniraj zapisnik brez podatkov in bo kakšen pravnik rekel svoje.
Po moje, te lovijo na kakšni besedni igri iz eu porocila

Zgodovina sprememb…

Bom, sem trenutno na telefonu pa tukaj nimam kopije obrazca... Na obrazcu, je povzročitelj vztrajal, da tam naše vozilo ne bi smelo stati, navedeno ni nič drugo. Vsaj ne iz njegove strani. Kaj pa je nato zatežil pri zavarovalnici pa ne bi vedel.

Zgodovina sprememb…

Potem je jasno, da je model nekaj po svoje naumil in je to, ko je bil povprašan s strani svoje zavarovalnice tudi njim tako objasnil.

dripac ::

Pred leti se mi je podobno zgodilo. Moj avto je miroval (parkiran na robu cestišča, vsi so tam parkirali), pa je majstr s stranske ceste trčil vanjga - v rikverc.
Ni se mi dalo z njim pretirano ukvarjat ker je trdil isto kot ta tvoj nabijač - da sem jaz kriv za vse. Delno sem bil pripravljen podpisat, pa je tako jezikal da sem raje policijo poklical. So prišli, napisali zapisnik, meni globo za nepravilno parkiranje, krivda za nezgodo je bila pa njegova. Nobene frke, nobene drame. Policijski zapisnik in je bil mir.

Tebi zdaj to ne pomaga nič, mi je jasno, ni mi pa jasno kako se vam da zezat z vsakim ki ima 5 minut časa. Imate res konjske živce.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dripac ()

Twixz ::

Če še nisi se skregal oz. šel v neko kregarijo imaš možnost da rečeš, da ti je avto crknil in si ga imel tam dokler ne pride mehanik.
A je privat zemlja? Imaš kako sliko? Čeprav bolje da ne objavljaš...
Drugega ne vem. Pač to je ta mentaliteta da sej je vredu vse, je samo material, ne bomo policije klical..... Škoda :)

Za drugič vem, da čeprav bo samo praskica brez policije ne bom reševal! :)

s1m0n je izjavil:

Bom, sem trenutno na telefonu pa tukaj nimam kopije obrazca... Na obrazcu, je povzročitelj vztrajal, da tam naše vozilo ne bi smelo stati, navedeno ni nič drugo. Vsaj ne iz njegove strani. Kaj pa je nato zatežil pri zavarovalnici pa ne bi vedel.

Ko je začel palamuditi, bi moral poklicati policijo. Čeprav bi morda oba plačala kazen (on za nesrečo, ti za nepravilno parkiranje), zavarovalnica težko izpodbija policijski zapisnik kjer je zapisan krivec za nesrečo.
Mogoče bi ga že grožnja s policijo in kaznijo odvrnila od pisanj bedarij v evropsko poročilo. Res pa da ga zavarovalnica kasneje pozove k razlagi dogodka in si lahko tudi takrat premisli.

Po drugi strani si pa policija za take zadeve rada vzame čas in čakaš par ur, če sploh želijo priti.

Zgodovina sprememb…

Twixz ::

s1m0n je izjavil:

Za drugič vem, da čeprav bo samo praskica brez policije ne bom reševal! :)

Mah, sej je brezveze tako zdej razmišljat.
Čeprav boš težko rešil, ampak ja, zgolj idejo sem dal....

c3p0 ::

Odvetnika, naj preuči zadevo in se pritoži, pa ne raznih Nategodškodnina d.o.o.

Tudi nepravilno parkiran avtomobil ni avtomatsko sokriv. Kam pa pridemo...

Ahim ::

ššš je izjavil:

Se pravi, če avto ni na parkirišču, ti zavarovalnica ne prizna škode iz klavzule "parkirišče".

In ce spijes dva litra vode, verjetno nisi vec zejen.

Kaj ima to veze s temo? 8-O Nihce ni uveljavljal svojega delnega kaska "parkirisce".

Da zaključimo zgodbo... Po večih elektronskih sporočilih, klicih in osebnemu obisku v poslovalnici sem danes prejel enovrstično opravičilo, da je pri obravnavi postopka prišlo do napake ter, da bo priznano 100% kritje nastale škode s strani zavarovalnice povzročitelja. Kot, da tega niso uspeli prej ugotovit / uredit v roku 35 dni od prijave...

Zgodovina sprememb…

Očitno probajo in nima veze s povzročiteljem.

Tody ::

Ni prišlo do napake... Skos poskušajo da bi še kaj izcuzal ven... Po reklamah so pa najlepši in najboljši...

fikus_ ::

Simon, super. Še en primer več, da ne takoj pristati na ponujeno. Posvetujete se prej s kom, preden podpišete.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

AndrejS ::

Generalli so največji prasci. V vsakem primeru vsiljujejo deljeno krivdo - na srečo se še to meni ni zgodilo, ker bi moram biti cenilec pri njih fajn zavarovan !

So kar vsi prasci glede reševanja škod. Koliko zgodbic sem za Triglav slišal. Pri delnem kasku je še najmanj problemov.

Ma ja... Pravkar študiram ali bi pri stanovanjski polici šel vstran od njih! Nimajo več mojega zaupanja niti se mi ni dopadel njihov način komunikacije / ali bolj manjka le-te.

MrYoda ::

Vsaka zavarovalnica skuša prevaliti del stroškov na drugega udeleženca. To imajo v "algoritmu" (nima to veze z zavarovalnico aka Generali - povsod enako). Nato bodo težave pri oceni škode ... vse dal skozi pri čelnem trčenju, kjer je nasproti vozeči priznal, da je zaspal. Na srečo smo bili vsi OK.

Predlog:
1. Poišči kolega/kolegico, ki je pravnik z nekaj izkušnjami
2. Naj ti sestavi odgovor, kjer zavračaš njihov predlog in da zahtevaš 100% odgovornost s strani njihovega zavarovanca (obvezno določiti rok za njihov odgovor) - zakaj naj ti to sestavi pravnik: ker znajo vnesti določen pravniški žargon
3. Počakaš na njihov pozitivni odgovor (ne sprejet 80/20 fore).
4. Če še vedno težijo, jim odgovori, da bo vsa nadaljnja komunikacija preko odvetnika (se userjejo ko ...)

fikus_ ::

Pri zavarovanjih nekaj prišparaš, če imaš vsa zavarovanja (hiša, avto, nezgodno,....) pri eni zavarovalnici.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Samo vse to nima veze, ko rešuješ škodo pri zavarovalnici povzročitelja.

Simon, pri hiši moreš malce pazit... Generali ti je dobrohotno dal popust vsako leto za to da si bolj srečen, če boš prekinil ti bodo vse te popuste za nazaj zaračunali. + 10 eur za to da ti bodo dejansko prekinili polico.

Tody je izjavil:

Simon, pri hiši moreš malce pazit... Generali ti je dobrohotno dal popust vsako leto za to da si bolj srečen, če boš prekinil ti bodo vse te popuste za nazaj zaračunali. + 10 eur za to da ti bodo dejansko prekinili polico.

Kakšni popusti? Vsako leto je dražje! Doba sklenitve bo hitro mimo.

Poglej na polico ;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavarovalnica noče v celoti kriti stroškov popravila nesreče. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14027694 (22557) voznik007
»

Prometna nesreča in (ne)priznavanje krivde (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13426143 (22002) BRBR
»

Prometna nesreča-kdo je kriv (strani: 1 2 )

6216454 (13428) next3steps
»

Hit & run

427450 (5337) Ajama
»

Očetova prometna nesreča (strani: 1 2 )

7618296 (15725) St235

Več podobnih tem