Forum » Loža » Ravnanje ljudi, ki me moti
Ravnanje ljudi, ki me moti
aokorn ::
Ko se pogovarjam s prijateljem ali znancem, se včasih zgodi, da mu (ali meni) zazvoni mobilni telefon. In glej, pogovor se prekine in ta oseba se posveti klicu. Torej ima popolni neznanec prednost in se nenaprošeno vmeša. Tu se pokaže tudi nespoštljiv odnos do mene (kot sogovornika).
To se dogaja tudi na delovnem mestu, v pisarni, na uradih itd.
Od kod pravica, da nekdo od zunaj, ki ima pet minut časa, moti lokalni red. Menim, da je to nesramno, pogosto ravnam enako, me pa to ravnanje moti.
Od kod pravica, da nekdo od zunaj, ki ima pet minut časa, moti lokalni red. Menim, da je to nesramno, pogosto ravnam enako, me pa to ravnanje moti.
fikus_ ::
Za nekatere stvari se ni vredno obremenjevati, med drugim tudi to. Pač vzameš na znanje odnos znanca, prijatelja do tebe. Če te moti, pozdrav slovo in odideš. Malo težje je, če pride do tebe, je v tvojem domovanju.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
fur80 ::
Ljudi ne moreš spremenit, zato najboljše da greš k psihoterapevtu ali psihiatru, ter delaš na sebi. ;)
XsenO ::
Torej ima popolni neznanec prednost in se nenaprošeno vmeša.
To je pač le in zgolj predpostavka """oškodovane""" osebe.
Čist možno, da prejemnik čaka na klic preden se je """oškodovanec""" sploh pojavil, tako da je morda """oškodovanec""" ta popolni neznanec, ki se nenaprošeno vmeša.
1 + 1 = 1
delavec44 ::
Lažje je kasneje nadaljevati pogovor v živo kot vračati klic po možnosti neznanega klicatelja. Če po opravičilu prvi tega ne razume pač z njim nadaljuješ drugič.
Jaz sem tudi že sestanek v živo prekinil zaradi klica. Sem sedaj nespoštljiv?
Jaz sem tudi že sestanek v živo prekinil zaradi klica. Sem sedaj nespoštljiv?
Noah0024 ::
Realno so telefoni itak zjebal odnose do daske...folk je tako reaktiven na te telefone, da je res težko imet nek meaningful odnos v teh časih - s komerkoli.
c3p0 ::
Saj vidiš, če pogovor gre o neki operativi, ali poslovno, je razumljivo, da se javi. Načeloma se potem na kratko opraviči in ni nobenih zamer.
Če kliče "frendica" in potem "četata" 10 minut, pa precej manj. Sem imel eno tako in ugani, se ne druživa meč.
Če kliče "frendica" in potem "četata" 10 minut, pa precej manj. Sem imel eno tako in ugani, se ne druživa meč.
Utk ::
Mene je zmotilo v trgovini, taka ista stvar. Jaz sem tam in bom morda zares kaj kupil. Tist prek telefona ne bo nič kupil.
c23po ::
Meni se je že zgodilo, da sem bil klican, sem le pogledal kdo kliče in se ne oglasil. Pa je bil prisotni sogovornik začuden. Moral sem razlagati, da bom polkical pozneje. Potem sem uveljavil prakso, da prisotnem rečem: "Ah, telefonska prodaja." Če me pa firbec in je tisti ki kliče bolj interesanten od sogovornika, se mu opravičim, sprejmem klic, pofirbcam za kaj gre in rečem, da bom poklcal pozneje.
Sam pa sogovorniku, ko njega pokličejo, rečem naj se kar oglasi, da bom počakal. Vsi zadovoljni.
Sam pa sogovorniku, ko njega pokličejo, rečem naj se kar oglasi, da bom počakal. Vsi zadovoljni.
Računalniki nimajo spominov.
Magic1 ::
Kako se na klic reagira, vidiš del karakterja osebe. Če je kaj urgentnega itak takoj vidiš iz pogovora in v tem primeru je jasno, da ne moreš bit prioriteta neglede na čas klica. Če pa se 10min o neumnostih pogovarja po telefonu, ko ti zraven čakaš, pa ti pove marikaj. To da se javi in opravi v pol minute pa moraš bit res občutljiv, če te zmoti. Se pa spodobi opravičit v tem primeri, bonton pač.
Magic
JanBrezov ::
Opažam določen nivo narcisizma iz tvoje strani. Od kod ti ideja, da je tisti od zunaj neznanec in da on ve, da svoj sogovornik ni sam? Potem pa ti počneš isto? Daj no!
bastadu ::
Kako eni komplicirate ... če dobiš klic, lahko načeloma takoj oceniš, če je klic pomembnejši od trenutnega pogovora v živo in se oglasiš (in se hkrati upravičiš sogovorniku v živo) ali pa pač ne, če lahko počaka ... Jaz ne vidim tukaj nobene nesramnosti. Včasih je tudi precej lažje klic takoj sprejeti, kot se pa potem pripraviti do tega, da moraš poklicati nazaj ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
Malcolm_Y ::
Ko sem pred leti delal v prodaji, so me učili, da ima telefon prednost pred stranko na okencu. To pa zato, ker stranka na okencu vidi, da si se nehal ukvarjati z njo, ker si prejel telefonski klic, kličoča stranka pa ne ve in ne razume zakaj se ne javiš.
Potem pa je pravilni postopek tak, da se stranki na okencu opravičiš in rečeš "samo trenutek", potem se javiš in kličoči stranki poveš, da imaš stranko in naj pokliče malo kasneje ali pa pusti številko in jo pokličeš nazaj. Potem se vrneš k stranki na okencu.
Potem pa je pravilni postopek tak, da se stranki na okencu opravičiš in rečeš "samo trenutek", potem se javiš in kličoči stranki poveš, da imaš stranko in naj pokliče malo kasneje ali pa pusti številko in jo pokličeš nazaj. Potem se vrneš k stranki na okencu.
MIHAc27 ::
Jaz seveda pogledam, kdo me kliče. Če je pomemben (kliče šef ali sodelavec) se opravičim in prevzamem. Če je manj pomemben, nepričakovan ponavadi prekinem klic in kličem kasneje.
kow ::
Ko se pogovarjam s prijateljem ali znancem, se včasih zgodi, da mu (ali meni) zazvoni mobilni telefon. In glej, pogovor se prekine in ta oseba se posveti klicu. Torej ima popolni neznanec prednost in se nenaprošeno vmeša. Tu se pokaže tudi nespoštljiv odnos do mene (kot sogovornika).
Kolikor vem je socialna norma, da se ti oseba opravici, da pricakuje nek klic oz. da bi rad dvignil in mu ti potem prikimas, da naj se javi. Ce je potem pogovor nepomemben, s tem pokaze nespostovanje.
Meni je logicno, da se v takem primeru na hitro zmeniš, recimo pol minute. Res pa da sem moški in so vsi moji klici kratki.

stara mama ::
Menim, da je to nesramno, pogosto ravnam enako, me pa to ravnanje moti.
Lepo, da si popolnoma enak kot tisti, kateri te motijo.
Ekologija™ in Trajnost™
Machete ::
Odvisno od pomembnosti. Jaz za vsako prekinitev (klic) ocenim pomebnost sogovornika/klica in primerjam s situacijo v kateri sem. Če sprejmem, se fizično prisotnim seveda opravičim, oz. retorično prosim za dovoljenje, da se javim.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
klemenSLO ::
Odvisno od pomembnosti. Jaz za vsako prekinitev (klic) ocenim pomebnost sogovornika/klica in primerjam s situacijo v kateri sem. Če sprejmem, se fizično prisotnim seveda opravičim, oz. retorično prosim za dovoljenje, da se javim.
+1
Drgač pa obstaja en fajn android APP:
nastaviš si bližnjico... recimo gub UP držiš nekaj sekund.
Potem se sproži zvok kot ob klicanju... in prikaže se slika kot ob klicanju...
To je pa ko želiš uiti nakladačem
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
Lonsarg ::
Normalni ljudje klice uporabljamo sam za zadeve ko se mudi, hvalabogu to velja tudi za ljudi ki mene klicejo. Ce nekdo hoce chatat mal za foro se vedno prej poklikamo in dogovorimo, nikoli direktno klic. Za vse ostalo so tu sporocila.
Tak da klic pomeni nujno in jih imam recimo 2 na teden (pa se bolj kak postar) in takrat pac seveda reagiram takoj.
Tak da klic pomeni nujno in jih imam recimo 2 na teden (pa se bolj kak postar) in takrat pac seveda reagiram takoj.
Glugy ::
Če si z nekom se pač ne oglasiš, če so ti kaj pomembnega hoteli sporočit ti lahko tud v SMS napišejo. Zato imamo SMS sporočila , včasih se je namest tega puščalo po pisku glasovno sporočilo.
Ja dejmo se mal zavedat no zakaj imamo tehnologijo pa ne bi tako neracionalni.
Ja dejmo se mal zavedat no zakaj imamo tehnologijo pa ne bi tako neracionalni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
Normalni ljudje klice uporabljamo sam za zadeve ko se mudi, hvalabogu to velja tudi za ljudi ki mene klicejo. Ce nekdo hoce chatat mal za foro se vedno prej poklikamo in dogovorimo, nikoli direktno klic. Za vse ostalo so tu sporocila.
Lahko imas zivljenska obdobja (gradnja) ipd., ko si veliko na telefonu in se to pogosto dogaja. Ampak takrat bo sogovornik tudi razumel situacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Scaramouche3 ::
Ne spoštujejo te! Če se moraš kregati zaradi tega in biti ''pizda'' ki jih krega in uči da se tako ne obnaša, boš pri takih ljudeh dobil še nazaj kako žaljivko.
Jaz bi v trenutku samo odšel stran, pa naj se sam s sabo pogovarja.

cvalsr ::
Brihtni, da se kar svetite.
1) Povejte mi, kako naj klicoči ve, kdaj se ima klicani čas oglasit in pogovarjat, kdaj pa ne?
Da ni takrat za volanom, z žlico v ustih ali pa se ravno pogovarja z najpomembnejšo osebo na planetu (aokornom), zaradi katere mora vse drugo počakati?
2) Če vas motijo take malenkosti, pa res "težko živite". Prilagodljivost? Zdrava kmečka pamet (pač odgovor na klic, ne pa petminutna debata o tem, kateri avto manj žre...)?
1) Povejte mi, kako naj klicoči ve, kdaj se ima klicani čas oglasit in pogovarjat, kdaj pa ne?
Da ni takrat za volanom, z žlico v ustih ali pa se ravno pogovarja z najpomembnejšo osebo na planetu (aokornom), zaradi katere mora vse drugo počakati?
2) Če vas motijo take malenkosti, pa res "težko živite". Prilagodljivost? Zdrava kmečka pamet (pač odgovor na klic, ne pa petminutna debata o tem, kateri avto manj žre...)?
Opažam določen nivo narcisizma iz tvoje strani. Od kod ti ideja, da je tisti od zunaj neznanec in da on ve, da svoj sogovornik ni sam? Potem pa ti počneš isto? Daj no!
No, priznam, da sem (do določene mere) narcis. Upam, da tudi ti.
Sem pa opažal, npr. v katerem uradu, kjer je bila vrsta in je uradnik (sicer vidno vznejevoljen) moral se pogovarjati z nekim 'trdovratnim klicateljem'. Tedaj sem si prvikrat postavil to vprašanje, ki sem ga kasneje razširil tudi na bolj vsakdanje situacije.
Vsekakor je tehnika napredovala in nam olajšuje življenje. Vendar, prosim, ne na račun pogovorov (odnosov) v živo.
David Mayer ::
Klicoči se pač se ne javi, če ni dovolj discipliniran in ga zmoti zvonjenje/vibriranje/utripanje, stisne prekini (s privzetim odgovorom), preklopi na avionski način.
Precej malo verjetno je, da je tisti klic neponovljiv in bo svet razpadel vmes, če se ne javi.
Ni pa nemogoče!
Precej malo verjetno je, da je tisti klic neponovljiv in bo svet razpadel vmes, če se ne javi.
Ni pa nemogoče!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Saj vidiš, da ga moti, če se ljudje v službi javijo na telefon namesto, da bi obdelali stranko v živo. Verjetno imajo taka navodila.
Zakaj bi bil pa to med prijatelji problem pa ne vem. Mogoče niso pravi prijatelji potem...
Zakaj bi bil pa to med prijatelji problem pa ne vem. Mogoče niso pravi prijatelji potem...
WTF - Ne pomnim sicer, da bi se mi zgodilo kaj takšnega, ne privat, ne v trgovini, ne kako drugače.
Ne vem, kako je pri drugih, če sem jaz stranka in me prodajalec odreže zaradi nekega klica, pustim tam voziček in vso kramo (če ni vredno počakati) - ne glede na to, kdo ga kliče.
Samo morajo pa biti pomembni klici, da to vse en/isti linijski človek ureja :D
Ne vem, kako je pri drugih, če sem jaz stranka in me prodajalec odreže zaradi nekega klica, pustim tam voziček in vso kramo (če ni vredno počakati) - ne glede na to, kdo ga kliče.
Samo morajo pa biti pomembni klici, da to vse en/isti linijski človek ureja :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Ne vem, pa že... Je že zelo dolgo, da sem moral fizično na kakšen urad ali javno upravo... Tudi tam ne pomnim takšne težave, glej, kaj morem, živim v mehurčku :D
Legon ::
No, priznam, da sem (do določene mere) narcis. Upam, da tudi ti.
Sem pa opažal, npr. v katerem uradu, kjer je bila vrsta in je uradnik (sicer vidno vznejevoljen) moral se pogovarjati z nekim 'trdovratnim klicateljem'. Tedaj sem si prvikrat postavil to vprašanje, ki sem ga kasneje razširil tudi na bolj vsakdanje situacije.
Vsekakor je tehnika napredovala in nam olajšuje življenje. Vendar, prosim, ne na račun pogovorov (odnosov) v živo.
Če govorim o konkretnem primeru je bila zgoraj podana zelo jasno pojasnilo. Stranka na telefonu ne ve zakaj se nekdo javi. In sploh pri klicu nemeu uradniku, je seveda avtomatično da se ne javi ker je len in ne dela. In potem kličejo kot zmešani ali pa celo kličejo in težijo kam drugam jih prevezat, da potem pride nekdo težit zakaj se ne javlja.
Zato je tudi vse več situacij, kjer se omeji čas klicanja smo na specifične ure, ko načeloma ni dela s strnakami. Seveda na vseh delovnim mestih to ne gre.
David Mayer je izjavil:
Ne vem, pa že... Je že zelo dolgo, da sem moral fizično na kakšen urad ali javno upravo... Tudi tam ne pomnim takšne težave, glej, kaj morem, živim v mehurčku :D
Nazadnje sem bil, ko sem menjal dokumente. Zadeva je bila urejena smesno hitro. Dobil sem termin nekaj tednov vnaprej. Prisel ze pol ure prej. Cakal morda 10min, nato vse uredil v nekaj minutah. Se preden se je uradni termin zacel.
Ce bi ugibal, je vecina dela z ljudmi, ki imaj biznis ter tujci. Obicajni drzavljani, itak nimajo kaj delati tam.
Ja, to je sicer ena stvar, druga stvar je elektronsko urejanje, je pa čisto možno, glede na temo, da je kdo res naletel na težave... Verjetno ne gre samo za dolgčas.
Kakorkoli rad robantim, tole moram šele doživeti :D
Kakorkoli rad robantim, tole moram šele doživeti :D
gen Maister ::
Bonton fantje!! BONTON!!
Kaj pravi bonton (v takih primerih) za klic spremajočega in čakajočega!??
Kaj pravi bonton (v takih primerih) za klic spremajočega in čakajočega!??
gen Maister je izjavil:
Bonton fantje!! BONTON!!
Kaj pravi bonton (v takih primerih) za klic spremajočega in čakajočega!??![]()
Bonton bi verjetno najbolj vedel. Samo še ne ve.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nekdo me stalno kliče s številk ... (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 688917 (2055) | LynxEffect |
| » | Gospa Tadeja? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 31673 (25996) | Truga |
| ⊘ | Ena trgovska ... (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35838 (29320) | BigWhale |
| » | Zakaj telekom ni normalen. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22142 (18799) | jusv |