Forum » Loža » Rušenje garaže - lastniki?
Rušenje garaže - lastniki?
majstore_199 ::
Pred kratkim sem podedoval nepremičnine, med temi tudi garažo, za katero pa smo zdaj ugotovili, da jo je dedek zgradil en del (kakšen 1m) na sosedovi parceli. Na sosedovi parceli pa je situacija takšna, da je lastnikov več, med temi sem tudi sam zaradi terjatve. Ker bi rad situacijo nekako legaliziral in rešil, sem drugim lastnikom poslal ponudbo, vendar se ne odzivajo. Zanima me, če lahko zaradi nagajanja zahtevajo rušitev objekta, tudi, če sem sam delni lastnik? Namreč potemtakem se z reševanjem tega problema ne bom več ubadal in bo pač tako kot je naprej.
LP
LP
PujsekPepe ::
Lahko. Na sodiscu pricakuj vecletno vlacenje tudi do 10 let. Verjetno bos odvetnike vec preplacal kot je vredna garaza.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
bm1973 ::
delavec44 ::
Po drugi strani pa mislim, da tudi rušenje ne gre tako lahko čez, če recimo nekaj tam stoji v dobri veri že 40 let.
bm1973 ::
Mislim, da bi šlo precej hitreje...
Uradna prijava, motenje posesti, ponavadi je kazen povrnitev v prvotno stanje.
Kar pomeni rušenje...
Uradna prijava, motenje posesti, ponavadi je kazen povrnitev v prvotno stanje.
Kar pomeni rušenje...
Zvezdica27 ::
lahko se samoprijaviđš na inšpekcijo, dobiš odločbo, da moraš podreti in je to to. Izvršiš, kar ti inšpekcija ukaže.
Sicer pa - če boš nelegalno zgradbo sam podrl, zakaj bi ti sosedje morili? Pač, jim poveš, narediš, se opravičiš in to je to.
So pa lahko komplikacije, ja, sam verjemi, da se niti odvetniki s tem ne bodo ubadali, za take bedarije se ne tožari več.
zz
Sicer pa - če boš nelegalno zgradbo sam podrl, zakaj bi ti sosedje morili? Pač, jim poveš, narediš, se opravičiš in to je to.
So pa lahko komplikacije, ja, sam verjemi, da se niti odvetniki s tem ne bodo ubadali, za take bedarije se ne tožari več.
zz
c23po ::
OP, če si sam delni lastnik in ko pride do težav, predlagaj parcelacijo zemljišča in prevzemi del z garažo. Menda bo vsak racionalen solastnik na to pristal, sodišče bo pa tudi pritrdilo tej rešitvi, če se najde kakšen neracionalen. S tem stanjem kot je, boš imel težavo, če boš hotel nepremičnino prodati.
Računalniki nimajo spominov.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Črna gradnja - črnograditelj ne poruši (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 10983 (6650) | sbawe64 |
| » | Pravni nasvet - Fasada na meji parcele (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 38639 (25674) | ales85 |
| » | Ali obstaja služnost? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25850 (17101) | St235 |
| » | Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 36323 (31028) | rekt |