» »

Renault z enim polnjenjem prevozil tisoč kilometrov

iKst_ ::

Ni drame. Je pa tvoj avto vreden toliko kot dajo drugi za navadnega ICE v velikosti tvojega pa za 10 let takih potovanj v grčijo.

Res? Kater nov ICE avto za 45k ponuja več kot Model Y? Ali ID7 touring. Tvoj priljubljen Subaru mi prodaja Outbacka z 2.5 bencinarjem za 48 jurjev. Foresterja z brezvezno opremo in 136 konji pa za 45.

V čem je bolj elegantna? Lih tako ga moraš filat, samo dlje časa traja. Oboje je pa en navaden drek.

V tem, da se ti avto polni, ko ti delaš nekaj drugega. Če se z avtom voziš v službo in po opravkih, ti nikoli ni treba zaviti na bencinsko, baterija je vsako jutro polna.

Imamo razvoj visok, traja tudi že desetletje, pa še vedno smo pod 400km povprečnega dosega, to so ICE avtomobili bili sposobni že stoletje nazaj.
Naj že naredijo boljše baterije al pa mini reaktorje, da ga boš enkrat kupil pa vozil celo življenje (al pa dokler se ga ne boš naveličal) brez dodatnega tankanja

V čem je problem 400km dosega? Sem ti že prej napisal. Za pot v Grčijo rabiš cca. 1 uro postanka, kar je v realnem svetu enako kot z ICE.

Tistih 350 dni, ko se ne voziš na morje v Grčijo je pa 400km več kot dovolj za praktično 100% populacije.

c23po ::

iKst_ je izjavil:

Še enkrat vprašam. Zakaj v ICE avtomobile ne vgrajujejo močnejših motorjev? Zakaj Tiguan, Octavia, Passat, Scenic itd. nimajo 400-500 konjev?

Tehnično je izvedljivo. Zakaj se torej ljudje sprijaznijo s 150-200 konji?

Pravzaprav bi se moral spraševati, zakaj moderni avtomobili nimajo le 1-2 KM. To namreč popolnoma zadostuje za pot dolgo 106 km, in zadovoljuje dnevne potrebe povprečnega slovenskega voznika. Vse nad tem je nepotreben balast, ki so ga (po Dewaltu) v avtomobile vgradili nečimrni proizvajalci le zaradi PR-a. Ravno tako bi se moral spreševati čemu služijo bencinske črpalke za vsakim vogalom, če je ga. Benz na tisti svoji legendarni 106 km dolgi poti dokazala, da se z gorivom lahko mirno oskrbimo v vsaki apoteki.
Računalniki nimajo spominov.

Ko zmanjka argumentov gremo pa full retard? :)

GenZNPC ::

iKst_ je izjavil:

Vec kot ocitno ti ne razumes, da problem ni v skrateku, ki je doma, ampak skrateku, ki ga peljes s sabo za katerega placas premium ceno, ker ce ne dobis samo pol skrateka ali pa se to ne in potem isces skrateke na poti in cakas skrateke, vec kot si jih prej z ICE.
ICEja ti je skratek napolnil v petih minutah, ko si enkrat na mesec zavil na pumpo medtem, ko si se peljal domov, ker te skrateke imas v vsaki vasi in jih potrebujes zelo redko.
Tudi na daljsih potovanjih ali vecih terminih nisi rabil skrateka, zdaj pozimi pa rabis vsaj enega na poti.

Za ICE res plačaš premium ceno, pa še višje stroške. EVji so precej cenejši.

Drugače imaš pa prav. ICE je treba polniti na bencinskih. Včasih je to 5 minut, včasih 15, vedno pa je treba namensko zaviti na pumpo in polniti avto. Pri EVjih je zadeva precej bolj elegantna.

Jaz pri EVju namensko zavijam 3x pogosteje na polnilnico, ko potujem in to ne traja nikoli 5 minut ampak konkretno več.
Že samo zadnja dva mesca sem "zapravil" 3 ure na polnilnicah in se nisem premaknil nikamor v tem času, kr bedno za tako drage avte, to je zmogel nekoč ljudski avto za 4 miljone tolarjev brez kakrsnih koli trikov.

skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

GenZNPC ::

Tistih 350 dni, ko se ne voziš na morje v Grčijo je pa 400km več kot dovolj za praktično 100% populacije.
Ljudje se od oktobra do marca ne vozijo nikamor dlje? Pa se to samo, ko je lepo vreme in ne piha ne burja ne dežuje, pa naj v bundah vozijo, ker za to je pa tak drag avto, da podarijo bundo in rokavice zraven?
skibidi

UkrFTW!! ::

Ikst naklada da glava peče.

WizzardOfOZ ::

iKst_ je izjavil:

Ni drame. Je pa tvoj avto vreden toliko kot dajo drugi za navadnega ICE v velikosti tvojega pa za 10 let takih potovanj v grčijo.

Res? Kater nov ICE avto za 45k ponuja več kot Model Y? Ali ID7 touring. Tvoj priljubljen Subaru mi prodaja Outbacka z 2.5 bencinarjem za 48 jurjev. Foresterja z brezvezno opremo in 136 konji pa za 45.

A samo subaru znamka obstaja? Pa ne moreš outbacka z ID7 ali Y primerjat. Pri subaruju dejansko dobiš avto, ne spačka. Osebno sta mi ID7 in Y tako grda avta, da sta na nivoju kot multipla.
Imamo baterije, imamo vse, dizajnerje so pa pozabili nekje daleč zadaj. Vsak kitajc te velikosti je lepši od teh dveh spačkov. sorry.

iKst_ je izjavil:

V čem je bolj elegantna? Lih tako ga moraš filat, samo dlje časa traja. Oboje je pa en navaden drek.

V tem, da se ti avto polni, ko ti delaš nekaj drugega. Če se z avtom voziš v službo in po opravkih, ti nikoli ni treba zaviti na bencinsko, baterija je vsako jutro polna.

Za tiste 3 minute kot porabim na vsakih 900km, da se napolni tank se ne sekiram (itak moram loto listke kupit, pa čike, tako da sem dejansko večkrat na pumpi, kot pa tam tankam gorivo). Pa nič mi ni treba pazit, ko se prižge lučka, mam goriva še za do 120km. V teh km bom pa že zapeljal mimo vsaj ene pumpe v civiliziranem delu sveta.

iKst_ je izjavil:

Imamo razvoj visok, traja tudi že desetletje, pa še vedno smo pod 400km povprečnega dosega, to so ICE avtomobili bili sposobni že stoletje nazaj.
Naj že naredijo boljše baterije al pa mini reaktorje, da ga boš enkrat kupil pa vozil celo življenje (al pa dokler se ga ne boš naveličal) brez dodatnega tankanja

V čem je problem 400km dosega? Sem ti že prej napisal. Za pot v Grčijo rabiš cca. 1 uro postanka, kar je v realnem svetu enako kot z ICE.

Ja za tiste, ki ste upognil hrbtenico pa vam je to dovolj. Če bi mel več hrbtenice, bi tudi baterije bile že veliko boljše.

Prvi sneg - okoli 400km užitkov ponoči, pa brez tankanja:
Ljubljana - Jezersko - Železna kapla - Pavličevo sedlo - Logarska - 902 - Ljubljana
Odlična vožnja, prvi po zasneženi cesti. Čisti užitek.

Aja, v Grčijo na morje niti ne hodim, bil trikrat (prvič, zadnjič in nikoli več). Imajo zame hrvatje cenješe morje, pa lepše, pa boljšo hrano ko grki. Pa brez problema se pogovarjam.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

a_borlak ::

Upognjena hrbtenica, kakor temu praviš mi vsako leto prihrani cca 2k pri gorivu, ob tem da polnim doma in nimam SE. Pa me avto ni prišel 45k, ampak 17k (podobno opremljena in velika klasika bi bila morda par tisočakov cenejša, če bi bila) in njim naredim tudi sredi zime ob normalnih hitrostih 300km ali več, kar mi čisto zadošča. In ne, čisto nič me ne zebe, ko je led na šipah je v dobri minuti stopljen in to brez krmiljenja na daljavo, kar je bila pri klasiki znanstvena fantastika oz. besno strganje ledu. Slednje zmore tudi drugi EV, ki je bil še 10k cenejši. Skratka, dokler meni denarnica pravi, da sem se prav odločil lahko ti voziš zaradi mene tudi 10.000km brez tankanja, če ti ustreza.

Sem pa mislil, da so prihranki bajni, govoriš pa o 2k€. 2k€ prišparaš pa ja v enem mesecu, sej a niste tukaj sami bajni bogataši, ki delate denar iz vsega kar vam pride pod roke.
No, na koncu se izkaže, da ne in da tudi kupujete jajčka za samo 17k in se hvalite kako 2k€ na leto prišparate, ker se s kosilnico naokol vozite. Upam, da je vsaj varna vožnja, ker za 17k, udobna ne more biti, pa lahko trdiš kakorkoli nasprotno.

Pa ne vem kaka jajca si ti imel od avtomobilov, da si moral stalno šipe drgnit? Večina, ki jih to moti, si dokupi webasto. Včasih je bilo to drago, okol 1k€, ampak si imel v avtu toplo tudi pozimi. Danes so po 100€ pa lahko brez problemov iz postelje preko telefona nastaviš željeno temperaturo v kabini (mam webasto še za v šotor pozimi).
Pa to ni neka novost, moj ene tretji ali četrti avto (iz leta 1991) je imel webasto vgrajen tovarniško. Ko si vedel, kdaj boš odšel zjutraj si za mrzle dni nastavil pol ure prej in se je avto ravno tako sam odrosil, kabina je imela lepih 23 stopinj, pa mašino tudi segrel na nekih 60 stopinj, da si se brez problemov lahko odpeljal s polnim gasom, če si hotel.

Upognjena hrbtenica pa zato, ker je imel renault že za časa prvih ZOE modelov baterijo za 800km v testu, pa je nikol niso dal ven, ker so raje ice naprej dobro prodajal. (preverjena informacija od direktorja enega izmed največjih prodajalcev renaultov pri nas). In če bi se ljudje že takrat konkretno postavili, bi danes renault verjetno testiral 2k kilometrov z baterijo in pa 1k kilometrov v normalnem osebnem avtu.

Nisem nasprotnik EV, tehnologija tudi ni več v povojih, samo dozirajo jo vam po tamalih epruetkah.

So, GO BIG OR GO HOME!!!

Dewalt ::

GenZNPC je izjavil:

Vec kot ocitno ti ne razumes, da problem ni v skrateku, ki je doma, ampak skrateku, ki ga peljes s sabo za katerega placas premium ceno, ker ce ne dobis samo pol skrateka ali pa se to ne in potem isces skrateke na poti in cakas skrateke, vec kot si jih prej z ICE.
ICEja ti je skratek napolnil v petih minutah, ko si enkrat na mesec zavil na pumpo medtem, ko si se peljal domov, ker te skrateke imas v vsaki vasi in jih potrebujes zelo redko.
Tudi na daljsih potovanjih ali vecih terminih nisi rabil skrateka, zdaj pozimi pa rabis vsaj enega na poti.

Jaz že razumem, brez skrbi, razumem da iščeš probleme tam kjer jih ni in delaš iz muhe slona. Če ti je problem se po parih urah vožnje ustavit za 20 minut parkrat na leto, potem pač plačuj 2000 € več za gorivo vsakk leto al whatever že the case may be, plači ful, briga me. Če ti je 20 minutni odmor parkrat po parih urah vožnje taka drama, pol pač plači bencin, plačaj ga ful.

Glede cene DC polnjenja: je precej višja kot tista doma, ampak imej v mislih da s tem štromom iz DC polnilnic prevoziš tipično samo 5 do 10 % letne kilometrine. Pa tud neko majhno mesečno naročnino imaš, če se več voziš in maš potem tarifo več kot 2x cenejšo.

UkrFTW!! je izjavil:

Inženircka, če boš še naprej take pisala, bos statistično ratala inzenircek. Obnašaš se že kot prava drama Queen.
Če bi se v strojništvu šli taka povprečja, ne bi nič delalo. Nimaš ti diplome, majke mi. Morda iz drame. Ali statistike. Iz zdrave pameti tudi ne.

iKst_ je izjavil:

EVjih tega ni, avto se polni, ko ti spiš.

Kakšna bedarija. Z ice se itak okrog voziš in ne rabiš spati. Mater si glupa. Fanta imaš?

Kaj pa ti pišeš kar nekaj tja v 3 dni? Kako jst drama queen? Sej nisem bil jaz tisti ki dela celo dramo iz tega da se mora po par urah vožnje ustavit za 20 minut parkrat na leto, ker normalen folk tako ali tako naredi, ne glede na to ali vozi na bencin ali pa na elektriko. To je bil GenZNPC, ne jaz, mal si pomešal.

Glede ostalega: motiš se in motiš se. Mam milijonkrat več zdrave pameti od tebe trolčka, bodi brez skrbi. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dewalt ()

Pravzaprav bi se moral spraševati, zakaj moderni avtomobili nimajo le 1-2 KM. To namreč popolnoma zadostuje za pot dolgo 106 km, in zadovoljuje dnevne potrebe povprečnega slovenskega voznika. Vse nad tem je nepotreben balast, ki so ga (po Dewaltu) v avtomobile vgradili nečimrni proizvajalci le zaradi PR-a.

Tega nikoli nisem rekel, mal si pobluzil prjatu.

Jaz pri EVju namensko zavijam 3x pogosteje na polnilnico, ko potujem in to ne traja nikoli 5 minut ampak konkretno več.
Že samo zadnja dva mesca sem "zapravil" 3 ure na polnilnicah in se nisem premaknil nikamor v tem času, kr bedno za tako drage avte, to je zmogel nekoč ljudski avto za 4 miljone tolarjev brez kakrsnih koli trikov.

Očitno zelo veliko potuješ, pri večini uporabnikov bo 3 ure v celem letu ali pa še to ne. Pa kljub temu se 3 ure za 2 meseca res ne sliši veliko, sploh zato ker tu ni treba zraven stat tako kot pri polnjenju bencinarja, ampak greš lahko vmes nakupovat, gledat filme v avtu, odpisovat maile ali karkoli že pač. Plus računaj koliko cajta zagoniš na bencinskih črpalkah v enem letu, precej več.

Sicer pa tudi če bi bila kaksna ura letno več kot pri bencinarju (pri 99 % ljudi je obratno), potem se pač vprašaj, kaj imam raje, to eno uro, ali 2000 EUR prihranjenega na gorivu vsako leto, plus boljšo in bolj prijetno vožnjo, plus možnost samooskbe, ko si elektriko lahko pridelaš kar sam doma na strehi. Plus moralno zadoščenje, ker denarja ne daješ Arabcem na bližnji vzhod.

GenZNPC: do koliko procentov filaš baterijo ba DC chargerjih na poti in kateri avto imaš (kateri model električne Škode točno)? Stavim da filaš do prevelikega procenta, kar ni časovno optimalno. Bolj kot je baterija prazna, hitreje se fila. Opažam pri začetnikih da namesto da bi naredili dva 10 minutna postanka, raje naredijo enega 50 minutnega do 100 %, ker pač ne vejo kako zadeva deluje. S tem po nepotrebnem zapravijo pol ure več.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Upognjena hrbtenica pa zato, ker je imel renault že za časa prvih ZOE modelov baterijo za 800km v testu, pa je nikol niso dal ven, ker so raje ice naprej dobro prodajal. (preverjena informacija od direktorja enega izmed največjih prodajalcev renaultov pri nas). In če bi se ljudje že takrat konkretno postavili, bi danes renault verjetno testiral 2k kilometrov z baterijo in pa 1k kilometrov v normalnem osebnem avtu.

Nisem nasprotnik EV, tehnologija tudi ni več v povojih, samo dozirajo jo vam po tamalih epruetkah.

A je to preverjena informacija oz. ali je šlo za dejansko tako zmogljivo baterijo pri "navadnem/uporabnem/produkcijskem" avtu ali za kakšen test z aero prototipom (kot je ta v tej temi), ki sicer lepo demonstrira vpliv aera na porabo, ampak to ne more postati nek avto s katerim bom familijo peljal na izlet...
Jaz mislim, da firme dajejo ven največ kar lahko (v smislu kapacitete), lahko bi sicer takoj vsi preklopili na 800V tehnologijo in bi s tem pospešili hitro DC polnenje, ko si na poti (ampak verjetno se jim pri nekih malih avtih niti ne splača).

Kar me pri nekih zgodbicah o velikih kapacitetah in predvsem o nekih linearnih predikcijah skrbi je predvsem fizika, ki dejansko definira zgornjo mejo, ki jo lahko dosežemo pri določeni teži ali prostornini materiala.

GenZNPC je izjavil:

Ljudje se od oktobra do marca ne vozijo nikamor dlje? Pa se to samo, ko je lepo vreme in ne piha ne burja ne dežuje, pa naj v bundah vozijo, ker za to je pa tak drag avto, da podarijo bundo in rokavice zraven?

Ljudje se nasploh zelo redko vozijo 1000km. Za krajše poti do 700-800km je pa trenutni doseg boljših EVjev več kot dovolj.

Glede bund in rokavic pa ne razumem kam ciljaš. Jaz grem čez dobre pol ure smučat, pa imam nastavljen, da bo avto takrat lepo pogret na 22 stopinj.

A samo subaru znamka obstaja? Pa ne moreš outbacka z ID7 ali Y primerjat. Pri subaruju dejansko dobiš avto, ne spačka. Osebno sta mi ID7 in Y tako grda avta, da sta na nivoju kot multipla.
Imamo baterije, imamo vse, dizajnerje so pa pozabili nekje daleč zadaj. Vsak kitajc te velikosti je lepši od teh dveh spačkov. sorry.

Dobro veš zakaj sem izpostavil Subaru :) Pri ostalih znamkah ni nič drugače.

To glede primerjave je pa očitna trol izjava. Oblike ne bom komentiral, je stvar okusa. Med širšo populacijo tudi Subaruji ne veljajo za lepotce, med tem, ko sta Model Y in ID7 kar dobro sprejeta. Sta pa oba objektivno boljša avtomobila za večino ljudi. Boljše zmogljivosti, več prostora, več opreme, boljša garancija, boljša izdelava in materjali...

Ima pa seveda vsak model specifike, ki ustrezajo določeni niši.

Za tiste 3 minute kot porabim na vsakih 900km, da se napolni tank se ne sekiram (itak moram loto listke kupit, pa čike, tako da sem dejansko večkrat na pumpi, kot pa tam tankam gorivo). Pa nič mi ni treba pazit, ko se prižge lučka, mam goriva še za do 120km. V teh km bom pa že zapeljal mimo vsaj ene pumpe v civiliziranem delu sveta.

Za tankanje v popvrečju porabiš več kot 3 minute. 13 bi bilo mogoče bližje resnici. EV haterji ste res hecni, ko se prerekate o takih stvareh, kot, da drugi ne vozimo ICE avtomobilov in ne vemo kakšna je realnost :)

Ja za tiste, ki ste upognil hrbtenico pa vam je to dovolj. Če bi mel več hrbtenice, bi tudi baterije bile že veliko boljše.

Prvi sneg - okoli 400km užitkov ponoči, pa brez tankanja:
Ljubljana - Jezersko - Železna kapla - Pavličevo sedlo - Logarska - 902 - Ljubljana
Odlična vožnja, prvi po zasneženi cesti. Čisti užitek.

Aja, v Grčijo na morje niti ne hodim, bil trikrat (prvič, zadnjič in nikoli več). Imajo zame hrvatje cenješe morje, pa lepše, pa boljšo hrano ko grki. Pa brez problema se pogovarjam.

Google maps pravi, da je tale omenjen krog dolg 180km. A si šel 2 kroga?

Grčijo si pa drugače ti omenil. Baje se ljudje množično vozijo dol na morje.

starfotr ::

prihrani cca 2k pri gorivu

V bistvu precej beden prihranek. Ker z EV še vedno zasedaš javni prostor in uporabljaš javne ceste. Hkrati pa manj prispevaš v državno blagajno (v bistvu še jemlješ ven, ker dobiš subvencijo in ni tako visoke trošarine na elektriko in cestnina je nižja). Da o boniteti, DDV ne govorim.

Hkrati pa daš več za gume, zavarovanje in morebitni stroški avta znajo poletet v nebo, če se ti zgodi kaka okvara. Saj vemo, da so lastniki škrtice, ki gledajo na vsak cent. Na primer ne bi montirali EV gum na svoj EV, ker so predrage, pogovarjajo se o tem, kje polnit in kje polnit ceneje itd. itd. itd.

Aja, od tega prihranka 2k je treba všteti tudi ure, ki jih lastnik EV zapravi za avto. Recimo za polnjenje, zajebavanje s polnjenjem, ko kaj ne dela, zbore lastnikov EV, udejstvovanja pri promociji EV itd. Potem ugotovimo, da namesto da bi lastnik bil z družino, v naravi, v fitnesu, na kurbah ... se pač ukvarja s plehom. Oziroma še to ne. Ukvarja se z vsem okoli o EV.

Torej 2k me stane luksuz? Odlično. Še nikoli ni bil luksuz tako poceni.

Ja 2k je res beden prihranek, pa državne subvencije, ki smo jih pobrali, tako da hvala vsem milijonarjem na slo-techu, ki ste nam to omogočili. In ja, res je, prispevamo manj v državno blagajno, ampak DDV na koncu še vedno plačujemo, skratka, sama štala ti EVji. Zdaj čisto razumem Trumpa in njegov drill baby drill. BTW, saj vas nihče ne prepričuje, da morate kupiti EVje, meni je čisto vseeno, kako kurite denar, ki ga zaslužite, ampak večinoma se tu oglašate nasprotniki EVjev, kot da ste največji VWjevi delničarji.

Dewalt je izjavil:

Pravzaprav bi se moral spraševati, zakaj moderni avtomobili nimajo le 1-2 KM. To namreč popolnoma zadostuje za pot dolgo 106 km, in zadovoljuje dnevne potrebe povprečnega slovenskega voznika. Vse nad tem je nepotreben balast, ki so ga (po Dewaltu) v avtomobile vgradili nečimrni proizvajalci le zaradi PR-a.

Nisem pobluzil, ljupček. Le parodiral sem tvoj način argumentacije, pa te je takoj zbodlo. V redu, prav je, prav imaš. Sedaj pa lepo pojdi na svoj
prvi post v tej temi, vsebinsko preberi poznejšo debato in se sam odloči koliko krat si nas zmerjal za besede, ki jih nikjer nismo zapisali, koliko krat si spregeldal, ko smo mi napisali, da nekaj nismo rekli in koliko krat si nadaljeval z žalitvami na lastne izmišljotine.

Če boš odgovoril, bi bilo fino, da bi to bilo brez žaljenja.
Hvala, zabavno je bilo!

c23po je izjavil:

Dewalt je izjavil:

Nisem pobluzil, ljupček. Le parodiral sem tvoj način argumentacije, pa te je takoj zbodlo. V redu, prav je, prav imaš. Sedaj pa lepo pojdi na svoj
prvi post v tej temi, vsebinsko preberi poznejšo debato in se sam odloči koliko krat si nas zmerjal za besede, ki jih nikjer nismo zapisali, koliko krat si spregeldal, ko smo mi napisali, da nekaj nismo rekli in koliko krat si nadaljeval z žalitvami na lastne izmišljotine.

Če boš odgovoril, bi bilo fino, da bi to bilo brez žaljenja.
Hvala, zabavno je bilo!

Nisem tvoj ljubček, nisem gej, tako d boš za svoje pedr težnje moral najt koga drugega. Vse sem pozorno prebral že ta prvič, bodi brez skrbi. Seveda si zapisal nesmisle, na katere sem te tudi opozoril, pa še sedaj nisi tolk deca da bi priznal napako. Nobenih izmišljotin ni bilo, ničesar nisem spregledal.

Si tlele na sliki spodaj trdil da ne gre za PR stunt ali nisi?! Tlele spodaj na sliki trdiš da ne gre za PR stunt and you are WRONG buddy, točno za to gre, za PR stunt gre:

Zmanjšaš čelno površino in aerodinamiko daš na tako da postane vsakdanje neuporabna, jaka umetnost ja. :)) To se ve že stoletja, pa se tega ne dela, ker takih avtov kot je ta Renaultov prototip nihče ne bi kupil.

Renaultov avto: :))

Moj ljupček boš, dokler se bova žalila.
Kaj, če bi vseeno šel na začetek, na svoj prvi post, pa pregledal, kaj si vse narobe zapisal. Potem pa lahko prideva do tega PR-ja. Imel boš časa poiskati kak vir, ki navaja dejstva o PR in razložiti, zakaj so si pri Renaultu dali toloko dela s tem. Namreč "drži, da je PR, ker jaz pravim, da je PR in vsak, ki mi ne verjame je idijot" ni argument. Zakaj? Zato ker je protiargument "ljupči, motiš se" čisto zasdosten.

BT52 ::

Jaz sem tudi kupil dewalt baterijo je veliko boljša od Makitine.

kaj se mal bockate? Sej pa mate Aptero. :d zakaj je ne kupite Cd je vrhunski? oooh wait

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

a_borlak je izjavil:

Ja 2k je res beden prihranek, pa državne subvencije, ki smo jih pobrali, tako da hvala vsem milijonarjem na slo-techu, ki ste nam to omogočili. In ja, res je, prispevamo manj v državno blagajno, ampak DDV na koncu še vedno plačujemo, skratka, sama štala ti EVji. Zdaj čisto razumem Trumpa in njegov drill baby drill. BTW, saj vas nihče ne prepričuje, da morate kupiti EVje, meni je čisto vseeno, kako kurite denar, ki ga zaslužite, ampak večinoma se tu oglašate nasprotniki EVjev, kot da ste največji VWjevi delničarji.

Veš, nič ne bi imel proti EV. Ampak, ker gre vse v napačno smer in to napačno smer moram prisilno, kot davkoplačevalec tudi financirat, potem sem lahko proti. Če pa ne bi šlo nič iz mojega žepa za interese drugih, sem pa zelo liberalen.

Prav tako velja za obratno.

Ne vem zakaj je to tako težko razumet. Prav tako razne prepovedi zaradi EV. Če smo baje vsi enaki in enakopravni, potem ne bi smelo biti odpustkov nikjer. Ali pa za vse.

Avtomobilska industrija si je skupaj z gradbeno v preteklosti izborila preveč financ in prostora v našem vsakdanu. Zato bi morali biti proti vsaki dodatni spodbudi po še več pleha na cestah in še več cest.

pegasus ::

starfotr je izjavil:

Ampak, ker gre vse v napačno smer in to napačno smer
Kaj je po tvoje pravilna smer?

starfotr je izjavil:

Veš, nič ne bi imel proti EV. Ampak, ker gre vse v napačno smer in to napačno smer moram prisilno, kot davkoplačevalec tudi financirat, potem sem lahko proti. Če pa ne bi šlo nič iz mojega žepa za interese drugih, sem pa zelo liberalen.

Prav tako velja za obratno.

Ne vem zakaj je to tako težko razumet. Prav tako razne prepovedi zaradi EV. Če smo baje vsi enaki in enakopravni, potem ne bi smelo biti odpustkov nikjer. Ali pa za vse.

Avtomobilska industrija si je skupaj z gradbeno v preteklosti izborila preveč financ in prostora v našem vsakdanu. Zato bi morali biti proti vsaki dodatni spodbudi po še več pleha na cestah in še več cest.

Zadeva gre v čisto pravo smer, tako kot pokrovčki za embalažo ali polnilci za telefone. Nekdo v EU komisiji je bil dovolj pameten, da se je odločil malo priviti evropske proizvajalce, zlepa ali zgrda, ker je videl že vsaj 10 let nazaj, kam gre kitajski vlak. In ta ni šel v elektrifikacijo včeraj, ampak okoli 20 let nazaj. To, da evropska avtomobilska industrija želi, da so stari take, kot so bile 50 let, to je pravo vprašanje in čeprav nisem ravno goreč zagovornik tesle, na srečo so začeli stvari tudi zaradi slednje premikati v pravo smer. Sicer pa kar se subvencij tiče, poglej kaj vse se subvencionira, pa se po tvoje verjetno ne bi smelo, ampak tako pač je. Morda je pa na koncu celo ceneje, kdo bi vedel ...

Javni prevoz, kolo, hoja in ostala mikro mobilnost. Avto v mestu nima kaj iskat.

In seveda to, kakor je v novici. Ker sodobna vozila so v večini ogromna, težka in draga. Nasprotje temu je treba iskat.

Ampak lahka, poceni vozila niso dobra za posel. Z večih strani je tako. Ker potem ni hranilca vrednosti, ni fanatikov, ni dragih servisov in nakupne vrednosti, ni odvisnosti, ni treba graditi novih cest in pogostost obnove starih se podaljša. Kar spet ni dobro za gradbeništvo. Davkov se pobere manj, kar spet država cvili. Korupcije je manj, če je manj denarja (absolutno gledano).

In ne, pokrovčki nikakor niso prava smer. Prava smer je steklena embalaža za večkratno rabo. Ne pa gore plastike, ki imajo sedaj po novem pokrovček pritrjen trajno. Nismo rešili prav nobenega problema. Samo navidezno smo nekaj rešili. Plastičarji, ki proizvajajo embalažo za enkratno rabo morajo izumret. To je prava pot.

Prav tako mora crknit nekaj ostle industrije, ki je škodljiva.

bm1973 ::

Ko bodo naredili kolesarnice, kjer kolesa ne bo možno ukrasti, bo tudi kolo postalo bolj priljubljeno.

Ne pa da za centre mest rabiš eno koreto, ki se komaj skup drži, da ti je ne ukradejo. In je več kot km, dva že problem narediti...

Saj so že. Obstajajo v Ljubljani. V centru, če te že zanima. Ali si uporabnik in zakaj ne?

https://www.janez.si/parkings/varovana-...

Ne vem kak nivo varnosti pričakuješ? Morda je zate dovolj dobro edino, da je v sefu pod zemljo, kot NLB trezorji?

Kolesarnice v bloku si pa blokarji kar sami naredite. Saj gre za privat lastnino.

Vendar se zdi, da vse več in več mestnih jeder navkljub propagiranju in razvoju javnega prevoza in mikromobilnosti izgublja prebivalce. Kaj ti pomagajo kolesa in avtobusi, če so oskrbni centri preseljeni na obrobje, tja, kjer so dosegljivi z automobili, zvečer pred dnevnikom pa gledaš reklame za bajne popuste pri financiranju najnovejšega dosežka avtomobilske industrije. Mesto, ki bi resno stavilo na odpravo avtomobilov bi najprej moralo zagotoviti brezplačni intenzivni javni promet (gomila elektro tuktukov npr.) in začeti urejevati oskrbno infrastrukturo (ter vsak večer furati reklame za mestni avtobus). Infrastruktiro bi moralo subvencionirati vsaj v takšnem delu, da jo ne požrejo megatrgovci. Petnajstminutno ali celo petminutno mesto menda? Vir za financiranje pa bi gladko lahko sčasoma postali davki na tako nezaželena osebna vozila.

c23po je izjavil:

Moj ljupček boš, dokler se bova žalila.
Kaj, če bi vseeno šel na začetek, na svoj prvi post, pa pregledal, kaj si vse narobe zapisal. Potem pa lahko prideva do tega PR-ja. Imel boš časa poiskati kak vir, ki navaja dejstva o PR in razložiti, zakaj so si pri Renaultu dali toloko dela s tem. Namreč "drži, da je PR, ker jaz pravim, da je PR in vsak, ki mi ne verjame je idijot" ni argument. Zakaj? Zato ker je protiargument "ljupči, motiš se" čisto zasdosten.

Prav nič nisem narobe zapisal, nehaj že trolat so konca in kraja, ker si annoying AF! Res nimam časa zate zato zelo na kratko:
-torej trdiš da ni PR? Torej kakšen je torej namen tega renaultoveva experimenta, povej? Masovna produkcija? Kaj tretjega? Ker nek namen zadaj mora bit, brez namena se takšne stvari ne delajo.
-Renault je eksplicitno zapisal da tega prototipa ne bodo dali v serijsko produkcijo
-Se ti zdi da bi avto takšne oblike ljudje kupovali?
Odgovori si na ta vprašanja, mogoče enkrat za spremembo vklopi LOGIKO, malo se tehnično izobrazi in zadeve ti bodo postale jasne. Lp.

Zgodovina sprememb…

DamijanD je izjavil:

A je to preverjena informacija oz. ali je šlo za dejansko tako zmogljivo baterijo pri "navadnem/uporabnem/produkcijskem" avtu ali za kakšen test z aero prototipom (kot je ta v tej temi),

Preverjena informacija od direktorja enega največjih renault servisov v tistih časih.
In ja, je dejansko šlo za dost težko baterijo, ki bi Zoe-ju takrat dala energije za 800km. To je še iz časov, ko je renault imel idejo da baterije najemnal in bi bile 3 dimenzije baterij in vse narejene po enakih specifikacijah, da bi avto pripeljal na pumpo in namesto polnil, baterijo kar zamenjal in bi jo potem tam polnili zato usposobljeni ljudje.

S tem bi tudi tisti iz blokov brez problemov vozili EV. Ampak tehnologija je kot vedno zbezljala izpod okvirov in danes vsak svojo bedarijo izdeluje, po svojih dimenzijah.

Meni je to osebno najboljši sistem, ker se ne rabiš ukvarjat s polnjenjem, ampak se samo pripelješ, v tistih 5 minutah baterijo zamenjajo in se odpelješ naprej. Enako kot da bi ICE tankal.

Zgodovina sprememb…

DamijanD ::

WoO: Nio ima tak sistem v praksi.

iKst_ je izjavil:

Sta pa oba objektivno boljša avtomobila za večino ljudi. Boljše zmogljivosti, več prostora, več opreme, boljša garancija, boljša izdelava in materjali...

Tukaj lahko kar nehamo. Garantirano ti še nisi sedel v outbacku mlajšem od leta 2015 pa že tisti so imel ogromen prtljažnik - večji od tesle Y, da take stvari kvasiš. Ker prostornost je namreč nekaj kar ima outback v izobilju. O izdelavi pa nebi. Y je na nivoju jugota (tudi razpada na enak način - poznam vsaj 3, ki so v treh letih že morali menjat voznikov sedež, ker se je zlomil - meni tega ni uspelo še na nobene avtu, razen na renaultu, pa še to se je zlomil zaradi starosti).
VW je pa itak zeljarski produkt za katerega moraš imet v vsaki vasi servis, da ga servisirajo. Tisti, ki so se včasih smejali voznikom alf, ali se vam kaj kolca, sedaj ko so alfe manj pokvarljive kot VW zeljarska jajca?

iKst_ je izjavil:

Za tankanje v popvrečju porabiš več kot 3 minute. 13 bi bilo mogoče bližje resnici. EV haterji ste res hecni, ko se prerekate o takih stvareh, kot, da drugi ne vozimo ICE avtomobilov in ne vemo kakšna je realnost :)

Sem šel danes zanalašč sprobat:
Pumpa Petrol na trzinski obvoznici v smeri proti domžalam. 2 minuti 29 sekund za 40 litrov natočit, potem pa se obrneš, daš v avtomat zraven kartico in ti jo poavtorizira pa potrdiš plačilo in si par sekund do treh minut konec. Se vsedeš v avto in odpelješ. Tako da ne, bo kar malo nad 3 minute za povhen tank. Če pa hidiš na blagajno, pa si še ostale stvari kupuješ, pa ja, ni pod 10 minut, pa ne ker se nebi dalo. Ampak ker si sam počasen s tem ko si ogleduješ, kaj vse bi še rad kupil (to je napaka, ki jo delamo vsi, kadar gremo plačat na blagajno v trgovino.

iKst_ je izjavil:

Google maps pravi, da je tale omenjen krog dolg 180km. A si šel 2 kroga?

Ne, tok so kolesa v prazno vrtela po snegu. Kot se napisal - užitek, driftanje, cel sneg, pršič, ki leti na havbo, zameti, ... Pač nekaj kar normalen voznik ne bo razumel, ker zanj mora bit cesta suha in brez snega.

iKst_ je izjavil:

Grčijo si pa drugače ti omenil. Baje se ljudje množično vozijo dol na morje.

Ne, nisem, samo odgovor sem dal. Preveri, kdo je začel s tem, ker to jaz nisem bil. Mislim, da je nekdo napisal, da bo šel z avtom tja.

DamijanD je izjavil:

WoO: Nio ima tak sistem v praksi.

To je tudi edini možen sistem za tiste, ki živijo v blokih. Samo da bi ga ostali sprejeli, bo preteklo še mnogo let proizvodnje ICE avtov.

Samo cena Nio je pa tudi konkretna.

Zgodovina sprememb…

Pa z niotom ne boš šel po takih potkah :)):)):))

Jaz grem z mojim avtom kadar mi paše, tudi večkrat na dan če sem dobre volje. (če se vprašaš, zakaj svojih offroad slikc ne limam nikjer več - ker so jih že uporabili za prijavo na policijo, pa čeprav je šlo za uradno vrisano in javno pot - samo nekdo je hotel bit pameten in ni nič dosegel)

Tukaj lahko kar nehamo. Garantirano ti še nisi sedel v outbacku mlajšem od leta 2015 pa že tisti so imel ogromen prtljažnik - večji od tesle Y, da take stvari kvasiš. Ker prostornost je namreč nekaj kar ima outback v izobilju. O izdelavi pa nebi. Y je na nivoju jugota (tudi razpada na enak način - poznam vsaj 3, ki so v treh letih že morali menjat voznikov sedež, ker se je zlomil - meni tega ni uspelo še na nobene avtu, razen na renaultu, pa še to se je zlomil zaradi starosti).

Garantiram ti, da je bil Outback v ožjem izboru, ko sem kupoval avto. Glavni razlog, da je letel iz seznama je CVT. Prostora za prtljago je pa v Outbacku skoraj pol manj kot v Model Y.

Glede zlomljenih sedežev ti pa seveda vsi verjamemo :) Nehaj pisati bedarije, je na daleč očitno, da ne Model Y ne ID7 nisi videl od blizu.

Ne, tok so kolesa v prazno vrtela po snegu. Kot se napisal - užitek, driftanje, cel sneg, pršič, ki leti na havbo, zameti, ... Pač nekaj kar normalen voznik ne bo razumel, ker zanj mora bit cesta suha in brez snega.

Ti si taprav Chuck Norris :) Kaj si sploh želel povedati s tem? Da je "normalnim voznikom" vseeno za tvoje podvige po snegu in je moj point o uporabem avtu na mestu?

Pa zakaj točno bi človek rabil ICE, da drifta po snegu (če lahko drsenju pri 30kmh rečeš driftanje)?

Pa z niotom ne boš šel po takih potkah :)):)):))

O hudo. Zapeljal je 10 metrov iz asfalta. V tem času je skuril CVT, pa pokazal, da avto nima artikulacije :) Res bistvena informacija za ljudi, ki se čez teden vozijo 50km v službo, čez vikend pa na izlet v Portorož :)

c23po je izjavil:

Vendar se zdi, da vse več in več mestnih jeder navkljub propagiranju in razvoju javnega prevoza in mikromobilnosti izgublja prebivalce. Kaj ti pomagajo kolesa in avtobusi, če so oskrbni centri preseljeni na obrobje, tja, kjer so dosegljivi z automobili, zvečer pred dnevnikom pa gledaš reklame za bajne popuste pri financiranju najnovejšega dosežka avtomobilske industrije. Mesto, ki bi resno stavilo na odpravo avtomobilov bi najprej moralo zagotoviti brezplačni intenzivni javni promet (gomila elektro tuktukov npr.) in začeti urejevati oskrbno infrastrukturo (ter vsak večer furati reklame za mestni avtobus). Infrastruktiro bi moralo subvencionirati vsaj v takšnem delu, da jo ne požrejo megatrgovci. Petnajstminutno ali celo petminutno mesto menda? Vir za financiranje pa bi gladko lahko sčasoma postali davki na tako nezaželena osebna vozila.

Ljubljana je stavila na turizem in so naredili turistom všečno središče. Ne pa mesto po meri meščanov. Včasih se je v mestu (centru) dobilo vse. Še celo reklo se je, da gremo v mesto. Ko meščani niso več nosili denarja k tem ljudem (so ga raje v obrobje mesta, k multinacionalkam), je začelo mesto propadat. "Obuditev" je bila s turizmom, kjer prodajajo neuporabno šaro. Ampak to meščanom ne pomaga. Dobili so to, kar so iskali.

Javni prevoz se ne more financirat iz davkov na vozila, če vozil ni. Javni prevoz morajo financirat uporabniki. Na mestu pa je, da prepove vstop avtom v mesto. Ne, da računa za vstop. Prepove vstop.

iKst_ je izjavil:

Garantiram ti, da je bil Outback v ožjem izboru, ko sem kupoval avto. Glavni razlog, da je letel iz seznama je CVT. Prostora za prtljago je pa v Outbacku skoraj pol manj kot v Model Y.

Your loss:
CVT-ja nismo skurili še na nobenem avtu (do sedaj sem imel 3), pa smo prevozil ogromno terena. Tako da ne nakladaj kako crkujejo, ker pojma nimaš.

Glede velikosti prtljažbnika v tesli, pa raje poglej na net:
outback:
Seats Up (Behind 2nd Row): ~923 Liters (32.6 cubic feet)
Seats Down (Max): ~2140 Liters (75.6 cubic feet)

tesla Y:
Seats Up (Behind 2nd Row): ~854 Liters (30.2 cubic feet)
Seats Down (Behind 1st Row): ~2041 Liters (72.1 cubic feet)

Na žalost si padel na foro idiotov, ki mislijo, da je CVT zanič zadeva. Nikakor ni. Tudi v povezavi z močnejših mašinah ne.

Imajo (oziroma imeli so) 2 modela. TR690 in TR580. Prva serija (TR690) je sicer imela malo problemov z elektroniko, ker je le ta bila potopljena na dnu menjalnika v olju, ampak so to po dveh letih rešili in leta 2011 dali ven v vse mordele TR580, ki pa ima elektroniko na vrhu motorja in ni več v stiku z oljem. TR580 je pa v uporabi že zadnjih 15 let.

CVT-ja nismo skurili še na nobenem avtu (do sedaj sem imel 3), pa smo prevozil ogromno terena. Tako da ne nakladaj kako crkujejo, ker pojma nimaš.

Nisem napisal, da crknejo. Na terenu CVT ni sposoben prenašati dovolj moči na obrmenjena kolesa, olje se hitro pregreje. Celoten AWD je pri novejših subarujih precej neuporaben na terenu, gre za povsem cestno naravnan sistem. Za kak kolovoz je OK, potem je pa počasi konec.

Tukaj je praktičen prikaz. Sicer 2015 letnik, ampak novejši modeli niso bistveno drugačni.

Glede velikosti prtljažbnika v tesli, pa raje poglej na net:
outback:
Seats Up (Behind 2nd Row): ~923 Liters (32.6 cubic feet)
Seats Down (Max): ~2140 Liters (75.6 cubic feet)

tesla Y:
Seats Up (Behind 2nd Row): ~854 Liters (30.2 cubic feet)
Seats Down (Behind 1st Row): ~2041 Liters (72.1 cubic feet)

Še enkrat si potrdil, da si teoretik in nikoli nisi dejansko primerjal prostora. Meni ni treba gledati na net. :) S prostorom pod dnom prtljažnika in frunkom je v Tesli več prostora kot v Outbacku (zgoraj "pol manj" je bila seveda hiperbola, če slučajno ni bilo jasno).

Spredaj imaš v Model Y še dodatnih 117 litrov prostora, skupaj torej 971. Pa tovorni del je razparceliran v 3 velike, ločene prostore in 2 velika "žepa" na straneh, kar ga naredi bistveno bolj uporabnega v praktično vseh situacijah, razen, če voziš pralne stroje in hladilnike.

Mato989 ::

Kar je meni smesno je to da vsak malo dražji in boljsi bencina nardi 1k km v idealnih pogojih pa da ima vsaj 55 do 60l tank..

Pa noben nima svoje teme
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Ja, kaj ti to pove? Da ljudem dol visi za 1000km dosega. Celo pri ICE avtomobilih, ki jih je treba namensko voziti na pumpe. Pri EVjih je pa doseg sploh nepomemben, ker ga 350 dni na leto ni treba tankati.

UkrFTW!! ::

iKst_ je izjavil:

Celo pri ICE avtomobilih, ki jih je treba namensko voziti na pumpe. Pri

Ja, važno, da se EVji nenamesko polnijo preko cele noči. Pudarek na nenamensko. Ker drugače je prava drama peljati ICE na pumpo, snežinkam se kar blede od napora.

Mato989 ::

iKst_ je izjavil:

Ja, kaj ti to pove? Da ljudem dol visi za 1000km dosega. Celo pri ICE avtomobilih, ki jih je treba namensko voziti na pumpe. Pri EVjih je pa doseg sploh nepomemben, ker ga 350 dni na leto ni treba tankati.

Za 1k dosega ja

Za 600km dosega je pa pomembno

Kar je se bolj pomembno je to da se avto napolni do max z nule v minuti to pa čakam za evje ICE ze imajo filanje porihtano
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

iKst_ je izjavil:

Še enkrat si potrdil, da si teoretik in nikoli nisi dejansko primerjal prostora. Meni ni treba gledati na net. :) S prostorom pod dnom prtljažnika in frunkom je v Tesli več prostora kot v Outbacku (zgoraj "pol manj" je bila seveda hiperbola, če slučajno ni bilo jasno).

Spredaj imaš v Model Y še dodatnih 117 litrov prostora, skupaj torej 971. Pa tovorni del je razparceliran v 3 velike, ločene prostore in 2 velika "žepa" na straneh, kar ga naredi bistveno bolj uporabnega v praktično vseh situacijah, razen, če voziš pralne stroje in hladilnike.

Vsak svoje tele hvali. Ampak tole so pa že blesarije. A greva še cup holderje štet? Outback jih ima 8. Kok jih ima tesla? To je zame resnično najbolj uporaben prostor med vožnjo.

Lej, po velikosti je sam prtljažnik pri outbacku večji (že pri starejših je bil ogromen). Govorimo o prostoru za zadnjimi sedeži. Je ali ni?
To je zame namreč prtljažnik. Tudi če bi že ime fičoteslo bi verjetno vsakič pozabil, da ima pod sprednjo havbo tudi plac (ko fičo včasih)

Pa se lahko mečeš kolikor hočeš po trepalnicah, za veliko večino ljudi je prtljažnik prostor za zadnjimi sedeži.

Za organiziranost prtljažnika pa lahko za male pare kupiš preko aliexpresa organizatorje za v prtljažnike. Ne rabiš tesle zato kupit. :))

iKst_ je izjavil:

Nisem napisal, da crknejo. Na terenu CVT ni sposoben prenašati dovolj moči na obrmenjena kolesa, olje se hitro pregreje. Celoten AWD je pri novejših subarujih precej neuporaben na terenu, gre za povsem cestno naravnan sistem. Za kak kolovoz je OK, potem je pa počasi konec.

Tukaj je praktičen prikaz. Sicer 2015 letnik, ampak novejši modeli niso bistveno drugačni.

Daleč od tega, samo avto morajo znat vozit. Si kdaj opazil, da pri teh filmčkih ne znajo izklopit blokade motorja in ti vsakič, ko malo zakoplje, motorju odvzame moč. Tukaj jih vse postavim na laž, ker je to zelo prirejen posnetek.

X-MODE rešuje ravno te probleme. In je kar konkretna razlika pri vseh, ki imajo X-mode. In ta avto naj bi to imel.
Poglej ta filmček, pa povej kje mu je kaj zmanjkalo. Res pa rabiš dodaten hladilnik, če veliko voziš po terenu, ki pa stane 130€ (jaz sem dal več za šus plato pod menjalnikom iz 2mm jekla).

Lahko pa iz prve roke zveš. Pa pride enkrat ko boš mimo LJ kaj, pa se oglasi in ti iz prve roke pokažem, da so tole v tem viodeu bolj ko ne pravljice. Sicer je 1.6 motor, ampak leze pa prav tako dobro.

Kot pravim your loss, ker se nisi dobro odločil.

Zgodovina sprememb…

Vsak svoje tele hvali.

Niti ne. Sem že napisal. Jaz imam od 4 avtomobilov samo enega na elektriko, pa vsak je druge znamke. Pohvalim tisto, kar je vredno pohvale, grajam tisto, kar je zanič.

Lej, po velikosti je sam prtljažnik pri outbacku večji (že pri starejših je bil ogromen). Govorimo o prostoru za zadnjimi sedeži. Je ali ni?
To je zame namreč prtljažnik. Tudi če bi že ime fičoteslo bi verjetno vsakič pozabil, da ima pod sprednjo havbo tudi plac (ko fičo včasih)

Pa se lahko mečeš kolikor hočeš po trepalnicah, za veliko večino ljudi je prtljažnik prostor za zadnjimi sedeži.

Jaz sem sicer pisal o "prostoru za prtljago" oz. moja prva trditev je bila celo "več prostora". Kaj je za tebe prtljažnik mi je v resnici vseeno. Dejstvo je, da v Teslo spraviš več kot v Outbacka. Če ti pozabiš, da ima avto določen feature je pa to tvoj problem :) Tudi zadnji sedeži so bolj prostorni.

Daleč od tega, samo avto morajo znat vozit. Si kdaj opazil, da pri teh filmčkih ne znajo izklopit blokade motorja in ti vsakič, ko malo zakoplje, motorju odvzame moč. Tukaj jih vse postavim na laž, ker je to zelo prirejen posnetek.

Ja, seveda :) Človek, ki že celo življenje vozi off road in za službo testira terence ne zna vozit :)

Ni mi treba nikamor hodit, vem kako zadeva dela v praksi. Točno tako, kot je prikazano v tem videu (in še kakšnem). To je pač cestni avto, ki ga lahko zapelješ po snegu na vikend ali po kakšnem kolovozu, potem se pa že neha. Če rabiš kaj malo bolj zmogljivega si kupiš BMWja z Xdrive.

Osebno imam za take stvari namenskega terenca z aftermarket podvozjem, 33" kolesi in mud terrain gumami, tako, da me takšni dvignjeni karavani res ne ganejo.

iKst_ je izjavil:

Ja, seveda :) Človek, ki že celo življenje vozi off road in za službo testira terence ne zna vozit :)

Ni mi treba nikamor hodit, vem kako zadeva dela v praksi. Točno tako, kot je prikazano v tem videu (in še kakšnem). To je pač cestni avto, ki ga lahko zapelješ po snegu na vikend ali po kakšnem kolovozu, potem se pa že neha. Če rabiš kaj malo bolj zmogljivega si kupiš BMWja z Xdrive.

Osebno imam za take stvari namenskega terenca z aftermarket podvozjem, 33" kolesi in mud terrain gumami, tako, da me takšni dvignjeni karavani res ne ganejo.

Tip pojma nima o vožnji subaruja s CVT-jem, sorry. Je pač samo še en iz vrste tistih, ki subaruja vozit ne zna. PIKA. (ker če bi, bi šel enako kot audi - gas je treba pohodit, ne božat)
Pa CVT se pregreje, zato pa imaš hladilnik, da do tega ne pride. V originalu imaš izmenjevalnik toplote, ampak ga menjaš za hladilnik. Vsi smo to naredili, če hočemo kaj več od avta.

Terenc je pa itak čisto nekaj drugega. Ampak ni več veselja. NI več kakih nedeljskih raidov po snegu na kako goro, ni več nobenih dobrih srečanj, kjer se lastniki nebi zajebaval med sabo, kdo ima večjega in daljšega. Zato je moj terenec šel v prodajo že pred leti. Ni se mi dal ubadat ne z lastniki ne z državo, ker so povsod samo še kazni hoteli talat, ker v sloveniji je offroad itak prepovedan do konca.
S subarujem rabiš manj za zabavo. Ne rabiš 500 konjev, ne rabiš 33", dovolj so navadne at gume, šus plata pod motorjem in menjalnikom, pa dodaten hladilnik olja in imaš zabave kolikor hočeš. Pa še lastniki so veliko bolj normalni. (na žalost, ker drugače bi LandCruiserco še vedno imel)

Zgodovina sprememb…

Dewalt je izjavil:

...
Prav nič nisem narobe zapisal, nehaj že trolat so konca in kraja, ker si annoying AF! Res nimam časa zate zato zelo na kratko:
-torej trdiš da ni PR? Torej kakšen je torej namen tega renaultoveva experimenta, povej? Masovna produkcija? Kaj tretjega? Ker nek namen zadaj mora bit, brez namena se takšne stvari ne delajo.
-Renault je eksplicitno zapisal da tega prototipa ne bodo dali v serijsko produkcijo
-Se ti zdi da bi avto takšne oblike ljudje kupovali?
Odgovori si na ta vprašanja, mogoče enkrat za spremembo vklopi LOGIKO, malo se tehnično izobrazi in zadeve ti bodo postale jasne. Lp.

Ljupči, vse si narobe zapisal. Industrija od vekomaj sestavlja takšne prototipe na katerih raziskuje različna področja. Pri konkretnem primeru: učinkovitost ob maksimalni optimizaciji okolja baterije, aerodinamiko, zmanjšanje mase in uporabo novih materialov. PR je, da so se s tem pohvalili. Torej ni samo PR, narobe si zapisal. Ljupči, ni lepo soditi na pamet. Več je treba brati, o stvareh premisliti in ne soditi povprek.

Narobe je vse, kar si natvezil z masovno produkcijo, serijsko proizvodnjo, prodajo prototpnega modela. Vse to si namreč sam vpeljal debato in mi nato položil v usta. Čeprav nikjer nisem o tem nič pisal, si me zaradi tega žalil. Ljupči, to ni lepo. Kulturno se moraš vesti.

In na koncu: zapisal sem samo, da trend povečanja dosega EV kaže, da bomo 1.100 km enim polnjenjem baterije dosegli čez 30 let. Iz podatkov, ki jih je zame nabrala UI se to vidi. Tukaj imaš parametre trenda:
f(x) = 48,95 x + 14,45

Sedaj pa ti, ljupči. Pokaži kaj več od Solatkovega "res je, ker jaz tako trdim".

Machete ::

Bemfa je tudi prevozila jurja. Nisem pa gledal videota, sam pomoje jim je ratal. https://m.youtube.com/watch?v=u0WZ1ZBQp...

Komaj čakam tole kravo, ker pri Tesli me marsikaj moti glede uporabe.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Ljupči, vse si narobe zapisal. Industrija od vekomaj sestavlja takšne prototipe na katerih raziskuje različna področja. Pri konkretnem primeru: učinkovitost ob maksimalni optimizaciji okolja baterije, aerodinamiko, zmanjšanje mase in uporabo novih materialov.

Tako pa je ko FDVjevci začnete pametovat inženirjem, inženirskega znanja ti močno manjka. s temlr protoipom se niso prav nič naučili, sem ti že povedal, materiali, ki so tukaj uporabljeni NE BODO uporabljeni za avtomobile za masovno produkcijo, ker so predragi. Znanost o aerosinimiki je mnogo bolj naprej kot pa "zmanjšajmo čelno površino and call it a day". Da boljša aerorodinamika poveča doseg se ve že stoletja, ne moreš pa iz aerodinamike tega konkretnega prototipa nič uporabiti v avtomobilih za masovno proizvodnjo. Glede zmanjšanja mase in učinkovitosti velja enako. Zadeva je "dober poskus", "zanimiv inženirski eksperiment", "dobra reklama", ampak ne prinaša nobenega novega znanja, ki bi ga lahko uporabil pri avtomobilih masovne proizvodnje. Morda ti bo še uporabnik CodeMonkey ali kater drug, ki se za razliko od tebe dejansko spozna kaj napisal, meni se že mudi, sorry.

Ljupči, vse si narobe zapisal.

Ne, nisem, če bi bil inženir in bi se spoznal na področje bi vedel. Verjamem pa da dejansko verjameš v to kar pišeš, ker nisi iz tega področja. Pa prijateljski nasvet: z tem "ljubči" izpadeš gej. Sam povem.

Narobe je vse, kar si natvezil z masovno produkcijo, serijsko proizvodnjo, prodajo prototpnega modela. Vse to si namreč sam vpeljal debato in mi nato položil v usta.

Ni res, dejanako si pametoval da me gre samo za oglaševanje, še več, še zdaj to delaš. Prav nič ti nisem položil v usta, v usta si polagaš kar sam.

Zgodovina sprememb…

Čeprav nikjer nisem o tem nič pisal, si me zaradi tega žalil. Ljupči, to ni lepo. Kulturno se moraš vesti.

Še enkrat, z tem "ljubči" izpadeš gej. Seveda si pisal, že celo temo trdiš neumnosti, da so se renaultovi inženirji s tem prototipom dejansko kaj naučili uporabnega za avtomobile za serijsko proizvodnjo. Plus vse druge neumnosti.

In na koncu: zapisal sem samo, da trend povečanja dosega EV kaže, da bomo 1.100 km enim polnjenjem baterije dosegli čez 30 let. Iz podatkov, ki jih je zame nabrala UI se to vidi. Tukaj imaš parametre trenda:

Umetna inteligenca je pametna samo če jo uporablja pameten uporabnik, kar ti nisi. Napisal si da si "Renault prizadeva dosežt MAGIČNO mejo enega rezervoarja dizla". Kaj je v dosegu enega rezervoarja dizla karkoli magičnega?

Če EVji ne dosežejo dosega enega rezervoarja dizla, potem ni magije in so neuporabni?

Misliš da je smiselno da imajo ob trenutni ceni in teži EVji enako dosega kot ICEji, torej "MAGIČNIH 1100 KM DOSEGA, kakor ima dosega po tvoje en rezervoar dizla"?

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
512101619 (34054) GenZNPC
»

Nizozemska se spogleduje s prepovedjo prodaje bencinskih in dizelskih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
255102550 (91245) PredatorX
»

Chebela - mobilnost prihodnosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8218650 (17068) Matako
»

Avtomobil s pogonom na zrak (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7111700 (9817) sidd

Več podobnih tem