Forum » Pomoč in nasveti » namestitev čitalca prstnih odtisov v obstoječa vhodna vrata
namestitev čitalca prstnih odtisov v obstoječa vhodna vrata
pia2001slo ::
Pozdravljeni,
zanima me,koga (oz. kateri produkt) predlagate za vgradnjo v že obstoječa vhodna vrata v hišo - kolikor vem se je nek kabel pustil pri ključavnici pred 15 leti ko so se vrata montirala - druga opcija je tudi kodna tipkovnica za odpiranje
hvala za nasvete
zanima me,koga (oz. kateri produkt) predlagate za vgradnjo v že obstoječa vhodna vrata v hišo - kolikor vem se je nek kabel pustil pri ključavnici pred 15 leti ko so se vrata montirala - druga opcija je tudi kodna tipkovnica za odpiranje
hvala za nasvete
Karen ::
Burg Waechter poglej, recimo Entry easy 7602, ima prstni odtis in ostalo. Jaz imam 2, delata bp. Brezžično, tipkovnico nalimaš kamorkoli blizu vrat ali na vrata, cilinder je standarden.
joez7 ::
A tole misliš https://www.majer.si/burg-wachter-elekt... , kaj ni kaj cenejšega?
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Peter18 ::
Lahko tudi Aqara U200.
V obeh primerih rabiš še cilinder, ki dovoli, da imaš lahko na obeh straneh "kljuc" hkrati v vratih.
https://www.amazon.de/Yale-Längenverste...
V obeh primerih rabiš še cilinder, ki dovoli, da imaš lahko na obeh straneh "kljuc" hkrati v vratih.
https://www.amazon.de/Yale-Längenverste...
joez7 ::
Po videu sodeč, mi ne vliva zaupanja - po moje ma veliko varnostno tveganje - mehansko.
Vse kar je na zunanji strani je problematično. Je sam za otroke.
Vse kar je na zunanji strani je problematično. Je sam za otroke.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Kaj naj rečem, jaz imam to firmo že 20 let, zamenjam tam nekje na 8 let, do sedaj nič negativnega za povedat (ok, software zdaj na tanovih je tak da ga moraš zaštekat (npr. brezžični ključ enrolaš kot userja in mu daš dostop do posameznih cilindrov, pa bi mislil da dodaš device...). Seveda pa se vsak sam odloči.
vres.ales ::
Prstni odtis smo že meli pa smo menjali, ker je preveč zajebaval. Zdaj mam od Tuye tipkovnico na dveh vratih iz aliespressa
krho ::
prstni odtis se da tko enostavno liftat iz površin in te ključavnice so večinoma zanič NE priporočam.
Tudi sam predlagam tipkovnico in recimo NFC kluček ali kaj podobnega, kar lahko mulc enostavno nosi s sabo.
Tudi sam predlagam tipkovnico in recimo NFC kluček ali kaj podobnega, kar lahko mulc enostavno nosi s sabo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Utk ::
c23po ::
Mi imamo na vratih že 6 let tisto, kar serijsko vgradijo pri Innothermu. Težave:
- ni elektrike: ni se še zgodilo, da bi je zmanjkalo ravno v tistem trenutku, ko je nekdo pred vratih čeprav nas je 6 pri hiši in živimo na območju, kjer so izpadi elektrike nekaj pričakovanega;
- senzor ne prepozna vzorca: ene 2 x v karieri sem brisal prst in bentil, a nikoli stal pred zaprtimi vrati več kot 30 sekund, vedno je na koncu odprlo, nikoli iskal ključev;
- ko je od bajte odšla prejšnja kandidatka za "tamlado" je bilo treba ključavnico resetirati in na novo vnesti odtise.
Prednosti:
- vrata vedno zaklenjena, tudi če sedimo pred bajto ali delamo na vrtu.
Pod črto:
Ko se pokvari, grem v Ribnico po isti model.
Dodatek:
Vrata imajo tudi elektronsko kukalo, katerega sicer uporabljamo sila redko (domofon, pa to). Po šestih letih še vedno ne vem kje in kakšna je baterija v njem, pa deluje.
- ni elektrike: ni se še zgodilo, da bi je zmanjkalo ravno v tistem trenutku, ko je nekdo pred vratih čeprav nas je 6 pri hiši in živimo na območju, kjer so izpadi elektrike nekaj pričakovanega;
- senzor ne prepozna vzorca: ene 2 x v karieri sem brisal prst in bentil, a nikoli stal pred zaprtimi vrati več kot 30 sekund, vedno je na koncu odprlo, nikoli iskal ključev;
- ko je od bajte odšla prejšnja kandidatka za "tamlado" je bilo treba ključavnico resetirati in na novo vnesti odtise.
Prednosti:
- vrata vedno zaklenjena, tudi če sedimo pred bajto ali delamo na vrtu.
Pod črto:
Ko se pokvari, grem v Ribnico po isti model.
Dodatek:
Vrata imajo tudi elektronsko kukalo, katerega sicer uporabljamo sila redko (domofon, pa to). Po šestih letih še vedno ne vem kje in kakšna je baterija v njem, pa deluje.
Računalniki nimajo spominov.
DamjanD, nisi edini. Tudi boksarji imajo težave s prepoznavanjem obraza včasih.
Saj model ki sem ga prej napisal ima vse: transponder, odklepanje z BLE z mobilnim telefonom, tipkovnico za kode ter skener za prstni odtis, pač izbiraš kar ti paše (recimo ko so bili otroci majhni je ključavnica ponavadi previsoko in ne znajo prsta pravilno potegnit - rezultat: še danes ne marata odtisa uporabljat, vedno kodo kucata). Transponder dajem 2x na leto če imam obiske sorodnikov ali prijateljev, da jih ne enrolam. Sam večinoma prstni odtis uporabljam, redkeje kodo tapkam. Se da nastavit da ko prideš s telefonom blizu da odklene, ampak ne uporabljam. Tudi zamudno da vlečem ven telefon (običajno imam gps oz. lokacijo izključeno pa je treba vključit da odpre), tako da izjemno redko z njim odklepam, ampak deluje brezhibno. Je pa top če imaš več vrat, jaz v appu določam kdo ima kam dostop.
Katere minuse jaz vidim pri Burg:
Uporabnike lahko dodajaš in odstraniš samo v neposredni bližini (BLE) in ne remote.
Ne veš zgodovine kdo je kdaj prišel / odšel.
Ko si stran ne veš, če so vrata odprta-zaprta, odklenjena-zaklenjena.
Ne moreš remote odklenit / zaklenit vrat.
Prstni odtis je "za potegnit".
Meni BURG s tisto membransko folijsko tipkovnico in cilindrom, ki ven štrli izgleda cheap.
Očitno je to enrolanje nekaj kar nočeš delat, če raje fizični token podajaš ljudem.
Draga se mi zdi.
Pri konkurenci iz kjerkoli imaš net rečeš nov user, dodaš kodo in/ali odtis ter posreduješ svojcem, da gredo notri. Lahko rečeš celo, da koda dela samo od (vstavi datum in uro) do (vstavi datum in uro). Ali pa da vsak nov gost na tvojem AirBNB / Booking-u samodejno dobi unikatno kodo ki je veljavna samo za čas njegovega bivanja.
Uporabnike lahko dodajaš in odstraniš samo v neposredni bližini (BLE) in ne remote.
Ne veš zgodovine kdo je kdaj prišel / odšel.
Ko si stran ne veš, če so vrata odprta-zaprta, odklenjena-zaklenjena.
Ne moreš remote odklenit / zaklenit vrat.
Prstni odtis je "za potegnit".
Meni BURG s tisto membransko folijsko tipkovnico in cilindrom, ki ven štrli izgleda cheap.
Očitno je to enrolanje nekaj kar nočeš delat, če raje fizični token podajaš ljudem.
Draga se mi zdi.
Pri konkurenci iz kjerkoli imaš net rečeš nov user, dodaš kodo in/ali odtis ter posreduješ svojcem, da gredo notri. Lahko rečeš celo, da koda dela samo od (vstavi datum in uro) do (vstavi datum in uro). Ali pa da vsak nov gost na tvojem AirBNB / Booking-u samodejno dobi unikatno kodo ki je veljavna samo za čas njegovega bivanja.
Z vsem kar si napisal o funkcionalnostih se strinjam, razen z vrednostno sodbo kaj so minusi (pojasnim zakaj) - kot chatgpt odgovor je vse ok, samo chatgpt teh izdelkov ne uporablja in minusi ki jih našteva(š) so robni pogoji. Uporabljam 20 let različne izdelke in zadeve ki so za nekoga plus so v veliki večini "marginalna uporaba". Recimo to da lahko na daljavo prek neta odklepaš in zaklepaš ali dodeliš nekomu pravice je prej minus kot plus (plus je samo v airbnb sceni, samo OP ki je odprl temo rabi za dom ne za airbnb). Imeti moraš delujočo spletno povezavo. Problem teh ključavnic ki mehansko obračajo ključ je še kakšen. Da ne govorim o tem da ko bo nek Nuki-like izdelek propadel in se ugasne nek cloud bodo nehale delati vse ključavnice (vsake toliko beremo kako podobno novico) - torej na net izpostavljat svojo ključavnico ni ravno prednost.
Druga varianta je kak welock kitajski izdelek (vem, imel, v teoriji ok, v praksi odpade za recimo heavy duty uporabo 10 ljudi v firmi ki gredo vsak 5x ven in notri na dan - enostavno odpove - vem zato, ker jo imam v omari meter in pol od sebe, če rabiš za vikend ti jo dam za 6-paket brezalkoholnih pijač).
To je razlika med nekom ki ključavnice dela že stoletje in tistim, ki je par let nazaj na crowdfundingu zbral denar za izdelek (vsa čast temu, samo to je nišni izdelek). Jaz bom svojo ključavnico odpiral še leta tudi če gre proizvajalec v stečaj. Enrolanje se dela v domačem okolju 1x na 2 leti mogoče (recimo da sem to 10x delal v 20 letih) in to je robna funkcionalnost, če to delaš 1x mesečno gre za robni primer. Pod črto: treba je presodit kaj dejansko uporabljaš in kaj je sicer lepo na papirju, ampak neuporabno - če dnevno uporabljaš takšne ključavnice ti je jasno kaj rabiš, če ne uporabljaš potem presojaš na podlagi influencerjev ki ti povejo kaj je "fajn met".
Druga varianta je kak welock kitajski izdelek (vem, imel, v teoriji ok, v praksi odpade za recimo heavy duty uporabo 10 ljudi v firmi ki gredo vsak 5x ven in notri na dan - enostavno odpove - vem zato, ker jo imam v omari meter in pol od sebe, če rabiš za vikend ti jo dam za 6-paket brezalkoholnih pijač).
To je razlika med nekom ki ključavnice dela že stoletje in tistim, ki je par let nazaj na crowdfundingu zbral denar za izdelek (vsa čast temu, samo to je nišni izdelek). Jaz bom svojo ključavnico odpiral še leta tudi če gre proizvajalec v stečaj. Enrolanje se dela v domačem okolju 1x na 2 leti mogoče (recimo da sem to 10x delal v 20 letih) in to je robna funkcionalnost, če to delaš 1x mesečno gre za robni primer. Pod črto: treba je presodit kaj dejansko uporabljaš in kaj je sicer lepo na papirju, ampak neuporabno - če dnevno uporabljaš takšne ključavnice ti je jasno kaj rabiš, če ne uporabljaš potem presojaš na podlagi influencerjev ki ti povejo kaj je "fajn met".

BRBR ::
BTW - ali obstaja opcija, da ima tipkovnico in da se ga da nastavit, da ga odpre avtomobilski kjuč, na par metrov, kot avto ?
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
Yale ni glih firma od včeraj. Niso se šli crowdfundinga. Če ključavnice ne povežeš na net imaš isto "funkcionalnost" kot pri burgu. Vse delaš na tistih par metrih... Oz kolikor vleče bluetooth. Meni je fino videt, da so vrata zaprta in zaklenjena. Če sem pozabil zaklenit, pa lahko remote zaklenem.
Lahko si misliš, da govorim iz youtube videov in chatgpt. You win.
Lahko si misliš, da govorim iz youtube videov in chatgpt. You win.
Če ga primerjam z drugimi nonsensi, s katerimi se obkrožamo, ti za malo denarja da veliko muzike.
Vse kar te olajša uporabe ključa je zakon (tipkovnica, telefon, prstni odtis)... pozabiš da moraš nekaj s sabo nosit ves čas, nikoli ga ne pozabiš ipd.
Šimpanz ::
Jaz tipkovnice ne priporočam če imaš otroke. Naša tamala je enkrat prišla domov in pove da je koda od sosedov xxxx. To ji je povedala sosedova tamala, če bo kdaj hotla priti k njej na obisk. V glavnem cela ulica je vedela kakšen pin imajo na vhodnih vratih.
iKst_ ::
Recimo to da lahko na daljavo prek neta odklepaš in zaklepaš ali dodeliš nekomu pravice je prej minus kot plus (plus je samo v airbnb sceni, samo OP ki je odprl temo rabi za dom ne za airbnb). Imeti moraš delujočo spletno povezavo.
Jaz že nekaj časa uporabljam Nuki. Mi je že parkrat prišlo prav, da sem lahko odklenil ali zaklenil vrata na daljavo ali preveril, če so odprta. Delujočo internet povezavo imaš pa verjetno tako ali tako. Jaz imam gor obešeno klimo, kamere, luči, domači strežnik in še en kup stvari, ki delajo ne glede na to, ali sem doma ali ne.
Seveda pa odklepanje preko interneta ni edini način. Imam zraven številčnico, telefon, še vedno lahko od zunaj odklenem s ključem, če je treba.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 19071 (4644) | G_mAn |
| » | Ključavnica na remoteOddelek: Loža | 1267 (820) | starfotr |
| » | Ključavnica in čitalec prstnih odtisovOddelek: Pomoč in nasveti | 15813 (14635) | vivo |
| » | KLjučavnica na prstni odtis (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19937 (14932) | poweroff |
| ⊘ | Ključavnice na prstni odtis (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 14199 (12112) | Brane2 |