» »

KLjučavnica na prstni odtis

KLjučavnica na prstni odtis

«
1
2

tehnakar ::

Prijatelj bi si rad na hiši naredil ključavnico na prstni odtis. Čitalec že ima rabi pa motor ki bi odklepal in zaklepal to ključavnico, vseno pa bi bilo možno odkleniti s kjučem. V conradu je gledal tak motor in pride okol 150 evrov, ker pa se mi je conrad zameril in pa ker gre tukaj za veliko varnost sem mu predlagav da to nabav kje drugje. Zanima me kje še prodajajo takšne motorje, lahko pa tudi cele komplete. Kakšni nasveti kje dobit tako stvar?

LuGi ::

Kakšen motor? če imaš pa električno ključavnico, ki jo vežeš na ta čitalec preko releja in vezja seveda..razen če že ima to vse :\ . Imam sam električno ključavnico sicer je ne odklepam z čitalcem prstnih odtisov ampak s kodo.

Aja cena okol 25eur

tehnakar ::

Ja ja že električno ključavnico a to ne pride v poštev, ker se malo bolj zaletiš v njih pa so vrata že odprta vidm pri nas v bloku ki imamo domofon. On bi pa rad motor, ki bi odklepal in zaklepal ključavnico vseeno pa je možno odklent s ključem. Kje bi se dobilo to?

Azrael ::

So el. ključavnice, ki so parodija ključavnice in tudi take, ki si to ime zaslužijo. Ene in druge lahko delujejo z elektromagneti.

Ampak hočem reci nekaj drugega. Se naročnik zaveda, da je prstni odtis danes relativno enostavno ukrasti?

Ni treba ukradenemu odbiti prsta, dovolj je, da prime kakšen kozarec in potem se prstni odtis sname od tam, poskenira, naredi 3D kopija in imaš vse za "obisk".

Za kakšnega odvisnika jasno višja matematika, ampak za tako ključavnico ne bi imel kaj dragocenega. Je lahko ena od zaprek, ampak vse staviti nanjo pa IMO ni priporočljivo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Loki ::

mythbusterja sta odkrila, da je za vecino (poceni in dragih) takih skenerjev dovolj ze print prstnega odtisa na papirju (tudi tiste reci se da, kjer naj bi skeniral zilice v prstu). 3d printanje (ce bi ga ze rabis) se je pa dandanes ze zeloo pocenilo (samo model rabis).
I left my wallet in El Segundo

tehnakar ::

To sm si pa jst tud lih prej ogledu k sta odprla takšno klučavnco čist na lahko, tko d je res fajn za premislt to. Predlagate kakšno alternativo temu ki bi bla bolj varna?

SloMusty ::

Ubijalska kombinacija za varnost bi bla:
Ključavnica, kjer moraš vnesti PIN, poskenira prstni odtis in RFID čip implementiran nekje v roki.

Razmisli o tej izvedbi, saj je popolnoma izvedljiva. Skener prstnih odtisov in rfid čitalec s tipkovnico se bi dalo verjetno celo kje dobiti.


Lp
Freestyle wind riders!!!

tehnakar ::

Jah to bi bla huda kombinacija ja, sm čip si u roko devat:\ Sej to tud neb blo slabo prstni odtis pa pin koda. Kdo ve kje majo takšne stvari? Ma kdo kakšen link?

Highlag ::

O implantaciji čipa v roko ali kakšen drug del telesa bi raje še malo premislil. Menda v hišne ljubljenčke vgrajeni čipki povzročajo tumorje.
Lahko pa te čipke vgradiš skoraj kamorkoli, recimo v ročno uro, kjer teh težav nebi imel.
Never trust a computer you can't throw out a window

M@73Y ::

...potem pa pozabiš zapreti okno, pa si čist na istem. Vlomilec se bo takoj lotil okna, če bo videl neko fancy ključavnico. Marsikdo naredi odlično varovanje vhodnih vrat, ampak na okna (še posebej kakšna straniščna okna) pa čisto pozabi tako da ti svetujem, če si želiš neko varnost da pomisliš tudi na zaščito ostalih možnih prodorov nepridipravov.

Lp. Matej
..jump into psytrance tunnel..

Keyser Soze ::

"retinal scan"
OM, F, G!

perci ::

Lugi: Kako se kaj obnese ta ključavnica na kodo? Imaš to za vhodna vrata v stanovanje? Točno kateri produkt imaš? Je montaža enostavna? Se da montirati na vsaka vrata? Kako je z varnostjo takega zaklepanja - zdi se mi, da je v taka vrata lažje vlomiti, saj je tisti zatiček, ki se elektronsko odpira, zelo majhen in ga je lažje zlomiti kot pri klasični ključavnici.

Keyser Soze ::

Sej bi lahko, če si malo bolj tehničen tip, brez večjega truda naredil en elektromagnetni zatič. Iz recimo dveh ali treh 20mm jeklenih palic. Preprost sistem push-pull. Pa še en safety mehanizem vgradiš. Logično, je to najboljša ključavnica, če ne razglaša okrog principa delovanja.:D
OM, F, G!

perci ::

Najbolj varno je, če kar vrata zabetoniram, ampak iščemo praktične varne varjante :D.

residual ::

Evo nekaj takega ...

RFID ali PIN door lock

poglej pod additioanl images kako stvar izgleda... cena je kar pretirana, mogoče je kje v EU kaj bolj dosptopno.

kr en ::

kaj pa motorčki ki zapirajo avtomobilska vrata? Mislim da so dovolj močni.

poweroff ::

perci: po moje se splaca ostati pri klasiki. Morda taka kljucavnica,ki se zlomi ce udaris po njej - za preprecitev "bump keya".
sudo poweroff

TRIROG ::

Treba je ločiti odmikače - to so tisti ki se uporabljajo pri blokovskih vhodnih vratih in prave električne ključavnice ki se dejansko montirajo v vrata in ne podboj in dejansko zaklenejo/odklenejo vrata.

na sejmu dom so imeli eno tako razstavljeno pri VOVKOtu za naknadno vgradnjo v vrata, ključavnica in elektronika z montažo naj bi bili 550€ ...

int47 ::

Ubijalska kombinacija za varnost bi bla: Ključavnica, kjer moraš vnesti PIN, poskenira prstni odtis in RFID čip implementiran nekje v roki.


Zahteva je, da se mora vrata odpreti tudi s ključem.
Varnost konbinacije dveh vzporednih sistemov za odklepanje je manjša, kot pri uporabi samo enega sistema.
Zanesljivost pretirano zakompliciranega sistema je tudi manjša, kot pri enostavnem.

Odklepanje stanovanja s čitalcem prstnega odtisa, je po mojem mnenju malo mimo. Dovolj je daljši izpad elektrike, poškodovan čitalec, ureznina na prstu ali umazan prst in ne moreš v stanovanje.

Tipkovnica za PIN mora biti samo tipkovnica. Logika, ki preverja, če je PIN pravilen in odpira vrata ne sme biti v istem ohišju.

Milan222 ::

Milan222 ::

Teoretično je možno preskenirati prstni odtis , vendar 100% varnosti ni . Tudi vse druge zadeve je lahko hackat od kode ,kartice in če najlažje ključ.

techfreak :) ::

Koliko sploh stane kakšna elektronska ključavnica + na ključ? Ni potrebna neka profi, nekaj poceni, ker ne bo za vhodna vrata.

Pyr0Beast ::

Paranoja ?

Morda taka kljucavnica,ki se zlomi ce udaris po njej - za preprecitev "bump keya".
Bump key metoda ne rabi udarcev po kljucavnici. Sicer, ce bo vlomilec hotel ti bo preprosto s termitom prezgal vrata, ali pa vstopil skozi okno, druga vrata ali celo cez zid.

Ce bo hotel, zanjga ni omejitev.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Milan222 ::

Elektronska ključavnica + čitalec cca 350,00 EUR brez DDv in montaže.

darkolord ::

Ključavnica s čitalcem prstnih odtisov (tud s kljucem) stane 135 EUR z DDV, če naročiš s Kitajske. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

techfreak :) ::

Jaz bi rabil neko preprosto el. ključavnico brez prstnih odtisov in podobno. Za odklepanje bo že moj hardware poskrbel.

Milan222 ::

Potem pa stopi do VOVKOTA in jo kupi.

T0RN4D0 ::

Hišna vrata na daljinca =)

Sicer pa, nekih ubijalskih kombinacij delat se po mojem ne splača, ker boš na koncu ugotovil da je še vedno najbol simpl kluč not vtaknit pa odklent kokr odtipkat eno 8 mestno kodo in si poskenirat prst, po možnosti še zenico, in rfid čip, pa voice recognition, za ziher mogoče še vzorc urina in krvi.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Milan222 ::

To pa sploh ni res. Mogoče je malo več komplikacij pri vgradniji , odpiranje pa je dosti bolj enostavno s prstom kot pa s ključem.

R-S-LoVe ::

iz izkušenj povem, da je ključ še vedno zakon
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Azrael ::

Ko se veliko let ukvarjaš z elektroniko, ugotoviš, da na nekaterih področjih elektronika, pa naj bo še tako fancy šmensi in super duper, ne seže do prstov na nogi že dolgo znanim in uveljavljenim mehanskim rešitvam. Tak primer so recimo ključavnice...
Nekoč je bil Slo-tech.

Paramedic ::

Nisem bral cele teme, vendar je tukaj malo razloženo, kako se priklopijo potem te zadeve.

Pri nas imamo to narejeno s številčno ključavnico, se mi je zdelo bolj "kul" :)

Članek na Conrad forumu.
End transmission.

jarre ::

Ti potrebuješ gonilko (z motorčkom) za vhodna vrata. Takšne gonilke omogočajo tudi odklepanje/zaklepanje s ključem, ko ni toka.

Winkhausov sistem Blue Motion omogoča to, kar išče tvoj prijatelj. Jasno.. božjastno drag sistem je to (zdi se mi, da samo gonilka z motorčkom stane okoli 350,00+ EUR) in mislim, da se ga da precej ceneje izdelati po sistemu "naredi sam", glede na dejstvo, da ima tvoj prijatelj očitno dovolj tehničnega/elektro znanja.

LP JMR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jarre ()

techfreak :) ::

Številčna ključavnica ali prstni odtis sta prezahtevna. Kaj bolj primernega bom raje uporabil.

Drugače pa za najboljšo rešitev uporabi:
- dve ključavnici
- številčna ključavnica
- skeniranje prstnega odtisa
- skeniranje zenice
- rfid čip v roki
- voice recognition
- face recognition
- bluetooth preko telefona
- preko wlana preko telefona
- pošlješ sms na neko številko za odklep/zaklep
- težo in višino bi ti še lahko izmeril
- kontrola osebne in potngega lista, pa morda še prometnega dovoljenja ne bi bila slaba
- tudi avtogramček bi lahko dal

Vse to skupaj in imaš ultimativno rešitev. Seveda narediš tako, da te na koncu spusti notri če si lepo po seznamu vse stvari naredil od prve do zadnje. Upaj da se ne zmotiš, in bi po pomoti prej dal rfid čip na čitalec kot pa prstni odtis.
Čeprav boš verjetno raje zunaj ostal kot pa vse to naredil.:D

Zgodovina sprememb…

Urc ::

Vlomilec pa lepo skoz okno noter, na drugi strani hiše:D

techfreak :) ::

Samo, da so vrata varna.;)

Pa še okna zavaruješ, recimo 2 metra debelo steklo ali kaj podobnega in da se jih ne da odpirati.

krneki0001 ::

Mi imamo na vhodu v sistem kontrolo teže, očesne leče, pin in kartico, poleg tega se vhod stalno nadzoruje preko kamere.
Težko da bi neprava oseba prišla skozi.

perci ::

Za vrati pa najbrz stoji se udomacen volk, ki raztrga vsakogar, ki ga ne pozna...

Pyr0Beast ::

Bi, bi :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Keyser Soze ::

Za vrati pa najbrz stoji se udomacen volk, ki raztrga vsakogar, ki ga ne pozna...

Kaj volk!? Pristni in predvsem lačni domači pujs. Z našpičenim repkom.
OM, F, G!

Pyr0Beast ::

Natreniran, da ubija s pogledom ! [:D]
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

poweroff ::

Mi imamo na vhodu v sistem kontrolo teže, očesne leče, pin in kartico, poleg tega se vhod stalno nadzoruje preko kamere.
Težko da bi neprava oseba prišla skozi.

Bog ne daj, da bi se kdo med prazniki preveč najedel in zredil... >:D
sudo poweroff

perci ::

Mater smo zlobni >:D.

Azrael ::

Razprava je "presegla" namen oddelka Elektrotehnika, zato v prestavljam v bolj primern oddelek: Loža.
Nekoč je bil Slo-tech.

Pyr0Beast ::

Ampak res :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ivanuscha ::

Hehe Dejan huda...

Karen ::

Jaz imam doma od Burg Waechterja na tipkovnico, da se jo vgradit v vsaka običajna vrata, ne rabiš elektrike (sem se tudi ubadal z idejo fingerprinta, pa sem jo opustil). Je pa taka da nima elektromotorja ki bi obračal ključavnico (tist je relativno drago, mora biti "po meri" za vrata, pa elektrika mora biti pripeljana, pa če elektrike zmanjka...). Pri tej na tipkovnico je drugače, saj tipkovnico namontiraš na vrata, namesto ključavnice pa je vložek z metuljčkom na elektromagnet- od znotraj se vedno vrti, od zunaj pa elektromagnet prime samo, če vtipkaš pravo kodo - par sekund, potem pa spet spusti. Skratka zakon. Dve mi delata že skoraj 3 leta brez menjave baterij. Vovko ima, sem jo pa videl tudi v Bauhausu. Cena je primerna, še posebej če nikoli več ni treba pomislit kje je ključ (ostali goodyji v stilu kdaj je kdo odklenil/zaklenil so seveda zraven).

BigWhale ::

Najvecja finta teh kljucavnic na elektro magnet je pa bila, ko je moj bivsi sef prisel na otvoritev nove poslovne stavbe nekega podjetja. Pa stojijo pred steklenimi vrati eni trije direktorji, lastniki, izvajalci in se pogovarjajo o sistemu za registracijo prihoda in o tem kako se vrata zaklepajo na elektromagnet. Pa RFID in podobno.

Pa moj sef za finto potegne ven kreditno kartico in rece, da pa se vseen lahko tako, kot v filmih odpres vrata s kreditno kartico. Nakar se vsi zasmejijo, oni odpre vrata s kreditno kartico v eni sekundi dobesedno. In potem nastane groba tisina...

Za crknt. :)))

Pyr0Beast ::

Ahahahaha, lepa lepa [:D]

Vids BW, denar odpira vsa vrata !! :P
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

BigWhale, ti verjetno govoriš o drugačni ključavnici kot Karen. Pri tisti je enak vložek kot za cilindrično ključavnico (torej so vrata normalno zaklenjena) in si s kreditno kartico nimaš kaj pomagat
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6515532 (1105) G_mAn
»

Izbira domofona

Oddelek: Loža
185948 (729) iglavc
»

Čitalec prstnih odtisov

Oddelek: Pomoč in nasveti
347575 (6936) SeMiNeSanja
»

Ključavnica in čitalec prstnih odtisov

Oddelek: Pomoč in nasveti
398135 (6957) vivo

Ključavnice na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
9712868 (10781) Brane2

Več podobnih tem