» »

Ključavnice na prstni odtis

Ključavnice na prstni odtis

«
1
2

Milan222 ::

Želel bi nadaljevati debato o novostih na področju biometrije , vendar brez neumesnih ...
Trdim , da trenutno ni boljše ključavnice kot je na prstni odtis.
  • zaklenil: Brane2 ()

Kekec ::

Lepo da si takšnega mnenja jaz nisem MythBusters beat fingerprint security system

Azrael ::

Tudi, če pustimo ob strani dejstvo, da je prstni odtis bistveno lažje ukrasti kot ključ, je IMHO zadeva (absulutno predraga) igrača, vprašljive uporabne vrednosti. Zakaj?

1. Čitalec in ključavnica sta v enem kosu, bistveno lažje uničiti pri vlomu Mogoče sploh ni treba lomiti zadeve, zadošča samo primeren elektrošok ali še kaj bolj banalnega in predvsem tihega.
2. Ogromna poraba (150mA) pri odklepanju/zaklepanju. Koliko časa bo trajala baterija?
3. Ko crkne baterija, kaj potem, se odklene, ostane zaklenjeno, nekaj vmes?
4. Povsem neprimerna izvedba vsega skupaj. Vlažnost zraka po specifikacijah mora biti manjša od 85%, kar je značilmo za čunga lunga naprave , kjer se proizvajalec ni potrudil vsega skupaj primerno zaščititi pred vplivi okolja. Pri vhodnih in tudi notranjih vratih, zaradi razlik v temperaturi in vlažnosti v prostorih, ki jih razmejujejo vrata, sploh v zimskem času pogosto prihaja v ključavnici do kondenzacije zračne vlage, kar pomeni bistveno večjo vlažnost od največje dovoljene.

Torej, mene nikakor ne prepriča.
Nekoč je bil Slo-tech.

Milan222 ::

Kekec , poglej si na tubi kako se lahko bumpinga ključavnice na ključ. V sekundi jo odpre 5 leten otrok , kakršno hočeš .

Kekec ::

No vsak ima po svoji želji, tako da je to pač tvoja odločitev.

Milan222 ::

Kar se pa tiče baterije , zdrži 2 leti in te vsaj 3 mesece prej opozarja na krizo. Za vsak primer pa imaš pri tej ključavnici tudi ključ.

darkolord ::

Na zunanje vremenske vplive so pa tudi seveda odporne

Okapi ::

dejstvo, da je prstni odtis bistveno lažje ukrasti kot ključ,


Upam da se hecaš.

O.

Pyr0Beast ::

Odvisno od nacina opreme, vendar vcasih zadostuje ze odtis iz kozarca.

.. sicer pa odtis se vedno ostane na skenerju :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Vsak povprečen žepar zna ukrasti ključe, prstni odtis sneti in uspešno uporabiti za odklepanje pa verjetno v Sloveniji ne zna noben kriminalec.

O.

BigWhale ::

Okapi, to zna vsak mesar! :> Saj nikjer ne pise, da se mora prst drzati roke, ali pac?

Hardstyle ::

Sej obstajajo tudi čitalci, ki zaznavajo toploto oz. prekrvavitev, tako lahko zaznajo ali je odtis pravi ali "pravi".

Karen ::

Kombinirane s pin kodo (ala. Burg Waechter) so še vedno dobra in poceni rešitev. Ima pa moj šef čisto mehansko na tipke (naročil nekje iz anglije, pa cenejše kot navadna ključavnica na 3 ključe), pri čemer se da kombinacija kode menjat.

Milan222 ::

Pyr0Beast , tako kot ti je že povedal Okapi zna vsak lopov ukrasti ključe , za uporabo odtisa prsta z nekega kozarca pa potrebuješ kar nekaj znanja katerega nima noben ključavničar. Zato še enkrat poudarjam , da so takovrstne ključavnice veliko varnejše od tistih na ključ.

Pyr0Beast ::

Zato še enkrat poudarjam , da so takovrstne ključavnice veliko varnejše od tistih na ključ.
Ja, ce gledas splosno roparsko sodrgo.

Se pa najdejo tudi taki, katerim IT ni tuj. Ce jih zanima tvoj sistem, bodi preprican da se bodo oglasili pri tebi :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

madmitch ::

Kar se pa tiče baterije , zdrži 2 leti in te vsaj 3 mesece prej opozarja na krizo. Za vsak primer pa imaš pri tej ključavnici tudi ključ.


In v čem je potem štos?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Azrael ::

Seveda je štos, glup folk misli, da je to več varnosti, v resnici pa paralelni sistemi nudijo samo manj varnosti, kot en sam sistem.

Če se vlomilec spozna na klasične ključavnice, se bo lotil te, če je geek navdahnjen, bo naredil kopijo prstnega odtisa, če je malo štromarja, se bo polotil elektronike, saj ni treba drugega, kot direktno pripeljati napetost na motorček ključavnice, če bo pri tem zakuril vgrajeno elektroniko se res ne bo sekiral.

Ključavnice so v prosti prodaji in se jih lahko preuči in izbere najbolj uporabno šibko točko, ki jih je pri paralelnem sistemu obilo.

Več možnosti, vsak lahko izbere tisto ki mu je lažja. Treba biti vlomilcem prijazen, mar ne?
Nekoč je bil Slo-tech.

darkolord ::

Odvisno, zaradi česa se nekdo odloči za takšno ključavnico.

Takšne, ki imajo poleg prstnega odtisa/ključa še običajno cilindrično ključavnico, so primerni bolj zaradi enostavnosti (hitrost, ne moreš "izgubit" ključa, z lahkoto lahko dodajaš nove uporabnike) in kontrole dostopa (časovne omejitve, beleženje, ...)

Takšne, kot jih je Karen omenil (na sliki spodaj), so precej bolj varne. Seveda je v samem vložku še nekaj elektronike, tako da ne moreš kar pripeljat napetost na žico in se odpre.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: darkolord ()

Pyr0Beast ::

Hehe, toliko elektronike da ve ali je sistem odprt ali zaprt .. :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Kot pravi darkolord, vedeti moraš, zakaj bi rad kaj imel. Vrata, ki se sama zaklenejo, so priročna, ker se ti ne more zgoditi, da bi jih pozabil zakleniti, vendar se pri njih redno dogaja, da se ljudje zaklenejo ven brez ključev. Če imaš ključavnico na prstni odtis, se ti to ne more zgoditi. Tudi ne moreš izgubiti ključev, kar se recimo redno dogaja otrokom.

Morebitna dodatna varnost je lahko pri odločitvi povsem nepomembna. Čeprav je dejstvo, da večino vlomov po domovih zagrešijo džankiji, mularija in razni mali vlomilci, ki se malo bolj zapletenih ključavnic niti ne lotevajo, vsaj dokler je vsenaokoli dovolj navadnih.

Je pa jasno, da če imaš doma zbirko dragocenih slik, za milijon evrov nakita, dokumente o trgovini z orožjem ali kaj podobnega, se samo na malo bolj fancy ključavnico za par sto evrov ne smeš zanašati.

O.

techfreak :) ::

@darkolord: a ne bi mogla biti elektronika znotraj hiše ... da vlomilec nima dostopa do njega?

Milan222 ::

Za posebne primere , kjer se varuje večje bogastvo, pa imamo pri nas pristopne kontrole , kjer lahko določimo nivojske dostope. Lahko neki osebi omejimo vstop na določeno uro , in imamo vpogled v vstope in izstope .Cenovno pa je elektronika cca 1000 EUR.

darkolord ::

DejanL15, sej do vložka ne moreš pridet kar tako...

BigWhale ::

Tudi ne moreš izgubiti ključev, kar se recimo redno dogaja otrokom.


Je pa tudi res, da bo otrok prej povedal sifro kljucavnice najboljsemu prijatelju, kot mu posodil kljuc. :)

McMallar ::

Social engineering :D
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

Okapi ::

da bo otrok prej povedal sifro


Če se ne motim, se pogovarjamo o prstnih odtisih. Kar se pa šifer tiče, jo bo otrok kvečjemu pozabil, kot komu povedal.

O.

darkolord ::

No pa tudi če pozabi/nekomu pove šifro, jo enostavno zamenjaš. Če izgubi ključ, moraš menjat celo ključavnico

McMallar ::

Saj ni nujno da veš, da jo je nekomu povedal. Če pa nima ključa pa vidiš (nenazadnje tedaj, ko ne more noter >:D). V primeru prstnega odtisa je situacija podobna kot pri ključu: ne veš, če ga je kdo kopiral. Da narediš kopijo, rabiš original. V primeru kode pa je dovolj, da jo recimo vidiš, da ti jo pove,... Obstaja veliko več načinov da pridobiš kodo.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25

techfreak :) ::

No pa tudi če pozabi/nekomu pove šifro, jo enostavno zamenjaš. Če izgubi ključ, moraš menjat celo ključavnico

Prstne odtise "izgubljamo" zelo pogosto. Povsod jih puščamo. Tako, da je to verjetno potem najmanj zanesljiv način.

Okapi ::

Tako, da je to verjetno potem najmanj zanesljiv način.


Nedvomno. Snet prstni odtis, narediti kopijo na film in vse, kar je še treba, da lahko odkleneš ključavnico, je v resničnem življenju bistveno bolj komplicirano, kot je bilo videti na mitbasterjih. Noben vlomilec, ki ogroža povprečnega Slovenca, se ne bo tega niti lotil.

O.

Azrael ::

Pa misliš, da bo vedno tako?

Nekdaj so odpirali z vitrihi, Werthaim ali cilindrične ni odprl nihče, razen z brute force. Danes cilindrično, ki je bolj zaguljena od Werthaim z malo znanja odpreš brez poškodb, če se ti ne ljubi narediti orodja za to početje, ga lahko celo kupiš, čeprav ni rečeno, da ne boš z nakupom zabredel v težave.

Orodje za kopiranje prstnih odtisov je pa danes poceni in v prosti prodaji. Praktično v vsaki bajti ga imajo (scaner in tiskalnik). Presneto naivno je pričakovati, da kriminal ne bo izkoristil take prilike.

Nobenih vidnih poškodb, za vrati pa počiščeno stanovanje.

Đankiji in podobni škodljivci, pri njih pa ni pomembno, če je sploh zaklenjeno, njemu je važno samo to, da naredi maksimalno veliko škode in taki gredo razbijati tudi odklenjena vrata.
Nekoč je bil Slo-tech.

Okapi ::

Pa misliš, da bo vedno tako?


Ko bo enkrat ključavnic na prstne odtise veliko, se bodo seveda tudi vlomilci naučili to vlamljati. Čeprav bo še vedno precej bolj komplicirano, ker moraš vedeti, h komu boš vlomil, potem nekako priti do njegovih prstnih odtisov (pri čemer je koristno vedeti, kateri prst uporablja, ker ti odtis desnega palca nič ne pomaga, če uporablja za odklepanje levi sredinec). Ne moreš se kar sprehodit naokoli, pogledati, kdo je na počitnicah in vlomiti.

Dokler ne bo takšnih ključavnic vsaj nekaj odstotkov, se vlomilci s tem zanesljivo ne bodo ukvarjali. Protivlomna vrata niso varna zato, ker bi bilo vanje nemogoče vlomiti, ampak ker je vlomiti ravno toliko bolj komplicirano, da se vlomilci z njimi ne ukvarjajo, dokler je dovolj lažjih tarč.

Predvsem pa varnost ni poglavitni faktor pri odločitvi. Ključavnica na prstne odtise je lahko prav enako (ne)varna kot klasična cilindrična ključavnica, zanjo pa se odločiš, ker je bolj praktična.

O.

jan01 ::

Prsti otis + koda + kartica! Ne pa ena "šlamparija"

Pyr0Beast ::

Kako pa zapre vrata, najbrz prime kljuko ali ne ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Mr.B ::

Prstni odtis, ti je edini nekako varni način beleženja pristopov, itd, če dodaš še kartico toliko bolje. Dejansko pa ni nič bolj varen, kot tudi potrebuje še vedno navadno ključavnico, ker kot elektronika, lahko tudi crkne….Recimo zakleneš strežniški prostor, crkne elektrika, ups pa se po treh letih noče več pokonci postaviti….
Kartico, lahko pustiš na mizi, in ti jo lahko kdo vzame, odklene, naredi kar hoče, in zapre…. Pa ne boš vedel ničesar, tudi kodo je lahko dobiti, itd..
V ekstremnih primerih, pa dejansko če se loti pro, itak nič ne pomaga
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

blackbfm ::

Pri punci imajo vhodna vrata zaklenjena na ključ, verigo pa še tisti slider. Vsa spodnja okna zaščitena s kovinsko zaščito. A vseeno se da brez problema splezat na spodnji balkon in vdret čez balkonska vrata ali pa okno:D Nekdo, ki bo na vsak način hotel not bo itak prišel. Z lockpickom, bump keyem ali pa čez razbito okno. Varen si edin v bunkerju.

VolkD ::

Hmmm.. pri vsej zagreti debati ste pozabili na eno povsem možno oziroma celo pogosto stvar. Če si poškoduješ prst postane taka ključavnica kaj hitro ovira do prve pomoči.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

Mr.B ::

Ponavadi vzameš vsaj dva, po možnoti iz druge roke...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Milan222 ::

Ne vem zakaj bi radi prikazali ključavnico na prstni odtis , kot slabšo izbiro od one na ključ.
Jasno je in še enkrat ponavljam da vlomilci ne bodo šli vlamljat ključavnico na prstni odtis , dokler imajo milijon ključavnic na ključ , kjer imajo 100x lažje delo.
Neumnost je sploh primerjati ti dve vrsti ključavnic med seboj ker je to tako kot bi primerjali plastično vrečko in škatlo iz plastike in bi trdili da je vrečka bolj varna od škatle ker lahko škatla poči vrečka pa se lahko samo strga .... brez veze ... vsakemu človeku je lahko jasno da je identifikacija s prstnim odtisom bolj varna kot ključ . Zakaj pa naj bi se sicer uveljavljala biometrija tudi v potnih listih?

ZA oglaševanje glej Pravila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Azrael ::

Saj razumem, da bi eni radi prodajali take ključavnice. Če bi jih kdo rad oglaševal na tem portalu, ni problema, zmenite se s Primožem, pa boste dobili lep baner. Mogoče je tu dovolj geekov, da bi to kupili.

Ampak dokler stvar večini ne nudi nobene posebne prednosti, je s prodajo jasno bolj švoh, saj so cene zasoljene. Sploh ob tem, da ima taka ključavnca precej minusov, morebitni plusi pa se bo šele morali uveljavit.

Tudi biometrični pasoši, so kljub zatrjevanju tistih, ki so jih forsirali, za ponarejevalce mana z neba, saj imajo še mnogo več šibkih točk, kot klasični. Problem paralelnih varnostnih sistemov. Tako kot ključavnica na prstni odtis.
Nekoč je bil Slo-tech.

Okapi ::

Ampak dokler stvar večini ne nudi nobene posebne prednosti,


Če zate ni dovolj velika prednost, da za odklepanje ne potrebuješ ključa (niti kartice ali šifre), potem pač ne vem, kaj je zate prednost.

To je velika prednost za vse, je pa res, da večina za to nima dovolj denarja in pač še naprej uporablja ključe.

O.

Azrael ::

Meni to pomeni hudo slabost in nikakršno prednost. Nalimaš mehko prozorno folijo na senzor, lastnik odpre, odlimaš folijo in jo uporabiš po potrebi. Isto kot bi bilo vedno odklenjeno.

Mogoče je katera malce bolj odporna na take dodatke, samo pri Made in China in podobnih znamkah nisem ravno optimist.

Drugič,. ključev se običajno vlači naokoli kar nekaj (avto, službeni itd) in eden več ali manj ne pomeni razlike. Plus, da je dobro imeti ključ tudi za to ključavnico s seboj, saj baterije včasih mrknejo nenapovedano, sploh, ko ta nadvse reklamirana in hvaljena igrača ni niti na vlago odporna, poraba pa za gumb baterijo olala.

Bo treba pojesti še kar veliko žgancev, da bo zadeva vsaj na ravni klasike. Sedaj je samo močno precenjena igrača. Žal.
Nekoč je bil Slo-tech.

Azrael ::

In še, kdor je za fancy ključavnico na vratih pripravljen odkartati znesek povprečne, bolje rečeno že kar dobre delavske plače ali penzije, je isto kot, da bi si na bajto namontiral kričečo svetlečo reklamo z napisom: Oropajte me.
Nekoč je bil Slo-tech.

VolkD ::

No ja moj sosed je imel garažo brez vrat. Preprosto ni bilo denarja za vse. V garaži je bilo svega in svačega - od ročnih vrtalnih stojev, motorne žage, mešalca za beton pa do športnega kolesa. Tako je bilo skoraj štiri leta. Letos na pomlad pa je kupil vrata in garažo zaprl. Njegov sin je iz čistega veselja namontiral številčnico in naredil sistem odpiranja vrat na kodo.

Enkrat avgusta so mu spraznili garažo. Ostal je le stebrni vrtalni stroj, ker je bil privit in mešalec za beton.

Verjetno bi se tu dalo do onemoglosti debatirat o tem kako in zakaj, a dejstvo ostane, da so "extra" zaščite za extra vrednosti. In če so tatovi vsaj podobno razmišlali postane jasno zakaj so vdrli sosedu in ne meni.

Varnost prostorov, ki so ščiteni z nečem kar je nekaj posebnega, je torej hudo vprašljiva !
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

BigWhale ::

Lahko pa nardis honeypot! Blazno sofisticirano kljucavnico, ki ze na dalec sporoca, da je vredna celo premozenje. Za vrati pa prazna bajta! ;)

int47 ::

Trdim , da trenutno ni boljše ključavnice kot je na prstni odtis.


Jaz pa trdim, da igračke z linka niti pod razno niso primerne za montažo na zunanja vhodna vrata.
-Neodpornost na vremenske vplive (IP ni naveden).
-Če imaš npr. umazane roke ne moreš v hišo.
-Delovanje na baterijo.
-Po vsej verjetnosti je senzor zelo občutljiv (neodpornost na vandalizem).
-Opcija uporabe ključa varnost še zmanjša (paralelni sistem - sam si omenil key bumping).

Specifikacije ključavnice so za resen izdelek zelo skope.
-Podatka za "False Acception rate" in "False rejection rate" smrdita po sintetičnih, testih v idealnih razmerah.
-Ni naveden proizvajalec, poreklo, reference, certifikati...
-Ni podatka o tipu baterij, življenski dobi baterije in ključavnice, (št. odklepanj, čas mirovanja.)...
-Ne duha ne sluha MTBF, MTTF in podobnih statistikah.

Enostavne mehanske ključavnice so preverjena tehnologija, ki se je izkazala za zelo zanesljivo.

Zadeva je mogoče primerna za montažo na npr. (notranja) vrata v arhiv, ki so pokrita z video nadzorom. Pred vstopom imaš na voljo WC, za umivanje rok. Vandale pa zadrži vratar, oz. vhodna vrata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: int47 ()

Milan222 ::

Trdim , da trenutno ni boljše ključavnice kot je na prstni odtis.


Jaz pa trdim, da igračke z linka niti pod razno niso primerne za montažo na zunanja vhodna vrata.
-Neodpornost na vremenske vplive (IP ni naveden).
-Če imaš npr. umazane roke ne moreš v hišo.
-Delovanje na baterijo.
-Po vsej verjetnosti je senzor zelo občutljiv (neodpornost na vandalizem).
-Opcija uporabe ključa varnost še zmanjša (paralelni sistem - sam si omenil key bumping).

Specifikacije ključavnice so za resen izdelek zelo skope.
-Podatka za "False Acception rate" in "False rejection rate" smrdita po sintetičnih, testih v idealnih razmerah.
-Ni naveden proizvajalec, poreklo, reference, certifikati...
-Ni podatka o tipu baterij, življenski dobi baterije in ključavnice, (št. odklepanj, čas mirovanja.)...
-Ne duha ne sluha MTBF, MTTF in podobnih statistikah.

Enostavne mehanske ključavnice so preverjena tehnologija, ki se je izkazala za zelo zanesljivo.

Zadeva je mogoče primerna za montažo na npr. (notranja) vrata v arhiv, ki so pokrita z video nadzorom. Pred vstopom imaš na voljo WC, za umivanje rok. Vandale pa zadrži vratar, oz. vhodna vrata.



Obstajajo ključavnice na prstni odtis za notranja in zunanja vrata . Te se tudi cenovno razlikujejo.
Seveda čitalec ni prirejen za zašmirane roke ampak to stranki pred nakupom povemo . Recimo se je že zgodilo , da so v neki avtomehanični delavnici želeli montažo , kljuko pa so imeli zašmerano da se je komaj odprla.Za normalno uporabo čistih ljudi ,pa je taka ključavnica idealna.

Azrael ::

Še vedno ostajajo vsi povsem utemeljeni ugovori, ki so bili našteti zgoraj.

In tudi če se omejimo, na notranja vrata in pustimo ob strani v tej temi vse ugovore ob izjemno slabi izvedbi, kakšno prednost nam nudi?

V firmah je idealna za kaj? Da se bodo zaposleni med službo igrali Mythbusterje? Da bo potem folk še deprimiran, za kakšne stvari vodstvo zapravlja denar? Da bodo "rezervne" ključe morebitni uzmoviči dobili v vsakem košu za smeti? Še kaj?

Za notranja vrata doma? Če nočeš vstopa v nek prostor, zakleneš klasiko, ključ v žep in basta. Pri prstnih odtisih, kup kompliciranja, da se samo mogoče doseže isti namen, če seveda nimajo že vsi doma in še pol ulice rezervne prstne odtise, ki so seveda zastonj proti rezervnim ključem.

Igrača je enostavno predraga za to, kar ponuja. Povrhu pa ne nudi niti ene same prednosti, pred mnogo cenejšo in bistveno bolj zanesljivo klasiko. Samo fancy faktor pa v času krize ne zažiga najbolj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Milan222 ::

Še vedno ostajajo vsi povsem utemeljeni ugovori, ki so bili našteti zgoraj.

In tudi če se omejimo, na notranja vrata in pustimo ob strani v tej temi vse ugovore ob izjemno slabi izvedbi, kakšno prednost nam nudi?

V firmah je idealna za kaj? Da se bodo zaposleni med službo igrali Mythbusterje? Da bo potem folk še deprimiran, za kakšne stvari vodstvo zapravlja denar? Da bodo "rezervne" ključe morebitni uzmoviči dobili v vsakem košu za smeti? Še kaj?

Za notranja vrata doma? Če nočeš vstopa v nek prostor, zakleneš klasiko, ključ v žep in basta. Pri prstnih odtisih, kup kompliciranja, da se samo mogoče doseže isti namen, če seveda nimajo že vsi doma in še pol ulice rezervne prstne odtise, ki so seveda zastonj proti rezervnim ključem.

Igrača je enostavno predraga za to, kar ponuja. Povrhu pa ne nudi niti ene same prednosti, pred mnogo cenejšo in bistveno bolj zanesljivo klasiko. Samo fancy faktor pa v času krize ne zažiga najbolj.


Ne vem česa se bojiš saj ne bodo v hipu vse ključavnice zamenjali . Tko da boš še vedno lahko pršou u kakšno bajto na bumping foro.

Azrael ::

Seveda, seveda, montirajte ta klump, treba biti vlomilcem prijazen, ane?

MythBusters beat fingerprint security system

Lažje odpreti kot ultra cheap Čunga Lunga kitajsko obešanko, ki jo brez poškodb odpre skoraj vsak 10 let star mulc. Hvala, ampak ne hvala!
Nekoč je bil Slo-tech.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ključavnica na prstni odtis/keypad/RFID (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6515689 (1262) G_mAn
»

Izbira domofona

Oddelek: Loža
185996 (777) iglavc
»

Protivlomna vrata...zatikanje

Oddelek: Loža
369829 (5724) mat xxl
»

Ključavnica in čitalec prstnih odtisov

Oddelek: Pomoč in nasveti
398186 (7008) vivo
»

KLjučavnica na prstni odtis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8518488 (13483) poweroff

Več podobnih tem