» »

Paypal polog denarja (top-up), kako ?

Paypal polog denarja (top-up), kako ?

Boggs ::

Pozdrav.

Torej, večni problem ... Ali kdo ve kako lahko naložim denar na PayPal? Ne mislim samo teoretično ampak če je dejansko to kdo že uspešno naredil, pa da mi lahko pove kako?

Navodila od PayPala, da naj grem v "Transfer Funds" in potem "Add money to your balance" nekako niso dovolj. Tam je naveden samo "Beneficiary" in "Bank" ter "IBAN", naše banke pa za SEPA nakazilo v tujino zahtevajo še ime in naslov.

Preko NLB Klik ne gre, ker že v štartu nekako ne prepozna IBAN-a, preko OTP banke pa tudi ne, zaradi podobnega razloga. Naslov sem našel preko Googla, ampak to vspisovat brez da je to v navodilih od PayPala je malo sketchy. Pravtako navodila ne omenjajo reference / namena (kako naj bi torej PayPal vedel na kater account potem dati denar?). Samo po imenu? Ne vem.

Torej je kdo to že dejansko uspešno izvedel?

Alternativa bi bila tudi, če bi mi kdo lahko poslal na PayPal, jaz pa mu vrnem s FLIK na TRR. Zaenkrat bi rabil recimo 5 ali pa 10 EUR.
  • spremenilo: Boggs ()

Ganon ::

nekipac ::

Rečeš prijatelju, da ti nakaže denar na Paypal in mu vrneš na Flik. Druge opcije nisem našel.

Legon ::

Zakaj bi to sploh hotel? Paypal primarno ni namenjen shranjevanju denarja ampak posredovanju pri placilih.

Včasih se rabi. Recimo jaz imam naštimano, da mi za VPS mesečno od tam dol jemlje, pa mi tako paše, da mi ne "smeti" bančnih izpiskov s takimi ali podobnimi subscriptioni.

Drugače mi je pa uspelo potem preko OTP banke (Bank@Net). Če bi me NLB Klik spustil skozi pa ne vem. Na OTP sem vpisal pač ime prejemnika in IBAN. Po vpisu IBAN-a se je spodaj nekako samo izpisalo par podatkov (država, naslov, kraj (skrajšano)). Jaz sem potem iz Googla prekopiral naslov od PayPal Luxemburg in ga vpisal v polja zgoraj (Ville-Haute). Mislim da je sicer ob kliku "Naprej" nekaj zajokal, ampak je šlo vseeno dalje in naslednji dan so potem pri OTP obdelali zahtevo in PayPal mi je danes dal denar na balance. Ne vem kako so sicer vedeli komu dati, ampak predvidevam, da po številki pošiljateljevega računa (IBAN), zato sem ga na hitro notri dodal v PayPal profil, predno se je vse skupaj izvršilo, da ne bi bilo problema. ?

Ales78 ::

Boggs je izjavil:

Včasih se rabi. Recimo jaz imam naštimano, da mi za VPS mesečno od tam dol jemlje, pa mi tako paše, da mi ne "smeti" bančnih izpiskov s takimi ali podobnimi subscriptioni.

Mali pazi, dostikrat se zgodi, da to preverjajo in dobiš zaradi tega slabšo storitev, recimo throttlan promet.
SDS in ne-voljenje: https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476
"Levi fašist" je skovanka ljudi brez izobrazbe, ki ne vedo kaj fašizem sploh
pomeni, uporablja pa se za poizkus relativiziranja/prikrivanja pravega fašizma.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

delavec44 ::

Boggs je izjavil:

Drugače mi je pa uspelo potem preko OTP banke (Bank@Net). Če bi me NLB Klik spustil skozi pa ne vem. Na OTP sem vpisal pač ime prejemnika in IBAN. Po vpisu IBAN-a se je spodaj nekako samo izpisalo par podatkov (država, naslov, kraj (skrajšano)). Jaz sem potem iz Googla prekopiral naslov od PayPal Luxemburg in ga vpisal v polja zgoraj (Ville-Haute). Mislim da je sicer ob kliku "Naprej" nekaj zajokal, ampak je šlo vseeno dalje in naslednji dan so potem pri OTP obdelali zahtevo in PayPal mi je danes dal denar na balance. Ne vem kako so sicer vedeli komu dati, ampak predvidevam, da po številki pošiljateljevega računa (IBAN), zato sem ga na hitro notri dodal v PayPal profil, predno se je vse skupaj izvršilo, da ne bi bilo problema. ?

Ti si nakazal na virtualni IBAN. Vsak ima svojega, tako vejo komu dati. Da ne rabijo usmerjati po sklicu, ki ga ljudje pozabijo.
Tudi, da si zraven pisal podatke paypala si kompliciral brez veze. Svoje podatke daš, saj sebi nakazuješ.

Zgodovina sprememb…

Aha, z virtualnim IBAN je to vse rešeno. Dobro vedeti, hvala za info. Glede naslova PayPala oz. prejemnika (naslov, kraj, država) ... to sem pa pač moral ročno nekako vpisat tam v obrazec v spletni banki, drugače mi ni pustilo kliknit gumba "Naprej".

delavec44 ::

Tam bi moral dati svoje podatke. Zato ti je tudi zajamralo, da se podatki o prejemniku ne ujemajo a te vseeno spusti naprej.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NKBM - virtualna predplačniška Visa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10332477 (9202) FoxKnox
»

Ebay-Paypal-Top up (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7617254 (11384) dales
»

ebay.de način plačila

Oddelek: Loža
4613459 (5059) vilonja
»

Origin - načini plačila_Navadna bančna kartica?

Oddelek: Igre
4313233 (11950) Oktan

Več podobnih tem