Forum » Loža » Vonjave v kuhinji
Vonjave v kuhinji
rs1975 ::
Zdravo, imate kakšen predlog kaj narediti, da odpravim vonjave v kuhinji?
Imamo sicer napo, ampak nima odvodne cevi, uporabljamo ogleni filter. Ampak to ni to, ko se praži kakšna čebula cela bajta smrdi... ;)
Razmišljam o lokalnem rekuperatorju, bi ta rešil mojo težavo? A mora biti lokalni rekuperator montiran v paru, da gre iz enega notri čisti zrak na drugem pa "umazan" ven?
Kako se obnesejo čistilci zraka? Dejansko "očistijo" zrak, oz. odstranijo vonjave?
Imamo sicer napo, ampak nima odvodne cevi, uporabljamo ogleni filter. Ampak to ni to, ko se praži kakšna čebula cela bajta smrdi... ;)
Razmišljam o lokalnem rekuperatorju, bi ta rešil mojo težavo? A mora biti lokalni rekuperator montiran v paru, da gre iz enega notri čisti zrak na drugem pa "umazan" ven?
Kako se obnesejo čistilci zraka? Dejansko "očistijo" zrak, oz. odstranijo vonjave?
Magic1 ::
Dobra napa s zunanjim odvodom. Šele potem prezračevanje. Lokalni so dost minimalno efektivni za take probleme.
Magic
Groot ::
Če razmišljaš o rekuperatorju, zakaj potem ne bi preprosto uredil odvoda za napo? To je daleč najboljša opcija.
tony1 ::
celje ::
jaz jih imam. splesnilo ni še noben filter - prvič slišim. je pa (pri mojih) na displeju (med drugimi informacijami) koliko je filter še uporaben oziroma kdaj je potrebna menjava.
tony1 ::
So precej uporabni, niso pa nadomestilo kuhinjske nape.
Kdaj bo potrebna menjava merijo verjetno delovne ure.
Kdaj bo potrebna menjava merijo verjetno delovne ure.
alešhojs ::
Mam sam podobno situacijo in isto samo "fake" napo z ogljenim filtrom. K sreči je kuhinja ločena. Ne predstavljam si kako bi blo v garsonjeri, kjer moraš potem še cel dan vohat to.
ferko2 ::
Tole me pa skrbi. Prenavljam kuhno v bloku in tudi ni oddušnika oz. odvodne cevi za napo. Ostali stanovalci ki so prenavljali so dali te ogljene filtre, eden ima celo tisto fensi napo ki na dol vleče ampak ja.. madona saj pražena čebula je kr osnova za velik jedi, škoda res ker tolk vonja pusti.
alešhojs ::
Tole me pa skrbi. Prenavljam kuhno v bloku in tudi ni oddušnika oz. odvodne cevi za napo. Ostali stanovalci ki so prenavljali so dali te ogljene filtre, eden ima celo tisto fensi napo ki na dol vleče ampak ja.. madona saj pražena čebula je kr osnova za velik jedi, škoda res ker tolk vonja pusti.
Če je vsaj kuhinja ločena pač pustiš za lep čas na stežaj okno, da se prelufta. V garsonjeri pa to pomeni, da moraš ta čas ležat na kavču pr 10 stopinjah, pa cel prostor ti shladi.
Da ne govorim o cunjah, če jih sušiš na obešalniku.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alešhojs ()

mr_chai ::
Če ti cunje pol mal dišijo po praženi čebulci ni problem, problem je če se ti kaj zasmodi in ti vojn po prežganem mesu ne gre ven iz gat. Je pa sicer dober vonj za kakšno novo iz Tindra
Ganon ::
mojsterleo ::
Čistilec zraka je super stvar in dobro očisti zrak v prostoru, tudi vonjave (če ima karbonski filter).
Samo problem je da pri kuhanju hitro in sproti nastaja para in to moraš sproti odvajati čemur pa čistilniki zraka niso namenjeni. Tako da ko kuhaš zapiraj vrata da se cujne ne nalezejo vonjav in odpri okno. Ko je kuharija končana pa vklopi čistilnik zraka.
Samo problem je da pri kuhanju hitro in sproti nastaja para in to moraš sproti odvajati čemur pa čistilniki zraka niso namenjeni. Tako da ko kuhaš zapiraj vrata da se cujne ne nalezejo vonjav in odpri okno. Ko je kuharija končana pa vklopi čistilnik zraka.

BRBR ::
BTW, zadevno, nikoli mi ni bio jasno, nad šporhetom je napa, pečica pa puha robo kar frr po celi kuhni (-:
Never underestimate the power of idiots in large groups.
Lonsarg ::
Ali imas proper napo z izhodom ven, ali pa imas napo z oglenim filtrom brez izhoda v kombinaciji z prezracevalnim sistemom. Ogleni delno pobere vonj, prezracevalni pa z cirka 100m3+ pobira dodatno zrak ven da v kombinaciji delujeta priblizno kot obicna napa. Lahko imas stalno 100m3 pretok prezracevalnega, lahko na boost gumb ko kuhas. Lahko je to centralna rekurperacija ali pa zgolj sistem rež ob oknih in izhodnega ventilatorja v kuhinji, to so pac detajli.
Kar pa ni ok je pa zgolj napa z oglenim filtrom brez izhoda, brez da kombiniras z 100m3 prezracevalnim. To pa je potem bolj bogo.
Kar pa ni ok je pa zgolj napa z oglenim filtrom brez izhoda, brez da kombiniras z 100m3 prezracevalnim. To pa je potem bolj bogo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
fikus_ ::
Imate tisti z oglenimi filtri težave s plesnijo na stenah?
Če imaš plesen po stenah, potem imaš težavo z vlago.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Magic1 ::
Sej je logično. Normalna napa s odvodom odvede paro od kuhanja ven. Obtočna pač obdrži vlago v prostoru, sploh na filtru kondenzira veliko vode. Če ga prehitro ugasneš, se lahko vlaga zadrži na filtru zelo dolgo.
Magic
polozweii ::
fikus_ ::
Imate tisti z oglenimi filtri težave s plesnijo na stenah?
Če imaš plesen po stenah, potem imaš težavo z vlago.
Zato pa vprašam ker večini tistih z oglenim filtrom vlaga ostaja v prostoru.
Potem ti ostaja zračenje (odpiranje oken, lokalni prezačevalni sistem,....).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
bm1973 ::

Horas ::
isto mamo mi v mansardnem duplex stanovanju s 7 okni, pač je treba odpirat in zračit.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, GorenjeOddelek: Loža | 9225 (3560) | koyotee |
| » | Ogleni filter za napo DalbachOddelek: Loža | 687 (525) | luky |
| » | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 95775 (23626) | barracuda |
| » | Prezračevanje shrambe?Oddelek: Loža | 2736 (1424) | Highlag |
| » | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 12861 (11581) | fosil |