» »

Vonjave v kuhinji

Vonjave v kuhinji

rs1975 ::

Zdravo, imate kakšen predlog kaj narediti, da odpravim vonjave v kuhinji?
Imamo sicer napo, ampak nima odvodne cevi, uporabljamo ogleni filter. Ampak to ni to, ko se praži kakšna čebula cela bajta smrdi... ;)
Razmišljam o lokalnem rekuperatorju, bi ta rešil mojo težavo? A mora biti lokalni rekuperator montiran v paru, da gre iz enega notri čisti zrak na drugem pa "umazan" ven?
Kako se obnesejo čistilci zraka? Dejansko "očistijo" zrak, oz. odstranijo vonjave?

Magic1 ::

Dobra napa s zunanjim odvodom. Šele potem prezračevanje. Lokalni so dost minimalno efektivni za take probleme.
Magic

Groot ::

Če razmišljaš o rekuperatorju, zakaj potem ne bi preprosto uredil odvoda za napo? To je daleč najboljša opcija.

celje ::

Čistilci zraka so ok. Pomembna je moč - za katero velikost prostora je namenjena.

tony1 ::

celje je izjavil:

Čistilci zraka so ok. Pomembna je moč - za katero velikost prostora je namenjena.

Ne marajo pa vlage v zraku (če je je preveč ti splesni njegov filter), zato za ta namen niso posebej uporabni.

celje ::

jaz jih imam. splesnilo ni še noben filter - prvič slišim. je pa (pri mojih) na displeju (med drugimi informacijami) koliko je filter še uporaben oziroma kdaj je potrebna menjava.

tony1 ::

So precej uporabni, niso pa nadomestilo kuhinjske nape.

Kdaj bo potrebna menjava merijo verjetno delovne ure.

bm1973 ::

Boljše kuhaj >:D.

Drugače pa za 5 minut prižgeš dišečo svečko...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prezračevalni sistem z rekuperacijo (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
60995444 (4987) koli99
»

Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )

12236685 (3668) freesty
»

Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28694818 (22669) barracuda
»

Nizka stopnja kisika v prostoru

405087 (3332) poweroff
»

Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)

3212731 (11451) fosil

Več podobnih tem