» »

TV-Out na TV letnik 1989 ???

TV-Out na TV letnik 1989 ???

bkreutz ::

Moja trenutna shema je takšna. TV-out na grafični GeForce4 64mb 440mx gre v scart priljuček kot VIDEO IN v video rekorder. Video rekorder je s tv-jem povezan z navadnim antenskim kablom. U bistvu mi vsi kanali delajo odlično, le tv-out ne saj slika preskakuje 100/h. Ker v ta tv ne morem priklopiti scart priključka, sem obsojen na povezavo z antenskim kablom. Malce sem se okoli pozanimal... baje da je ta antenski kabel preslab in ne omogoča tako "kvalitetne" slike kot prihaja iz tv-outa. Samo po moje se da kupit nekak "ojačevalnik signala" za ta antenski kabel. Kaj menite? Če se da, bi prosil še za okvirno ceno, lahko pa tudi elektronska shema vezja, katerega lahko tudi sam naredim.

lp&thnx

CaqKa ::

na video rekorderju daj na kanal 0 ali pa na kanal "AV".
kaj več pa tukaj.

bkreutz ::

Pa ja že, saj drugače sploh ne ujame kanala. Ampak tudi na AV je slika obupna. ;(

flipflop ::

Izpuli anteno iz videa.

kuglvinkl ::

Hm, brez videa pa sploh ne gre? (namreč, sam ima en TV letnik 86 IIRC) in se ve nima SCART vhoda.

Nekoč so mi dejali, da se nekako da, ampak je precej drago...
Your focus determines your reallity

flipflop ::

Zakaj bi plačeval veliko $$$,če lahko kupi SCART šteker za 700 SIT,ga vklopi v video,pa potegne anteno iz videa? Pa še prej vse na računalniku prav nastavi (PAL,...)

kuglvinkl ::

Jaz bi to _brez_ videa.
Your focus determines your reallity

CaqKa ::

kuglvinkl kak boš to brez videa? če imaš na tvju samo antenski vhod potem nimaš druge šanse...

/edit
bkreutz kakšne priključke imaš na tvju?
pa kakšna je kvaliteta kanalov ki jih gledaš na tvju če si prikloplen preko videa?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

bkreutz ::

Brez videa sploh ne morem... ker na tvju nimam scarta. Pa še tko je, da ta star tv ne podpira vseh kanalo (npr.kanala a, mtv,...), tako da uporabljam kanalnik od videa.

Če gledam sam tv (preko videa) je slika čist ok! Ni kristalno jasna sam se da čist zakon gledat.

No, pa kot sem že reku mam tv pa video povezan z antenskim kablom, ker na tvju nimam drugih priključkov. Problem bi biu rešen, če bi odpru tv pa nekam not prheblu scart kartico pa prek skarta dau tv-out v video-in konektor (ki btw stane v bof cca 2k).

Softwarsko mam v computerju vse poštelan v nulo, PAL in vse to je točno tako kot more bit. In sploh ni neč, kar bi lahko softwarsko naredu. Ideje????

flipflop ::

Daj povej če si potegnil anteno iz videa?

bkreutz ::

Ja, sem probal tudi to. Potem je slika le še slabša in se sploh ne vidi, da je to npr. ozadje od računalnika. Prej si vsaj to vidu... (pa čeprav med vrsticami :))

CaqKa ::

hmm mislim da nisi dojel da moreš kabelski signal vzet iz vcrja.. tv pa vcr pa naj bosta še vedno povezana preko antenskega

bkreutz ::

Pa sej to ti pravim. Anteno iz "zida" sem odštekal v videu, video pa tv sta pa še kr bla povezana. Sam pol mi pa sploh tv-out ni delau....

flipflop ::

Kateri PAL si pa nastavil?

CaqKa ::

probaj s kerim drugim videorekorderjem.

bkreutz ::

Nastavlen sem meu že skor vse. Najbulš je na Franciji (samo PAL).

Imeu sem tudi drugi videorekorder, ki je bol novejši pa ima avtomatsko izbolšanje slike pa iskanje kanalov, ... sam je blo čist isto. Jst še zmeri mislim, da je krivo to, da je ta antenski kabel med vcr pa tv ful preslab zato, in da morš dat u mes nekak ojačevalnik.

Ka se da namontirat scart priključek u tv tako, da bi sam povezal žice? Ker to bi bla tud ena varianta...

CaqKa ::

kabel ni nič preslab...
daj sprodaj ti toto tvojo grafično na kaki drugi tv ki ima composite ali pa scart vhod pa da vidimo če sploh dela...
aja pa na keri resoluciji pa to sploh furaš? pa kakšen refresh imaš?

kuglvinkl ::

Pred parimi leti sem dobil tale odgovor:

Da se dobit ene modulatorje, ki ti kompozitni signal iz TV-Outa spremenjo v moduliran signal, tak ki pase na antenski vhod televizorja.

Je kaj na tem?
Your focus determines your reallity

CaqKa ::

verjetno samo stane preveč.. pomojem
pomojem bo kaj več o tem vedel brane2.
lp

bkreutz ::

na 640x480 ali pa na keri čem pa je ista fora. pa tud grafična ziher dela, ker sem jo kupu od soseda pa je on meu na tvju scart pa mu je delal čist ok, sam je meu pa nove televizor.

refresh rate za tv ne morem spreminjat, piše da je avtomatsko, meni je pa zamrzjen. driverji so pa najnovejši za nvidio.

jst tud mislim da je fora v unih modulatorjih. kje se pa to da nabau pa kuk keša je?

Brane2 ::

Kar se modulatorja tiče, se ga verjetno da dobit a ne me vprašat kje. Pojma nimam.

če ti kartica daje lahko v PALu RGB ven, bi se verjetno dalo predelat kakega od prastarih modulatorjev za Atari, Amigo ali celo spectrum, da bi dali od sebe RF signala za TV. A tega ne grem delat za manj ko kišto pira, ker:

- se mi ne da iskat po bolšjaku primernih delov
- je kar nekaj eksperimentiranja s tem


BTW: Kolega je moral ravno včeraj svojim staršem zamenjat stari TV. Ker imam delavnico v njihovi bajti, sem pač pomagal pri instalaciji prenosu etc.

Nabavu je Gorenje 72 cm 100 Hz raven ekran itd. Stvar me je navdušila. Prej sem bil prepričan da so TVji definitivno out, a tole mi je dalo mislit. Tko da, če se bom sploh še kdaj odlimal od računalniškega monitorja in šel gledat TV, hočem met pred seboj nekaj takega. Yeah. Stvar ima zvok in sliko "ko v kinu":D

Brane2 ::

kar se problema s kartico tiče, ne vem točno kaj bi bilo vzrok.

Mogoče je kaj narobe s Scartv vhodom. Mogoče moraš videu kako dopovedat da imaš signal na SCARTu. Mogoče je kje kak switch za to, ali pa rabiš 12V na posebnem pinu scarta, ki aktivira ta vhod.

Lahko da tudi signal iz kartice ni pravi (npr. NTSC ali SECAM namesto PAL-a itd), lahko da je nekaj s kablom narobe ali pa si na kartici pobral napačen signal. Probaj svojo mašino na kolegovem TV+videu.

CaqKa ::

probhlem je da njegov tv nima scart vhoda... le antenskega.
pravi pa da tudi nastavitve pal secam ntsc ima naštelane na pal.
pa hvala za obisk brane2 ;)

bkreutz ::

ja pa sej sem vse probu pa še zmeri slika skače. vse resolucije pa vse nastavitve držav in vse živo. probu sem dva videa pa dva scart konektorja pa to ni to. v conradov katalogu sem našu nek ojačevalnik in čistilec signala. ka je kej na tem???

Brane2 ::

Saj razumem. Zato pa pelje signal čez video, ker ima ta scart vhod, če sem prav razumel.

Naj torej problem prepolovi in prechekira, katera polovica mu dela probleme; računalnik+kartica ali TV+video. Nato boš problematično polovico razpolavljal dalje...

bkreutz ::

pa ja!!!! sej problem je u povezavi med videom pa tvjem...

Privatnik ::

Sam mam isto nareto kot ti. TV je pomoje okol velik :) let star, samo z antenskim vhodom. Vse programe gledam preko VCR, ki je na TV seveda povezan prek antenskega kabla. VCR ma tudi scart vhod na kterga je skonektan TVout graficne kartice. Vse to lepo spila, slika je iste kvalitete al gledam TV kanale al pa prek SCARTa film z racunalnika.

Pomoje, ce ti delajo vsi TV kanali ki jih prek VCR gledas na TVju normalno, bi ti mogu tut signal prek scarta. Probaj kako drugo TV prklopt gor, video si reku da si ze probu drug, mogoce se kabl drug iz racunalnika TVout na SCART v VCR. Pa poglej ce mas v nastavitvah kartice zbran kompozitni izhod, ce mas to opcijo. Pri mojem starem GF2 MX je bil tut to problem enkrat.

Upam da bos odpravu problem :)

LP

kuglvinkl ::

Ma, zdej mi je šinlo, da videa ne gledamo že vsaj 100 let. Ga bom osvobodil in poizkusil s tem starim TVjem :).
Your focus determines your reallity

bkreutz ::

D E L A ! ! !

Sploh ne vem ka sem naredu. Vem da sem v driverju za tv out nastavu argentino (PAL-B), pa potegnu antenski kabel iz zida vun z videa. Pa dela. Ka je to zej? Slika popolnoma mirna, ne sicer zelo ostra in razločna, samo filme se da lepo gledat!
Edini problem je še u tem, da (jst imam izbrano funkcijo "klon" in monitor kot primarni, tv sekundarni), da mi podnapisi na sekundarnem (tv) ne delajo. Niti v BSplay niti v WinMedia9. Razen če dam da je tv primarni, pol pa štima, sam ni to to! Pa še neki je - Collin McRae Rally 3. Zakaj ne dela na tv-out sliko.? U bistvu isto slika preskakuje, pol ko grem vn z igrce morm pa še videorekorder ugasnt pa pržgat, da lahk naprej gledam na tv.

lp&thenx

flipflop ::

Kateri PAL si imel pa prej nastavljen?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

digitalni satelitski sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
185135 (4887) green heart
»

VHS v Divx in podobno

Oddelek: Zvok in slika
425944 (3534) francek1
»

Videorekorder - zajem programov?

Oddelek: Zvok in slika
71967 (1853) mardy
»

Kabelska TV na S-video in?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121567 (1334) -Jani-
»

uporabljate tv-out na vaši grafični@NVIDIA? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
505903 (4808) bbobst

Več podobnih tem