Forum » Pomoč in nasveti » Fritzbox wifi hitrejsi kot unifi
Fritzbox wifi hitrejsi kot unifi
Patrik0 ::
Pozdrav, mi lahko kdo pomaga ugotoviti, zakaj je moj 5G WiFi na Fritzbox 5530 Fiber modemu hitrejši in boljši (down 600 Mbps / upload 300 Mbps) kot na moji Unifi konfiguraciji? Imam UDR, 8-portni flex switch z 1 Gbit/s, 3 Unifi U6-Lite dostopne točke in 2 UAP-LR. Imam tudi 2 različna wifija, ki sta razdeljena na 2,4G in 5G omrežja. Na WiFi modemu dobim 600 Mbps downloada in 300 Mbps uploada, na Unifi omrežju pa 200/150 Mbps. Zakaj takšna razlika? omogočeno mam 80 MHz bandwidtha in uporabljam tudi DFS channele, tako da se nič ne prekriva. Kaj bi lahko bil problem? Kako optimiziram svoje omrežje za boljšo hitrost?
DamijanD ::
Patrik a to govoriš o hitrosti povezave ali o dejanskem prenosu? Če govoriš o dejanskem prenosu, ali lahko preveriš, kaj ti notebook javi za status, ko si povezan na fritza in kaj ko si povezan na unifi.
A imaš nočno optimizacijo vključeno? Mogoče testiraj samo z enim unifi APjem - da se slučajno ne motijo med sabo...
A imaš nočno optimizacijo vključeno? Mogoče testiraj samo z enim unifi APjem - da se slučajno ne motijo med sabo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
unifi ima AI optimizator wifija... poizkusi najprej to
Sem ze poskusil tale ai optimization pa pravi da ne rabim nic da je ze optimirano. Morda se res motijo sem ono na hodniku izklopo, kajti ena je v dnevni druga v sobi tretja v kleti smo se mel cetrto na hodniku pa sem odklopo. Je pa hitrost v mbitih ne v megabitih. Na fritzu je hitrost 1x visja.
Unifi zagotovo mora delati hitreje. Se ti morda naprave povežejo na 2 Ghz bandu?
Na 2ghz bandu sigurno ni ker sta 2g in 5g band locena pa nimam aktivirano band steeringa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Patrik0 ()
ne zal nik, enako je, sem stopil direkt v konetakt z firmo ubiquiti, da mi vse preverijo.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 135 136 137 138 )Oddelek: Kaj kupiti | 1457490 (4523) | iloveboobz |
| » | Telemach UniFiOddelek: Pomoč in nasveti | 17342 (4949) | zuz3k |
| » | Nadgradnja wifi: mesh ali zmogljivejši router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7998 (6940) | Lonsarg |
| » | Kateri wifi router za 100Mbps (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 34855 (27725) | mevden |
| » | Enajst let star WRT54GL še vedno prinaša milijone (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 27819 (21689) | iloveboobz |