» »

Ali je v Sloveniji še vedno na voljo DVB-T signal

Ali je v Sloveniji še vedno na voljo DVB-T signal

mihajlo19885 ::

Ali je še možno spremljati TV preko brezplačnega zračnega signala DVB-T, naprimer RTV Slo, Pop TV, A Kanal itd ? Torej, da bi lahko nekdo, ki ni naročen na kabelsko ali IPTV, še vedno spremljal nekaj kanalov, če ima televizor z DVB-T sprejemnikom ?

kixs ::

Seveda. Ampak izbira je zelo mala. Od slovenskih RTV1,2,3 in kaksni lokalni kanali. Na nasem koncu lovis se hrvasko (potrebujes DVB-T2 dekoder, ki ga itak ima vsak malo novejsi TV) in je malo vec izbire. V bistvu je izbire tako cisto dovolj, da niti nimam IPTV-ja.

tony1 ::

a) Skoraj ziher da.

b) Nafehtaj geslo za spletno verzijo Neo od kakšnega Telekomovega naročnika, pa boš lahko še veliko več kanalov gledal po netu ko človek...

mihajlo19885 ::

tony1 je izjavil:

a) Skoraj ziher da.

b) Nafehtaj geslo za spletno verzijo Neo od kakšnega Telekomovega naročnika, pa boš lahko še veliko več kanalov gledal po netu ko človek...

Jst mam pri Telemachu paket Eon lite, sam tko sem uprašu, ker me je zanimalo ali to še obstaja. Zdi se mi pošteno, da to ostane, v smislu pravice ljudi do informiranosti, najbrž so bolj redki, ki nimajo dostopa do kabelske tv, nekje na podeželju. Je pa še vedno možnost satelitske tv preko krožnika za take primere.

kiFni ::

Pri nas so opustili dvb-t, ker je tako ceneje za njih, nekaj malega se da še gledat. Če greš v naše sosednje države pa imaš desetine kanalov, celo nadgradili so na dvb-t2. Srbija, Hrvaška,...
Pri nas če ni interneta, ni televizije :(

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

starfotr ::

Treba je priznati, da imamo mi v skoraj vsakem selu možnost hitrega interneta in televizije. Medtem ko marsikatera država nima tega.

Če pa ni kabelske povezave, pa obstaja MMDS (Multichannel Multipoint Distribution Service) - lastovka in podobno.

FWBA (Fixed Wireless Broadband Access) danes nudijo praktično vsi pomembni operaterji.

Potem imaš (lokalne) operaterje, ki nudijo P2MP wireless.

Nenazadnje imaš Total TV preko satelita. In starlink za internet.

Skratka, če si v letu 2026 v Sloveniji brez sodobnih komunikacij se to šteje za lenobo, nesposobnost ali pa škrtarjenje z denarjem.

mtosev ::

Na tvjih, ki podpirajo samo dvb-t in ne dvb-t2 sploh ne najde nobenih kanalov? Drugače imamo kabelsko samo me zanima.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

starfotr ::

Če nimaš ustreznega sprejemnika in dekodirnika za plačljive kanale pač ne moreš nič gledat.

komunist1945 ::

mtosev je izjavil:

Na tvjih, ki podpirajo samo dvb-t in ne dvb-t2 sploh ne najde nobenih kanalov? Drugače imamo kabelsko samo me zanima.

Pri nas je samo DVB-T standard in bi ti moralo najti programe RTVSLO, samo rabiš tudi neko sobno anteno. Če hočeš Hrvate gledat, pa rabiš DVB-T2.

So bili pri nas tudi komercialni programi na DVB-T, ampak so šli dol (POP, Kanal A, Planet), ker se jim ni splačalo. Potem je pa RTV ugasnil cel oddajnik za komercialo, ker se ga tudi baje ni več splačalo laufat (gor sta bila še Nova 24 in Golica TV), tako da so ostali samo RTV programi. Iz spomina napisano. Madžari imajo tudi DVB-T, se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

Dobiš pa poceni DVB-T2 STBje na ebayu za pod 30 € (recimo), če ti TV ne podpira, potem pa lahko testiraš, če ti vleče hrvate, avstrijce, italijane.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Hrvati imajo tole, če je lokacija bližje meje

https://www.hrvatskitelekom.hr/televizi...

Kup kanalov v zraku, je pa plačljivo. Mi smo ta sistem nekako zapustili, pri njih pa pride kar prav, ker je ogromno lokacij, kjer ni druge možnosti.

Še gospod, ki se je v Sloveniji ukvarjal s temi antenskimi sistemi je šel sedaj v pokoj (Zupančič), tako, da si bolj ali manj prepuščen lastni iznajdljivosti, če želiš karkoli več kot sobno anteno.

Hrvati imajo tudi brezplačne DVB-T2 programe v zraku, to je samo neka dodatna zadeva.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Da, ampak tole drastično poveča izbor, če nimaš možnosti kabelske.

deskstar ::

Večji problem od malo DVB-T programov v zraku je to, da je TV program na splošno zanič. Reklame in propaganda. Pri nas bi lahko z anteno sprejemali slabih deset naših in dobrih deset tujih programov, vendar je škoda časa za ta brainrot. Imamo optiko, naročen samo internet in 24/7 v pogonu torrent seedbox. Tako lahko pogledamo kar hočemo, kadar hočemo in predvsem brez reklam. Šport nas ne zanima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prvi televizijski kanal v ločljivosti 4K (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
12645510 (40605) M-XXXX
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26963109 (39821) Alexius Heristalski
»

vgrajen DVB-T sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
399883 (6791) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14613125 (9585) AngelOfDeath
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
499580 (7407) Tody

Več podobnih tem