Forum » Loža » bio hacking, prehranska dopolnila
bio hacking, prehranska dopolnila
Okapi ::
Kako ste kaj s prehranskimi dopolnili? Kaj jemljete, zakaj da, zakaj ne...?
Jaz imam multivitaminske tablete, kreatin, ribje olje (omega 3), magnezijev threonat, ubiquinol (koencim Q10). Bolj zaradi občutka kot kakšne resne potrebe, v smislu, ziher je ziher.
Jaz imam multivitaminske tablete, kreatin, ribje olje (omega 3), magnezijev threonat, ubiquinol (koencim Q10). Bolj zaradi občutka kot kakšne resne potrebe, v smislu, ziher je ziher.
Biohacking je zavestno spreminjanje življenjskega sloga, prehrane, okolja ali telesa z namenom izboljšanja zdravja, zmogljivosti in dolgoživosti. Temelji na znanstvenih spoznanjih, tehnologiji in eksperimentiranju z lastno biologijo.
...
Prehranski biohacking: uporaba funkcionalnih živil, dodatkov (npr. omega-3, magnezij, nootropiki) in časovno omejenega prehranjevanja (intermittent fasting).
NuMaN ::
Po moje so za kolikor-toliko zdravega človeka prehranska dopolnila nepotrebna.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.
Ključno pri tem je, kaj je "nepotrebno". Ker namreč, obstajajo dve možnosti (če zanemarimo možnost, da je škodljivo):
1) Prehransko dopolnilo je nepotrebno, ker ne prinese nobene prednosti.
2) Prehransko dopolnilo je nepotrebno (v smislu preživetja), prinaša pa vseeno določene prednosti. Recimo, da gripo preboliš en dan prej, ali da lahko prehodiš 1 km več.
1) Prehransko dopolnilo je nepotrebno, ker ne prinese nobene prednosti.
2) Prehransko dopolnilo je nepotrebno (v smislu preživetja), prinaša pa vseeno določene prednosti. Recimo, da gripo preboliš en dan prej, ali da lahko prehodiš 1 km več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
mtošev ::
Recimo, da gripo preboliš en dan prej, ali da lahko prehodiš 1 km več.
Gripo lažje preboliš, če se proti njej cepiš.
1km več lahko prehodiš, če greš malo prej na pot.
Če kupuješ dopolnila boš samo malce prej izpraznil denarnico in plačal tisočkratne marže z davkom na neumnost.
In se potem splača investirati v to?
Če fašeš gripo, rabiš vsaj pet dni da prideš k sebi, podobno je tudi s covidom sedaj. En dan tu ne igra vloge.
Bolje je za to razliko v denarju kupovati kvalitetneje. Je več učinka.
Še vedno telo bolje absorbira joto, surovo rdečo papriko, limonado, mineralno vodo kot multivitaminske tablete recimo, po katerih čutiš pogosto rahlo slabost.
Če fašeš gripo, rabiš vsaj pet dni da prideš k sebi, podobno je tudi s covidom sedaj. En dan tu ne igra vloge.
Bolje je za to razliko v denarju kupovati kvalitetneje. Je več učinka.
Še vedno telo bolje absorbira joto, surovo rdečo papriko, limonado, mineralno vodo kot multivitaminske tablete recimo, po katerih čutiš pogosto rahlo slabost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
tilen03 ::
Prehransko dopolnilo je lahko škodljivo, saj lahko lažje predoziraš in ustvariš neravnovesje. Absorpcija je pri ljudeh sicer drugačna, zato je brez predloga doktorja uporaba prehranskih dopolnil bolj lenoba pri prehranjevanju in marketinška vaba.
Lahko pa priporočam eno takšno sezonsko aktualno koristno bio lokalno naravno prehransko dopolnilo za telo&dušo: zašiljena gologlavka.
Lahko pa priporočam eno takšno sezonsko aktualno koristno bio lokalno naravno prehransko dopolnilo za telo&dušo: zašiljena gologlavka.
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Jysta ::
Redlight therapy full body panel 3x tedensko po 10 minut/seanso
NAC
Kreatin
Sauna 1x tedensko, fitness 2x tedensko full body program.
Spanje kontroliram z Oura ring.
Ne kadim, ne uživam drog, napijem se ga redkokdaj.
Vizualno imam 5-10 let manj kot je moja biološka starost.
NAC
Kreatin
Sauna 1x tedensko, fitness 2x tedensko full body program.
Spanje kontroliram z Oura ring.
Ne kadim, ne uživam drog, napijem se ga redkokdaj.
Vizualno imam 5-10 let manj kot je moja biološka starost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jysta ()
En dan manj je 20% bolje. Če ne vidiš razlike, ti ne morem pomagati.
Koliko je to vredno v denarju, je pa drugo vprašanje. Nekdo, ki je na bolniški, morda celo raje vidi en dan več. Če pa v enem dnevu, ko ne moreš delati, izgubiš par sto evrov zaslužka (ali užitka na dopustu), je pa precej drugače.
Jasno pa je, da so te reči (tiste, ki dejansko prinesejo neko korist) odvisne od tega, koliko si vsak lahko privošči, oziroma kakšne so njegove prioritete.
Zgodovina sprememb…
Bolj je problem čas in disciplina.
Če že uživaš dopolnila, se je kar treba izobraziti na tem področju, in izvajati redne preiskave, sicer ne vidim smisla v tem.
Še vedno trdim, da je dosti več koristi, če se vpišeš v karate klub, pilates ...
Če si bolan, je vseeno če si doma ali kje na dopustu.
Izpad enega dneva glede dobička? To pa je kriza res ... Mogoče se ni vredno toliko pehati za denarjem, da ustvariš razliko, ki jo porabiš potem za dopolnila ...
Če že uživaš dopolnila, se je kar treba izobraziti na tem področju, in izvajati redne preiskave, sicer ne vidim smisla v tem.
Še vedno trdim, da je dosti več koristi, če se vpišeš v karate klub, pilates ...
Če si bolan, je vseeno če si doma ali kje na dopustu.
Izpad enega dneva glede dobička? To pa je kriza res ... Mogoče se ni vredno toliko pehati za denarjem, da ustvariš razliko, ki jo porabiš potem za dopolnila ...
Zgodovina sprememb…
tilen03 ::
Izpad enega dneva glede dobička? To pa je kriza res ...
Glej, zdravje = performans v naši dobi.
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
NekdoPach ::
Kje se splača kupit multivitamine in pa zadeve kot magnezij, cink? Te naše lekarne mi delujejo kot nateg.
DamijanD ::
Načeloma ljudem pri nas primanjkuje samo vitamin D, vse ostalo dobiš z neko normalno/raznovrstno prehrano.
Napačna logika, ker to ni vprašanje eno ali drugo. Lahko se vpišeš v karate klub IN jemlješ vitamine.
Izpad enega dneva glede dobička? To pa je kriza res ...Zato sem pa dodal "izgubo užitka na dopustu". A ti si raje en dan več bolan? Zanimivo.
Kje se splača kupit multivitamine in pa zadeve kot magnezij, cink? Te naše lekarne mi delujejo kot nateg.
To je pa vprašanje za milijon evrov.
Zgodovina sprememb…
Jemlješ kot dejstvo da bi bil z vitaminčki iz lekarne en dan manj bolan. Lahko da, lahko ne.
Vprašaj se tudi, zakaj pacientom v bolnicah ne dajejo poleg vse farmakologije še prehranska dopolnila (razen če jim manjka kaj v izvidih).
Naj se pa vsak odloči po svoje. Sam osebno bi raje dal denar za manualnega terapevta kot za prehranska dopolnila.
Pa ne mi napisat, da lahko oboje. Domnevaj, da je proračun za to pač omejen, pri veliki večini slehernikov.
Vprašaj se tudi, zakaj pacientom v bolnicah ne dajejo poleg vse farmakologije še prehranska dopolnila (razen če jim manjka kaj v izvidih).
Naj se pa vsak odloči po svoje. Sam osebno bi raje dal denar za manualnega terapevta kot za prehranska dopolnila.
Pa ne mi napisat, da lahko oboje. Domnevaj, da je proračun za to pač omejen, pri veliki večini slehernikov.
Zgodovina sprememb…
Načeloma ljudem pri nas primanjkuje samo vitamin D, vse ostalo dobiš z neko normalno/raznovrstno prehrano.
Večino teh učinkovin (vitaminov, mineralov...) res lahko dobiš s prehrano, vprašanje pa je, koliko moraš pojesti, da dobiš optimalne količine vseh potrebnih učinkovin. Oziroma, koliko nepotrebnih (oziroma celo škodljivih) stvari dobiš še zraven.
Bolj slaba tolažba je, če lahko "vse" dobiš s hrano, če moraš pojesti za 5000 kalorij hrane, da to dobiš, če potrebuješ samo 2500 kalorij.
V glavnem zaradi (dodatnih) stroškov.
Zgodovina sprememb…
Proračun je pri večini omejen zaradi različnih prioritet. Nekdo da 100 evrov na mesec za "vitamine", drugemu se pa zdi bolje, da jih porabi za pijačo v gostilni, ali za računalniško igro, ali za kino, ali za kaj čisto četrtega. Eni kupijo knjigo, drugi jo pa dobijo brezplačno v knjižnici. A so zato tisti, ki kupujejo knjige, neumni?
A obstaja korelacija med nakupovanjem knjig in neumnostjo?
S temi hipotetičnimi meglenimi primerjavami ne pridemo nikamor.
Da zaključim, sam sem prehranska dopolnila jemal redkokdaj, včasih sem po zaužitju čutil rahlo slabost. Nisem imel očutka, da bi mi pomagala oziroma škodila sicer.
Ne mislim jih jemati tudi v prihodnje. Vse kar rabim dobim s prehrano in pitjem, kuham si večinoma sam, ne jem čokolad, procesirane hrane.
Dosti se gibljem, spim zadosti.
--------
Tisti, ki pa uživajo prehranska dopolnila, naj tudi izvajajo redne kontrole in naj se izobrazijo na tem področju, sicer zadeva brez tega nima nobenega smisla.
S temi hipotetičnimi meglenimi primerjavami ne pridemo nikamor.
Da zaključim, sam sem prehranska dopolnila jemal redkokdaj, včasih sem po zaužitju čutil rahlo slabost. Nisem imel očutka, da bi mi pomagala oziroma škodila sicer.
Ne mislim jih jemati tudi v prihodnje. Vse kar rabim dobim s prehrano in pitjem, kuham si večinoma sam, ne jem čokolad, procesirane hrane.
Dosti se gibljem, spim zadosti.
--------
Tisti, ki pa uživajo prehranska dopolnila, naj tudi izvajajo redne kontrole in naj se izobrazijo na tem področju, sicer zadeva brez tega nima nobenega smisla.
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
Moja prehranska dopolnila: vsako jutro en bezgov čajček.
Efekt: ne vem kaj je to prehlad, gripa, covid ...
velikBrokoli ::
B12 in vitamin D. Cepim se vsako sezono proti gripi in covidu, pomaga, ko so otroci v vrtcu in pogosto prinesejo random bolezni domov...

gruntfürmich ::
zakaj nova tema?
včasih si kupim multivitaminske tablete supradyn, in naredim eno kuro. morda 1× ali 2× letno. po mojem je kakih 30 tablet noter.
vsekakor je tvoj bezgov čajček glavni razlog...
včasih si kupim multivitaminske tablete supradyn, in naredim eno kuro. morda 1× ali 2× letno. po mojem je kakih 30 tablet noter.
Moja prehranska dopolnila: vsako jutro en bezgov čajček.
vsekakor je tvoj bezgov čajček glavni razlog...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich je izjavil:
vsekakor je tvoj bezgov čajček glavni razlog...Da, je. Preberi si kaj o bezgu in zakaj se uporablja v "tradicionalni" medicini.![]()
To ni placebo. Opažam pa, da ste se ljudje tako odtujili od narave, da ne znate več ceniti, kar vam ponuja ...
Prvi hit na guglu: https://www.zdravilnazelisca.si/bezeg
111111111111 ::
Vitam D. Sedaj čez zimo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Glugy ::
D3 bi mogu praktično vsakdo jemat skoz zimo, vse ostalo pa je odvisno od tvoje prehrane. Si pa težko predstavljam da vse kar bi moral 100% dobit vsak sleherni dan dobiš z prehrano brez da spustiš dan.
Je pa treba bit pazljiv da ne padaš na vsako finto ki jo prodajajo kot oh in sploh.
Dejansko bolj zbirčni ljudje rabijo več prehranskih dopolnil da vsaj malo ublažijo pomanjkanje raznovrstnosti, pogostosti zdrave hrane.
Ogromno je ljudi ki se prehranjujejo povečini nezdravo obenem se pa zmrdujejo nad prehranskimi dopolnili. To je najslabša kombinacija.
Pa še to. Pazte da ne boste preveč jemal. Določeni vitamini imajo negativen učinek na telo če se z njimi pretirava. ( Imaš tud prehranska dopolnila ki gredo preko priporočene dnevne vrednosti ; pri teh prej preveri če so lahko negativni učinki če se pretirava ).
Je pa treba bit pazljiv da ne padaš na vsako finto ki jo prodajajo kot oh in sploh.
Dejansko bolj zbirčni ljudje rabijo več prehranskih dopolnil da vsaj malo ublažijo pomanjkanje raznovrstnosti, pogostosti zdrave hrane.
Ogromno je ljudi ki se prehranjujejo povečini nezdravo obenem se pa zmrdujejo nad prehranskimi dopolnili. To je najslabša kombinacija.
Pa še to. Pazte da ne boste preveč jemal. Določeni vitamini imajo negativen učinek na telo če se z njimi pretirava. ( Imaš tud prehranska dopolnila ki gredo preko priporočene dnevne vrednosti ; pri teh prej preveri če so lahko negativni učinki če se pretirava ).
Evo, zdaj grem na pot in sem spil en pu erh čaj iz drobnega ščepca listov. Moram enkrat stehtat, ampak na uč bi rekel ene 200mg. Upam, da uspem zaspati pred nedeljo ... ker naslednja dva dneva zagotovo ne bom.
Evo, zdaj grem na pot in sem spil en pu erh čaj iz drobnega ščepca listov. Moram enkrat stehtat, ampak na uč bi rekel ene 200mg. Upam, da uspem zaspati pred nedeljo ... ker naslednja dva dneva zagotovo ne bom.
Jaz recimo pijem japonski zeleni čaj matcha. V prah zdrobljeni čajni listi, se pravi popiješ vse, z listi vred. Za eno skodelico se računa 1 gram, lahko tudi nekaj več.
Pitje čaja matcha prinaša številne prehranske koristi, predvsem zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, aminokislin in kofeina, ki skupaj podpirajo energijo, koncentracijo in presnovo.
Zgodovina sprememb…
Legon ::
Koliko je to vredno v denarju, je pa drugo vprašanje. Nekdo, ki je na bolniški, morda celo raje vidi en dan več. Če pa v enem dnevu, ko ne moreš delati, izgubiš par sto evrov zaslužka (ali užitka na dopustu), je pa precej drugače.
Jasno pa je, da so te reči (tiste, ki dejansko prinesejo neko korist) odvisne od tega, koliko si vsak lahko privošči, oziroma kakšne so njegove prioritete.
Problem te pravljice je, da privzemaš da imajo praharnska dopolnila, ki jih kupiš v prosti prodaji kakršenkoli pozitiven učinek. Ampak razen anekdot za to ni nobenega dokaza. Tako, da ni 20% bolje, ampak je 0% bolje. Koliko je to vredno v denarju pa je vprašanje samo za naivneže, ki temu nasedejo.
Že to, da v isti koš letijo prehranska dopolnila, čaji, naravna zelišča in šipek iz sosedovega vrta vse pove o verodostojnosti. Namesto praškov se pameten človek fokusira na uravnoteženo zdravo prehrano in za 99,99% ljudi je to to. Človeško telo ima neverjetno sposobnost, da iz hrane pridobi vse kar rabi. Manj kot je ta hrana sprocesirana lažje je. Tako, da namesto na praških bi moral imet človek fokus na tem kaj je.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Apofis ::
Dejte s tem bulšitom nehat. Kup solidnih športnikov, z mano na čelu, poznam, k se futrajo z normalnim futrom, k dodajo še kako ala cedevito za rehidracijo in je to to. Normalen, zdrav (nešportnik) človek ne potrebuje !NIČ! od tega šmorna. Sam podpirate Herto in podobne nategune.
iKst_ ::
Jaz imam multivitaminske tablete, kreatin, ribje olje (omega 3), magnezijev threonat, ubiquinol (koencim Q10). Bolj zaradi občutka kot kakšne resne potrebe, v smislu, ziher je ziher.;)
Osebno jemljem B12, zdaj pozimi D in kreatin.
B12 je sicer v hrani, ampak viri niso vedno zanesljivi, absorbcija je lahko različna glede na vire.
D je problem, ko se dnevi začnejo krajšati, UV indeks pade, začnemo nositi dolge rokave. Poleti ne jemljem, ker sem veliko zunaj na soncu.
Kreatin je pa tudi ena taka no brainer zadeva. Izboljša performance mišic pri kratkotrajnih naporih pa zadnje čase se kaže, da mogoče pozitivno vpliva tudi na možgane.
To ni placebo. Opažam pa, da ste se ljudje tako odtujili od narave, da ne znate več ceniti, kar vam ponuja ...
Nisem mislil v slabšalnem smislu.
Zdi se mi, da so bile tudi raziskave na temo placeba.
Baje dejansko pomaga tistim, ki so prepričani v to: ali so to čajčki (ki imajo tudi dejanski učinek), molitev, objemanje dreves ...
Če se po drugi strani malce pohecam, se pa cinikom in nergačem še virusi izogibajo ...
tikitoki ::
Problem te pravljice je, da privzemaš da imajo praharnska dopolnila, ki jih kupiš v prosti prodaji kakršenkoli pozitiven učinek. Ampak razen anekdot za to ni nobenega dokaza. Tako, da ni 20% bolje, ampak je 0% bolje. Koliko je to vredno v denarju pa je vprašanje samo za naivneže, ki temu nasedejo.
Že to, da v isti koš letijo prehranska dopolnila, čaji, naravna zelišča in šipek iz sosedovega vrta vse pove o verodostojnosti. Namesto praškov se pameten človek fokusira na uravnoteženo zdravo prehrano in za 99,99% ljudi je to to. Človeško telo ima neverjetno sposobnost, da iz hrane pridobi vse kar rabi. Manj kot je ta hrana sprocesirana lažje je. Tako, da namesto na praških bi moral imet človek fokus na tem kaj je.
Imaš študije, kjer probajo določiti pogostost pomanjkanja vitaminov in mineralov v splošni populaciji.
Kljub tvojen mlatenju prazne slame, z gotovostjo vemo, da ima precej ljudi pomanjkanje. To je dejstvo.
Vemo tudi, da je to pogosteje pri starostnikih in drugih skupinah, ki jih je po tvoje zanemarljivo malo.
Zdrava hrana je super. Zagotovilo pa ni.
Žal je v našem zdravstvenem sistemu tako, da tako ne testirajo, ker imajo podobno neumno mentaliteto.
Vir je "trust me bro"... vazni da je svetleca embalaza in 50 eur, pa so vsi problemi reseni.
Od bedakov s prevec denarja se je vedni dalo dobro zivet.
Ze to da sedaj v debato vleces posamezne skupine in poskusas zameglit vse skupaj je precej povedno.
Nihce ne trdi, da ne obstajajo primeri, ko je jemanje dokocenih snovi potrebno, ampak to je stvar presoje zdravnika na posameznem primeru in nima nic s to temo.
Ze to da sedaj v debato vleces posamezne skupine in poskusas zameglit vse skupaj je precej povedno.
Nihce ne trdi, da ne obstajajo primeri, ko je jemanje dokocenih snovi potrebno, ampak to je stvar presoje zdravnika na posameznem primeru in nima nic s to temo.
Zgodovina sprememb…
Problem te pravljice je, da privzemaš da imajo praharnska dopolnila, ki jih kupiš v prosti prodaji kakršenkoli pozitiven učinek. Ampak razen anekdot za to ni nobenega dokaza.
Ja, na stotine znastvenih raziskav, ki potrjujejo različne pozitivne lastnosti različnih dopolnil, so pravljica.
Malo se recimo izobrazi, kaj je kreatin. Na stotine dobro narejenih raziskav, objavljenih v najbolj uglednih znanstvenih revijah, potrjuje njegova učinkovitost, na različnih področjih (mišična masa, moč, regeneracija, možgani...).
Ko se vsaj malo izobraziš glede tega, moraš biti v bistvu neumen, da ne bi vsak dan vzel 3-5 gramov kreatina (kar stane okoli 0,25 evra).
Trust me, bro... dober vir ni kaj...
Predvsem pa, a hoces povedat da je tvoja argumentacij, ce najdem eno dopolnilo, ki ima mogoce kak pozitiven ucinek, potem je edini mogoc sklep da imajo vsa prehranska dopolnila (nastel si jih uvodoma ene 10) zqgotovo pozitivne ucinke? Facebook izobrazba prve klase.
Cool story, bro.
Predvsem pa, a hoces povedat da je tvoja argumentacij, ce najdem eno dopolnilo, ki ima mogoce kak pozitiven ucinek, potem je edini mogoc sklep da imajo vsa prehranska dopolnila (nastel si jih uvodoma ene 10) zqgotovo pozitivne ucinke? Facebook izobrazba prve klase.
Cool story, bro.
Zgodovina sprememb…
Ti si edini tule, ki delaš neumne sklepe. NIHČE ni nikoli rekel, da so VSA dopolnila koristna.
Kaj je to znanstvena revija ti je pa očitno tudi nek neznan koncept (trust me, bro).
Kaj je to znanstvena revija ti je pa očitno tudi nek neznan koncept (trust me, bro).
https://healthcare.utah.edu/the-scope/m...
Malo poljudnega branja, da ne bomo samo poslusali pravljic o fiktivnih studijah...
A to je nalsov znanstvene revije na katero se sklicuje? Zalostno.
Zakaj potem jes 10 razlicnih stvari, ce za eno verjames, da obstajajo dokazljivi pozitivni ucinki?
Da ostanemo pri poljudni virih, ker kaj vec bo cisto prezahtevno za povprecnega odjemalca: https://www.webmd.com/vitamins-and-supp...
Malo poljudnega branja, da ne bomo samo poslusali pravljic o fiktivnih studijah...
Ti si edini tule, ki delaš neumne sklepe. NIHČE ni nikoli rekel, da so VSA dopolnila koristna.
Kaj je to znanstvena revija ti je pa očitno tudi nek neznan koncept (trust me, bro).![]()
A to je nalsov znanstvene revije na katero se sklicuje? Zalostno.
Zakaj potem jes 10 razlicnih stvari, ce za eno verjames, da obstajajo dokazljivi pozitivni ucinki?
Da ostanemo pri poljudni virih, ker kaj vec bo cisto prezahtevno za povprecnega odjemalca: https://www.webmd.com/vitamins-and-supp...
Zgodovina sprememb…
Samo en primer.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/P...
Zame je to dovolj, da informirano upravičim 0,25 evrov na dan za 5 gramov kreatina.
Podobno sem pa naredil tudi za ostale stvari, ki jih jemljem.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/P...
This systematic review assesses the peer-reviewed scientific and medical evidence related to creatine's role in promoting general health as we age and how creatine supplementation has been used as a nutritional strategy to help individuals recover from injury and/or manage chronic disease. Additionally, it provides reasonable conclusions about the role of creatine on health and disease based on current scientific evidence. Based on this analysis, it can be concluded that creatine supplementation has several health and therapeutic benefits throughout the lifespan.
Zame je to dovolj, da informirano upravičim 0,25 evrov na dan za 5 gramov kreatina.
Podobno sem pa naredil tudi za ostale stvari, ki jih jemljem.
Smo se kar pri creatinu? Ce to pomaga potem pa vrag da jih moram vzet se 10 drugih kaj?
Zgodovina sprememb…
Vir je "trust me bro"... vazni da je svetleca embalaza in 50 eur, pa so vsi problemi reseni.
Gor trdis, da 99,9% ljudi lahko vse dobi iz hrane, kar je neresnica. Vir je znanost. Ti pa si cifro potegnil iz riti.
Presoja zdravnika je lepa na papirju, zal ne v praksi.
Znanost svoje izjave podpre z konkretnimi viri, ne z gostilniskimi pravljicami in marketinskimi puhljicami.
Groot ::
Ah Okapi se še nisi naučil, da je odpiranje takšne teme tukaj brez smisla. Čisto vedno se v temo naserjejo samo posebneži tipa Legon (aka Lakotnik aka samooklicani pravni guru, ki ve čisto vse o čisto vsaki temi), ki temo do konca zaserjejo.
Sam bi z veseljem napisal kaj na to temo, ampak me ob takšnih nestrpnežih, ki cele dneve visijo tukaj in širijo svoj hate proti vsemu in vsem mine da bi. Pač internet postaja greznica nestrpnežev, ki se skrivajo za 1000 in enim anonimnim profilom, in S-T tukaj ni izjema.
Sam bi z veseljem napisal kaj na to temo, ampak me ob takšnih nestrpnežih, ki cele dneve visijo tukaj in širijo svoj hate proti vsemu in vsem mine da bi. Pač internet postaja greznica nestrpnežev, ki se skrivajo za 1000 in enim anonimnim profilom, in S-T tukaj ni izjema.

gruntfürmich ::
kakšen kreatin jemlješ, okapi?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
starfotr ::
, saj lahko lažje predoziraš ...
Na področju prehranskih dopolnil vlada popoln kaos. Na "srečo", se mnogokrat ne moreš predozirat s prehranskimi dopolnili, saj enostavno v sebi nimajo toliko učinkovin, kot piše na deklaraciji. Torej gre za klasičen nateg. Mnogokrat pa to tudi prav pride, saj ljudje to jedo brez nadzora.
Edino po mnenju strokovnjakov potrebno nadomeščanje mikrohranil je D3 pozimi, pa še to se rešuje z zdravili in ne z prehranskimi dopolnili. Vse ostalo je metanje denarja v kanto in davek na neumnost.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Prehranski dodatki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25690 (4957) | itonlineai |
| » | Zdrava prehrana in dodatki (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 41775 (18505) | mn |
| » | Kateri multivitamin uporabljate? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15122 (9131) | J.McLane |
| » | Prehranska dopolnila (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31299 (27703) | kakob |
| » | Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 109406 (96206) | Smrekar1 |