» »

Day trading for a living

Day trading for a living

trgovec35 ::

Zanima me ali kdo trejda delnice dnevno in od tega živi? Jaz živim od tega zadnjih 6 mesecev, prej sem trgoval 30 let z dolgoročnimi pozicijami, sicer uspešno, ampak premalo, da bi od tega živel. V začetku leta sem po spletu okoliščin zapustil službo, imel nekaj časa fraj in se posvetil dnevnemu trejdanju, ki me je vedno zanimalo, a nikoli ni bilo časa. Ker mi solidno uspeva, niti več ne iščem nove službe:). Zanimajo me izkušnje, strategije, dobre prakse, izmenjava mnenj na to temo. Sam imam za dnevno trgovanje 10K, ostalo sem pustil v naložbah na dolgi rok. Imam Interactive Broker, a trgujem preko platforme Trading View, ki mi je bolj uporabna, čeprav je daleč od idealne, ampak zadošča. Statistiko si vodim preko TradesViz. Trgujem samo ZDA, začnem ob pol enih po našem času premarket in trgujem največ do štirih. Strategija? Top eksplozivne visoko likvidne delnice z nizkim floatom, ki premarket skočijo 50+% in imajo dober razlog za to. Delam od 2 do 5 trejdov dnevno, treba jih je hitro polovit na štartu. Cilj je 500 EUR dnevnega zaslužka. Imam 54% dobitnih trejdov, cilj je 60%. Razmerje win-loss je 2,54, kar je okej, želel bi 1:3, riskiram 1oo eur, dobim 3oo eur... So dnevi, ko ne trgujem, ker ni kaj zanimivega za kupit.

pegasus ::

Danes štarta SEV ;)

Cr00k ::

Vse ok, dokler ni treba fursu poročat ...

c3p0 ::

Zanimivo, tell more.

Ganon ::

David Mayer ::

pegasus je izjavil:

Danes štarta SEV ;)

Ok

enemon ::

a ni tako, da 90% day traderjev puši? če je premarket dol greš v short?

ViperR ::

10k je dost premal za živet. Če s tem zaslužiš dovolj čez mesec praktično grmblaš in ne trejdaš.

tikitoki ::

Pri nas moras odpreti se dejavnost, in placevati davek. Kar stvar se otezi.

zodiak ::

Delaj na črno pa je to to. Nikogar nebo zanimalo, če se ne boš preseraval. Kako pa imaš načrt za pokoj?

Technics ::

zodiak je izjavil:

Delaj na črno pa je to to. Nikogar nebo zanimalo, če se ne boš preseraval. Kako pa imaš načrt za pokoj?

Kdo dela 500€ na dan ,ga res boli kita za kaki načrt za penzion.:)

jeremenen ::

So ljudje, ki delajo to 4h na dan in imajo normiran S.P. Po pogovoru ni ravno brez stresa, če delaš s svojim denarjem. Ne vem pa, če komu uspeva s trader funding programi, kjer za okol 100€/mesec dobiš v upravljnje 20-150k račune. Zdaj, kakšen poslovni model imajo, da se jim to splača delat je drugo, ampak trgovat s svojim denarjem je najtežje, sploh ker rabiš visok vzvod, da ne delaš sam 10€.

srus ::

trgovec35 je izjavil:

Zanima me ali kdo trejda delnice dnevno in od tega živi? Jaz živim od tega zadnjih 6 mesecev, prej sem trgoval 30 let z dolgoročnimi pozicijami, sicer uspešno, ampak premalo, da bi od tega živel. V začetku leta sem po spletu okoliščin zapustil službo, imel nekaj časa fraj in se posvetil dnevnemu trejdanju, ki me je vedno zanimalo, a nikoli ni bilo časa. Ker mi solidno uspeva, niti več ne iščem nove službe:). Zanimajo me izkušnje, strategije, dobre prakse, izmenjava mnenj na to temo. Sam imam za dnevno trgovanje 10K, ostalo sem pustil v naložbah na dolgi rok. Imam Interactive Broker, a trgujem preko platforme Trading View, ki mi je bolj uporabna, čeprav je daleč od idealne, ampak zadošča. Statistiko si vodim preko TradesViz. Trgujem samo ZDA, začnem ob pol enih po našem času premarket in trgujem največ do štirih. Strategija? Top eksplozivne visoko likvidne delnice z nizkim floatom, ki premarket skočijo 50+% in imajo dober razlog za to. Delam od 2 do 5 trejdov dnevno, treba jih je hitro polovit na štartu. Cilj je 500 EUR dnevnega zaslužka. Imam 54% dobitnih trejdov, cilj je 60%. Razmerje win-loss je 2,54, kar je okej, želel bi 1:3, riskiram 1oo eur, dobim 3oo eur... So dnevi, ko ne trgujem, ker ni kaj zanimivega za kupit.

Tak posel imel bi tudi jaz. Mi lahko pošlješ svojo vizitko, povej še kje kupuješ obleke, kakšno kozmetiko uporabljaš, katero znamko sončnih očal?

kriptobog ::

ViperR je izjavil:

10k je dost premal za živet. Če s tem zaslužiš dovolj čez mesec praktično grmblaš in ne trejdaš.

To.

In ce je trgoval 30 let z dolgorocnimi pozicijami, bi moral biti ze v penziji. Kdor je pameten gre kontra. Najprej day trading, potem pa vedno bolj v swing in position holding.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
810233823 (645) btzajla
»

Borzno trgovanje (strani: 1 2 )

7417908 (1345) LeQuack
»

Se je kdo "upokojil" predčasno? (strani: 1 2 )

9016070 (11569) Horzen
»

Facebook pridelal 157 milijonov dolarjev izgube

Oddelek: Novice / Rezultati
2212159 (8254) alexz
»

facebook - delnice?

417806 (5758) Invictus

Več podobnih tem