Forum » Loža » Kako veliko stanovanje?
Kako veliko stanovanje?

crocodile ::
Počasi se odločam za nakup kakšnega stanovanja. Do sedaj sem gledal le garsonjere, a sem pogruntal, da ni nič pametnega - morda še niti kredita ne bi odplačal pa bi že pogruntal, da mi je 25 m2 premalo. Moje želje so naslednje:
Kuhinja:
- pod pultom nekaj omaric, pomivalno korito, hladilnik, štedilnik,
- pomivalnega stroja ne potrebujem,
- neka srednja miza (recimo max 6 oseb), da lahko še koga kam posedem, če pridejo kaki obiski,
Soba:
- postelja za eno osebo in nočna omarica (če pride kdaj kakšna gospodična, bom o tem razmišljal kasneje),
- nekaj omaric za osebno garderobo,
- kavč ali manjša sedežna garnitura + zraven še kakšna klubska mizica,
- manjša omarica, na katero bi dal TV + morda kakšen prenosni računalnik,
- pisalna oz. računalniška miza,
- kakšna knjižna omara + omara za kakšno dodatno šaro (IT-jevci hitro naberemo kup raznih komponent),
Kopalnica:
- umivalnik s kopalniško omarico, tuš kabina, pralni stroj,
- še kakšna toaletna omarica in prostor za shranjevanje čistil,
- sušilnega stroja in česa dodatnega ne potrebujem,
Hodnik:
- neko preprosto stojalo za odlaganje čevljev,
- par obešalnikov za jope, vetrovke ipd.
- lahko še kakšna dodatna omara za razne zadeve,
Super je, če prostori niso natlačeni oz. mi v vsakem ostane še nekaj prostora. Poleg tega, da sem IT-jevc, vsakodnevno telovadim (sklece, dvigovanje uteži, razne vaje) in se ukvarjam z glasbo (kitara, synth.), zato bi bilo super, da imam nekje še kakšen dodaten kvadratni meter za ukvarjanje s hobiji.
Povprečna garsonjera je za neko normalno življenje že premajhna. 1-sobno stanovanje je že boljša izbira, a je vprašanje, kako veliko naj bo oz. kako veliki naj bodo prostori glede na moje zgoraj navedene želje in pričakovanja.
Če bi kupil 80 m2 veliko stanovanje teh problemov sigurno ne bi bilo, ampak ob takih cenah je stanovanje takšne velikosti no go. Pri pol manjšem stanovanju se pa že sprašujem, ali bo to zadostovalo ali bo čez 2 leti že premajhno. Kakšen nasvet, od koliko m2 naprej se splača gledati?
Kuhinja:
- pod pultom nekaj omaric, pomivalno korito, hladilnik, štedilnik,
- pomivalnega stroja ne potrebujem,
- neka srednja miza (recimo max 6 oseb), da lahko še koga kam posedem, če pridejo kaki obiski,
Soba:
- postelja za eno osebo in nočna omarica (če pride kdaj kakšna gospodična, bom o tem razmišljal kasneje),
- nekaj omaric za osebno garderobo,
- kavč ali manjša sedežna garnitura + zraven še kakšna klubska mizica,
- manjša omarica, na katero bi dal TV + morda kakšen prenosni računalnik,
- pisalna oz. računalniška miza,
- kakšna knjižna omara + omara za kakšno dodatno šaro (IT-jevci hitro naberemo kup raznih komponent),
Kopalnica:
- umivalnik s kopalniško omarico, tuš kabina, pralni stroj,
- še kakšna toaletna omarica in prostor za shranjevanje čistil,
- sušilnega stroja in česa dodatnega ne potrebujem,
Hodnik:
- neko preprosto stojalo za odlaganje čevljev,
- par obešalnikov za jope, vetrovke ipd.
- lahko še kakšna dodatna omara za razne zadeve,
Super je, če prostori niso natlačeni oz. mi v vsakem ostane še nekaj prostora. Poleg tega, da sem IT-jevc, vsakodnevno telovadim (sklece, dvigovanje uteži, razne vaje) in se ukvarjam z glasbo (kitara, synth.), zato bi bilo super, da imam nekje še kakšen dodaten kvadratni meter za ukvarjanje s hobiji.
Povprečna garsonjera je za neko normalno življenje že premajhna. 1-sobno stanovanje je že boljša izbira, a je vprašanje, kako veliko naj bo oz. kako veliki naj bodo prostori glede na moje zgoraj navedene želje in pričakovanja.
Če bi kupil 80 m2 veliko stanovanje teh problemov sigurno ne bi bilo, ampak ob takih cenah je stanovanje takšne velikosti no go. Pri pol manjšem stanovanju se pa že sprašujem, ali bo to zadostovalo ali bo čez 2 leti že premajhno. Kakšen nasvet, od koliko m2 naprej se splača gledati?

borut_p ::
Dnevnega prostora ni? Se pravi garsonjera plus se ena soba = 24 + 12 = 36m2
Zal je takih stanovanj zelo malo, tako da se obicajno gibljes blize 45m2. Potem je zraven se loža ali balkon 3m2 in si na 50m2.
Novo stanovanje po 5.000 = 250kEUR, staro po 3.5 = 175kEUR.
Plus shramba 15ke plus parkplac 15k ... torej 300 ali 210.
Ce racunas kdaj na otroka, dodaj se 20m2 ... vec hodnika, vecja kopalnica, dodatns soba .. 65m2-70m2
Zal je takih stanovanj zelo malo, tako da se obicajno gibljes blize 45m2. Potem je zraven se loža ali balkon 3m2 in si na 50m2.
Novo stanovanje po 5.000 = 250kEUR, staro po 3.5 = 175kEUR.
Plus shramba 15ke plus parkplac 15k ... torej 300 ali 210.
Ce racunas kdaj na otroka, dodaj se 20m2 ... vec hodnika, vecja kopalnica, dodatns soba .. 65m2-70m2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()

IL_DIAVOLO ::
2 sobno stanovanje velikosti 60m2 je nek minimum.
Brez otroka seveda.
Ps: V stanovanju pozabi na telovadbo. Blokarji imajo drugačne navade, gredo ven med ljudi.
Brez otroka seveda.
Ps: V stanovanju pozabi na telovadbo. Blokarji imajo drugačne navade, gredo ven med ljudi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()

Grizzly ::
Ne pozabit, da se v površino stanovanje šteje tudi balkon in kletni prostor.
Sam sem pred 2 letoma kupil 43 m2 veliko - če odštejem balkon in klet, sem na 38 m2.
Trenutno v njem stanujem sam in mi popolnoma zadostuje. Tudi če bi imel žensko, bi se hitro prilagodil - seveda to pomeni, da je potem manj časa za hobije, prostor pa porabiš za kaj drugega. Verjetno bi potem v večernih urah namesto programske kode obdeloval žensko.
Drugače pa imam veliko kuhinjo, zato sem vanjo postavil kar računalniško mizo in na njo velik monitor. Ko večerjam lahko na njem (kot na kakšnem velikem TV) pogledam dnevne novice, kakšno serijo ipd. Tudi soba je zelo velika, zato jo uporabljam tako za spalnico kot dnevno sobo.
Se je pa treba tudi zavedati, da večje stanovanje pomeni več denarja za nakup, več denarja za kasnejšo prenovo in več denarja za mesečne stroške. Temu prištej še čiščenje in vzdrževanje takega stanovanja. Imam par samskih prijateljev, ki sanjajo o nakupu hiše. Tam te poleg notranjosti čaka še vzdrževanje okolice. Takšen nakup se splača, če živiš v paru ali imaš družino, drugače hitro postaneš suženj lastne nepremičnine.
Sam sem pred 2 letoma kupil 43 m2 veliko - če odštejem balkon in klet, sem na 38 m2.
Trenutno v njem stanujem sam in mi popolnoma zadostuje. Tudi če bi imel žensko, bi se hitro prilagodil - seveda to pomeni, da je potem manj časa za hobije, prostor pa porabiš za kaj drugega. Verjetno bi potem v večernih urah namesto programske kode obdeloval žensko.
Drugače pa imam veliko kuhinjo, zato sem vanjo postavil kar računalniško mizo in na njo velik monitor. Ko večerjam lahko na njem (kot na kakšnem velikem TV) pogledam dnevne novice, kakšno serijo ipd. Tudi soba je zelo velika, zato jo uporabljam tako za spalnico kot dnevno sobo.
Se je pa treba tudi zavedati, da večje stanovanje pomeni več denarja za nakup, več denarja za kasnejšo prenovo in več denarja za mesečne stroške. Temu prištej še čiščenje in vzdrževanje takega stanovanja. Imam par samskih prijateljev, ki sanjajo o nakupu hiše. Tam te poleg notranjosti čaka še vzdrževanje okolice. Takšen nakup se splača, če živiš v paru ali imaš družino, drugače hitro postaneš suženj lastne nepremičnine.

IL_DIAVOLO ::
Danes v vsakem primeru moras imeti partnerja/partnerko, drugače zivotaris. Razen redkih izjem ki imajo top shit place.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

HotBurek ::
Tale garsonjera je smiselna in ugodna: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

NuMaN ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
2 sobno stanovanje velikosti 60m2 je nek minimum.
Brez otroka seveda.
Komot za 3 ljudi ...
Ne vem kaj imate toliko krame ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

IL_DIAVOLO je izjavil:
Danes v vsakem primeru moras imeti partnerja/partnerko, drugače zivotaris. Razen redkih izjem ki imajo top shit place.
Tu se pa motiš. Jaz recimo nimam niti časa, da bi se ukvarjal z iskanjem/spoznavanjem ženske za kaj bolj resnega. Čas pametno izkoristim in ga vložim za stvari, ki se obrestujejo. Veliko tudi razmišljam, kje lahko še pokasiram kakšen evro ali kaj lahko naredim, da bo na plačilni dan padel kakšen evro več. Skratka, življenje imam zapolnjeno z raznimi hobiji in mi časa še zase primanjkuje. Sicer nimam ne vem kako hude plače, ampak brez problema se da živeti tudi sam.
Računaj tudi, da partnerka lahko čez noč spakira in gre drugam - morda zato, ker je mesec prej spoznala nekoga, ki ji lahko nudi več in se nasplošno z njim boljše počuti. Možakarji, ki tako ostanejo sami, so na koncu tako razočarani, da se zapijejo in nikoli več nočejo slišati o kakih partnerkah. Probleme pa rešujejo še lep čas. Ampak to je že druga zgodba.
Če se vrnem nazaj na temo - 40 m2 je čisto dovolj za neko osnovno življenje, če si sam.

delavec44 ::
Jaz sem sam živel na 25m2 pa je bilo čisto kul. Garsonjera pač. Vsaj nimaš dosti za pucat.

NuMaN ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tu se pa motiš. Jaz recimo nimam niti časa, da bi se ukvarjal z iskanjem/spoznavanjem ženske za kaj bolj resnega. Čas pametno izkoristim in ga vložim za stvari, ki se obrestujejo. Veliko tudi razmišljam, kje lahko še pokasiram kakšen evro ali kaj lahko naredim, da bo na plačilni dan padel kakšen evro več. Skratka, življenje imam zapolnjeno z raznimi hobiji in mi časa še zase primanjkuje. Sicer nimam ne vem kako hude plače, ampak brez problema se da živeti tudi sam.
Računaj tudi, da partnerka lahko čez noč spakira in gre drugam - morda zato, ker je mesec prej spoznala nekoga, ki ji lahko nudi več in se nasplošno z njim boljše počuti. Možakarji, ki tako ostanejo sami, so na koncu tako razočarani, da se zapijejo in nikoli več nočejo slišati o kakih partnerkah. Probleme pa rešujejo še lep čas. Ampak to je že druga zgodba.
Če se vrnem nazaj na temo - 40 m2 je čisto dovolj za neko osnovno življenje, če si sam.
In zakaj bi bilo 25 kvadratov premalo?
Še vedno trdim, da imaš preveč krame ...
Razen če res imaš kak hobi, ki ti dosti pomeni, ki "upraviči" dodatnih 15 kvadratov.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

d4vid ::
Za mene osebno bi bilo 30-40 kvadratov idealno. Je pa seveda ogromno odvisno od same razporeditve prostorov.
Tudi razmišljam v tej smeri, da kupim 40m2 stanovanje, važno, da imam posteljo, garderobno omaro, wc in solidno kuhinjo, pa da še nekam stlačim računalniško mizo. Več že ne rabim, vsaj ne stanovanja, razmišljam pa, kako bi prišel do ene delavnice, kjer bi lahko delal in imel svoje orodje, ko bom enkrat na svojem...
Tudi razmišljam v tej smeri, da kupim 40m2 stanovanje, važno, da imam posteljo, garderobno omaro, wc in solidno kuhinjo, pa da še nekam stlačim računalniško mizo. Več že ne rabim, vsaj ne stanovanja, razmišljam pa, kako bi prišel do ene delavnice, kjer bi lahko delal in imel svoje orodje, ko bom enkrat na svojem...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

gen Maister ::

Cena stanovanja je odvisna od LOKACIJE, velikosti in starosti!!
To so, recimo 3 parametri, ki jih upoštevaš... Koliko pa imaš globok žep, to je pa drugo vprašanje!?
Zdaj, če nimaš teh (finančnih

Če ti še kaj ne bo jasno, ti kar vprašaj. Beseda NI konj, so včasih rekli, ko ITjevci še sploh niso obstajali.

Zimonem ::
Glede na opis življenskega stila prej 60 kvadratov.
Pustimo lokacije in ostalo ob strani.
Pustimo lokacije in ostalo ob strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

In zakaj bi bilo 25 kvadratov premalo?
Še vedno trdim, da imaš preveč krame ...
Ker od 25 kvadratov ti jih nekaj vzame pohištvo in ti jih ostane precej manj. Pride neka posebna priložnost (morda kakšen okrogel rojstni dan) in hočeš povabiti par prijateljev - moral boš delati selekcijo, ker za vse ne bo prostora. Morda na obisk pride kakšen prijatelj in s seboj pripelje kar celo družino - kam jih boš posedel in kje naj se igrajo otroci? Da hobije niti ne omenjam: Recimo, da nekdo igra električni klavir - kam boš pa na 25 kvadratih postavil tak inštrument? Še kakšen razlog se hitro najde.

gen Maister je izjavil:
Cena stanovanja je odvisna od LOKACIJE, velikosti in starosti!!
Lokacija: Ponavadi vsak želi vsaj neko srednje veliko mesto, da ima vsaj osnovne stvari na dosegu.
Velikost: Če nisi ravno samotar, ki dan preživi pred TV, pride v poštev od 40 kvadratov navzgor.
Starost: Včasih je zaradi povpraševanja cena starejšega stanovanja samo malo nižja od novogradnje.
Če upoštevamo vse skupaj: Neko srednje veliko in ne prestaro stanovanje v dobro urejeneme mestu lahko stane od 150k navzgor. Če kupuješ v paru in so prihranki kolikor toliko v redu, še nekako gre skoz. V nasprotnem primeru (sam, brez dovolj prihrankov) lahko na takšno stanovanje čim prej pozabiš.

Miki N ::

Ne, ne omenja (nobene) življenske sopotnice! Dobro si opazil.

Skrbi ga samo, da ne bo odplačal prej kredita, preden bo začel iskati večje stanovanje.

Jih kar nekaj poznam, ki živijo 'samsko'. In obratno. Tudi vse več je žensk, ki ne pristajajo na neke 'tradicionalne' vrednote in poglede.
Hočem samo povedati, sicer tega OP ne izpostavlja, da se je tudi za punce in žwnske nekako potrebno potruditi in si vzeti čas, in marsikaj tudi potrpeti in pretrpeti.... Pač ne rastero na drevesu, tako kakor denar!
Pa saj ti to veš! Samo OP nekako tega ni navedel v svojem (lepem) spisku želja in potreb.
Hočem samo povedati, sicer tega OP ne izpostavlja, da se je tudi za punce in žwnske nekako potrebno potruditi in si vzeti čas, in marsikaj tudi potrpeti in pretrpeti.... Pač ne rastero na drevesu, tako kakor denar!

Pa saj ti to veš! Samo OP nekako tega ni navedel v svojem (lepem) spisku želja in potreb.

velikBrokoli ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tu se pa motiš. Jaz recimo nimam niti časa, da bi se ukvarjal z iskanjem/spoznavanjem ženske za kaj bolj resnega.
S takimi komentarji te tako ali tako nobena ne bi hotela, brezupen primer.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenova stanovanja - stroški (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8187 (5202) | dvihtelic |
» | Koliko sobno stanovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8337 (5714) | matobeli |
» | Elektroinštalacija stanovanja 30m2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14653 (11729) | s1m0n |
» | Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 80889 (62130) | Okapi |