Forum » Pomoč in nasveti » Reball ryzen 7 5800H
Reball ryzen 7 5800H

jakapaka ::
Lep pozdrav!
Iščem nekoga ki se ukvarja z reballom računalniških komponent, specifično Lenovo legion 5 prenosnik, težava je dokaj znana na spletu torej slabo prilotan procesor
gre se točno za tole težavo:
Če kdo ve za kak kontakt naj mi sporoči.
Lp,
Iščem nekoga ki se ukvarja z reballom računalniških komponent, specifično Lenovo legion 5 prenosnik, težava je dokaj znana na spletu torej slabo prilotan procesor
gre se točno za tole težavo:
Če kdo ve za kak kontakt naj mi sporoči.
Lp,

lgaljo ::
Ne bom ponujal mojih amatarskih storitev, vendar sem uspel rešit Lenovo prenosnik z Ryzen 3500h.
S svojim hot air stationom sem postopoma ogrel procesor na okoli 280C s precej veliko količino fluxa. Prenosnik po nekaj urah delovanja še vedno deluje.
Ne bi rekel, da je to dolgotrajna rešitev, je pa lažje nekoga dobit, ki bi ogrel procesor, kot pa nekoga da naredi reball procesorja.
S svojim hot air stationom sem postopoma ogrel procesor na okoli 280C s precej veliko količino fluxa. Prenosnik po nekaj urah delovanja še vedno deluje.
Ne bi rekel, da je to dolgotrajna rešitev, je pa lažje nekoga dobit, ki bi ogrel procesor, kot pa nekoga da naredi reball procesorja.

Ne bom ponujal mojih amatarskih storitev, vendar sem uspel rešit Lenovo prenosnik z Ryzen 3500h.
Hvala, ja to sem želel pustit kot last resort, sem že sam na veliko prenosnikih tole naredil, je pa pri teh problem da epoxy uporabljajo pod procesorjem kar potem pomeni da moraš srečo met da deluje v tem primeru
vzpon.com
hvala bom poklical sam mislim da ne nudijo reball storitev
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jakapaka ()

zajtam123 ::
To reballanje nima neke dolge zgodbe. Morda za nekaj mesecev. Potem pa isto sranje naprej.
Lenovo je čisto zajebal s temi modeli

To reballanje nima neke dolge zgodbe. Morda za nekaj mesecev. Potem pa isto sranje naprej.
samo gretje oz reflow je točno to, reball pa ponavadi dolgoročno reši težavo če je seveda kvalitetno opravljeno
A tele si že kontaktiral? https://www.smartfix.si/popravilo-bga-e...
na maile ne odgovarjajo, številka zvoni v prazno
Se sploh splaca placevat popravilo za tak prenosnik?
odvisno koliko hočejo, v tujini je okoli 150 eur glede na to da je 3060ka v računalniku je rabljen okoli 800 eur vreden menjava matične se seveda ne splača ker je krepko nad 700 eur in seveda serijsko slaba
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jakapaka ()

ZveeZ ::
odvisno koliko hočejo, v tujini je okoli 150 eur glede na to da je 3060ka v računalniku je rabljen okoli 800 eur vreden menjava matične se seveda ne splača ker je krepko nad 700 eur in seveda serijsko slaba
Bolj sem imel v mislih prodajna vrednost pokvarjenega napram vrednosti popravljenega.
Nisem se spuscal v detajle prenosnika ampak na oko ne verjamem, da bi kdorkoli kupil popravljenega za 800€, ko dobis na amazonu acerja s 7735HS + RTX4050 za 850€.
Res da je Acer, ampak je vsaj krit z garancijo. Lenovu pa znamka ne pomaga, ce je model znan kot problematicen.

Bolj sem imel v mislih prodajna vrednost pokvarjenega napram vrednosti popravljenega.
Nisem se spuscal v detajle prenosnika ampak na oko ne verjamem, da bi kdorkoli kupil popravljenega za 800€, ko dobis na amazonu acerja s 7735HS + RTX4050 za 850€.
Res da je Acer, ampak je vsaj krit z garancijo. Lenovu pa znamka ne pomaga, ce je model znan kot problematicen.
ja sej mi je jasno, meni se gre bol za uporabo je pa 5800h pa 3060ka tak da je spodobn za uporabo za sebe , ce bi se do 200 eur popravo zakaj pa ne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BGA Reballing popravilo prenosnikov ( koliko računate?) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 12028 (2687) | mat xxl |
» | Popravilo prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3118 (1896) | Tene |
» | Popravilo matične ploščeOddelek: Pomoč in nasveti | 5403 (4341) | solatko |
» | Popravilo MacBook Pro- ja (mid 2010)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2612 (2233) | spinn |
» | Cena čiščenja prahu v prenosniku (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 20319 (15894) | Zheegec |